La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

LBJ MVP
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la LBJ MVP » 23 sep 2011, 00:17

Ovo će biti zanimljiva sezona predosjećam :mrgreen:
Jednostavno ostalim timovima treba samo da uvide da Barca i Real nisu nepobjedivi i sve će biti uredu.To se upravo dešava.Meni Valencia nije ništa lošija ekipa od Barce i Reala :? Atletico je isto tu negdje dok ostali mogu zaprijetit.
Trenutno Valencia ima najbolji stoperski par u primeri,najbolje napadača,Banegu(jbt kako me oduševio protiv Barce igračina samo taka)i širok izbor igrača u sredini.Atletico je isto odlično posložena ekipa čak su Atletico i Valencia bolje posložene ekipe od Barce i Reala.Barci fali još jedan stoper i jedan napadač,a i Realu fali prije svega jako krilo možda i 2 :!:
Valencia i Atletico uglavnom sve imaju ujednačeno ;)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 23 sep 2011, 00:22

Bianconeri1988 je napisao/la:Ma oni imaju možda dobru prvu postavu, kad dođu vremenom suspenzije i povrede, polako će i oni tonuti...neće oni moći dugo izdržati u ovom ritmu...

Ali opet kažem, primarni cilj je opstanak i u tome će sasvim sigurno uspjeti, osim ako se ne desi neki katastrofalan pad forme...
Betis je ekipa koja me odusevila jos prosle godine.Gledao sam ih u segundi i gledao ih u Cupu kad su Barcelnu rasuli na proste faktore na svom terenu!
Ekipa koja je jako mocna i koja ce se bez dvojbe boriti za Evropu.Imaju pare,imaju kvalitet,imaju navijace i imaju tradiciju.

GRANDE BETIS !
Stranger in the night. SIDA in the morning!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 23 sep 2011, 00:25

Zabac je napisao/la:
Bianconeri1988 je napisao/la:Ma oni imaju možda dobru prvu postavu, kad dođu vremenom suspenzije i povrede, polako će i oni tonuti...neće oni moći dugo izdržati u ovom ritmu...

Ali opet kažem, primarni cilj je opstanak i u tome će sasvim sigurno uspjeti, osim ako se ne desi neki katastrofalan pad forme...
Betis je ekipa koja me odusevila jos prosle godine.Gledao sam ih u segundi i gledao ih u Cupu kad su Barcelnu rasuli na proste faktore na svom terenu!
Ekipa koja je jako mocna i koja ce se bez dvojbe boriti za Evropu.Imaju pare,imaju kvalitet,imaju navijace i imaju tradiciju.

GRANDE BETIS !
Samo da im se ne desi ista stvar kao onoj generaciji sa Joaqinom i Olivierom
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 23 sep 2011, 00:27

Izvinjavam se na smetnji, nadam se da nećete ovo shvatiti kao provokaciju. Vidim da ničim izazvani spominju pojedinci EPL, vjerovatno je u pitanju komleks manje vrijednosti.
Malo pogledajte tabelu EUFE, rang lista klubova po učinku u proteklih pet sezona.

http://es.uefa.com/memberassociations/u ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Sva priča tu završava, ali opet Žabac kompanija bolje zna od UEFE :lol:

P.S. Nadam se da će Real izboriti LP :mrgreen:

Gdje je onaj što je rekao da će napustiti forum ako Malaga bude ispred Reala? :lol:
There got to be something for Liverpool big number nine ...

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 23 sep 2011, 00:29

Što je hodža ljubomoran :D I mi se nadamo da ćete vi izboriti Europa ligu :D
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

spizz
Kontakt:

Post Postao/la spizz » 23 sep 2011, 00:33

Rizah je napisao/la:Izvinjavam se na smetnji, nadam se da nećete ovo shvatiti kao provokaciju. Vidim da ničim izazvani spominju pojedinci EPL, vjerovatno je u pitanju komleks manje vrijednosti.
Malo pogledajte tabelu EUFE, rang lista klubova po učinku u proteklih pet sezona.

http://es.uefa.com/memberassociations/u ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Gdje je onaj što je rekao da će napustiti forum ako Malaga bude ispred Reala? :lol:
Ovdje samo ti pominješ taj neki EPL, koliko vidim...a u suštini nas ne zanima ta mesarska liga u kojoj se za titulu bore samo Man.Utd i Čelzi ponekad, a ostali služe za kantanje i nabijanje gol razlike.

