EP Litvanija 2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

BIHfan
Kontakt:

Re: EP Litvanija 2011

Post Postao/la BIHfan » 23 sep 2011, 01:22

neno#4 je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:Bili nosioci i nisu nista osvojili. Mlad igrac se forsira maximalno i iz svojih gresaka i promasaja postaje bolji igrac. Nemoj mi poredit Kupove Spanije sa EP, SP ili sa NBA.
O cemu to ti bolan?
Pa sa 20 godina mu dajes sansu da postane igrac?

Ne sjecas se ti sezone kada je Dule davao Tepicu utakmice u EL da rjesava u zadnjim napadima. Tako se postaje igrac, sa 20 mu dajes sve ovlasti. I tako postaje lider.
Pa ako mu dajes ovlasti u zadnjim minutama ne znaci da je nosioc. Nosioci su Kobe, Dirk, prije Jordan koji u svakom trenutku imaju ovlasti. Rose je cisti primjer kako postat veliki igrac, Thibs mu daje max. ovlasti i ovaj je u finalu konferencije fulao i ti promasaji ce ga uciniti boljim.
Igrac sa 20 godina moze biti nosioc, upravu si ali da bude uspjesan nosioc sa 20 godina, to si pretjerao. Pa takav igrac se jos nije rodio covjece.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 23 sep 2011, 01:23

Donnie Darko je napisao/la:I da ode u NBA, dio rotacije bi mu bio maksimum. 8,9 igrac koji udje sa klupe i zabije par poena. Ne mogu da vjerujem da se jedan Bo McCalebb uopste dovodi u poredjenje sa jednim Chris Paulom i Steve Nashom, kamoli da ima ljudi koji zakljuce da je bolji od njih. Steve Nash ce i sa 45 godina biti bolji igrac od Bo-a.
Ni u Minnesoti ne bi bio 8-9 igrač šta je vama :roll:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 23 sep 2011, 01:47

BIHfan je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:Bili nosioci i nisu nista osvojili. Mlad igrac se forsira maximalno i iz svojih gresaka i promasaja postaje bolji igrac. Nemoj mi poredit Kupove Spanije sa EP, SP ili sa NBA.
O cemu to ti bolan?
Pa sa 20 godina mu dajes sansu da postane igrac?

Ne sjecas se ti sezone kada je Dule davao Tepicu utakmice u EL da rjesava u zadnjim napadima. Tako se postaje igrac, sa 20 mu dajes sve ovlasti. I tako postaje lider.
Pa ako mu dajes ovlasti u zadnjim minutama ne znaci da je nosioc. Nosioci su Kobe, Dirk, prije Jordan koji u svakom trenutku imaju ovlasti. Rose je cisti primjer kako postat veliki igrac, Thibs mu daje max. ovlasti i ovaj je u finalu konferencije fulao i ti promasaji ce ga uciniti boljim.
Igrac sa 20 godina moze biti nosioc, upravu si ali da bude uspjesan nosioc sa 20 godina, to si pretjerao. Pa takav igrac se jos nije rodio covjece.
Jok, to znaci da od njega zelis da napravis vodonosu :roll: :roll:

Velikim igracem se postaje na nacin, sto igrac ima ovlasti kada se lomi utakmica. Moze on da sutira tokom utakmice i po 20 lopti, ako nema ono nesto, nikada od njega nece biti vrhunski materijal.

Pa evo dao sam primjer Valanciunasa, i kako covjek sa 19 godina ravnopravno dijeli minutazu i neke utakmice je cak u prvi plan izbio.

A da na pricam o Kukocu, Radji i sa koliko godina su ljudi postajali nosioci..I sta su sve radili...
Mozda ti ne razumijes o cemu se prica. Ja govorim o vrhunskim igracima...

