FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/da ... ili-sezonu" onclick="window.open(this.href);return false;
Mnogi na ovoj temi su nakon 2-3 kola ocijenili da smo izgubili sve šanse za titulu i sezonu proglasili "propalom". Svjestan sam da su to ljudi radili ne razmišljajući previše i tada sam napisao da bi se određena rekapitulacija učinjenog mogla uraditi na polusezoni ili najranije nakon trećine prvenstva.
Osoblje zvanične stranice našeg kluba je već postavilo učinak našeg kluba nakon 7 kola u posljednjih pet sezona. Vidljivo je da smo samo jednom bolje startali i to protekle sezone u kojoj smo završili kao treći.
Moj stav je i dalje jasan i mislim da bi se ozbiljnije analize mogle napraviti tek na polusezoni. Optimista sam i vjerujem kako možemo do duple krune. Samo treba biti strpljiv i ići kolo po kolo.
Naprijed Željo ljubavi moja.
Mnogi na ovoj temi su nakon 2-3 kola ocijenili da smo izgubili sve šanse za titulu i sezonu proglasili "propalom". Svjestan sam da su to ljudi radili ne razmišljajući previše i tada sam napisao da bi se određena rekapitulacija učinjenog mogla uraditi na polusezoni ili najranije nakon trećine prvenstva.
Osoblje zvanične stranice našeg kluba je već postavilo učinak našeg kluba nakon 7 kola u posljednjih pet sezona. Vidljivo je da smo samo jednom bolje startali i to protekle sezone u kojoj smo završili kao treći.
Moj stav je i dalje jasan i mislim da bi se ozbiljnije analize mogle napraviti tek na polusezoni. Optimista sam i vjerujem kako možemo do duple krune. Samo treba biti strpljiv i ići kolo po kolo.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
avlami97 je napisao/la:http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/da ... ili-sezonu
Da, sjeti se samo što je Borovina pisao nakon drugog kola, kao da nisu u igri klubovi koji ne osvoje maksimalni bodovni učinak, znaš kako sam ga inspirativno popljuvao, nakon drugog kola..HEJ.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
Kad je nama to drzava nakon 92god. bila bajka?? Nas ba trese kriza zadnjih 20god. a ljudi tek sad nakon ove svjetske krize pricaju o nekim poteskocama u drzavi a nama toga kanta puna od 92.. Uglavnom ne sekiram se ja za sponzora naci ce se to i nesto imam osjecaj da je samo pitanje vremena kada ce se izaci u javnost sa sredzenom papirologijom i pocet ce potraznja za tim investitorom za kojeg vjerujem da ce se brzo naci..Elegant je napisao/la:Drzava nam u hendeku, nema se para za hranu a ti novi stadion. Ko ce da investira ? Kao da gledam da bi se i te pare za stadion pokrale.zeljocity je napisao/la:Nesto kontam ne treba mi titula ili kup ove sezone samo neka mi daju novu Grbavicu
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Prizivate plavo proljeceEngland je napisao/la:avlami97 je napisao/la:http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/da ... ili-sezonu
Da, sjeti se samo što je Borovina pisao nakon drugog kola, kao da nisu u igri klubovi koji ne osvoje maksimalni bodovni učinak, znaš kako sam ga inspirativno popljuvao, nakon drugog kola..HEJ.

Sve ispod 25 bodova na polusezoni moglo bi se okarakterisati kao nezadovoljavajuće.avlami97 je napisao/la:http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/da ... ili-sezonu
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
- MU'MIN T.M.
- Kontakt:
Ove godine nismo u elementu i to je činjenica.Malo (ne)sreća, malo limitiranost naših igrača, al šta je tu je. U klubu se ozbiljno radi i to je ono što raduje.Međutim, puno toga se MORA popraviti u igračkom kadru u polusezoni, mislimo li ozbiljnije napasti na trofeje. Sve iole ozbiljnije ekipe nam zadaju velike probleme.Mislim da je vrijeme za pojačanjima, mislimo li biti "primus inter pars"
Forzza Željo!
Forzza Željo!
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"
Semir Kerla, bivši prvotimac sarajevskog Željezničara koji je sa Grbavice otišao u Grčku, gdje je nastupao za Panserraikos, karijeru će nastaviti u Žilini. Na službenoj stranici vošestrukog prvaka Slovačke objavljeno je da je Kerla potpisao šestomjesečni ugovor sa Žilinom sa mogućnošću produženja saradnje.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
- KB-TM87
- Kontakt:
UVODNIH 7 KOLA U PROTEKLIH 5 SEZONA:
2007/08 7 3 1 3 16:8 10 (sezona, utakmice, remiji, pobjede, gol razlika, bodovi)
2008/09 7 2 2 2 5:7 8
2009/10 7 2 4 1 6:5 10
2010/11 7 4 0 3 16:8 12
2011/12 7 3 2 2 11:8 11

