Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Sir Matt
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Sir Matt » 22 sep 2011, 22:18

Počelo se Evansa pozivati na linč i kad igra dobro . Zašto jeebemu ? Nije neka štoperčina , nije vala ni predispozicija aka Luiz ali štoper je kojem nosati Drogbu u gaćama nije bilo teško . Sjećam se naravno i lošeg perioda ali barem kada ubere formu jednog ozbiljnog štopera ne treba srati . Cijenim ga iz više razloga , pogotovo na osnovu nekih sitinica kojima ljudi daju najmanje prostora za pominjanje , međutim itekako mi je bitno vidjeti momka da daje maximum svaku utakmicu i kad ga lopta ne sluša . Možda nije sposoban igrati tika-taku kao Jones pa se nerijetko i priključiti napadu ali ako pričamo o defanzivnoj zadaći imamo sasvim pristojnog mladog štopera koji je na lošem glasu zbog stagniranja forme u jednom dijelu prošle sezone a koja je rezultat nekih grešaka .
A Berbatov je doživio mali pad u samom osjećaju za igrom i još ponekim stvarima . Tako sam barem stekao dojam gledajući ga protiv Leedsa . U situacijama koje njega baš krase - igra leđima i racionalna rješenja su ovaj put na znatno slabijem levelu . No i ne čudi , jednostavno kad ne poigraš skoro mjesec dana a spreman si i kad se koristi svaka prilika za uvalit mu duboko sa leđa onda nemaš nešto puno kvalitete za dobit . Nema kontinuitet , nema samopouzdanje , nema na kraju krajeva više kuurčevitog žara iako se radilo o minimalcu , ali je postojao . Ne mogu vjerovat da smo ga tek tako odbacili , još ne mogu . Dovraga i jeebeni mexinac .
"If you can't beat them, join them" - Michael Owen

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 22 sep 2011, 22:46

Ma ja sam u Evansa polagao puno nada u sezoni 2009/2010. kad se Rio počeo povrjeđivati. Stvarno je odlično igrao, čak je na FMu 2010 bio bolji i od Vidića. :D Ali koliko je izgriješio prošle godine skupa sa O'Sheaom, ja ne mogu više vjerovati u njega. A i ove sezone ima već zapaženih bisera, kako ga samo otrese Cardozo i kraj njega zabi sa ivice šesnaesterca, pa onda ona lopta Ramiresa (mislim) za Torresa njemu iza leđa u zadnjoj utakmici.

Ma ne brini za Berbu, kad ga SAF nije otpisao pretprošle sezone neće ni sad. Po meni smo zbog njega titulu izgubili, jednostavno kad se Rooney povrijedio pred kraj te sezone i umjesto njega igrao Berbatov isto kao da smo igrali sa desetoricom, ničemu nije služio. Najbolji primjer je tekma protiv Sunderlanda away , ko se sjeća sve mu je jasno.
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 sep 2011, 23:00

Opalite novu anketu. Koliko ce trofeja United osvojit ili nesto tako. :mrgreen:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 22 sep 2011, 23:01

Koliko čitam, Ferdinand već u kombinacijama za sastav.
E sad... :roll:

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 22 sep 2011, 23:05

OTNYS_YNWA je napisao/la:Koliko čitam, Ferdinand već u kombinacijama za sastav.
E sad... :roll:
Ma ništa čudno, Rio jednu igra pa tri ne igra i sve tako. Vjerovatno ni on sam ne zna šta ga boli a šta ne boli. :D

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 sep 2011, 23:07

Lik ima ogromne probleme sa ledjima, tako da cesto slabije trenira. Zato je cesto i povrijedjen.