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 23 sep 2011, 00:42

*p!p!t@* je napisao/la:Što je hodža ljubomoran :D I mi se nadamo da ćete vi izboriti Europa ligu :D
Ne znam šta je ovo, ali kada bi sad se prvenstva prekinula LP bi bila bet Reala, Vullareala, Seville, Atletica, Arsenala, Liverpoola, Milana, Intera, Rome, Marseilla, Dortmunda ...

Šta tek očekivati neredne sezone, kada igrači iz top klubova budu igrali EP pa ne budu imali odmora nikako :?

Spizz, samo klikni na predhodnu stranicu.
There got to be something for Liverpool big number nine ...

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 23 sep 2011, 00:46

Rizah je napisao/la:
*p!p!t@* je napisao/la:Što je hodža ljubomoran :D I mi se nadamo da ćete vi izboriti Europa ligu :D
Ne znam šta je ovo, ali kada bi sad se prvenstva prekinula LP bi bila bet Reala, Vullareala, Seville, Atletica, Arsenala, Liverpoola, Milana, Intera, Rome, Marseilla, Dortmunda ...

Šta tek očekivati neredne sezone, kada igrači iz top klubova budu igrali EP pa ne budu imali odmora nikako :?

Spizz, samo klikni na predhodnu stranicu.
Pa bez ovih je već duže vrijeme :?

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 23 sep 2011, 00:48

Rizah je napisao/la:Izvinjavam se na smetnji, nadam se da nećete ovo shvatiti kao provokaciju. Vidim da ničim izazvani spominju pojedinci EPL, vjerovatno je u pitanju komleks manje vrijednosti.

vidis li ti sta sam ja napisao i o cemu pricam.
Ovdje u prvih 20 imas 6 klubova iz Spanije a 4 iz Engleske.
Gdje su ti klubovi i ta liga gdje nema lahkih protivnika.Gdje ????
Ta je liga jos dodatno osakacena jer Arsenal je mizeran klub kao i Liverpool.
Jedne United napenali sa 8 komada,druge jedan Totenham sa 4 komada.
Jako interesantno , vjerovatno su Arsenal i Liverpool konkurenti.
Konkurenti su kao i Osasuna u Spaniji.
Nikada svatiti neces da se u Spaniji igra pravi nogmet.Da se ekipa koja je na sredini tabele moze nadigravati sa najjacima u ligi.Da jedna Valencija raznese Barcelonu i demonstrira fudbal koji ostavlja bez daha.A ta ista Barcelona igra viktorije sa Unitedom koji nema konkurenta u EPL-u
Koji za 5 kola zabije 25 golova a od tih 5 utakmica odigrao je 3 sa klubovima koji su top i pocastio ih sa 14 golova.
A rijec je o Unitedu a ne o Barceloni.Jasno je i pticama na grani da je Barcelona miljama iznad svakog tima u Engleskoj.
Da li ti vjerujes da je Chelsea trenutno jaci i bolji od Valencije ??? Strpi se jos 5-6 dana pa mi odgovori.
Da li je City jaci od Reala ??? Mislim prije svega smijesno zvuci kada poredis plastiku i instituciju.
Da li su Liverpool,Arsenal ,Newcastle , Totenham jaci od Atletica ??? Zaista sumnjam.Prije svega Atletico je igracki kvalitetniji od svih navedenih klubova.Igraju fudbal za uzitak za razliku od 95% Engleske lige.
Da li je Sevilla losija od Stokea itd ???
Tu je Malaga , fantasticno kupljena ekipa.Ne prenatrpana,nego uravnotezena.Pravljena sa planom a ne sa merakom.
Tu su Betis,Bilbao,Villareal itd
Sve same vrhunske ekipe

