FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

MakeTZ
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la MakeTZ » 22 sep 2011, 15:11

[youtube][/youtube]

SaLL/ihovic
Kontakt:

Post Postao/la SaLL/ihovic » 22 sep 2011, 16:28

kakva su ono sranja na faceu ...prepucavaju se preko grupa ...kome sad vjerovat .. :evil: ..jbt bas ovako u covjeku ubiju onaj optimizam :x
SLOBODA do groba .
Iz pepela se dižemo, historiju pišemo.❶❾❽❼

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 22 sep 2011, 17:27

treba se grupa ocitovat saopstenjem oko svega ovog, treba uradit plakate ako ce biti protesta i treba vidjeti sta i kako na utakmici protiv Olimpika jer tad ocekujem solidnu brojku Fukara. Prilika je tuzna, povod ne moze biti gori. Mozda ne prilici u subotu misliti na bilo sta drugo osim kako odati pocast Saletu, ali vjerujem da je i njemu bilo ovog svega preko glave , i da treba odovojiti dio vremena da se dogovori za nedjelju.

a ne bi bilo ni prvi ni posljednji put da uprave klubova ili ljudi iz SDP-a ili potkopavaju navijace ili placaju pojedincima da unose nered u Fukare. Sad je nasa krivica sto je nekima kojima smo dozvolili da budu previse uticajni 100-200 maraka draze od Slobode. Ali opet bez veze je palamuditi dok se grupa ne ocituje. jedino sto jeste cinjenica je da onu grupu sto je kontra protesta vodi SDP-ov covjek.

Fukara ima, nazalost se morao desiti ovaj tragican dogadjaj da se pokaze da nas ima jos uvijek i to ne malo.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 22 sep 2011, 18:52

Saopštenje za javnost

Ovim putem želimo informirati javnost da navijačka skupina “Fukare Tuzla 1987” ne organizuje , niti preuzima bilo kakvu odgovornost za organizovanje protesta za spas tuzlanskog sporta najavljenih za 25. i 29. septembar 2011. godine, radi moguće političke pozadine istih.

Naravno, da mi kao skupina najvjernijih i najodanijih pristalica Sportskog društva “Sloboda” nismo zadovoljni sveukupnim odnosom prema crveno-crnoj svetinji i da bi trebali apsolutno svi da se uključimo u borbu za spas tuzlanskog sporta. Ali nam naša APOLITIČNOST ne dozvoljava da se stavimo pod nečije uzde, niti možemo sebi dozvoliti luksuz da nam netko prišiva etikete, jer je naša stranka, naš način razmišljanja i života, Sloboda.

Ovim putem također vas pozivamo da u što većem broju ispunite tribine Stadiona “Tušanj” u subotu 24.09.2011 u 15:30 kada se odigrava utakmica 8. kola Premijer lige BiH između Slobode i Olimpica kako bi još jednom odali počast najvećem među nama Saši Grgiću Vilenjaku.

Fukare Tuzla 1987

--------------------

Slazem se apsolutno, i ispraćaj Saleta je sada prioritet. ;)
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 22 sep 2011, 19:49

RIP Sale
Jel on vama bio vodja i ako nije zasto?

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 22 sep 2011, 21:07

R.I.P SALE
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 sep 2011, 04:22

nime_tm87 je napisao/la:RIP Sale
Jel on vama bio vodja i ako nije zasto?

nije, ali svi smo ga gledali kao takvog bez obzira na to sto nije
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 sep 2011, 04:36

VolimTz je napisao/la:Saopštenje za javnost

Ovim putem želimo informirati javnost da navijačka skupina “Fukare Tuzla 1987” ne organizuje , niti preuzima bilo kakvu odgovornost za organizovanje protesta za spas tuzlanskog sporta najavljenih za 25. i 29. septembar 2011. godine, radi moguće političke pozadine istih.

Naravno, da mi kao skupina najvjernijih i najodanijih pristalica Sportskog društva “Sloboda” nismo zadovoljni sveukupnim odnosom prema crveno-crnoj svetinji i da bi trebali apsolutno svi da se uključimo u borbu za spas tuzlanskog sporta. Ali nam naša APOLITIČNOST ne dozvoljava da se stavimo pod nečije uzde, niti možemo sebi dozvoliti luksuz da nam netko prišiva etikete, jer je naša stranka, naš način razmišljanja i života, Sloboda.

