Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

AllGunsBlazing
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la AllGunsBlazing » 22 sep 2011, 01:44

Pa i Arsen Wenger je velicina, a zasluzuje da ga se kritikuje radi poteza koji se nisu desili, a da jesu mogli su one sezone kad smo bili blizu prelomiti na titulu.. Sta sad neko igra za Liverpool i ne smijes reci da ne valja??? Da je pogrijesio to i to??? To je vec stvaranje kulta..
Celik!3,2,2.

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 22 sep 2011, 08:25

Nisam gledo tekmu jer nisam mogao.Vidim da samo pobijedili 2-1 i to je najvaznije.Prekinuo se niz od 2 utakmnice sa porazom i napokon smo bez vecih problema slomili ove manje momcadi sad se mozemo nadati da cemo dobro proci u zdrijebu za 4 kolo.I ono stoje najbolje od ovoga svega je sto nam se Gerrard vratio i moramo se nadati da ce ga sad zaobici ozljede jer od njega Adam,Handerson i mlade drustvo mogu puno nauciti

@IgorBL Daglish ako je velik covjek a jes znat ce dobro primiti kritiku koja je u nekim normalnim granicama i kulturna je a to vrijedi i za igrace.Ako netko kritizira nekogh igraca zbog lose igre to je dobar nacin a onaj naci koji nije dobar je da tog igraca vrijedas i psujes mu sve po spisku zbog jedne greske
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

IgorBL
Kontakt:

Post Postao/la IgorBL » 22 sep 2011, 08:44

Kritika je jedno, a pljuvanje je drugo.
Covjek je nevin, dok se na sudu ne dokaze drugacije.

1919
Kontakt:

Post Postao/la 1919 » 22 sep 2011, 10:15

Liverpoolov kapetan u povratku, Steven Gerrard, stao je pred predstavnike medija nakon prvih odigranih minuta u posljednjih šest mjeseci. Osim na nastup, Gerrard se osvrnuo i na igru momčadi Brightona koja je za prikazanu predstavu zaslužila samo pohvale...

Kapetan Redsa smatra kako je protivnički sastav za prikazanu igru i 1:2 poraz zaslužio samo riječi hvale. "Igrači Brightona bili su fantastični. Očekivali smo da će biti perioda tokom utakmice kada će nas staviti pod pritisak, ali ne opet toliko. Konačan rezultat pokazuje koliko je naš protivnik bio dobar, hvatali su zaostatak doslovno do posljednje sekunde."

Posebnu pohvalu zaradilo je krilo Brightona, Craig Noone. "Malo je reći da je bio fantastičan. Čitavu je utakmicu neumorno stvarao pritisak na našu posljednju liniju i zadao nam je mnogo problema večeras. Za mene je bio prvo ime susreta i jedino ga je nesreća zaustavila od postizanja pogotka."

Sam je u utakmici sudjelovao posljednjih desetak minuta, no od svog povratka nije želio raditi spektakl. Kao pravi kapetan u prvi je plan izbacio uspjeh momčadi.

"Pretpostavljam da bih dobio i nekoliko minuta više da smo vodili s dva ili tri pogotka razlike, ali ove se večeri ne radi o meni. Najvažnije je napredovanje u iduću fazu natjecanja i izbacivanje susreta s Tottenhamom iz našeg sistema."

I njegove, ali i želje navijača su iste. Pronalazak mjesta u konkurenciji za susret s Wolvesima. "Sada je sve na treneru. Jasno je kako su mi nakon šest mjeseci pauze najvažniji treninzi preko kojih ću dostići pravu natjecateljsku formu, ali lijep je osjećaj bio proći ovaj prvi test. Nadam se da ću biti u kadru i za idući susret."
ale,aleeee ima li do pobjede!

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 22 sep 2011, 10:20

Kada ćemo saznati protivnika za IV kolo?

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 22 sep 2011, 10:22

ROBINSON: ENRIQUEOVI SAVJETI ĆE MI POMOĆI

Jack Robinson vjeruje kako mu Jose Enrique može pomoći da ga pretvori u lijevog beka Liverpoolove budućnosti.

18-godišnjak je ostao impresioniran igrom Španjolca od dolaska na Anfield i uvjeren je da će se nastaviti razvijati krene le Joseovim putem.