A Nihad je trebao da bude jedan od njih...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 23 sep 2011, 06:44

Donnie Darko je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da se jedan Bo McCalebb uopste dovodi u poredjenje sa jednim Chris Paulom i Steve Nashom, kamoli da ima ljudi koji zakljuce da je bolji od njih. Steve Nash ce i sa 45 godina biti bolji igrac od Bo-a.
meni su ova poredjenja sasvim razumljiva...mislim da je NBA precjenjena...Bo je na ovom EP pokazao da moze igrati na većem nivou nego ponajbolji NBA starovi...npr više je pokazao od Dirka koji je bio MVP zadnjeg NBA finala....naravno, pitanje je kako bi se Bo snašao u NBA, ali pitanje je također i kako bi se NBA starovi snašli u Evropi...a ponavljam, niko od ovih što su bili na EP nije se baš nešto previše pokazao....
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 23 sep 2011, 11:07

neno#4 je napisao/la: Jok, to znaci da od njega zelis da napravis vodonosu :roll: :roll:

Velikim igracem se postaje na nacin, sto igrac ima ovlasti kada se lomi utakmica. Moze on da sutira tokom utakmice i po 20 lopti, ako nema ono nesto, nikada od njega nece biti vrhunski materijal.

Pa evo dao sam primjer Valanciunasa, i kako covjek sa 19 godina ravnopravno dijeli minutazu i neke utakmice je cak u prvi plan izbio.

A da na pricam o Kukocu, Radji i sa koliko godina su ljudi postajali nosioci..I sta su sve radili...

Citas li ti sta ja pisem. Valanciunas eto po tebi bio nosioc i jel donio medalju Litvi? Nije, zato Bgt ne prosipaj se. Moze igrac biti nosioc sa kolko hoces godina, ali da bi bio nosioc i osvajajo titule treba imat mnogo vise od 20 godina kako ti kazes.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 23 sep 2011, 11:10

Goldy je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da se jedan Bo McCalebb uopste dovodi u poredjenje sa jednim Chris Paulom i Steve Nashom, kamoli da ima ljudi koji zakljuce da je bolji od njih. Steve Nash ce i sa 45 godina biti bolji igrac od Bo-a.
meni su ova poredjenja sasvim razumljiva...mislim da je NBA precjenjena...Bo je na ovom EP pokazao da moze igrati na većem nivou nego ponajbolji NBA starovi...npr više je pokazao od Dirka koji je bio MVP zadnjeg NBA finala....naravno, pitanje je kako bi se Bo snašao u NBA, ali pitanje je također i kako bi se NBA starovi snašli u Evropi...a ponavljam, niko od ovih što su bili na EP nije se baš nešto previše pokazao....
Ne mozes ocjenjivat Dirka po ovom EP-u. Pa covjek je prosle sezone odigrao preko 100 utakmica, a i nije vise tako mladolik da mu tjelo moze toliko izdrzat, dok Bo odigra po godini utakmica kolko Dirk za 3 mjeseca. Dirk je u McCalebbovim godinama Njemacku vodio do finala EP-a.
FK DELFIN NEUM

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 23 sep 2011, 11:36

neno ti si iskompleksirana tetkica,znas li to ,smijesno je objasnjavat nekom kosarku kome se ista objasnjava na kaficama.Tebi je deckicu vrhunac kosarke Partizan.Nosioc ekipe mu Jonas a bio lik neki 4 strijelac ekipe i tak 4 ili 5 skakac svoje ekipe. Toliko neznanja iz tebe ispada da kad bi cijeli forum skupili na jedno mjesto ti bi opet vise gluposti izrekao.A to za lupetanje si vidio od mene jadan ti,pa sad vidim svi ti lupetaju cim znaju vise od tebe.

Ti si nosioc ovog foruma po kolicini neznanja i gluposti koje iznosis.

