La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Adi_Zepce
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la Adi_Zepce » 12 sep 2011, 00:01

ZELJO DO GROBA je napisao/la:Iraizoz kod drugog gola katastrofalan...majko draga sta uradi...
Ovo sto je on veceras uradio bilo je na nivou nekog pocetnika.Po meni Baskijci su puno bili bolji,no jednostavno nisu mogli protiv Alvareza :mrgreen:
Sto rece Baho,bravo mjestore ali fkt bravo :D
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 12 sep 2011, 20:41

Uh jedva cekam sada da vidim tu "strasnu" Malagu i kako stoje na terenu,a nije zgoreg da vidimo i sta da ocekujemo i kako igra novi prvoligas Granada.Imam osecaj da ce to biti strasan mec. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 12 sep 2011, 21:09

Devil je napisao/la:Uh jedva cekam sada da vidim tu "strasnu" Malagu i kako stoje na terenu,a nije zgoreg da vidimo i sta da ocekujemo i kako igra novi prvoligas Granada.Imam osecaj da ce to biti strasan mec. ;)
Lijepo je počelo :P
Santi zabi za 1:0
Joint_fc

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 12 sep 2011, 21:47

Evo prvo poluvrijeme završava, Malaga rutinski drži 2:0, Cazorla i Joaqin strijelci... Granada jednostavno ne može ništa da uradi, jedino što su uradili je šut iz slobodnog udarca i to je to...
Čelik Zenica 1945

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 12 sep 2011, 22:08

Kakv je onaj igrac Cazorla slika
Sjajno igra i lijevom i desnom nogom.
Visca el Barça ! Mes que un club !

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 12 sep 2011, 23:02

Koja je sila ova Malaga :!: Jeste da protivnik nije bio bas atraktivan ali 4 gola su 4 gola 8-)

slika
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 12 sep 2011, 23:11

Nije me Malaga odusevila nikako,jesu dobili 4:0 ali realno previsoka je pobeda,s obzirom da nisu nista znacajno odigrali,vec je ovo vise odraz Granadinog (ne)kvaliteta.Podsecaju me izrazito na City kada je tek dosao Mancini,pobede bez igre na nekakvu ludu individualnost,tako i sada jedino cetvrti gol mirisao na neku akciju.Iako su dobili 4:0 najvise mi se dopao desni bek Gamez ujedno i kapiten,strasna rola,a najlosi definitivno Eliseu,kakva katastrofa od igraca. :roll:

p.s.**** Cazorle iz slobodnjaka. :lol: :lol: 8-)

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 13 sep 2011, 10:52

Devil je napisao/la:Nije me Malaga odusevila nikako,jesu dobili 4:0 ali realno previsoka je pobeda,s obzirom da nisu nista znacajno odigrali,vec je ovo vise odraz Granadinog (ne)kvaliteta.Podsecaju me izrazito na City kada je tek dosao Mancini,pobede bez igre na nekakvu ludu individualnost,tako i sada jedino cetvrti gol mirisao na neku akciju.Iako su dobili 4:0 najvise mi se dopao desni bek Gamez ujedno i kapiten,strasna rola,a najlosi definitivno Eliseu,kakva katastrofa od igraca. :roll:

Dobra je Granada, ima tu dobrih igraca poput Cortesa ,Uchea i pogotovo Dani Beniteza od kojeg sam dosta ocekivao sinoc medjutim skoro da se nije ni vidio :roll: sto se tice Malake treba ce vremena da se uigraju , sve su to novi igraci . Cazorla majstor nista novo ,drago mi je zbog Joaquina meni licno najdrazi spanski igrac ikada :D imam 2 dresa Furije oba s njegovim imenom slika draze bi mi bilo da se vratio u Betis ali ajde nije losa ni Malaga :| . Onaj komentator govori vjerovatno ga najvise pamtite iz Valencie a lik 10 puta bolji bio u Betisu gdje je pravio cuda i igrao onu jednu sezonu LP sa najvecim Andaluzanskim klubom.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 13 sep 2011, 11:26