Sir Matt
Kontakt:

Post Postao/la Sir Matt » 22 sep 2011, 23:20

Thunderstruck je napisao/la: A i ove sezone ima već zapaženih bisera, kako ga samo otrese Cardozo i kraj njega zabi sa ivice šesnaesterca, pa onda ona lopta Ramiresa (mislim) za Torresa njemu iza leđa u zadnjoj utakmici.
Pa to nije biser prika . Situacija 1on1 kada braniš gol je ekvivalent situaciji kad Carrick doda Yayi pa ovaj ga onako lagano zapapari . Tako dođe tom logikom vođeni , međutim nije . Jelda ... Kiks ćemo nazvati Evrino glupiranje protiv Evertona away i nešto slično tome .
Thunderstruck je napisao/la: Po meni smo zbog njega titulu izgubili
Nećemo pričat svašta prile .
U toj utakmici United je tuk'o Sunderland golom Nania a Berba znamo promašio par zicera što nije utjecalo na konačnu rezu . Balckburn away je bilo rano moja ljuta , igra bez igre i promašaj Valencie u situaciji jedannajedan . Protiv Citya nije počeo iako smo dobili utakmicu , protiv Spursa takođe dobili utakmicu . Stoke smo riješili lagano a jedino protiv Chelsea smo fafnuli kući , ne zbog toga što se na terenu pojavio Berba već što su ljudi dali gol iz pet metara primjetnog ofsajda . Kako si ti zaključio da je Berba razlog što nismo osvojili titulu je neka druga priča valjda . I očekujem baš nju u replici . :)

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 22 sep 2011, 23:51

Sir Matt je napisao/la: Nećemo pričat svašta prile .
U toj utakmici United je tuk'o Sunderland golom Nania a Berba znamo promašio par zicera što nije utjecalo na konačnu rezu . Balckburn away je bilo rano moja ljuta , igra bez igre i promašaj Valencie u situaciji jedannajedan . Protiv Citya nije počeo iako smo dobili utakmicu , protiv Spursa takođe dobili utakmicu . Stoke smo riješili lagano a jedino protiv Chelsea smo fafnuli kući , ne zbog toga što se na terenu pojavio Berba već što su ljudi dali gol iz pet metara primjetnog ofsajda . Kako si ti zaključio da je Berba razlog što nismo osvojili titulu je neka druga priča valjda . I očekujem baš nju u replici . :)
Znam ja da smo dobili tekmu protiv Sunderlanda ali ona je najbolje oslikala Berbinu formu tada. Frustrirajuće, malo je reći. Znaš da smo cijelu, skoro cijelu, tu sezonu odigrali u sustavu 4-5-1 i Rooney je tada nadmašio sam sebe ali kad se on povrijedio Berba je morao preuzeti na sebe bar dio onoga što je Wazza do tada radio, jednostavno su svi očekivali, suigrači. Međutim gdje je bio protiv Blackburna, znaš i sam kako je platio Valenica onaj promašaj, klupa dva mjeseca, ali Berbe ni na mapi. Protiv Bayerna kući, povrijeđeni Rooney igrao a potpuno zdravi Berbatov klupa, zašto? Jednostavno jer tad niko od njega ništa nije mogao očekivati. Moram mu priznati ona dva gola protiv Wolvesa na strani (0-4). Chelsea kući, opet nigdje napadača s glave. Tad sam više nego iko želio da ode i da dođe L. Fabiano, mislim da je on nešto bio spominjan za cifru oko 15 milki, ili Džeko :mrgreen:
Pisao sam ranije isto ovo, kad je Berba igrao u mojim očima je ekipa bila kao bez glave (ako je glava napad). Sve je super u vezi i nazad štimalo ali gola nigdje, nema ko da zabije (znam da nije napadač jedini koji će zabiti, ali to mu je u opisu radnog mjesta :D ). I protiv Cityja ista stvar, ne moram te napominjati kako smo dali gol, jedva. A ni Spursi ništa bolje, onaj kasni penal i Nanijeva lucidnost su nas spasili, ali u suštini je tekma bila patnja.

A kad smo već kod Spursa, te sezone tekma away je bila strašna. Kako smo samo tad odlično igrali, samo je šteta što je bio tek početak prvenstva, i pobijedili 1-3 iako smo gubili i imali igrača manje od 60.min kad smo vodili 2-1.

