FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: vlakanje
Re: FK Borac - Banja Luka
Kako pojedinci ne kontaju ironiju, pa to je vece cudo prirode od Viktorijinih vodopada.
Covjek je nevin, dok se na sudu ne dokaze drugacije.
IgorBL je napisao/la:Kako pojedinci ne kontaju ironiju, pa to je vece cudo prirode od Viktorijinih vodopada.

- vidovitadjemila
Evo malo citam vase prepucavanje o stadionima i moram malo prokomtarisati.Lako je biti klub kad igrate ne stadionu koji vam grad napravi.A vi u B.luci stvarno se nemate sta ponositi.Pa stadion u B.luci prije rata bio je veci nego ovaj sada .Sve sto ste uradili na stadionu od onda je postavljanje stolica,malo ojacanje i zamazivnje konstrukcije i nesto malo oko terena .Stadion u B.luci nema ni jedan novi sadrzaj, samo ste to malo usminkali.A ni Kosevo s druge strane koje je Jugoslavija napravila kao reprezentativan stadion za olimpijadu je propao .Pa zasto brate dragi to pola stadiona nije u funkciji za evropske tekme.
Bjeli Brijeg i Grbavicu necu ni pominjati.Nemoj sad da trazim prijeratne snimke stadiona ,koga interesuje moze pogledati
Dajte pustite foliranja o cemu to pricate
Bjeli Brijeg i Grbavicu necu ni pominjati.Nemoj sad da trazim prijeratne snimke stadiona ,koga interesuje moze pogledati

OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Ne znam u kojem si kontekstu spomenuo Grbavicu, negativnom ili pozitivnom, ali ti da si vidio kako je ona izgledala '95 trenutno je stanje odlično...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- vidovitadjemila
Ma nisam nikoga spomenu u negativnom kontekstu,ali ja sam bio na zadnjem derbiju na Grbavici prije rata i sta da ti kazem ,ne mogu lagati ali ni tamo osim stolica se nije nista promjenilo.Cak je bez uvrede bila bolja atmosfera onda bez stolica jer je raje bilo vise.Ako meni ne vjerujes pitaj svoju stariju raju.Jbg trebalo se to malo prosiriti,znam rat je unistio stadion i on je tek sad vracen na onaj nivo plus stolice,uz manji kapacitet,ali Grbavica je legandarni Sarajevski stadion ,a Sarajevo je glavni grad,i po meni sramota je da nema bar 25ooo sjedecih mjesta trenutno.Nadam se da se slazes ...Bianconeri1988 je napisao/la:Ne znam u kojem si kontekstu spomenuo Grbavicu, negativnom ili pozitivnom, ali ti da si vidio kako je ona izgledala '95 trenutno je stanje odlično...
Nisam nikoga mislio uvrjediti samo sam rekao istinu...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...
Prije nego što odeš na pišenja pa na spavanje da ti kažem da se danas u BL mogu igrati utakmice grupa LŠ. A ti znaš koliko su njihovi zahtjevi veliki a ono prije 10 god. u odnosu na današnji Gradski stadion je smijurijavidovitadjemila je napisao/la:Evo malo citam vase prepucavanje o stadionima i moram malo prokomtarisati.Lako je biti klub kad igrate ne stadionu koji vam grad napravi.A vi u B.luci stvarno se nemate sta ponositi.Pa stadion u B.luci prije rata bio je veci nego ovaj sada .Sve sto ste uradili na stadionu od onda je postavljanje stolica,malo ojacanje i zamazivnje konstrukcije i nesto malo oko terena .Stadion u B.luci nema ni jedan novi sadrzaj, samo ste to malo usminkali.A ni Kosevo s druge strane koje je Jugoslavija napravila kao reprezentativan stadion za olimpijadu je propao .Pa zasto brate dragi to pola stadiona nije u funkciji za evropske tekme.
- vidovitadjemila
Pa znas evropske tekme su se igrale na tom stadionu prije 20 godina (Torpedo) ali ti se toga ne sjecas jer si balav,ali onda nije bilo stolica iako je stadion bio bolji nego sada ...Dejan, BL je napisao/la:Prije nego što odeš na pišenja pa na spavanje da ti kažem da se danas u BL mogu igrati utakmice grupa LŠ. A ti znaš koliko su njihovi zahtjevi veliki a ono prije 10 god. u odnosu na današnji Gradski stadion je smijurijavidovitadjemila je napisao/la:Evo malo citam vase prepucavanje o stadionima i moram malo prokomtarisati.Lako je biti klub kad igrate ne stadionu koji vam grad napravi.A vi u B.luci stvarno se nemate sta ponositi.Pa stadion u B.luci prije rata bio je veci nego ovaj sada .Sve sto ste uradili na stadionu od onda je postavljanje stolica,malo ojacanje i zamazivnje konstrukcije i nesto malo oko terena .Stadion u B.luci nema ni jedan novi sadrzaj, samo ste to malo usminkali.A ni Kosevo s druge strane koje je Jugoslavija napravila kao reprezentativan stadion za olimpijadu je propao .Pa zasto brate dragi to pola stadiona nije u funkciji za evropske tekme.
I onda je na stadionu bilo 20000 sto je duplo vise nego sad pitaj i ti malo starije...
Gradski stadion u Banjaluci i Bilino Polje u Zenici su jedini stadioni u BIH na kojima se može igrati i grupna faza lige šampiona i lige evrope, sa 4 zvijezdice od mogućih 5, Koševo isto dobija 4 zvjezdice pri zatvaranju jedne tribine, ostali ovi stadioni što ispunjavaju Pecara i Bijeli Brijeg imaju 3 zvjezdice i mogu igrati samo kvalifikacije za evropska takmičenja. Nije stadion samo stolice i kapacitet, ima tu puno važnijih stvari, u Bl ima sve to drugo važnije, tipa soba za antidoping kontrolu, soba za prvu pomoć, 600 VIP loža, mjesta za novinare... i t.d. slično...
BORAC ŠAMPION SEZONA 2010-2011; 2020-2021
Republika Srpska lee, Borac dolazi iz njee,
za nju bori se i pobjedjuje.....
Vidovnjak govori da je lako igrati LŠ, kad smo malo upicanili konstrukcije a delagat UEFA kad je vidio novu farbu odma 4 zvjezdice 

