NEZALAGANJE je napisao/la:@storm_raider Prijatelju,nisi mi nikako objektivan....Niko ne spori da Bo moze uci u NBA(bez obzira sto nije draftovan)i da moze napraviti solidnu karijeru kao svi oni pobrojani nedraftovani igraci...Medjutim,kad kazes za nekoga da je top 5 u svijetu,onda Bo mora biti taj igrac koji pravi razliku na parketu,koji je sposoban da svoj tim nosi barem do playoffa-a(ako vec govorimo o NBA standardima)jer je on superstar....Zar stvarno mislis da bi on to mogao??Svi ovi drugi koje si pobrojao,izuzev Paula ,a njegove su visine i gradje,nisu bili nista drugo nego pomocno osoblje u svojim ekipama(u prevodu uz svakog je bila jedna prava zvijezda i vodja ekipe,najmanje),a neki od njih nisu ni bili u startnim petorkama,pa te onda pitam zasto ih uopste poredis sa McCalebb-om,jer su oni bili solidni igraci,cak i u svom vremenu!!??(nikako superstari,a da ne pominjem koliko je pozicija PG-a evoluirala zadnjih godina,sto sam ti objasnjavao u postu prije) Da se dotaknem i poredjenja sa Paulom.....realno,jedino sto imaju slicno su gradja(iako je Chris i veci i jaci)brzina i 'kradja' lopti....ostalo...od suta,driblinga,odbrane pa do pick igre je na strani CP3,bez spominjanja asistencija gdje je pomenuti fantazista za ovog.....I na kraju mi jednostavno reci,koga od ovih izbacujes i stavljas Bo-a ispred???(Rose,Nash,Paul,Williams,Parker,Westbrook,Rondo,Kidd....) Mislim da ce ti biti jako tesko,jer ni oni ne znaju ko je u top 5

Bas mi ovdje ti subjektivno objasnjavas, druze... Taj dio o draftu sam napisao jer se odnosio na decka poslije tvog posta koji sam citirao, tako da.. spori "neko". Znam ja vrlo dobro sta znaci to sto tvrdim.
Dakle, tvrdis da igraci koje sam nabrojao(Avery Johnson, Damona Stoudamire, Terrella Brandon, Michaela Adams, Earla Boykins), osim Paula, nisu bili nista do pomocno osoblje u svojim ekipama.
Hajde redom da se ne doticem prosjeka, vec cisto onako - iz glave (imaj na umu da sam rekao da je Bo u ovom trenutku u top 5, sta ce biti za godinu dana, ne znam): Avery Jonson - igrac cije ime sa brojem 6 visi u dvorani u San Antoniu, ali hajde njega sam nabrojao kao jednog od izvrsnih nizih playmakera. Damon Stoudamire - 7 draft - Rookie godine u sezoni 95/96, sezona u kojoj je zabijao preko 19 poena, zabio Rocketsima 54 poena. Terrell Brandon - igrac kojeg su upropastile povrede, ali koji je sredinom 90ih godina imao epitet "Najbolji playmaker u NBA". Tako ga je prozvao i
Sport Illustrated. Michael Adams - pocetkom 90ih je u prosjeku imao double double (cini mi se preko 26 poena i nesto vise od 10 asistencija), poslije presao u Chicago i igrao Allstar utakmice, Earl Boykins - drugi najnizi igrac u NBA ligi, poznat po svojoj tehnici i nacinu postizanja poena, skoro cijelu karijeru proveo kao prvi play Denvera. Tu je i jedan Calvin Murphy, postigao oko 18 000 poena u svojoj karijeri, bio clan Rookie Allstar tima, igrao na Allstar utakmicama, jedan od najboljih izvodjaca slobodnih bacanja i clan NBA Kuce Slavnih. Ne treba vise, zar ne? Kao sto vidis, oni su sve bili, samo ne pomocno osoblje. Kad vec objektivno pisemo.
Na jednom Paulu je da dokaze da li uopste moze biti dio ove ekipe, ali hajde nije on tema, da ne bi otisli predaleko.
Sto se tice Mccalleba, nije on jedan od najboljih koji su igrali kosarku, niti bi mogao biti, ali u ovoj formi je u top5 playmakera. To tvrdim, a ne da ce imati karijeru kao top5 svijeta.
Od tih igraca koje si nabrojao dolje, samo bih Rosea i Williamsa stavio ispred i donekle Westbrooka. Svaka cast Nashu, Kiddu i ostalima, ali u ovoj formi tesko da mogu biti tu.
Sport je lijek za tijelo i duh.