Da se razumijemo, sad mi je drago što Bugarin nije otišao i što je još uvijek naš igrač. Žao mi je što ovako malo igra u zadnje vrijeme ali vjerujem da će i on dočekati svojih pet minuta ove sezone jer znam da još uvijek puno može dati za United.

Sir Matt
Kontakt:

Post Postao/la Sir Matt » 23 sep 2011, 00:39

Thunderstruck je napisao/la: Znam ja da smo dobili tekmu protiv Sunderlanda ali ona je najbolje oslikala Berbinu formu tada. Frustrirajuće, malo je reći. Znaš da smo cijelu, skoro cijelu, tu sezonu odigrali u sustavu 4-5-1 i Rooney je tada nadmašio sam sebe ali kad se on povrijedio Berba je morao preuzeti na sebe bar dio onoga što je Wazza do tada radio, jednostavno su svi očekivali, suigrači.
Jasno si rekao da je Berba glavni krivac jer smo te godine izgubili trofej. Kako neko može biti krivac u utakmicima koje si dobivao a u utakmicama koje nisi {njih dvije } nije ništa promašio da bude ... Ne kužim ?
Kada pričamo o toj sezoni i tom sustavu , radilo se o posljednjim danima Rooneyeve moći kao alone napadaču a Berba je nemoćan kao takav koliko i Rooney trenutno . Dakle Berbatov odavno igra tu povučeniju špicu i nemaš šta od njega očekivati u 451 formaciji dok Rooney od povrede u Munchenu ima izmišljenju ulogu u timu a koja se ne zove izraziti napadač . Zato recimo i ne mogu funkcionisati zajedno jer obojica dolaze po loptu i vole graditi igru a tek onda nastaje doslovno prazan prostor u 16cu . Pratiš me ? Kada je već toliko bitno , Rooney nije odsustvovao 2mjeseca pa da ga ovaj dugoročno zamijeni već se radilo o jednom kolu , utakmici sa Chelseaom , lošoj partiji maltene svih igrača i krađe . Nakon toga Rooney ponovo u timu sa Bayernom a onda nova povreda . Tog vikenda utakmica sa Blackburnom u gostima gdje opet cijela ekipa igra zakurac i Valencia promašuje skoro nemoguće ali je nekom logikom opet Berbatov kriv . Kako može biti kriv ako nije ništa promašio ?
Thunderstruck je napisao/la: Međutim gdje je bio protiv Blackburna, znaš i sam kako je platio Valenica onaj promašaj, klupa dva mjeseca, ali Berbe ni na mapi.Protiv Bayerna kući, povrijeđeni Rooney igrao a potpuno zdravi Berbatov klupa, zašto?
Kojom prika dragi , kojom klupom .... Valencia je nakon tog promašaja igrao susret sa Cityem , Tottenhamom , protiv Sunderlanda odmarao a protiv Stokea posljednju utakmicu valjda Nani otplatio kredit posignutog gola na pomenutom gostovanju . Dalje , početak iduće sezone , vS Chelsea počeo od prve i zabio , protiv Fulhama igrao , protiv Newcastlea takođe .... I da ne nabrajam . Što se tiče utakmice sa Bayernom , izašli smo ponovo u toj famoznoj 451 . Naravno da je ljepše imati Rooneya pa kakvog-takog koji je bio u stanju odigrati tu rolu nego nekog ko ne može skoro pa ništa napravit sam u napadu . Ne znam čemu uopšte postavljeno pitanje i kakti čuđenje .
Thunderstruck je napisao/la:
Pisao sam ranije isto ovo, kad je Berba igrao u mojim očima je ekipa bila kao bez glave (ako je glava napad). Sve je super u vezi i nazad štimalo ali gola nigdje, nema ko da zabije (znam da nije napadač jedini koji će zabiti, ali to mu je u opisu radnog mjesta :D ). I protiv Cityja ista stvar, ne moram te napominjati kako smo dali gol, jedva. A ni Spursi ništa bolje, onaj kasni penal i Nanijeva lucidnost su nas spasili, ali u suštini je tekma bila patnja.
Pisao si sigurno dok mene nije bilo na forumu , inače bih reagovao da znaš . :)
Kontra Citya Berba nije počeo utakmicu , već Rooney . A već protiv Tottenhama Nani je imao svoj dan i šta sad . Niko sem Berbe ne smije riješiti utakmicu u kojoj je nastupio . Daj prika nemoj barem ti na takav način razmišljat . Ko garantuje da bi sa Rooneyem zabili protiv Tottenhama već u prvom poluvremenu pet puta . Pa i Rooney dok je igrao , naša kombinatorika i stvaranje šansi kao što smo to radili sa Berbom nisu bili stodvadesetšest stepencia iznad kao što se da zaključiti iz ovog što pišeš .