"Promatrao sam ga nekoliko godina i bit će sjajan igrač za nas."

"Ima sve karakteristike za lijevog beka, obrambeno i prema naprijed. Od njega mogu mnogo učiti jer je dobar u stvarima na kojima ja moram poraditi: markiranju igrača, preventivi ubačaja i izlascima prema naprijed, driblingu i dinamičnosti."

Robinsonov rapidni ulazak u prvi tim pripremljen je ulaskom u završnici utakmice protiv Hulla još u sezoni 2009/10., kao i odličnim utakmicama za mladu ekipu i rezerve.

Rodolfo Borrell je istaknut kao glavna osoba odgovorna za njegov razvoj i Jack vjeruje kako su mladići u klubu sjajno zbrinuti sa bivšim trenerom Barcelone.

"Taktički i tehnički je briljantan."

"Kad vidite igrače koje je trenirao, npr. Messija, znate da učite od čovjeka koji je učio najbolje. Naučio me da imam vjere i s vremenom ću dobiti šansu."

Dobio ju je u prošlosezonskom remiju 1:1 sa Arsenalom.

Fabio Aurelio doživio je povredu i Robinson je dobio šansu okušati se protiv engleskog reprezentatinvog krila, Thea Walcotta.

"Kenny mi je samo rekao: Izgledaš kao da si bolestan."

"Rekao sam mu da sam mislio da i jesam. On se samo nasmijao i rekao da će sve biti u redu ako odigram kako znam. Tako sam bio napumpan adrenalinom da me to tjeralo kroz cijelu utakmicu. Nisam imao vremena razmišljati o onome što činim."

Prvi start doživio je u razbijanju Birminghama 5:0, a novi nastup došao je protiv Exetera u Carling Cupu. Za Robinsona je to sve dio učenja i nada se da će jednog dana biti stalan član prvih 11.

"Kad pogledate igrače poput Jamiea Carraghera i način na koji trenira, igra i vodi momčad, shvatite da se ne smijete 'ugasiti' ako želite šansu za vrh."

COATES UŽIVA U NOVIM IZAZOVIMA

Sebastian Coates priznaje kako je jedan od ključnih razloga dolaska u Liverpool bila želja da se dokaže u inozemstvu.

20-godišnji Urugvajac bio je jedan od najtražnijih mladih igrača u trenutku kada je krajem kolovoza doveden na Anfield.

Suigrač iz reprezentacije, Luis Suarez, uvjerio ga je kako je Anfield idealno mjesto za njega, a iskušenje da napusti sigurnu sredinu i okuša se u jednoj od najjačih europskih liga bilo je preveliko.

"Najviše me privukao izazov, dolazak u nepoznatu sredinu i velik klub, te pokušaj da stvorim ime u nogometnom svijetu. U dosadašnjoj sam karijeri imao dosta sreće. Igrao sam za Nacional, sudjelovao u Copa Libertadoresu i osvojio Copa Americu. Imao sam dosta uspjeha u kratkom vremenskom periodu. No, sve sam to ostvario u okruženju gdje sam se osjećao kao kod kuće."

"Sad sam ovdje, u drugačijoj zemlji, drugačijoj ligi i s drugim suigračima. Najbolji su igrači uspješni gdje god da odu. Odlučan sam u namjeri da postanem jedan od ključnih igrača u budućnosti ovog kluba."

Stoper Liverpoola priznaje da su riječi Luisa Suareza pomogle da donese konačnu odluku o dolasku na Anfield.
"Pomogao mi je s profesionalne strane. Znao sam sve o povijesti kluba, uspjesima i osvajanjima Kupa prvaka, no Luis mi je rekao i neke stvari o navijačima, o načinu na koji tertiraju igrače. Kada vas takav svjetski slavan klub želi dovesti, klub s tako bogatom poviješću, nemoguće je otići bilo gdje drugdje."

slika 8-)
FK Pjetlovi

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 22 sep 2011, 10:23

Kad vidim Suareza i Gerrarda zajedno sjetim se onog pasa protiv, ja mislim, Fulhama kada je Suarezu jedva odbranjen šut. To je možda i zadnje čega se sjećam od kapitena.