a koliko je vas velikan sakupio gledalaca na proslavi tituleDule 078 je napisao/la:Zato bismo i mi i novinari mogli biti malo umjereniji u davanju epiteta "velikan iz Platonove","sarajevski velikani"....Eno citava frka u Arsenalu jer im je prekjuce doslo samo 47 000 gledalaca protiv Sruzberija,sto je najmanja posjeta u istoriji Emirejtsa,a ovde se svaka susa naziva velikanom....Onaj slavi neki dan 90 godina i dodje mu 5000 gledalaca...Po meni je to kurchina a ne velikan!
Cak mislim da bi povratak na amaterizam bio sjajan u ovakvim uslovima u zemlji,a ne razbacivanje epitetima i zivljenje u dalekoj proslosti.
Taj povratak u amaterizam bi konacno iz fudbala protjerao raznorazni polusvijet,kriminalce,pranje para,lopuze medju sudijama i kontrolorima i sve ostalo....U Borcevoj upravi je takvih 90%,a ne vjerujem ni da je u drugim "velikanima" drukcije!

- vidovitadjemila
Sve stoji sto kazes,ali moras priznati da sam u pravu sto se tice kapaciteta.A i svi ti novi sadrzaji su samo malo preuredjeni djelovi prijeratnog stadiona i ti to znas .S tim sto tribine iza golova ne postoje ,osim one gostujuce skalamerije sto je sramota za stadion,a moras priznati htio ili ne da ni jedan ozbiljan stadion u Evropi nema tribine sa samo dvije strane.Jedini nas ozbiljan stadion koji imamo je Bilino Polje ,i on jedini zadovoljava sve kriterije.A za B.luku koja ima onako uredjen grad i jedan klub u premijer ligi mi ne ide u glavu da nece da naprave pravi evropski stadion,nego koriste i samo doradjuju ovo prijeratno izdanje gradskog stadiona...nasborik je napisao/la:Gradski stadion u Banjaluci i Bilino Polje u Zenici su jedini stadioni u BIH na kojima se može igrati i grupna faza lige šampiona i lige evrope, sa 4 zvijezdice od mogućih 5, Koševo isto dobija 4 zvjezdice pri zatvaranju jedne tribine, ostali ovi stadioni što ispunjavaju Pecara i Bijeli Brijeg imaju 3 zvjezdice i mogu igrati samo kvalifikacije za evropska takmičenja. Nije stadion samo stolice i kapacitet, ima tu puno važnijih stvari, u Bl ima sve to drugo važnije, tipa soba za antidoping kontrolu, soba za prvu pomoć, 600 VIP loža, mjesta za novinare... i t.d. slično...
Vidovita Zorkoooo
jel ti razumiješ srpski? Gradski stadion ima uslove za LŠ. Šta nije jasno
Ko nije čuo, u subutu će se vršiti na obje derbi utakmice doping kontrola