Da sumiram i da se ne ponavljamo obojica . Berba ne može biti glavni krivac jer nije ništa promašio u odlučujućim utakmicama sezone , Berba ne može biti krivac u utakmicama koje smo dobili , Berba ne može biti jedini razlog zbog toga što nam igra nije valjala ničemu jer nije valjalo ni dok je Rooney igrao .

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 sep 2011, 01:43

Haha, mislio sam da pise "Evra" prvo. :lol: http://sportsport.ba/ino_fudbal/eva-od- ... tiza/64863" onclick="window.open(this.href);return false;

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 23 sep 2011, 02:04

Cartman je napisao/la:Haha, mislio sam da pise "Evra" prvo. :lol: http://sportsport.ba/ino_fudbal/eva-od- ... tiza/64863" onclick="window.open(this.href);return false;
Al` zamisli njega.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 23 sep 2011, 02:24

Stoke najteže ovo sezonsko gostovanje, čak je i prošlogodišnja gostujuća pobjeda bila presudna za titulu, po mom mišljenju kada je Chicarito zabio spretan gol glavom...

Bit će teško, fizički jača ekipa će pobjediti, očekujem da to bude Man. Utd.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 23 sep 2011, 02:30

Bianconeri1988 je napisao/la:Stoke najteže ovo sezonsko gostovanje, čak je i prošlogodišnja gostujuća pobjeda bila presudna za titulu, po mom mišljenju kada je Chicarito zabio spretan gol glavom...

Bit će teško, fizički jača ekipa će pobjediti, očekujem da to bude Man. Utd.
Stoke ce definitivno biti pravi ispit, najjaci gostujuci do sada definitivno. Hernandez nas je prosle sezone izvukao sa 2 gola, onaj prvi na cudan nacin glavom. Za Stoke je tada zabio Tuncay ako se dobro sjecam, 81 minuta. Znam jer sam odmah poceo da lupam po kuci, evo ode nam pobjeda. :D

I prosle sezone je bilo tesko dakle a i ove ce siguran sam. Bit` ce tesko to pregledati definitivno ali se nadam povoljnom rezultatu. Nadam se da ce i Hernandez i Welbeck biti u konkurenciji za sastav, ovaj drugi bi trebao a Hernandezu se iskreno nadam, ovo su njegove utakmice.

U dobroj smo formi i ovo je pravi test. @Monolog rece cini mi se da ako se sa ovog gostovanja vratimo s pobjedom onda ne znam stvarno sta nas moze zaustaviti u takvom naletu, slazem se. Vidjet` cemo, necu da prognoziram nista, cekajmo tekmu.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 23 sep 2011, 02:59

Nije vazno kako se United vrati sa Britannie, mogu opet izgubiti od bilo kojeg tima u gostima. Ko je ocekivao poraz od **** Wolverhamptona prosle sezone? United je ionako previse, ali bas previse ofanzivan ove sezone i lako se moze desiti da napadacka linija ima los dan i da se izgubi utakmica. Nece se moci svako kolo zabijati po 4-5 komada. A nece ni protivnicki timovi fulati svoje sanse zauvijek. United je tim koji je primio najvise udaraca na gol od svih timova u ligi. Ja ocekujem neku samarcinu u bliskoj buducnosti i necu biti nimalo iznenađen kad se to desi. Zasad doduse uzivam i s nestrpljenjem iscekujem svako kolo.

