Francuska - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

dzenan01
Kontakt:

Re: BiH - Luxemburg / Francuska - BiH

Post Postao/la dzenan01 » 21 sep 2011, 10:49

Svaka čast Zmajevi, a posebno selektoru Sušiću za najbolji ranking u historiji. :D
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 21 sep 2011, 10:52

xavi26 je napisao/la:
crvenocrni je napisao/la:Ja ocekujem da Svedska bude najbolja drugoplasirana tako da u tom slucaju ce i Grcka/Hrvatska biti ispred nas...
da...mada ja ne kontam ovu rang listu, svedjani budu najbolji drugi, a tek 16. na listi evropskih selekcija!? :roll:
Malo si pomijesao loncice druze, nema veze gdje je Svedska na listi vec kakav joj je skor u kval. grupi u odnosu na ostale drugoplasirane reprezentacije ;)
Zadnja izmjena: crvenocrni, dana/u 21 sep 2011, 10:57, ukupno mijenjano 1 put.

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 21 sep 2011, 10:57

Ovo sa seedningom je najveca glupost i nepravda. Svi timovi su vec jednom prosli kroz seedning prilikom izvlacenja grupa i sad nakon sto su svi postenom borbom na terenu osvojili druge pozicije, treba opet favorizirati neke. Katastrofa.

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 21 sep 2011, 11:07

22. mjesto :o :shock:

ovo nisam ocekivo, bravo Susicu, Sarajevska legendo, RESPEKT :!:
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 21 sep 2011, 11:13

hurem je napisao/la: evo i ja nesto gledam,izvlacenje PAROVA ZA BARAZ je 13.10.2011.
a objavljivanje sled.FIFA RANKING LISTE je 19.10.2011.
po nekoj logici trebala bi se gledati trenutna lista
ne uzima se fifin ranking za seeding u barazu... vec uefin team ranking, koji uzima u obzir samo utakmice u zadnja 2,5 kvalifikacijska ciklusa + play off + zavrsnica i to po kljucu 40%-40%-20%...

lista po kojoj ce se izvrsit seeding za baraz ce biti objavljena nakon odigravanja svih kvalifikacijskih utakmica...

a ovako izgleda preliminarna lista nakon utakmica od 06.09.2011:
http://www.world-results.net/uefa/ranking.html#2011" onclick="window.open(this.href);return false;

od trenutne pozicije na fifa ranglisti nemamo nista, jer se ona uzima samo za seeding u ciklusima svjetskih prvenstava... a posto su grupe za SP 2014 vec izvucene, a slijedece tek za 4 godine... 22. pozicija nam apsolutno nista ne donosi...

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 21 sep 2011, 11:19

Ova FIFA/UEFA uvijek nesto nadju, da zakinu ove manje reprezentacije :evil:

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 21 sep 2011, 11:21

Edo_77 je napisao/la:Ovo sa seedningom je najveca glupost i nepravda. Svi timovi su vec jednom prosli kroz seedning prilikom izvlacenja grupa i sad nakon sto su svi postenom borbom na terenu osvojili druge pozicije, treba opet favorizirati neke. Katastrofa.
da smo kojim slucajem nosioci, da li bi ti i tad smetalo????

glupo je za male koji bljesnu u jednom ciklusu... za ekipe koje igraju dobro u kontinuitetu je to pravedno... sve je pitanje perspektive... uostalom favoriziranje je na osnovu rezultata, samo sto se uzima duzi period, koji sam po sebi objektivniji..
na taj nacin se izbjegavaju parovi tipa armenija-estonija u barazu ili npr. francuska - portugal...
Zadnja izmjena: amho, dana/u 21 sep 2011, 11:23, ukupno mijenjano 1 put.

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 21 sep 2011, 11:22

amho je napisao/la:
Edo_77 je napisao/la:Ovo sa seedningom je najveca glupost i nepravda. Svi timovi su vec jednom prosli kroz seedning prilikom izvlacenja grupa i sad nakon sto su svi postenom borbom na terenu osvojili druge pozicije, treba opet favorizirati neke. Katastrofa.

glupo je za male koji bljesnu u jednom ciklusu... za ekipe koje igraju dobro u kontinuitetu je to pravedno... sve je pitanje perspektive... uostalom favoriziranje je na osnovu rezultata...
na taj nacin se izbjegavaju parovi tipa armenija-estonija u barazu ili npr. francuska - portugal...
Naravno da mi nebi smetalo, al i tada bi govorio da to nije fer i korektno.