De mi samo reci jel ti Engleska liga vise lici na Francusku od prije 3 godine kada je Lyon dominirao godnama kao United a pokoju godinu se desi da uleti recimo Marseille ili Bordo,kao u Engleskoj Chelsea.
Da li je liga napeta i zanimljiva kako ti kazes svi su ujednaceni,a u prvih 5 kola vidimo totalno suprotno.
Ili je ujednacena Spanija gdje Barcu izdominira Valencija,gdje Real izgubi od "nekog" Levantea,gdje Betis udara sve redom i gazi a siguran sam da 99% igraca ne znas niti si ih gledao u prslih 2-3 godine.Da ne znas kako igraju Valencija ili Atletico.

Jedini nacin da poredimo lige su UEFINA takmicenja.gdje u zadnjih 3 gdine dominiraju Spanski klubovi.Povec od LP pa do Evropa Lige.Redovno kao pobjednici izlaze u medjusobnim duelima Spanski klubovi.

gleda radi pogledaj igrace koji igraju u Spaniji i igrace koji igraju u Engleskoj i stavi na spisak pa uporedi.
Stavi top 30 igraca iz jedne i top iz druge lige ,saberi-oduzmi i procjeni gdje igraju najbolji igraci danasnjice i najvece zvjezde !

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 sep 2011, 00:51

Jeli ovo opet prave usporedbu Primere i Premiershipa :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bjelasnica
Kontakt:

Post Postao/la Bjelasnica » 23 sep 2011, 00:54

Zabac je napisao/la:

vidis li ti sta sam ja napisao i o cemu pricam.
Ovdje u prvih 20 imas 6 klubova iz Spanije a 4 iz Engleske.
Gdje su ti klubovi i ta liga gdje nema lahkih protivnika.Gdje ????
Ta je liga jos dodatno osakacena jer Arsenal je mizeran klub kao i Liverpool.
Jedne United napenali sa 8 komada,druge jedan Totenham sa 4 komada.
Jako interesantno , vjerovatno su Arsenal i Liverpool konkurenti.
Konkurenti su kao i Osasuna u Spaniji.
Nikada svatiti neces da se u Spaniji igra pravi nogmet.Da se ekipa koja je na sredini tabele moze nadigravati sa najjacima u ligi.Da jedna Valencija raznese Barcelonu i demonstrira fudbal koji ostavlja bez daha.A ta ista Barcelona igra viktorije sa Unitedom koji nema konkurenta u EPL-u
Koji za 5 kola zabije 25 golova a od tih 5 utakmica odigrao je 3 sa klubovima koji su top i pocastio ih sa 14 golova.
A rijec je o Unitedu a ne o Barceloni.Jasno je i pticama na grani da je Barcelona miljama iznad svakog tima u Engleskoj.
Da li ti vjerujes da je Chelsea trenutno jaci i bolji od Valencije ??? Strpi se jos 5-6 dana pa mi odgovori.
Da li je City jaci od Reala ??? Mislim prije svega smijesno zvuci kada poredis plastiku i instituciju.
Da li su Liverpool,Arsenal ,Newcastle , Totenham jaci od Atletica ??? Zaista sumnjam.Prije svega Atletico je igracki kvalitetniji od svih navedenih klubova.Igraju fudbal za uzitak za razliku od 95% Engleske lige.
Da li je Sevilla losija od Stokea itd ???
Tu je Malaga , fantasticno kupljena ekipa.Ne prenatrpana,nego uravnotezena.Pravljena sa planom a ne sa merakom.
Tu su Betis,Bilbao,Villareal itd
Sve same vrhunske ekipe

