FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

zeljocity
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljocity » 22 sep 2011, 12:05

lisander je napisao/la:Liverpool Željin stroj za golove platio 150.000 eura?
http://www.****.ba/v2/tekst.php?ID=25469" onclick="window.open(this.href);return false;
zasto uvijek kurcu sviramo
Ovaj mali ima peh pa je rodzen u BIH. Da je rodzen nekih 300km udaljenosti od Sarajeva prodao bi se decko za par miliona eura minimum, a da ne zaboravimo da bi bi cudo od djeteta da je igrom sudbine rodzen u EU ili juznoj Americi.. nista ako Bog da za par godina isti fazon kao i sa Dzekom..
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 22 sep 2011, 12:09

Schwarz je napisao/la:
http://www.****.ba/v2/tekst.php?ID=25469" onclick="window.open(this.href);return false;
Ma više para ćemo dobiti za Hodžića.Nego zbog poreza,oni objavljuju manje cijene
ne cita porezna uprava podatke iz novina,a nisu ga prodali na ciglanama pod mostom vratniku da se kalkulise sa porezom
realno ovo je bruka i sramota,da nam stranci uzimaju sve sto imalo valja ispred nosa

glavni problem je nas mentalitet,ovom momku bi bilo mnogo bolje da je potpisao 5g za zelju,rasturio premijer ligu,sto bi vjerovatno i uradio i onda ga amar u naj godinama prodao za par miliona u klub u kojem ce igrati!
sta mislite,da ce on u liverpulu biti isto sto i u zelji,tj.imati mjesto,ma nikad u zivotu

mnogo je bolji put kad se ide stepenicu po stepenicu,a ne odjednom liftom na 12ti sprat

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 22 sep 2011, 12:12

zeljocity je napisao/la:
Ovaj mali ima peh pa je rodzen u BIH. Da je rodzen nekih 300km udaljenosti od Sarajeva prodao bi se decko za par miliona eura minimum, a da ne zaboravimo da bi bi cudo od djeteta da je igrom sudbine rodzen u EU ili juznoj Americi.. nista ako Bog da za par godina isti fazon kao i sa Dzekom..
Ovakvi igraci da ne kazem masine, iz Lesota se prodaju za vece pare

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 22 sep 2011, 12:19

zeljocity je napisao/la:
upravo, da je neki brazilac zabio ovoliko golova u kadetskoj i juniorskoj kategoriji, vec bi se barca i real otimali za njega i to u pitanju bi bili visemilionski iznosi, ovako na nasu i njegovu nesrecu, rodjen je u BiH i to mu dodatno smanjuje cijenu, na kraju krajeva Dinamo bi za njega uzeo brat bratu 10-ak miliona
Za zivot cijeli!

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 22 sep 2011, 12:20

imal danas treninga ?
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

FIFA/UEFA
Kontakt:

Post Postao/la FIFA/UEFA » 22 sep 2011, 12:31

ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:
zeljocity je napisao/la:
upravo, da je neki brazilac zabio ovoliko golova u kadetskoj i juniorskoj kategoriji, vec bi se barca i real otimali za njega i to u pitanju bi bili visemilionski iznosi, ovako na nasu i njegovu nesrecu, rodjen je u BiH i to mu dodatno smanjuje cijenu, na kraju krajeva Dinamo bi za njega uzeo brat bratu 10-ak miliona
poredis igranje u brazilu i u BiH :D
treba nam jos igraca iz BiH

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 22 sep 2011, 12:34

rezultati u europi , rezultati reprezentacije , te ostalo tek kad to dodje na svoje mjesto mi cemo moci prodavati nase igrace po par miliona realno ko ce kupiti od nas igraca ma kakav talenat imao , nek dadne 100 golova u premier ligi opet ko ce ga shvatati ozbiljno vani mozda susjedi da al ozbiljniji i bolji klubovi ne ...

Armaaa
Kontakt:

Post Postao/la Armaaa » 22 sep 2011, 13:55

Grbavica moj zivot je napisao/la:Ne moze Guso sta vam je na infuzijama poslje utakmice sa Zvijezdom zavrsio.Malog Bukvica prije Karica
O čemu ti pričaš? Pa Gušo može braniti još 5 godina.