Kamo srece da mozes bar 1 moj post procitat i shvatit,ali to je nemoguce ipak to nije KAFICA,ovo je kosarka.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 23 sep 2011, 11:40

BIHfan je napisao/la:
Goldy je napisao/la:
Ne mozes ocjenjivat Dirka po ovom EP-u. Pa covjek je prosle sezone odigrao preko 100 utakmica, a i nije vise tako mladolik da mu tjelo moze toliko izdrzat, dok Bo odigra po godini utakmica kolko Dirk za 3 mjeseca. Dirk je u McCalebbovim godinama Njemacku vodio do finala EP-a.
Ne bih se slozio s tobom. Dirk je legenda i meni najbolji europski igrac ikada, ali cinjenica je da europska kosarka iz sezone u sezonu napreduje i to munjevitom brzinom. Pogotovo timovi koji igraju Euroligu i za par godina normalni ce biti veliki trejdovi izmedju NBA i Eurolige. Dirk je vodio Dallas do titule, tako da ne mozes postavljati stvari kako tebi odgovaraju. "Dirk nije mogao, ostario je."
Zvijezda je i jedan od najboljih igraca u NBA ligi ikada (sto se tice konstante), ali se kosarka u Europi dize iz godine u godinu na mnogo veci nivo. Ne samo sto se tice kvaliteta igre - to je samo produkt kvalitetnog treninga, infrastrukture, ulaganja, ugovora, obrazovanja trenera itd.
Ja licno volim vise NBA ligu, atraktivnija je ipak, mnogo je bolja tranzicija lopte i veca koncentracija atlentskog talenta. Odbrana takodjer - ko kaze da se u NBA ligi ne igra odbrana, nema pojma.
Sport je lijek za tijelo i duh.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 23 sep 2011, 12:42

storm_raider je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:

znam,ne griješim za razliku od tebe kad pišem o nba
Dakle, gledao si Terrela Brandona u toj sezoni. To je tvoje misljenje i postujem ga. Mada, svi su argumenti davno pobijeni.
Otislo je ovo na raspravu o NBA ligi i Brandonu, izvinjavam se ostalima na offtopicu.
Sve najbolje. :)

gledao,argumenti su da on u toj sezoni nije bio najbolji playmker,toliko o tome,pozdrav i tebi

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 24 sep 2011, 00:36

Ne bih se slozio s tobom. Dirk je legenda i meni najbolji europski igrac ikada, ali cinjenica je da europska kosarka iz sezone u sezonu napreduje i to munjevitom brzinom. Pogotovo timovi koji igraju Euroligu i za par godina normalni ce biti veliki trejdovi izmedju NBA i Eurolige. Dirk je vodio Dallas do titule, tako da ne mozes postavljati stvari kako tebi odgovaraju. "Dirk nije mogao, ostario je."
Zvijezda je i jedan od najboljih igraca u NBA ligi ikada (sto se tice konstante), ali se kosarka u Europi dize iz godine u godinu na mnogo veci nivo. Ne samo sto se tice kvaliteta igre - to je samo produkt kvalitetnog treninga, infrastrukture, ulaganja, ugovora, obrazovanja trenera itd.
Ja licno volim vise NBA ligu, atraktivnija je ipak, mnogo je bolja tranzicija lopte i veca koncentracija atlentskog talenta. Odbrana takodjer - ko kaze da se u NBA ligi ne igra odbrana, nema pojma.
:lol: Dal da se smijem il da plačem
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 24 sep 2011, 05:24

LBJ MVP je napisao/la:
:lol: Dal da se smijem il da plačem
Ne bih ti to znao odgovoriti, ali ja se tvom postu smijem. :lol:
Zadnja izmjena: storm_raider, dana/u 24 sep 2011, 13:24, ukupno mijenjano 1 put.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 24 sep 2011, 09:33

ok stormraiderove tvrdnje mogu izgledati pretjerane, ali tko zna što će se desiti u budućnosti? nije bilo tako davno kada su ljudi mislili da evropljani ne mogu uspjeti u NBA a sada su već nekoliko timova osvojili titule sa neameričkim igračima kao nosiocima i mvp-ijevima...zar ne?

