NK Jedinstvo Bihać

Moderator/ica: GracanicaAA

Sarajlijc@
Kontakt:

Re: N.K Jedinstvo Bihac

Post Postao/la Sarajlijc@ » 22 sep 2011, 18:30

Kakav je ovaj Lobato igrac?
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

slogauskoplje
Kontakt:

Post Postao/la slogauskoplje » 22 sep 2011, 18:48

NeRi_K je napisao/la: Druze vi ste Druga liga FBiH i samim tim on mora biti bolji, jer prije svega igra protiv slabije konkurencije. Jedinstvo je klub koji ne smije sebi dopustiti da bude autobusna stanica za igrace koji dodju, uzmu koji dinar i odu, a da nista nisu pokazali konkretno.
tek sada kada ovaj spomenu dudua, se sjetih da nisam odgovorio na ovo

Razlika nije velika između ovih liga, ako je uopće ima(lo protekle godine) vjeruj da se prve tri četiri momčadi lige mogle komotno natjecati u više rangu. Dudu nije igrao za nas samo je kod nas trenirao, a to nisam rekao ja već ljudi iz kluba (Ibro Zukanović je trener, on ga je vjerovatno takvim okarakterizirao). Iz Sloge trenutno koliko ja znam u Prvoj i Premijer ligi igra čak 10 igrača. Pa sam zaključi kolika je to razlika ;)
Sloga Uskoplje

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 22 sep 2011, 18:56

slogauskoplje je napisao/la:
NeRi_K je napisao/la: Druze vi ste Druga liga FBiH i samim tim on mora biti bolji, jer prije svega igra protiv slabije konkurencije. Jedinstvo je klub koji ne smije sebi dopustiti da bude autobusna stanica za igrace koji dodju, uzmu koji dinar i odu, a da nista nisu pokazali konkretno.

Razlika nije velika između ovih liga, ako je uopće ima(lo protekle godine) vjeruj da se prve tri četiri momčadi lige mogle komotno natjecati u više rangu. Dudu nije igrao za nas samo je kod nas trenirao, a to nisam rekao ja već ljudi iz kluba (Ibro Zukanović je trener, on ga je vjerovatno takvim okarakterizirao). Iz Sloge trenutno koliko ja znam u Prvoj i Premijer ligi igra čak 9 igrača. Pa sam zaključi kolika je to razlika ;)
Razlika je velika kao nebo i zemlja, nije neka velika razlika između Premijer lige i Prve ali Druga i Prva nebo i zemlja, dokazi, pa pogledaj koji klubovi ispadaju u zadnje vrijeme iz Prve lige, 60% su to klubovi koji uđu. Evo i sada je tako, osim Branitelja, koji je promijenio 85% ekipe, ostali su dolje. Ti igrači iz Sloge većinom igraju u Travniku, i to je prava rijetkost jer mnogi se ne snađu kada preskoče dva ranga. Uglavnom, razlika je ogromna, to dijelom pokazuju i pripremni susreti drugoligaša i prvoligaša kada mi npr. lagano s rezervama dobijemo trenutno drugoplasiranu ekipu lige Sjever, kalesijsku Bosnu 4-0, Gradina Puračić 5-0,...

slogauskoplje
Kontakt:

Post Postao/la slogauskoplje » 22 sep 2011, 20:53

sony_91 je napisao/la:

Razlika nije velika između ovih liga, ako je uopće ima(lo protekle godine) vjeruj da se prve tri četiri momčadi lige mogle komotno natjecati u više rangu. Dudu nije igrao za nas samo je kod nas trenirao, a to nisam rekao ja već ljudi iz kluba (Ibro Zukanović je trener, on ga je vjerovatno takvim okarakterizirao). Iz Sloge trenutno koliko ja znam u Prvoj i Premijer ligi igra čak 9 igrača. Pa sam zaključi kolika je to razlika ;)
Razlika je velika kao nebo i zemlja, nije neka velika razlika između Premijer lige i Prve ali Druga i Prva nebo i zemlja, dokazi, pa pogledaj koji klubovi ispadaju u zadnje vrijeme iz Prve lige, 60% su to klubovi koji uđu. Evo i sada je tako, osim Branitelja, koji je promijenio 85% ekipe, ostali su dolje. Ti igrači iz Sloge većinom igraju u Travniku, i to je prava rijetkost jer mnogi se ne snađu kada preskoče dva ranga. Uglavnom, razlika je ogromna, to dijelom pokazuju i pripremni susreti drugoligaša i prvoligaša kada mi npr. lagano s rezervama dobijemo trenutno drugoplasiranu ekipu lige Sjever, kalesijsku Bosnu 4-0, Gradina Puračić 5-0,...
ja sam ponajviše mislio na južnu skupinu ;) Volio bi kad bi mogli odmjeriti snage sa vama, pa da vidimo bili bila tako velka razlika odnosno bili uopće pobjedili :? Napisao sam na sloginoj temi gdje ti igrači igraju, nije baš da su samo u travniku ;)
Sloga Uskoplje

anti_zli
Kontakt:

Post Postao/la anti_zli » 22 sep 2011, 20:54

Sarajlijc@ je napisao/la:Kakav je ovaj Lobato igrac?
Dobar, po tvom ukusu

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 22 sep 2011, 23:10

anti_zli je napisao/la:
Dobar, po tvom ukusu
To ti kont'o smijesan ispast ?
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Bihac-City-Boy
Kontakt:

Post Postao/la Bihac-City-Boy » 23 sep 2011, 01:02

ima i boljih u Bihacu ali nije los Edu uopste hehe :)
~ Sila Nebeska Bihać 96 ~

http://www.**** - Oficijalni sajt NK Jedinstvo

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 23 sep 2011, 09:26

sony_91 je napisao/la:

ja sam ponajviše mislio na južnu skupinu ;) Volio bi kad bi mogli odmjeriti snage sa vama, pa da vidimo bili bila tako velka razlika odnosno bili uopće pobjedili :? Napisao sam na sloginoj temi gdje ti igrači igraju, nije baš da su samo u travniku ;)
Druga liga Sjever ti je najjača od svih drugih liga, ali fulali smo temu, nije ovo mjesto za ovakve rasprave

TehnickiDirektor
Kontakt:

Post Postao/la TehnickiDirektor » 23 sep 2011, 18:26

http://www.****/vijesti/253- ... osmis.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Bihac-City-Boy
Kontakt:

Post Postao/la Bihac-City-Boy » 23 sep 2011, 18:49

TehnickiDirektor je napisao/la:http://www.****/vijesti/253- ... osmis.html
bice tesko ali nadamo se nekim bodovima :)

F.G.R. HARMANI
Kontakt:

Post Postao/la F.G.R. HARMANI » 25 sep 2011, 11:59

Susnjar opet u elementu kod prvog gola. Pa taj nas je covjek osakatio za najmanje pet bodova dosad. Stvarno ne zna ima li on kvalitet da igra, i ako mu se ne igra neka lijepo ode. Zar stvarno nema neko mladji ili neko bolji da moze igrati stopera?
MENI MOJE, A VAMA VASE

Bihac-City-Boy
Kontakt:

Post Postao/la Bihac-City-Boy » 25 sep 2011, 12:59

F.G.R. HARMANI je napisao/la:Susnjar opet u elementu kod prvog gola. Pa taj nas je covjek osakatio za najmanje pet bodova dosad. Stvarno ne zna ima li on kvalitet da igra, i ako mu se ne igra neka lijepo ode. Zar stvarno nema neko mladji ili neko bolji da moze igrati stopera?
bas je usro motku u zadnje vrijeme Susnjar ...

TehnickiDirektor
Kontakt:

Post Postao/la TehnickiDirektor » 25 sep 2011, 14:42

FOTO: http://www.****/vijesti/254- ... taru-.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Bihac-City-Boy
Kontakt:

Post Postao/la Bihac-City-Boy » 27 sep 2011, 01:08

uskoro ce neki igraci da dobiju ispisnicu iz kluba ;)
Mislim da je Aldin Hodzic vec dobio papire..

slogauskoplje
Kontakt:

Post Postao/la slogauskoplje » 27 sep 2011, 08:16

Bihac-City-Boy je napisao/la:uskoro ce neki igraci da dobiju ispisnicu iz kluba ;)
zašto?
Sloga Uskoplje

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 27 sep 2011, 14:01

Bihac-City-Boy je napisao/la:uskoro ce neki igraci da dobiju ispisnicu iz kluba ;)
zašto?
Ako ces iskreno vecina forumasa su Messi za njega, pa ja od prvog dana govorim da je on zalutao u nogomet i da ga treba poslati kuci, jer ja odavno nisam gledao izgubljenijeg igraca na terenu od njega.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

Bihac-City-Boy
Kontakt:

Post Postao/la Bihac-City-Boy » 27 sep 2011, 14:38

zašto?
ma nema blage veze momak.. mene cudi kako je on kod vas u Slogi Uskoplje uspio zabiti preko 20 golova u jednoj sezoni..

slogauskoplje
Kontakt:

Post Postao/la slogauskoplje » 27 sep 2011, 18:23

Stvarno ne mogu vjerovati da on ne može igrati u Jedinstvu. Kada sam ga prvi puta vidio mislio sam da će on nakon dva dana probe ići kući, ali ga je trener ostavio i za Slogu je u 33 utakmice je zabio 37 golova! Nije mala stvar dati toliko golova ni kad igraš sa direcima :mrgreen:
Sloga Uskoplje

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 27 sep 2011, 18:36

slogauskoplje je napisao/la:Stvarno ne mogu vjerovati da on ne može igrati u Jedinstvu. Kada sam ga prvi puta vidio mislio sam da će on nakon dva dana probe ići kući, ali ga je trener ostavio i za Slogu je u 33 utakmice je zabio 37 golova! Nije mala stvar dati toliko golova ni kad igraš sa direcima :mrgreen:
Ja kad sam procitao taj podatak za golove mislio sam ako nista ovdje ce zabiti 15tak u sezoni i to bi bilo prihvatljivo. Ali onda kad sam ga gledao na treninzima i pripremnim utakmicama odmah sam vidio da je taj momak zalutao na zeleni teren, pa se i dan danas cudim kako je on uspio da postigne 37 golova, sto ti kazes da je igrao protiv direka nije lako. Ja da sam trener, on kod mene ne bih imao mjesta ni u ekipi Mjesne zajednice, a kamo li u klubu koji se zove NK Jedinstvo. Greska je bila na takvog igraca potrositi marku, a kamo li vise.