Ovim putem također vas pozivamo da u što većem broju ispunite tribine Stadiona “Tušanj” u subotu 24.09.2011 u 15:30 kada se odigrava utakmica 8. kola Premijer lige BiH između Slobode i Olimpica kako bi još jednom odali počast najvećem među nama Saši Grgiću Vilenjaku.

Fukare Tuzla 1987

--------------------

Slazem se apsolutno, i ispraćaj Saleta je sada prioritet. ;)

ovako i treba da se oglase...prvo dvije razlicite grupe po FB nesto organizuju i covjek ne moze ni da zna vise ko sta organizuje...koje ba fukare na FB?...ja nikog ne znam od vodecih ljudi da je tamo ista ikad napisao, jer barem ih imam skoro sve na FB od onih koji ga uopste i koriste...ebote milion nekih grupa te Fukara i Sloboda i vise ne znam gdje da se covjek oglasi...doduse na jednoj sam se oglasio, pa mi neki lik jos i psuje navodno nasa Fukara :)...prepostavljam da su ti neki novi klinci internet hooligani, ali eto dovoljno mi je to bilo procitati da znam kolika ozbiljnost vlada u tim grupama.
Ovakav potez grupe , da se oglasi u javnost je upravo ono sto je i logicno...pa vise razlicitih osnivackih grupa na FB pokrecu incijativu o tim masovnim "skupovima", sto ce ponovo dovesti do toga da ce jedni otici na jendu stranu, a drugi na drugu i opet ce sve propasti kao i prosli put....ja ne znam ko ustvari pravi sve one grupe na FB?..ja bi zamolio one koji to prave da pokusa one sve grupe ujediniti u jednu i da ostale pogase
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

classic
Kontakt:

Post Postao/la classic » 23 sep 2011, 08:56

SaltCityAttack je napisao/la: ovako i treba da se oglase...prvo dvije razlicite grupe po FB nesto organizuju i covjek ne moze ni da zna vise ko sta organizuje...koje ba fukare na FB?...ja nikog ne znam od vodecih ljudi da je tamo ista ikad napisao, jer barem ih imam skoro sve na FB od onih koji ga uopste i koriste...ebote milion nekih grupa te Fukara i Sloboda i vise ne znam gdje da se covjek oglasi...doduse na jednoj sam se oglasio, pa mi neki lik jos i psuje navodno nasa Fukara :)...prepostavljam da su ti neki novi klinci internet hooligani, ali eto dovoljno mi je to bilo procitati da znam kolika ozbiljnost vlada u tim grupama.
Ovakav potez grupe , da se oglasi u javnost je upravo ono sto je i logicno...pa vise razlicitih osnivackih grupa na FB pokrecu incijativu o tim masovnim "skupovima", sto ce ponovo dovesti do toga da ce jedni otici na jendu stranu, a drugi na drugu i opet ce sve propasti kao i prosli put....ja ne znam ko ustvari pravi sve one grupe na FB?..ja bi zamolio one koji to prave da pokusa one sve grupe ujediniti u jednu i da ostale pogase

Prijatelju to i jest problem, u biti sve su to djeca uz par stariji momaka koji su u Cipino vrijeme sljepali se da budu na ogradi i sad nesto glume kao oni neke vodje i neka sila a jedino i mogu bit vodje toj djeci koja su sad na tribini.
Evo za primjen onaj "vodja" Sanel, pa tog lika znam kolko i on zna sebe i bio je obicni klosar, krezo do prije godinu, sad nesto glumi, fura neku sminku a ustvari samo klepa onu djecu uzima od njih pare.
Dok god su ti neki Saneli na ogradi mene a i vecinu onih "starih Fukara" tesko da ce bit na tribini...
Fundamentalno obrati paznju na ponasanje.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 23 sep 2011, 09:02

classic je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la: ovako i treba da se oglase...prvo dvije razlicite grupe po FB nesto organizuju i covjek ne moze ni da zna vise ko sta organizuje...koje ba fukare na FB?...ja nikog ne znam od vodecih ljudi da je tamo ista ikad napisao, jer barem ih imam skoro sve na FB od onih koji ga uopste i koriste...ebote milion nekih grupa te Fukara i Sloboda i vise ne znam gdje da se covjek oglasi...doduse na jednoj sam se oglasio, pa mi neki lik jos i psuje navodno nasa Fukara :)...prepostavljam da su ti neki novi klinci internet hooligani, ali eto dovoljno mi je to bilo procitati da znam kolika ozbiljnost vlada u tim grupama.