TM87jajce
Kontakt:

Post Postao/la TM87jajce » 22 sep 2011, 15:10

[quote="nime_tm87"]Borac-ŽELJEZNIČAR

Prevoz za ovo gostovanje iznosi 27 KM!
Uplate će se vršiti u Udruženju u:

četvrtak 19:00 - 20:00
petak 18:00 - 20:00

tm.org

Je li idete kroz Jajce u BL na gostovanje sad???
Pobjede sve i poraze mi sa tobom prošli smo, bili smo tu i pjevali i samo tebe vjerno bodrili.

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 22 sep 2011, 16:27

Nakon uspješnog prvog broja, slijedi nastavak priče...

http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/dr ... u-pripremi" onclick="window.open(this.href);return false;
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

BlingBling
Kontakt:

Post Postao/la BlingBling » 22 sep 2011, 16:57

Trening mozda za nekih pola sata,dok nam igracice oslobode teren!
Ostalo mi srce dole na jugu,na sjeveru nasao sam nevjeru!

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 22 sep 2011, 17:23

[youtube][/youtube]
Prebacite na 1.40 ! ;)
EDIT:
Na UEFA-inoj klupskoj rang listi
SARAJEVO ISPRED ŽELJEZNIČARA I ZRINJSKOG
Od bosanskohercegovačkih klubova najbolje stoji Sarajevo, koje se nalazi na 244. mjestu sa 4.183 boda, zatim slijede Željezničar i Zrinjski koji se nalaze na 267., odnosno 268. mjestu sa 3.683 boda.
Borac se nalazi na 286. mjestu sa 3.183 boda, Široki Brijeg je 298. sa 2.933 boda, dok je Slavija sa 2.683 boda.

zuka_TM
Kontakt:

Post Postao/la zuka_TM » 22 sep 2011, 20:35

Armaaa je napisao/la:
Grbavica moj zivot je napisao/la:Ne moze Guso sta vam je na infuzijama poslje utakmice sa Zvijezdom zavrsio.Malog Bukvica prije Karica
O čemu ti pričaš? Pa Gušo može braniti još 5 godina.
Moze braniti al kad bude primio neki gol zbog sporog refleksa opet ce krenuti prica star je i da je Amar budala sto ga je postavio na gol i sl ...

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 22 sep 2011, 20:50

Veliki derbi u Banja Luci, Željo po nastavak pozitivnog niza

AUTOR: FK ŽELJEZNIČAR DATUM: 22.09.2011.
U posljednje vrijeme susreti Željezničara i Borca postaju istinski derbiji, obzirom na sportski rivalitet koji je u zadnje dvije - tri godine bio popraćen velikom medijskom pažnjom i sve većem brojem gledalaca na stadionima. Timovi iz dva najveća bosansko-hercegovačka grada su u prethodne dvije sezone konstantno u vrhu bh. fudbala, a njihovi susreti postaju prava fešta sportskog nadmetanja na terenu ali i na tribinama.

Istorija dvoboja sa Borcem počinje još davno 1946. godine kada su u prvom bh. prvenstvu upravo ove dvije ekipe igrale majstoricu za prvaka Bosne i Hercegovine. Željezničar je slavio u Banja Luci 2-0 i tako uzeo titulu prvaka BiH na stadionu Borca. Bilo je to prva Željina titula državnog prvaka.

Do danas su ove ekipe odigrale 62 susret, od čega 53 u prvenstvu i 9 u Kup-u. „Plavi“ imaju 4 pobjede više (25-21) i pozitivnu gol razliku (+13). U prošlosti je bilo mnogo interesantnih susreta ovih timova sa velikim takmičarskim značajem.

U sezoni 1960/1961 ove dvije ekipe su vodile glavnu riječ oko ulaska u Saveznu ligu, pa je Borac izvrsnom partijom na ''Grbavici'' pobjedio Želju 3-1 i tako uspio da se revanšira ''plavima'' za poraz iz 1946. Posljedni prijeratni susret je odigran 1991. na ''Grbavici'', kada je Željo slavio uvjerljivo, bilo je 3-0.