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 22 sep 2011, 10:25

OTNYS_YNWA je napisao/la:Kad vidim Suareza i Gerrarda zajedno sjetim se onog pasa protiv, ja mislim, Fulhama kada je Suarezu jedva odbranjen šut. To je možda i zadnje čega se sjećam od kapitena.
To je bilo protiv West Hama kada samo izgubili ja mislim sa 3:1.Tada je Suarez odlično asistirao Glenu,a Parker nam u tom meču zabio prelijep gol. :D

EDIT: [youtube][/youtube] Evo ga na 0:45. :)
FK Pjetlovi

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 22 sep 2011, 10:33

E da, West Ham. Odličan pas, majstorski. Nedostajao je kapiten i to je svima jasno. :)

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 22 sep 2011, 10:41

Moram priznati da je King sinoć bio jako hrabar, gurnuti malog Jacka u akciju pored Enriquea, Spearinga kao kreatora igre ili je to bio Lucas :lol: to ne može svako.
Sa kojim igračima smo igrali, rezultat je odličan. Pohvale za Kinga i ekipu.
Interesantno, sa Wolvesom igramo uvijek poslije kup utakmice. I prošle godine je ovako bilo, samo se ne mogu sjećati koga su onda napucali, mislim da je bilo 5-0 na Wolves.
Očekujem rotiv Wolvesa da kapiten odigra jedno cijelo poluvrijeme, ne treba žuriti sa 90 minuta sa njim, prevažan nam je igrač da bi rizikovali. I neka više smiri ženu, ubiga po preponama :lol:
There got to be something for Liverpool big number nine ...

Red Assassin
Kontakt:

Post Postao/la Red Assassin » 22 sep 2011, 10:50

fera je napisao/la:cudi me da je samo onaj fan torresa rekao da je carra kriv za gol ocekivao sam vecu paljbu...
slaba partija posebno u drugom poluvremenu ali eto ako nista prekinuli smo niz poraza i vratio se kapiten
Fan Torresa :oops: Pa ko je skrivio penal? Moj dedo? Ja sam samo rekao da je to jos jedna u nizu slucajnosti u kojoj se nalazi Carrager ove sezone..

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 22 sep 2011, 10:51

Rizah je napisao/la:Moram priznati da je King sinoć bio jako hrabar, gurnuti malog Jacka u akciju pored Enriquea, Spearinga kao kreatora igre ili je to bio Lucas :lol: to ne može svako.
Sa kojim igračima smo igrali, rezultat je odličan. Pohvale za Kinga i ekipu.
Interesantno, sa Wolvesom igramo uvijek poslije kup utakmice. I prošle godine je ovako bilo, samo se ne mogu sjećati koga su onda napucali, mislim da je bilo 5-0 na Wolves.
Očekujem rotiv Wolvesa da kapiten odigra jedno cijelo poluvrijeme, ne treba žuriti sa 90 minuta sa njim, prevažan nam je igrač da bi rizikovali. I neka više smiri ženu, ubiga po preponama :lol:
Prošle sezone sa 5:0 je jedino stradao Birmingham.

Protiv Wolvesa poraz na Anfiledu od 0:1 (Milijaš čini mi se zabio gol),a u gostima je bilo 0:3 (Torres 2x i ona golčina Meirelesa). :)
FK Pjetlovi

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 22 sep 2011, 11:06

Nisi me shvatio, prošle sezone je ovako bilo:
Wolverhampton - Doncaster 5-0
Wolves - Liverpool 0-3

A sada:
Wolves - Southend 5-0
Liverpool - Wolves ?
Neka i sada bude 3-0 za nas i ja sam prezadovoljan :D

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 22 sep 2011, 11:38

Sretan rođendan kolegi Hanisu, sve najbolje.

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 22 sep 2011, 11:45

Evo izvještaja sa utakmice.

http://www.goalsarena.org/video/england ... ol_en.html" onclick="window.open(this.href);return false;

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 22 sep 2011, 11:56

@Rizo moja greška nisam shvatio. :)

Za one koji možda nisu vidjeli projektil Bellamya:

[youtube][/youtube] :lol:
FK Pjetlovi

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 22 sep 2011, 11:59

Red Assassin je napisao/la:
fera je napisao/la:cudi me da je samo onaj fan torresa rekao da je carra kriv za gol ocekivao sam vecu paljbu...
slaba partija posebno u drugom poluvremenu ali eto ako nista prekinuli smo niz poraza i vratio se kapiten
Fan Torresa :oops: Pa ko je skrivio penal? Moj dedo? Ja sam samo rekao da je to jos jedna u nizu slucajnosti u kojoj se nalazi Carrager ove sezone..
ako mene pitas penal je skrivio spearing jer se poigravao bez potrebe. ali nije ni to razlog da se pljuju igraci i nazivaju debilima ( ovaj dio se ne odnosi na tebe ). stvarno ne znam sta je sa vama pa se ponasate kao da ste pijačari neki pa vas pola ne zna napisati los potez ili greska nego odma ovaj debil onaj kloc itd.