Ove godine NK Jedinstvo ima jaku generaciju juniora, a zadnji put je takva bila prije nekih 5 godina i to se mora i treba znati iskoristiti. Znaci uraditi nesto slicno kao Rudar Kakanj, a to je stvaranje ekipe za iducu sezonu vec sad na zimskoj stanci i u potpunosti u pozitivnom smislu iskoristiti te mlade decke. Okosnicu ekipe napraviti od momaka iz Bihaca, plus dovesti ono mladosti sto se nudi na USK i 2-3 kvalitetna pojacanja sa strane. A ne da nam se desava isto svake godine, da dovodimo igrace koje niko nece, koji nisu mogli igrati za svoje selo, a kamo li za klub koji kao ime zasluzuje da igra Premier ligu. Ali na nasu zalost ne zivi se od imena kluba, grada i proslosti, tako da ko god da vodi klub mora postaviti pravu strategiju sastavljanja ekipe. Bolje dovesti 3 kvalitetna igraca sa strane i dati im platu 1500KM, nego dovesti njih 10 (koji nece nista pokazati) i davati im po 500KM.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

F.G.R. HARMANI
Kontakt:

Post Postao/la F.G.R. HARMANI » 29 sep 2011, 13:44

NeRi_K je napisao/la:
slogauskoplje je napisao/la:Stvarno ne mogu vjerovati da on ne može igrati u Jedinstvu. Kada sam ga prvi puta vidio mislio sam da će on nakon dva dana probe ići kući, ali ga je trener ostavio i za Slogu je u 33 utakmice je zabio 37 golova! Nije mala stvar dati toliko golova ni kad igraš sa direcima :mrgreen:
Ja kad sam procitao taj podatak za golove mislio sam ako nista ovdje ce zabiti 15tak u sezoni i to bi bilo prihvatljivo. Ali onda kad sam ga gledao na treninzima i pripremnim utakmicama odmah sam vidio da je taj momak zalutao na zeleni teren, pa se i dan danas cudim kako je on uspio da postigne 37 golova, sto ti kazes da je igrao protiv direka nije lako. Ja da sam trener, on kod mene ne bih imao mjesta ni u ekipi Mjesne zajednice, a kamo li u klubu koji se zove NK Jedinstvo. Greska je bila na takvog igraca potrositi marku, a kamo li vise.

Ove godine NK Jedinstvo ima jaku generaciju juniora, a zadnji put je takva bila prije nekih 5 godina i to se mora i treba znati iskoristiti. Znaci uraditi nesto slicno kao Rudar Kakanj, a to je stvaranje ekipe za iducu sezonu vec sad na zimskoj stanci i u potpunosti u pozitivnom smislu iskoristiti te mlade decke. Okosnicu ekipe napraviti od momaka iz Bihaca, plus dovesti ono mladosti sto se nudi na USK i 2-3 kvalitetna pojacanja sa strane. A ne da nam se desava isto svake godine, da dovodimo igrace koje niko nece, koji nisu mogli igrati za svoje selo, a kamo li za klub koji kao ime zasluzuje da igra Premier ligu. Ali na nasu zalost ne zivi se od imena kluba, grada i proslosti, tako da ko god da vodi klub mora postaviti pravu strategiju sastavljanja ekipe. Bolje dovesti 3 kvalitetna igraca sa strane i dati im platu 1500KM, nego dovesti njih 10 (koji nece nista pokazati) i davati im po 500KM.

Ja se ipak ne bih slozio. Mene kao gradjanina Bihaca i navijaca Jedinstva interesuje samo PL, a nasi mladi igraci nisu kalibar za takav cilj. Za takav cilj se dovode jaka, skupa i provjerena pojacanja. Ja jesam za mlade igrace, ali to treba profilirati i uigravati. Maksimalno 3-4 iz svake generacije uz ustatak starijih kvalitetnijih igraca od kojih ce imati sta nauciti.

S druge strane, ako bi se desilo da neki od tih mladih momaka i pokaze nesto u seniorskom sasatvu, tesko bi ga bilo zadrzati u klubu kakvo je Jedinstvo. Ne znam kojeg smo to mladog igraca izbacili u posljednjih x godina. Znam da se uvijek igralo po babi i stricu, ali ako imas doista talenat i ta prica pada u vodu.
Rudar kakanj ima jaku ekipu, gdje se kostur tima odrzao vec duze vrijeme, tamo gdje im je skripalo tu su se pojacali i zato su ove godine nejspremniji i najkompletniji.
MENI MOJE, A VAMA VASE

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: denza i 3 gosta.