Izbjegavaju parovi tipa ?:? . Sta ima veze ako je neko iz 5 sesira dospio do 2 mjesta, to je zasluzeno i 10 puta teze nego onima koji tu budu iz 2 sesira. No ovog koji je dosao iz 5 sesira treba dodoatno udariti cekicem u glavu da se nebi plasirao.

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 21 sep 2011, 11:24

amho je napisao/la:

glupo je za male koji bljesnu u jednom ciklusu... za ekipe koje igraju dobro u kontinuitetu je to pravedno... sve je pitanje perspektive... uostalom favoriziranje je na osnovu rezultata...
Tako je , najbolji bi trebali ići na prvenstvo!
Ovo su zadnje kvalifikacije za euro u kojima će biti baraž, od idućeg eura i drugoplasirani idu direktno na prvenstvo francuska 2016!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

FIFA/UEFA
Kontakt:

Post Postao/la FIFA/UEFA » 21 sep 2011, 11:28

Goalgetter je napisao/la:Ova FIFA/UEFA uvijek nesto nadju, da zakinu ove manje reprezentacije :evil:
nisam matere mi ja nista kriv :lol:
treba nam jos igraca iz BiH

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 21 sep 2011, 11:30

FIFA/UEFA je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Ova FIFA/UEFA uvijek nesto nadju, da zakinu ove manje reprezentacije :evil:
nisam matere mi ja nista kriv :lol:
:lol:

Nemoj srat, jesi ba. :mrgreen:

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 21 sep 2011, 11:31

Koja ce se FIFA rang lista gledat prilikom izvlacenja parova za baraz? Ono ko je nosioc i to! Jel ova ili naredna? Ako je ova, nesto gledat samo 1 ili 2 reprezentacije imaju bolje od nas, a pitanje je hocel one proc u baraz!

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 21 sep 2011, 11:36

kako god, mislim da ako prodjemo u baraz da cemo biti nosioci
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 21 sep 2011, 11:39

crvenocrni je napisao/la:
xavi26 je napisao/la:
crvenocrni je napisao/la:Ja ocekujem da Svedska bude najbolja drugoplasirana tako da u tom slucaju ce i Grcka/Hrvatska biti ispred nas...
da...mada ja ne kontam ovu rang listu, svedjani budu najbolji drugi, a tek 16. na listi evropskih selekcija!? :roll:
Malo si pomijesao loncice druze, nema veze gdje je Svedska na listi vec kakav joj je skor u kval. grupi u odnosu na ostale drugoplasirane reprezentacije ;)
neee, nisam to mislio...nego mi cudno da svedjani imaju tako dobre rezultate u kvalifikacijama, a da su tako 'lose' 'rangirani!?nisu rangirani u skladu sa tim svojim rezultatima..
Volim te Bosno!!!

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 21 sep 2011, 12:08

@xavi26

ma tu su oni negdje sa nama, nista bolji a nista ni losiji i igracki a i po rezultatima u posljednjih par godina

FIFA/UEFA
Kontakt:

Post Postao/la FIFA/UEFA » 21 sep 2011, 12:11

bordo_Sarajevo je napisao/la:kako god, mislim da ako prodjemo u baraz da cemo biti nosioci
nema ni teoretske sanse da budemo ;)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 21 sep 2011, 12:11

Nosioci, nenosioci mi smo u Ukrajini i Poljskoj.
Ustvari, mi necemo uopste razbijati glavu koga cemo dobiti u barazu, taj dio posla ostaje Francuzima. :P
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

FIFA/UEFA
Kontakt:

Post Postao/la FIFA/UEFA » 21 sep 2011, 12:16

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf

"On 20 May 2008, UEFA announced changes to the coefficient ranking system.[1][2][3] The ranking will continue to be calculated every second year in November..."

hamlet
Kontakt:

Post Postao/la hamlet » 21 sep 2011, 12:41

slika

Jel se meni čini il smo mi dobili najviše poena? :mrgreen:

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 21 sep 2011, 12:49

ljudi nije bitno hocemo biti ili ne nosioci koga kod dobijemo u barazu imamo takvu ekipu da svakog mozemo proci a ja se nadam da mozemo u parizu osigurati direktan plasman :D
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.