2007/08 7 3 1 3 16:8 10 (sezona, utakmice, remiji, pobjede, gol razlika, bodovi)
2008/09 7 2 2 2 5:7 8
2009/10 7 2 4 1 6:5 10
2010/11 7 4 0 3 16:8 12
2011/12 7 3 2 2 11:8 11

Željezničar - kult glavnog grada
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
- nookey
- Kontakt:
Ovosezonsko pojačanje Željezničara, Eldin Adilović koji je stigao iz Čelika do sada je zabio samo jedan pogodak za plave i to onaj Rudaru. Ovaj bilans je svakako nezadovoljava napadača plavih, ali i navijače, koji su ovog Zeničanina uzeli na „zub“. Skoro na svakoj utakmici, navijači Želje skandiraju protiv Adilovića, koji kako ističe ipak nije iznenađen.
„Sjever i Jug na Grbavici su specifične tribine i veoma se razlikuju, neko te podržava neko kritikuje. Iskreno, nisam iznenađen onim što čujem. Cijela ekipa igra pod pritiskom, pa tako i ja. Na nekome se kola moraju slomiti, a trenutno se lome na meni. Ipak, vjerujem da ćemo mi uskoro biti oni pravi i da će sve doći na svoje“, kaže napadač sarajevskih plavih, koji očekuje da se iz Banja Luke njegov tim vrati neporažen.
„Tradicionalno dobro igramo protiv Borca u gostima. Bilo bi dobro kada bi se vratili neporaženi, a sve više bilo bi sjajno. Treba istači da smo imali veoma težak raspored do sada. Tek sada počinje pravi rasplet, a nadam se da ćemo mi ući u željenu formu“, kazao je Adilović.
Podsjetimo, u narednom 8. kolu Željezničar gostuje u Banja Luci. Susret se igra u subotu sa početkom u 19.30 sati.
„Sjever i Jug na Grbavici su specifične tribine i veoma se razlikuju, neko te podržava neko kritikuje. Iskreno, nisam iznenađen onim što čujem. Cijela ekipa igra pod pritiskom, pa tako i ja. Na nekome se kola moraju slomiti, a trenutno se lome na meni. Ipak, vjerujem da ćemo mi uskoro biti oni pravi i da će sve doći na svoje“, kaže napadač sarajevskih plavih, koji očekuje da se iz Banja Luke njegov tim vrati neporažen.
„Tradicionalno dobro igramo protiv Borca u gostima. Bilo bi dobro kada bi se vratili neporaženi, a sve više bilo bi sjajno. Treba istači da smo imali veoma težak raspored do sada. Tek sada počinje pravi rasplet, a nadam se da ćemo mi ući u željenu formu“, kazao je Adilović.
Podsjetimo, u narednom 8. kolu Željezničar gostuje u Banja Luci. Susret se igra u subotu sa početkom u 19.30 sati.
I KRV SVOJU ZA PLAVU BOJU!
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
njega niko ne podrzavanookey je napisao/la:Ovosezonsko pojačanje Željezničara, Eldin Adilović koji je stigao iz Čelika do sada je zabio samo jedan pogodak za plave i to onaj Rudaru. Ovaj bilans je svakako nezadovoljava napadača plavih, ali i navijače, koji su ovog Zeničanina uzeli na „zub“. Skoro na svakoj utakmici, navijači Želje skandiraju protiv Adilovića, koji kako ističe ipak nije iznenađen.

Za zivot cijeli!
- nookey
- Kontakt:
ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:njega niko ne podrzavanookey je napisao/la:Ovosezonsko pojačanje Željezničara, Eldin Adilović koji je stigao iz Čelika do sada je zabio samo jedan pogodak za plave i to onaj Rudaru. Ovaj bilans je svakako nezadovoljava napadača plavih, ali i navijače, koji su ovog Zeničanina uzeli na „zub“. Skoro na svakoj utakmici, navijači Želje skandiraju protiv Adilovića, koji kako ističe ipak nije iznenađen.

Kad Amar vidi da nije za prvih 11 izbaciće ga,jer nije Lazo da ga ne može zamijeniti

I KRV SVOJU ZA PLAVU BOJU!
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Kinder je sponzor kupa, a Premijer liga će koristiti Pokemon loptice pa će se zvati Pokemon ligastorm_raider je napisao/la:Pa Kinder je novi sponzor Premijer lige, od sl sezone ce se zvati Kinder Premijer Liga.