Prijatelju to i jest problem, u biti sve su to djeca uz par stariji momaka koji su u Cipino vrijeme sljepali se da budu na ogradi i sad nesto glume kao oni neke vodje i neka sila a jedino i mogu bit vodje toj djeci koja su sad na tribini.
Evo za primjen onaj "vodja" Sanel, pa tog lika znam kolko i on zna sebe i bio je obicni klosar, krezo do prije godinu, sad nesto glumi, fura neku sminku a ustvari samo klepa onu djecu uzima od njih pare.
Dok god su ti neki Saneli na ogradi mene a i vecinu onih "starih Fukara" tesko da ce bit na tribini...
U subotu dolazi Cipa i ostali stariji, pa će da bude kao nekad. Ne bi to bio problem da su ovo djeca djecom, velikoj vecini je ovo izgovor da se nadrogiraju i napiju. :?
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 sep 2011, 09:36

---
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 23 sep 2011, 11:42, ukupno mijenjano 1 put.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 sep 2011, 09:42

classic je napisao/la:

ma dobro nisi sad trebao spomenuti ime , ali znam ja o cemu ti pricas...prvo odkud da je on vodja ba?...ne moze biti vodja covjek sa kojim sam ja isao nekad davno s ajos 10 ljudi pjeske u Banovice na utkamicu, a da se isti u zivinicama pokusava usljepat u auto koje nam je stalo i gdje je bilo samo jedno mjesto?....ali otom potom ipak narod se promjenio i sad stvarno ne znam kakav je ko jer nisam na zalost dole i ne mogu da sudim, ali uglavnom situaciju odlicno poznajem..
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 23 sep 2011, 11:32

sto se tice protesta, OK ispolitizirani su, Fukare nece da imaju nista s njima , to stoji.. pa zasto onda Fukare ne organizuju svoje proteste koji nece biti ispolitizirani i koji ce biti 100% organizacija Fukara.
Tri su potencijalna odgovora : il je neko iz Fukara uzeo kes da "usutka" Fukare(ne bi bio prvi put), il odobravamo sve ovo sto se desava oko Tuzlanskog sporta pa nemamo razloga za proteste, ili nismo sposobni da org proteste. Ne mogu se odlucit izmedju prvog i treceg.

a sto se tice ovog sto je classic pisao , dobrim dijelom se slazem, i to je osnov zasto nema ljudi na tribini. jednostavno ljudi nece da im takvi i slicni budu vodje i zato i ne dolaze na tribinu. Fukara ima i uvijek ce biti, nazalost samo tragicni momenti to pokazuju( ovo sa Saletom, odavanje pocasti Vedranu Puljicu itd), ali ja da dodjem na tribinu gdje su gore navedeni i slicni trenutno "najveci autoritet", pa ne pada mi na pamet da to sebi uradim, cijenim ja sebe vise od toga. Ne zelim da me iko poveze sa istim, a kamo li da mi u necem bude vodja.( to je razmisljanje 80% ljudi koji ne dolaze, stadion i vlastita tribina su po meni vise izgovor, jer nece niko da se nateze , nema svijet zivaca, da navijamo i na Nou Kampu ne bi bilo 100 ljudi vise dok su ovi na ogradi)
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 23 sep 2011, 13:49