Ko nije čuo, u subutu će se vršiti na obje derbi utakmice doping kontrola
Zadnja izmjena: Dejan, BL, dana/u 23 sep 2011, 00:49, ukupno mijenjano 2 puta.
U Banjaluci je fudbal trinaesto prase. Prioritet su Igokea,rafting,kajak i kik boks.
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!
Sve stoji sto kazes,ali moras priznati da sam u pravu sto se tice kapaciteta.A i svi ti novi sadrzaji su samo malo preuredjeni djelovi prijeratnog stadiona i ti to znas .S tim sto tribine iza golova ne postoje ,osim one gostujuce skalamerije sto je sramota za stadion,a moras priznati htio ili ne da ni jedan ozbiljan stadion u Evropi nema tribine sa samo dvije strane.Jedini nas ozbiljan stadion koji imamo je Bilino Polje ,i on jedini zadovoljava sve kriterije.A za B.luku koja ima onako uredjen grad i jedan klub u premijer ligi mi ne ide u glavu da nece da naprave pravi evropski stadion,nego koriste i samo doradjuju ovo prijeratno izdanje gradskog stadiona...[/quote]
E jbg. fino ti napišem činjenice a ti opet ne kontaš ili ne želiš da skontaš. Bilino Polje nije jedini stadion koji zadovoljava sve kriterije, to je i Gradski stadion Banjaluka, svidjelo se to tebi ili ne.
Citiraću jednu rečenicu iz teksta: "Najbolji stadionu u BiH trenutno su Gradski u Banjoj Luci i Bilino polje u Zenici, piše u izvještaju inspektora UEFA. Pecara u Širokom Brijegu je u nižoj, drugoj kategoriji, kao i stadion Pod Bijelim brijegom u Mostaru."
Nadam se da ti je sad malo jasnije, zna se gdje su najbolji stadioni u zemlji!
E jbg. fino ti napišem činjenice a ti opet ne kontaš ili ne želiš da skontaš. Bilino Polje nije jedini stadion koji zadovoljava sve kriterije, to je i Gradski stadion Banjaluka, svidjelo se to tebi ili ne.
Citiraću jednu rečenicu iz teksta: "Najbolji stadionu u BiH trenutno su Gradski u Banjoj Luci i Bilino polje u Zenici, piše u izvještaju inspektora UEFA. Pecara u Širokom Brijegu je u nižoj, drugoj kategoriji, kao i stadion Pod Bijelim brijegom u Mostaru."
Nadam se da ti je sad malo jasnije, zna se gdje su najbolji stadioni u zemlji!
BORAC ŠAMPION SEZONA 2010-2011; 2020-2021
gradski stadion u bl neprima manje od 10k ljudi nema sanse...da je samo onu atletsku stazu uklonit
Sta fali kik boksuDule 078 je napisao/la:U Banjaluci je fudbal trinaesto prase. Prioritet su Igokea,rafting,kajak i kik boks.

I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili.
Da ponovim,trenutno,Gradski stadion u Banjaluci prima tacno 7 238 gledalaca,odnosno zapad 2 219,a istok 4 326!Plus skela za gostujuce navijace,koja se moze koristiti u Premijer Ligi BiH.Naravno,ovo je broj sjedecih mjesta,a na vecim utakmicama se moze nagurati dosta vise ljudi,sigurno jos hiljadu.
Ovaj kapacitet se mozda cini malim,ali zato Borcev stadion,uz jos par korekcija sitnih,zaista moze igrati grupnu fazu LS,kad bi jednog dana cudo obasjalo nas grad.
Salu na stranu,to nije mala stvar,a bitno je reci da se sa renoviranjem tek pocelo!Znaci jos se puno stvari ima uraditi,izgradnja sjevera i juga,pomocni tereni,i slicno...
Kada se izgrade sjever i jug,stadion ce imati,pa ja mislim oko 12 hiljada sjedecih mjesta,sto je idealno!I to je onda to,stvarno ce prelijep biti.
Ovaj kapacitet se mozda cini malim,ali zato Borcev stadion,uz jos par korekcija sitnih,zaista moze igrati grupnu fazu LS,kad bi jednog dana cudo obasjalo nas grad.

Kada se izgrade sjever i jug,stadion ce imati,pa ja mislim oko 12 hiljada sjedecih mjesta,sto je idealno!I to je onda to,stvarno ce prelijep biti.
Dvorana Borik ima 2400 sjedećih a kad god se puna nakrca to je oko 4500 - 5000. A šta tek reći za stadion koji ima 7500 sjedećih, dobro momak kaže minimum 10 000 se može nagurati na prvenstvenim a bez stolica moglo je i 15 000.
Nego štrumfovi jeste spremni sutra za ...... znate već šta vas čeka
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
kakvo nam to iznenadjenje spremate ?Dejan, BL je napisao/la:Dvorana Borik ima 2400 sjedećih a kad god se puna nakrca to je oko 4500 - 5000. A šta tek reći za stadion koji ima 7500 sjedećih, dobro momak kaže minimum 10 000 se može nagurati na prvenstvenim a bez stolica moglo je i 15 000.
Za zivot cijeli!
Štrumfovi spremni za Gargamela
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.