Stoke jeste neugodno gostovanje, ali ja ocekujem laksu utakmicu nego sto se pretpostavlja. Nece oni smjeti tako lako krenuti naprijed, jer ce se jako plasiti kontre Uniteda i zato ce utakmica biti mozda i dosadna sa bunkerom Stokea i vala za valom napada Uniteda dok se ne probije Begovic. Onda slijedi razvlacenje uz veliki posjed lopte, lagano kruzenje oko gola i neznatno popravljanje rezultata. Vjerovatno 0:2. Kad se ovakav scenario desi, svi ce poceti galamiti cuvene mudrosti kako se Stoke ne trudi protiv Uniteda, a sve ostale gaze i udaraju kad stignu. :lol:
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 23 sep 2011, 09:03

Ma ja se nesto nesikiram za Stoke. Nemam pojma sto. Mozda je razlog proslogodisnja pobjeda od 0:2

Rooney,Welback,Nani,Young,Anderson...ovo je nasa kombinacija za uspjeh protiv njih. Brz protok lopte i biti stalno aktivni u napadu i gol ce sigurno doci sam od sebe. Igraci Stoke-a su tromi,tako da se oni nemogu nositi s nasom explozivnoscu.

Biti cu skroman i reci cu 3:1 u nasu korist.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 23 sep 2011, 11:04

majestic24 je napisao/la:Ma ja se nesto nesikiram za Stoke. Nemam pojma sto. Mozda je razlog proslogodisnja pobjeda od 0:2
Majestic,moje je neko misljenje,moze ona Barselona da daje po 8 komada i da ima neku ekipu bla bla bla...Ali brate realno ja s vremena na vreme imam utisak da vama niko nista ne moze :) Gledam MU skoro svaku tekmu(ako se termin ne poklapa sa zvezdinim utakmicama),i stekao sam utisak da kad bi vi kojim slucajem bili kompletni ,ono, u punom sastavu,po mom nekom razmisljanju,vama nijedna ekipa ne bi mogla ni gol da da.Jedino je ona utakmica protiv Benfike bila malo klimava ali je bilo dosta kalkulacija u sastavu pa je s toga to i razumljivo.MU je ekipa ,a to je najbitnije,ima jakih individualaca ali je uvek bio ekipa na prvom mestu i to je ono sto je najvaznije.Ovo protiv Stouka uopste se ne dovodi u pitanje pobeda ,ali tvrda su ekipa i ocekujem potpuno isti rezultat kao prosle godine,cak sam i razmisljao da na kladionici igram tacan rezultat :mrgreen:
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Sir Matt
Kontakt:

Post Postao/la Sir Matt » 23 sep 2011, 13:32

Sad smo opet bolji od Barcelone . slika

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 23 sep 2011, 13:38

Nekako imam osjećaj kad god mi najvaljujemo tešku utakmicu da bude baš suprotno . Nekako to očekujem i protiv Stoke-a :D Mislim da bi trebali i njih dobit sutra bez velikih poteškoća. Možda zvuči suludo, ali imam takav nekakav osjećaj :)
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 sep 2011, 13:58

Ma zna se sta nas ceka. Crouch, Jones, Delap, Shawcross, Huth i ostali fudbalski umjetnici. Zato se nadam da ce Smalling i Ferdinand bit spremni, jer trebaju nam njih dvojica i Jones u odbrani. Ocekujem vrlo tvrdu utakmicu uz pobjedu od 1:0. Bice velik test i za De Geau.

Mozda
Kontakt:

Post Postao/la Mozda » 23 sep 2011, 14:04

jones je out 3 sedmice, tako da jedina opasnost u napadu otaje onaj dvometras, a njega rio i vidic uvijek su do sada zasutavili lagano, sad tu vidica nema, nadam se da ce rio i nas jones biti stoperi i mislim da oni u napadu nemaju sta traziti...

http://www.skysports.com/story/0,,11661_7195897,00.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.