Hajmo mi svi stati u red i fino svi kupivati karte za utakmice i tako pomoci klubu.
Dosta je suplje.
Nekada je u prvoj YU-ligi bilo po 10.000 i vise gledalaca i svi su bili navijaci! Kada se zaori iz 10.000 grla crveni-crveni, ora ora Secere... to je bilo navijanje.
Nije bilo sanse uci bez karte, osim ako preskocis ogradu, ali ako te milicija uhvati yebo si majku sam sebi!
Tada se Sloboda nosila sa najjacim klubovima u YU i imalo se od cega.
Danas, nas 200 plati po 5KM i od toga se ne moze! Uvijek cemo biti tropa!
Znaci najbolja pomoc klubu je doci na utakmicu i platiti kartu. Bas kao u evropskim ligama.
Samo finansijski jak klub sa dobrim rukovodstvom koje ce naci sponzore, koji nece biti tu samo zbog interesa mozemo napredovati!
Opstina mora napraviti stadion koji ce biti uslovan na koji ce moci doci gledaoci i iz drugih okolnih mjesta.
Primjer prije rata, na utakmicu Slobode znalo je doci samo banovicana 500, a da ne govorim i ostala okolna mjesta!
Za to su potrebni uslovi!
Dosta gledalaca sa placenom kartom, jaka Sloboda. Jaka Sloboda jos vise gledalaca!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

solar
Kontakt:

Post Postao/la solar » 23 sep 2011, 14:40

Probisvjet je napisao/la:Hajmo mi svi stati u red i fino svi kupivati karte za utakmice i tako pomoci klubu.
Dosta je suplje.
Nekada je u prvoj YU-ligi bilo po 10.000 i vise gledalaca i svi su bili navijaci! Kada se zaori iz 10.000 grla crveni-crveni, ora ora Secere... to je bilo navijanje.
Nije bilo sanse uci bez karte, osim ako preskocis ogradu, ali ako te milicija uhvati yebo si majku sam sebi!
Znaci najbolja pomoc klubu je doci na utakmicu i platiti kartu. Bas kao u evropskim ligama.
Samo finansijski jak klub sa dobrim rukovodstvom koje ce naci sponzore, koji nece biti tu samo zbog interesa mozemo napredovati!
Opstina mora napraviti stadion koji ce biti uslovan na koji ce moci doci gledaoci i iz drugih okolnih mjesta.
Primjer prije rata, na utakmicu Slobode znalo je doci samo banovicana 500, a da ne govorim i ostala okolna mjesta!
Dosta gledalaca sa placenom kartom, jaka Sloboda. Jaka Sloboda jos vise gledalaca!
Svaka cast na postu..ovako se ne moze..500 ljudi dodje na utakmicu, a Sloboda im 70 prodatih karata :?

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 23 sep 2011, 14:53

Probisvjet je napisao/la:Hajmo mi svi stati u red i fino svi kupivati karte za utakmice i tako pomoci klubu.
Dosta je suplje.
Nije samo to problem, nijedan klub ne moze zivjeti samo od pródaje karata. A ako me informacije ne varaju, stadion Tusanj je tada (ne znam da li je sada) bio u vlasnistvu opstine tako da se sigurno dio od prihoda od ulaznica davao za koristenje stadiona. Tada je Sloboda zivjela od grada Tuzle, koji je bio industrijski gledano najjaci u regionu i za Slobodu se uvijek odvajalo.

Problem Slobode jeste najprije sama uprava, jer na celo dolaze - kako sam ja shvatio - lokalni mesetari koji slijede licne interese i vjerovatno koriste Slobodu kao paravan za nekakve poslove i poslice. Dok sam ja isao na stadion 1999-2003, sjecam se vrlo dobro da klub nije imao postenog sponzora. Vjerovatno je i sada situacija takva. To je nedopustivo, jer nasi klubovi najvise i mogu dobiti od jakih sponozra. Kada bi se ljudi organizovali i pokusali da prezentuju Slobodu u pravom svjetlu, naslo bi se par jakih sponzora, no to upravo ovim mesetarima ne odgovara, jer ce isti ti sponozori traziti nesto zauzvrat, vjerovatno svoj dio u foteljama ili sl. Sloboda ima jednu od najjacih, ako ne i najjacu skolu fudbala i svako pametan ko zeli da ulaze u BiH fudbalski klub ce uloziti najprije u jedan takav klub. Pored toga, grad je veliki i ima dobru osnovu za veliku bazu navijaca, stadion ima projekat u koji treba samo uloziti jos nesto novca itd itd. Sloboda samo treba ljude koji istinski zele da pomognu Slobodi, a to se u zadnjih 10 godina ocigledno ne desava.