De mi samo reci jel ti Engleska liga vise lici na Francusku od prije 3 godine kada je Lyon dominirao godnama kao United a pokoju godinu se desi da uleti recimo Marseille ili Bordo,kao u Engleskoj Chelsea.
Da li je liga napeta i zanimljiva kako ti kazes svi su ujednaceni,a u prvih 5 kola vidimo totalno suprotno.
Ili je ujednacena Spanija gdje Barcu izdominira Valencija,gdje Real izgubi od "nekog" Levantea,gdje Betis udara sve redom i gazi a siguran sam da 99% igraca ne znas niti si ih gledao u prslih 2-3 godine.Da ne znas kako igraju Valencija ili Atletico.

Jedini nacin da poredimo lige su UEFINA takmicenja.gdje u zadnjih 3 gdine dominiraju Spanski klubovi.Povec od LP pa do Evropa Lige.Redovno kao pobjednici izlaze u medjusobnim duelima Spanski klubovi.

gleda radi pogledaj igrace koji igraju u Spaniji i igrace koji igraju u Engleskoj i stavi na spisak pa uporedi.
Stavi top 30 igraca iz jedne i top iz druge lige ,saberi-oduzmi i procjeni gdje igraju najbolji igraci danasnjice i najvece zvjezde !
Da te Ovrebo cuje :D

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 23 sep 2011, 00:57

Je li vama jasno da je nemoguće poredit Primeru i Premiership.Sigurno dvije najjače lige na svijetu no ako hoćete da nešto dokažete kroz to ko šta osvaja dođete na isto u zadnjih 7-8 godina totalna dominacija Manchestera i Barcelone uz povremene upade Chelseaja i Reala ostalo je irelevantno.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 sep 2011, 01:00

LBJ MVP je napisao/la:Je li vama jasno da je nemoguće poredit Primeru i Premiership.Sigurno dvije najjače lige na svijetu no ako hoćete da nešto dokažete kroz to ko šta osvaja dođete na isto u zadnjih 7-8 godina totalna dominacija Manchestera i Barcelone uz povremene upade Chelseaja i Reala ostalo je irelevantno.

:lol: :lol: pa Chelsea je maltene svake godine jedan od favorita za CL i dolaze do same završnice a riječ povremeno se može koristiti za Real koji 6 godina nije mogao proći 1/8.
Premiership je daleko jača liga od Primere to valjda svakom jasno ili možda nije..

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 23 sep 2011, 01:01

ma OK je to da je EPL kvalitetnija liga, al nije toliko kvalitetnija, prije bih reko da su tu negdje, al da malu prednost ima EPL...

trenutno spanska liga je vrlo kvalitetna, odnosno kvalitetnija je od proslih sezona, ima puno jakih ekipa, doveli se novi vrhunski igraci...mada jos jedan razlog je taj sto Barca i Real pruzaju slabe partije u zadnje vrijeme, i vise nisu tako ubojite da im manji klubovi nista ne mogu...(ovo u jednu ruku moze biti i kontradiktorno)

a Manchester United je sad najjaca ekipa na svijetu, nesto slicno kao i proslih sezona u Spaniji kad niko nista nije mogo Barci, sad se ista stvar desava Unitedu, a liga izgleda puno losija nego ranije upravo zbog toga sto se pa usudio bih se reci vec zna ko je osvojio EPL...

a sto se tice ovih manjih ekipa, ili uslovno receno manjih, mislim da su tu neke podjednake kvalitete i u Spaniji i u Engleskoj...

dok bih jednu subjektivno zapazanje htio iznijeti u korist EPL, a to je da je za oko definitivno ljepsa od Spanije, odnosno utakmice manjih klubova su ljepse za gledati,
prije neki dan, malo vise gledam utakmicu QPR-Newcastle, nema razlike u zanimljivosti izmedju te utakmice i utakmice Manchester Uniteda

dok sto se Spanije tice, najzanimljivija utakmica na svijetu je kad Barca igra, dok pored nekih Granada i drugih podjednako losih ili dobrih timova mozes komotno u pola utakmice zaspati...

bar se ja tako osjecam dok gledam i definitivno bih malu prednost dao EPL-u
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 23 sep 2011, 01:05

Saurman je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Je li vama jasno da je nemoguće poredit Primeru i Premiership.Sigurno dvije najjače lige na svijetu no ako hoćete da nešto dokažete kroz to ko šta osvaja dođete na isto u zadnjih 7-8 godina totalna dominacija Manchestera i Barcelone uz povremene upade Chelseaja i Reala ostalo je irelevantno.