IgorBL je napisao/la:Pratim sta pisete i moram reci da je vecina smjesna.
Nazivati igrace kluba kojeg volite, glupim, retardiranim i slicno, samo govori o vama.
Svaki igrac koji nosi dres Liverpool, kakav je da je, nas je. I kao takvog ga ne mozete okarakterisati kao retarda, konja i slicno.
Vi govorite za Reinu, Karahera, Skrtela, Suareza... da trebaju na klupu. Kritukejete Kenija i njegove poteze; ocigledno ne znate koje doticna velicina.

Par momaka je bolno realno i iskreno navija za klub, (fera, rizah, reds... ima ih jos par), ostali su cini mi se djecurlija koja taktike na terenu i i grace gleda kroz prizmu PESa i Menadzera.

YNWA, Kapiten se vratio.
bravo za ovaj post
You are someone else I am still right here

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 22 sep 2011, 12:11

Reeds, ok je, ti si ljudina. Bitno je da smo se skontali :)
Hvala Igoru što me ubroja u normalne likove ;)
Znači, u narednih mjesec dana nigdje ne putujemo iz grada. Prvo Wolvoes kući, pa Everton u gradu Liverpoolu.
Ne smijem više pisati da očekujem 6 bodova, jer nijednom se to nije ostvarilo :lol: Počeću kao Fera, očekujem dva poraza, prvi 0-3 a drugi minimalni 1-0 :lol: Valjda uspije, prije je uspjevalo.

Inače, Carra će u ovoj sezoni ako Bog da odigrati 700. meč za Liverpool. Gospodin čovjek.
Reeeds, da je Bellamy malo veći, bio bi i fizički isti Hulk :lol: Ovako, razlika je samo u visini.
Sada nam se vraćaju oni crvendaći. Očekujem ovaj sastav: Reina, Kelly, Skrtel, Carra, Enrique, Bellamy, Henderson, Adam, Lucas, Downing i Suarez.

Gerarda ubaciti samo po potrebi, čuvati ga za Evertona. Nadam se da ga Capelo neće zvati u reprezentaciju.

Red Assassin
Kontakt:

Post Postao/la Red Assassin » 22 sep 2011, 12:29

fera je napisao/la:
Red Assassin je napisao/la:
ako mene pitas penal je skrivio spearing jer se poigravao bez potrebe. ali nije ni to razlog da se pljuju igraci i nazivaju debilima ( ovaj dio se ne odnosi na tebe ). stvarno ne znam sta je sa vama pa se ponasate kao da ste pijačari neki pa vas pola ne zna napisati los potez ili greska nego odma ovaj debil onaj kloc itd.
Ok. Ja sam samo rekao da su ispali glupi (kao sto i jeste) "" Glup Spiring kao i Carrager.. Stalno on penale pravi, gori je od skrtela.. Bude dobar i odjednom usere. "" To sam ja napisao za Carragera, jesam ga prije zvao matorim al ustvari sve je to realno.. I ja ga volim i drag mi je ali objektivan sam, previse covjek grjesi, i uvijek on bude kriv za taj neki penal ili zakasni, ili mu se odbije lota od nogu.. A ovo tvoje sto si napisao fan torresa nije nimalo korektno jer ispada da mi se podsmjehujes.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 22 sep 2011, 12:50

Carraghera su stigle godine. Čovjek više nije isti i to je razumnjivo, ali i dalje je nezamisliva odbrana bez njega. Bar ja smatram kako još ovu godinu može odigrati u prvoj postavi.
Čovjek više ni skočiti ne može kako treba, ne pamtim kada je otišao pred protivnički gol kada se izvodi korner npr. :)

Coates i Agger će odlično držati zadnju liniju, zajedno sa Glenom i Enriqueom.

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.