Moze biti da ce neko u mom tekstu naici i na neke netacne informacije, ipak ja ne pratim vise klub tako kao prije, no sustina problema je ovo, a i da svaku tekmu imamo 5.000 gledalaca, opet bi se krpili, mada bi tada bilo malo lakse.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 23 sep 2011, 15:34

Dragi Tuzlaci, "Fukare Tuzla " su se izjasnilee da oni ne stoje iza protesta najavljenih 25.09 i 29.09. i da na tim protestima nece prisustvovati, znaci opet ponavljam ovo je pod navodnim znacima jer ova vijest je objavljena na "tuzlarijama" i nigdje drugo, onaj ko je ovo uradio dobro ce se pokajati u to sam siguran. SUTRA POBJEDA za naseg SALETA VILENJAKA.

SLOBODA DO BAGRO
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 sep 2011, 16:09

fukara87 je napisao/la:Dragi Tuzlaci, "Fukare Tuzla " su se izjasnilee da oni ne stoje iza protesta najavljenih 25.09 i 29.09. i da na tim protestima nece prisustvovati, znaci opet ponavljam ovo je pod navodnim znacima jer ova vijest je objavljena na "tuzlarijama" i nigdje drugo, onaj ko je ovo uradio dobro ce se pokajati u to sam siguran. SUTRA POBJEDA za naseg SALETA VILENJAKA.

SLOBODA DO BAGRO

pogresno si informisan... prvo Fukare zapravo i jesu izdale pismeno da ne stoje iza protesta...jednostavnone zna se uopste ko se krije iza naseg imena i organizuje te proteste...s obzirom da vjerovanto nisi bio na sastanku onda i nisi jos uvjek upucen..tebe su ocigledno pogresno izvjestili, ali kao sto ti rece zato sutra svi na stadion pomoci nasem klubu da dodje do pobjede to je u ovom trenutku najvaznije
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 23 sep 2011, 16:13

Sutra sa Olimpicom koji nam ne lezi vec nekoliko tekmi .

Zoletic izjavio da valja dobro zagristi u ovom mecu ako zelimo 3 boda !

Ibrahim Crnkic izjavio da bi volio ovaj put pobjedit pa makar nikad vise ne vodio Slobodu,sumnjivo mi ovo nesto (nije vezano za pobjedu,vec ovo makar nikad vise ne vodio Slobodu)

U napad ce krenuti Amar Rahmanovic umjesto Ribica koji se razbolio .

Filipovic izjavio da ce sve uradit da SLoboda slavi u ovom mecu !

Joguncic i Zoletic dobili posao u firmi Zahirovicevog sina "Autotehna" navodno i Nikolic je dobio ponudu,ali je odbio.Zanima me gdje se prvo moraju javit u firmu ili u klub :D jadnoo..

Vjerojatni sastav Slobode: Mujkić, Milutinović, Jogunčić, Zoletić, Čivić, Jahić, Rahmanović, Halilović, Slomić, Nikolić, Mešanović.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 23 sep 2011, 16:22

SaltCityAttack je napisao/la:
fukara87 je napisao/la:Dragi Tuzlaci, "Fukare Tuzla " su se izjasnilee da oni ne stoje iza protesta najavljenih 25.09 i 29.09. i da na tim protestima nece prisustvovati, znaci opet ponavljam ovo je pod navodnim znacima jer ova vijest je objavljena na "tuzlarijama" i nigdje drugo, onaj ko je ovo uradio dobro ce se pokajati u to sam siguran. SUTRA POBJEDA za naseg SALETA VILENJAKA.

SLOBODA DO BAGRO

pogresno si informisan... prvo Fukare zapravo i jesu izdale pismeno da ne stoje iza protesta...jednostavnone zna se uopste ko se krije iza naseg imena i organizuje te proteste...s obzirom da vjerovanto nisi bio na sastanku onda i nisi jos uvjek upucen..tebe su ocigledno pogresno izvjestili, ali kao sto ti rece zato sutra svi na stadion pomoci nasem klubu da dodje do pobjede to je u ovom trenutku najvaznije
O kojem je sastanku rijec, jer nisam prisustvovao i da te pitam jesil ti bio na tom sastanku ?
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.