što se tiče boa on je bio bolji na ovom EP od najboljeg nba igrača ove godine Dirka reako bih čak možda bolji od svih ostalih NBA-ovaca na ovom prvenstvu...sve tvrdnje da je dirk bio umoran ili nemotivisan su mač sa dvije oštrice jer bi mogli reći da bo ima premalo utakmica i sa premalo kvalitetnih igrača da bi zasjao u punom sjaju...ili da nije bio motivisan da postane nba igrač i da igra 100 utamica u sezoni kao navvaro...

to da je dirk bio umoran je konstatacija post facto..da je kojim slučajem osvojio EP svi bi rekli 'vidite kako je to dobar igrač, kako ima dobru fizičku spremu, kako je izdržljiv, kako se zna motivisati'...jer umijeće fizičke spreme(i čak umijeće nepovređivanja) ,motivacije i stalnog dokazivanja je jedna od kvaliteta i karakteristika svih dobrih igrača...

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 25 sep 2011, 16:30

BIHfan je napisao/la:
neno#4 je napisao/la: Jok, to znaci da od njega zelis da napravis vodonosu :roll: :roll:

Citas li ti sta ja pisem. Valanciunas eto po tebi bio nosioc i jel donio medalju Litvi? Nije, zato Bgt ne prosipaj se. Moze igrac biti nosioc sa kolko hoces godina, ali da bi bio nosioc i osvajajo titule treba imat mnogo vise od 20 godina kako ti kazes.

Nosioc mozes biti i sa 16 godina kao drazen petrovic.Pa kukoc sa 20!!

Sve ovisi o talentu u znanju!
Svaki tim ima kapitena taj je nosioc svoga tima!!

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 25 sep 2011, 19:21

doe78 je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:

Nosioc mozes biti i sa 16 godina kao drazen petrovic.Pa kukoc sa 20!!

Sve ovisi o talentu u znanju!
Svaki tim ima kapitena taj je nosioc svoga tima!!

dražen baš i nije sa 16 godina bio nosioc igre scog tima,nego sa 18 godina

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 25 sep 2011, 19:52

Vas ce taj Bo do Alisine zemlje cudesa odvesti polako .. Dirk je crnac za mnoge NBA igracine, a ne tamo nekog BO-a .. Zaboravljate jednu stvar u ovom slucaju. Prije Njemacka nije imala Kamana, sve i svasta je islo i zavrsavalo s Dirkom, jedan sistem koji je s Kamanon "poremecen", da Dirk vise nema konstante :D

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 25 sep 2011, 20:36

samson je napisao/la: Prije Njemacka nije imala Kamana, sve i svasta je islo i zavrsavalo s Dirkom, jedan sistem koji je s Kamanon "poremecen", da Dirk vise nema konstante :D
jest tako se i lebronu sistem poremetio kad je prešo u miami zato ga je dirk nadvisio..ali upravo ovo nas dovodi do necega vaznog..gotovo je apsurdno mjeriti koji je igrac ili trener bolji jer sve ovisi o okolnostima i 100 varijabli...

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 26 sep 2011, 08:20

@kakavdanakneiskustvu

Zar nije 80,81?ili sam se preracunao..
Nije ni bitno" bio je najbolji i ostat ce,mnogi su ga kopirali ali nazalost nije kao CD pa im nije uspjelo!!

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 26 sep 2011, 17:34

doe78 je napisao/la:@kakavdanakneiskustvu

Nije ni bitno" bio je najbolji i ostat ce,mnogi su ga kopirali ali nazalost nije kao CD pa im nije uspjelo!!

ne bi rekao

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 26 sep 2011, 20:21

ne bi rekao
ni ja dobar je bio dražen ali kao da je bio preveliki sAmotnjak ...kao da se sve moralo vrtiti oko njega u ekipi u kojoj on igra...za mene je bolji Kukoč npr bio....
Zadnja izmjena: Goldy, dana/u 26 sep 2011, 20:48, ukupno mijenjano 1 put.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 26 sep 2011, 20:34

Goldy je napisao/la:

ne bi rekao
ni ja dobar je bio dražen ali kao da je bio preveliki smaotnjak ...kao da se sve moralo vrtiti oko njega u ekipi u kojoj on igra...za mene je bolji Kukoč npr bio....

ja nisam mislio na to nego na to da je sa 16 godina bio vođa tima

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.