:lol: :lol: pa Chelsea je maltene svake godine jedan od favorita za CL i dolaze do same završnice a riječ povremeno se može koristiti za Real koji 6 godina nije mogao proći 1/8.
Premiership je daleko jača liga od Primere to valjda svakom jasno ili možda nije..
Ja sam pisao za domaća prvenstva no očigledno da je za tebe viša matematika pročitat fino post i raspravu koja se vodi.Što se tiče CL tu je Barca dominantna i najviše su puta uspjeli prekinut tu domainaciju Italijani ne Englezi što bi trebalo da znači da je i Seria A jača od Premiershipa no kao što sam napisao to je nemoguće poredit.
Ja volim španski fudbal i njemački i te lige najviše pratim engleska me ne zanima osim kada igra United ko voli engleski fudbal meni nije jasan no jbg 100 ljudi... znaš i sam

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 sep 2011, 01:12

Volim i ja Bundesligu ali ne mogu reći da je tu negdje sa Premiershipom kao što ovdje neki tvrde za Primeru.Jedinu ligu koji ne pratim je Serija A razlog je vrlo jednostavan loša kvaliteta.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 sep 2011, 01:15

LBJ MVP je napisao/la:
Saurman je napisao/la:

Ja sam pisao za domaća prvenstva no očigledno da je za tebe viša matematika pročitat fino post i raspravu koja se vodi.Što se tiče CL tu je Barca dominantna i najviše su puta uspjeli prekinut tu domainaciju Italijani ne Englezi što bi trebalo da znači da je i Seria A jača od Premiershipa no kao što sam napisao to je nemoguće poredit.
Ja volim španski fudbal i njemački i te lige najviše pratim engleska me ne zanima osim kada igra United ko voli engleski fudbal meni nije jasan no jbg 100 ljudi... znaš i sam

Koji Italijani ???

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 23 sep 2011, 01:16

Saurman je napisao/la:Volim i ja Bundesligu ali ne mogu reći da je tu negdje sa Premiershipom kao što ovdje neki tvrde za Primeru.Jedinu ligu koji ne pratim je Serija A razlog je vrlo jednostavan loša kvaliteta.
Pa ne znam meni Napoli odlično igra što se tiče Italije i pogledam Inter-Milan jednostavno tu uvijek bude vatre 8-)
Premiership je finansijski najjača liga,ali ne znači i da je kvalitetom najbolja.Kako god nisu toliko ispred ostalih kako ih mnogi predstavljaju fudbalska NBA :lol: Pa to znači da neko misli da Barcelona,Real,Borusia,Bayern,Milan i drugi ne bi mogli pobijedit zadnju ekipu premiershipa :mrgreen:
Saurman je napisao/la:

Koji Italijani ???
Koliko se ja sjećam i Inter i Milan su osvojili CL zadnjih godina ;)

Bjelasnica
Kontakt:

Post Postao/la Bjelasnica » 23 sep 2011, 01:17

http://www.rafabenitez.com/web/index.ph ... &idioma=in" onclick="window.open(this.href);return false;
Blog Rafe Beniteza

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 23 sep 2011, 01:23

Moze mi neko objasniti po kojem kriterijumu je United dobio veci koeficinet u prosloj sezoni od Barcelone.Barcelona je uzela LP,Izdominirala Ligu,Evropski suepr kup,Super kup Spanije.Imala definitivno najvise pobjeda u Evropi i najmanje poraza.

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.