- SarajlijaTM
jel kupio ko oslobodjenje,da slika taj intervju zebom,pa nam postavi?
ne da mi se ici do trafike
hvala
ne da mi se ici do trafike

hvala
eto, komšijaSarajlijaTM je napisao/la:jel kupio ko oslobodjenje,da slika taj intervju zebom,pa nam postavi?
ne da mi se ici do trafike![]()
hvala

glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
- SarajlijaTM
pravi komsijaVanBasten je napisao/la:eto, komšijaSarajlijaTM je napisao/la:jel kupio ko oslobodjenje,da slika taj intervju zebom,pa nam postavi?
ne da mi se ici do trafike![]()
hvala

hvala
Našim navijačima nikada ne može čovjek ugoditi. Radi se o veoma zahtjevnoj publici, koja zna šta je fudbal, ali nikada ne znaš kada će ta publika uzeti nekoga "na zub". Često spominjemo šampionsku sezonu od prije dvije godine. Tada je atmosfera na stadionu bila fantastična, navijanje i uopće podrška izvanredna. Sada, iako su nam rezultati i igre puno bolje od te sezone sve nekako naopako postavljeno. Prisjetimo li se, šampionske sezone, vidjećemo da smo tek u devetom kolu uspjeli nekoj ekipi postići više od jednog gola, a do kraja polusezone ukupno nam je to pošlo za rukom tri puta. Znači tri puta u 15 utakmica i to Slobodi i Leotaru na Grbavici u zadnjem kolu polusezone i Olimpiku u gostima (igrali na Grbavici).
Ne znam šta bi se sa navijačima dešavalo da je i sada takva situacija? Bog zna? Od sedam odigranih kola u svakoj smo dali najmanje gol, a u dvije utakmice po tri gola. Međutim i to je nekima malo, a stalno se osvrću na igru i rezultate iz šampionske sezone.
Izgleda da smo mi najviše ofalili. kada kažem mi, mislim na nas navijače koji redovno odlazimo na utakmice, bar one koje se igraju u Sarajevu.
Zeba je u potpunosti u pravu. Svim igračima treba dati maksimalnu podršku, jer su oni jedni od nas.
Bez obzira što ovaj moj osvrt neće imati nekog odjeka, među "pljuvačima", želio sam ga napisati. Ukoliko ga i jedan od "pljuvača" pročita i pravilno shvati, mislim da sam dao mali doprinos Želji.
Pozdrav.
Ne znam šta bi se sa navijačima dešavalo da je i sada takva situacija? Bog zna? Od sedam odigranih kola u svakoj smo dali najmanje gol, a u dvije utakmice po tri gola. Međutim i to je nekima malo, a stalno se osvrću na igru i rezultate iz šampionske sezone.
Izgleda da smo mi najviše ofalili. kada kažem mi, mislim na nas navijače koji redovno odlazimo na utakmice, bar one koje se igraju u Sarajevu.
Zeba je u potpunosti u pravu. Svim igračima treba dati maksimalnu podršku, jer su oni jedni od nas.
Bez obzira što ovaj moj osvrt neće imati nekog odjeka, među "pljuvačima", želio sam ga napisati. Ukoliko ga i jedan od "pljuvača" pročita i pravilno shvati, mislim da sam dao mali doprinos Želji.
Pozdrav.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Svaka cast Zeba !!
Nek' se primitivci zapitaju je l' pomazu il' odmazu igracima zvizducima,psovkama i ostalim neartikulisanim zvukovima...
Dok god igraju u svetom dresu od mene ce imati svi igraci aplauz i podrsku...
Nek' se primitivci zapitaju je l' pomazu il' odmazu igracima zvizducima,psovkama i ostalim neartikulisanim zvukovima...

Dok god igraju u svetom dresu od mene ce imati svi igraci aplauz i podrsku...

-
- Kontakt:
Ja ga podržavam kao i sve ostale naše igrače.ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:njega niko ne podrzavanookey je napisao/la:Ovosezonsko pojačanje Željezničara, Eldin Adilović koji je stigao iz Čelika do sada je zabio samo jedan pogodak za plave i to onaj Rudaru. Ovaj bilans je svakako nezadovoljava napadača plavih, ali i navijače, koji su ovog Zeničanina uzeli na „zub“. Skoro na svakoj utakmici, navijači Želje skandiraju protiv Adilovića, koji kako ističe ipak nije iznenađen.
U mom svijetu važe moja pravila
-
- Kontakt:
Podržavam ga i ja.TheDinoRules je napisao/la:Ja ga podržavam kao i sve ostale naše igrače.ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:njega niko ne podrzavanookey je napisao/la:Ovosezonsko pojačanje Željezničara, Eldin Adilović koji je stigao iz Čelika do sada je zabio samo jedan pogodak za plave i to onaj Rudaru. Ovaj bilans je svakako nezadovoljava napadača plavih, ali i navijače, koji su ovog Zeničanina uzeli na „zub“. Skoro na svakoj utakmici, navijači Želje skandiraju protiv Adilovića, koji kako ističe ipak nije iznenađen.
A da zabije gol u Banja Luci svi bi ga podržavali pa šta bi onda navijači Chelsea trebali uraditi Torres-u nakon onog promašaja u 80 min protiv United-a.
Trenutno korisnika/ca: F1921B, Hrasno15, Kajkutenjoyer, Levin, perodeformero i 52 gosta.