Poslije rata, ove dvije ekipe su odigrale 18 utakmica, od kojih je čak 10 u zadnje 3 sezone. Ovo će dakle biti 11. zvanični susret u nešto više od 3 godine. Željo je prije 2 godine na ''Grbavici'' slavio pobjedu od 4-2 i faktički ovjerio titulu prvaka BiH, dok se Borac na istom stadionu revanširao u finalu Kup-a u maju 2010. kada su odigrali 2-2 i odnijeli pehar u Banja Luku.

U prošloj sezoni Borac je u oba navrata bio bolji od Željezničara u Premijer ligi, dok je u Kupu ekipa Amara Osima bila uspješnija i nakon gostujućeg remija (0:0) i domaće pobjede (3:0) osigurala prolaz u narednu rundu takmičenja.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 22 sep 2011, 21:27

Do kraja polusezone imamo relativno lagan raspored, moja računica je neka da na polusezoni ako već ne budemo vodeći onda za vodećim zaostanemo maksimalno 5 poena...

Na proljeće nam ovdje dolaze i Široki i Borac tu je naša prednost...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 22 sep 2011, 21:33

Ulaz na gradski stadion u BL ce biti besplatan za nase navijace. Znaci, samo 27 KM za prevoz i to je to.

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 22 sep 2011, 21:37

Bianconeri1988 je napisao/la:Do kraja polusezone imamo relativno lagan raspored, moja računica je neka da na polusezoni ako već ne budemo vodeći onda za vodećim zaostanemo maksimalno 5 poena...

:mrgreen: Joj sto mi ovo nesto poznato,neki "deja vu" od prosle sezone me udari.
nime_tm87 je napisao/la:Ulaz na gradski stadion u BL ce biti besplatan za nase navijace. Znaci, samo 27 KM za prevoz i to je to.
Pa uvijek je bio besplatan ulaz,i vas u BL,i nas u SA.Koliko ja znam...A i ne bi bilo fer naplacivati vama karte,kada sav prilog ide na KiM. :mrgreen:

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 22 sep 2011, 21:40

Bianconeri1988 je napisao/la:Do kraja polusezone imamo relativno lagan raspored, moja računica je neka da na polusezoni ako već ne budemo vodeći onda za vodećim zaostanemo maksimalno 5 poena...

Poslije Borca raspored je fenomenalan,bilo bi steta ne iskoristiti ovo.Mada me vise nervira politika nije nista gotovo,ali treba na vrijeme obezbijediti dobru zalihu,bar ovih gostujucih bodova,jer ce u drugom dijelu biti puno teze.Slavija,Gosk i Kozara ,su ta 3 gostovanja,mislim da bi bilo sramota ako ne bude bar 7 bodova,ali eto ljudski je da se nadam 9,jer su ove 3 ekipe jako lose do sada bile i to se mora iskoristiti.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 22 sep 2011, 21:48

barbarez je napisao/la:

Poslije Borca raspored je fenomenalan,bilo bi steta ne iskoristiti ovo.Mada me vise nervira politika nije nista gotovo,ali treba na vrijeme obezbijediti dobru zalihu,bar ovih gostujucih bodova,jer ce u drugom dijelu biti puno teze.Slavija,Gosk i Kozara ,su ta 3 gostovanja,mislim da bi bilo sramota ako ne bude bar 7 bodova,ali eto ljudski je da se nadam 9,jer su ove 3 ekipe jako lose do sada bile i to se mora iskoristiti.

nije ni do sad bio problem raspored nego sreca i forma
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 22 sep 2011, 22:01

nime_tm87 je napisao/la:Ulaz na gradski stadion u BL ce biti besplatan za nase navijace. Znaci, samo 27 KM za prevoz i to je to.
puno, puno, ne mozes bez 40-50 otici dole
Za zivot cijeli!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15 i 28 gostiju.