Barca napravila mali kiks na gostovanju kod Sociedada,mada sam ja napisao da je to neugodno gostovanje ove sezone vrlo jakom Sociedadu,tako da za mene ovo i nije neko iznenadjenje . Najvise golova bilo na mecu izmedju Reala i Gete 6 ,u derbyu kola Valencia sa 1-0 pobjedila Atletico,u drugom najzanimljivijem dvoboju Villareal i ako je igrao vecinu susreta sa igracem manje, ipak je uspio otkinuti bod Sevilli . Najubjedljivija bila Malaga koje je u Andaluzijskom derbyu deklasirala Granadu sa 4-0,do prvih pobjeda dosli su Espaynol i Osasuna .
slika
slika

Lista strijelaca,od sljedeceg kola ocekujem Falcaa na ovoj listi 8-)
slika

Sto se tice Adelante lige.
slika
slika
U derbyu kola Elche na Balaidosu slavio protiv Celte sa 2-1 . Ocekivano Elxe gazi sve redom ,kao sto napisah ranije zadrzali su kostur ekipe od prosle sezone,te se ciljano pojacali. Inace dosta zdrav klub,nema finacijskih poteskoca ,plate stizu redovno igracima .Angel nastavlja resetati mreze... ocekujem da konacno zavrse u Primeri .Valladolid po ocekivanju igra dobro,Cartagena i Murcia neocekivano losi .Depor slavio vaznu pobjedu na Mini stadionu protiv Barce sa 3-2 . Poseban je bio gol Guardada sa centra igralista .
[youtube][/youtube]
slika
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 13 sep 2011, 12:13

juznjak> je napisao/la:Barca napravila mali kiks na gostovanju kod Sociedada,mada sam ja napisao da je to neugodno gostovanje ove sezone vrlo jakom Sociedadu,tako da za mene ovo i nije neko iznenadjenje . Najvise golova bilo na mecu izmedju Reala i Gete 6 ,u derbyu kola Valencia sa 1-0 pobjedila Atletico,u drugom najzanimljivijem dvoboju Villareal i ako je igrao vecinu susreta sa igracem manje, ipak je uspio otkinuti bod Sevilli . Najubjedljivija bila Malaga koje je u Andaluzijskom derbyu deklasirala Granadu sa 4-0,do prvih pobjeda dosli su Espaynol i Osasuna .
slika
slika

Lista strijelaca,od sljedeceg kola ocekujem Falcaa na ovoj listi 8-)
slika

Sto se tice Adelante lige.
slika
slika
U derbyu kola Elche na Balaidosu slavio protiv Celte sa 2-1 . Ocekivano Elxe gazi sve redom ,kao sto napisah ranije zadrzali su kostur ekipe od prosle sezone,te se ciljano pojacali. Inace dosta zdrav klub,nema finacijskih poteskoca ,plate stizu redovno igracima .Angel nastavlja resetati mreze... ocekujem da konacno zavrse u Primeri .Valladolid po ocekivanju igra dobro,Cartagena i Murcia neocekivano losi .Depor slavio vaznu pobjedu na Mini stadionu protiv Barce sa 3-2 . Poseban je bio gol Guardada sa centra igralista .
[youtube][/youtube]
slika
Guardadio bio i ostao majstor :)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 13 sep 2011, 12:48

deportivo je strasna ekipa, uvije su bili i uvijek ce biti...
a kakav gol Guardada, pa on je klasa, a osto je u Deporu da igra sa njima u drugoj ligi...uvijek ce imati moj naklon zbog njegovih fudbalskih sposobnosti, al poseban naklon ce imati zbog ovog poteza da igra za Deportivo i u drugoj...svaka cast majstore...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 13 sep 2011, 12:57

juznjak> je napisao/la:
Devil je napisao/la:Nije me Malaga odusevila nikako,jesu dobili 4:0 ali realno previsoka je pobeda,s obzirom da nisu nista znacajno odigrali,vec je ovo vise odraz Granadinog (ne)kvaliteta.Podsecaju me izrazito na City kada je tek dosao Mancini,pobede bez igre na nekakvu ludu individualnost,tako i sada jedino cetvrti gol mirisao na neku akciju.Iako su dobili 4:0 najvise mi se dopao desni bek Gamez ujedno i kapiten,strasna rola,a najlosi definitivno Eliseu,kakva katastrofa od igraca. :roll:

Dobra je Granada, ima tu dobrih igraca poput Cortesa ,Uchea i pogotovo Dani Beniteza od kojeg sam dosta ocekivao sinoc medjutim skoro da se nije ni vidio :roll: sto se tice Malake treba ce vremena da se uigraju , sve su to novi igraci . Cazorla majstor nista novo ,drago mi je zbog Joaquina meni licno najdrazi spanski igrac ikada :D imam 2 dresa Furije oba s njegovim imenom slika draze bi mi bilo da se vratio u Betis ali ajde nije losa ni Malaga :| . Onaj komentator govori vjerovatno ga najvise pamtite iz Valencie a lik 10 puta bolji bio u Betisu gdje je pravio cuda i igrao onu jednu sezonu LP sa najvecim Andaluzanskim klubom.
Ima po imenima dobrih igraca,ali u praksi nula,svi su u kriticnim formama,Cortes vise nikada nece biti dobar kao pre(iako za mene i nije bio neka klasa nikada),pa Uche smesna forma,Pamarot je vise u godinama,Diakhate solidan,nikada on nije bio neki vrhunski stoper...
Ja sam sinoc najvise odusevljen igrom Jare,jedini koji je nesta radio,sta je radio Eliseuu to nisu istine,ovaj ga samo u zadnjem napadu uspeo zaustaviti. :roll:
Glavni problem Granade je to sto imaju previse posudjenih igraca,skoro 10 ne znam tacno broj,ali otrpilike toliko,ne moze to na dobro izaci.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 16 sep 2011, 20:07

slika

Svakako izdvajaju se susreti Athletic v Betis i Sevilla v Sociedad , inace te susrete prenosi tv1 , zanimljivo bi trebalo biti u mini gradskom derbyu izmedju Raya i Getafea ,ovo ce im biti prvi okrsaj u Primeri .Kod Seville utakmicu bi trebali poceti oporavljeni Raketa i Spahic ,dok je Kanute upitan ,Sociedad ce istrcati u najjacem sastavu . Ovdje ocekujem dosta golova i podjelu bodova .

Iskreno jedva cekam da vidim Betis sa Molinom i Castrom u vrhu napada,trebao bi zaigrati i Santa Cruz.

Vidjecemo hoce li debitovati Tosic aka Karleusa :mrgreen: .

Zanimljivo ce biti i na El Molinonu gdje ce Sporting svoje prve bodove traziti u duelu protiv Valencie .

Sto se tice Reala i Barce ,Ronaldo je upitan za nastup protiv Levantea , dok Barca nece moci racunati na Piquea ,Iniestu i Alexisa .

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 17 sep 2011, 19:39

Promaši Villareal penal, ne ide ih ništa protiv Grenada
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 17 sep 2011, 19:43

Nazalost zuta podmornica lagano tone ,tesko ce ove sezone izboriti Evropu ,Soldado nastavlja potvrdjivati da je kalibar za repku ,dok Malaga vodi protiv Mallorce golom Demichelisa .

Kad spomenuh Malagu. Navodno su dogovorili sve sa Albiolom ,ostaje da se vidi koliko ce Real traziti za Valencianistu.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 18 sep 2011, 22:33

1 Valencia 9

2 Barcelona 7

3 Sevilla 7

4 Betis 7

R. Madrid 6

Betis trenutno vodi sa 2-0 i ubija Athletica na San Mamesu,ako slave prvi su na tabeli slika kako je taj klub falio Primeri 8-)

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 19 sep 2011, 16:48

slika
slika

Valencia pobjedom nad Sportingom preuzela prvu poziciju, doduse dijele prvu poziciju sa Betisom ,tako da su to dvije ekipe koje imaju maksimalni ucinak od tri pobjede. Strijelac jedinog pogotka u Gijonu je bio ko drugi nego Soldado koji je nalazi u zivotnoj formi, i sasvim sigurno kuca na vrata repke Furije .

Levante ponovo iznenadio Reala na svom stadionu,u zadnja tri okrsaja na Ciudadu ,Levante ima 2 pobjede i jedan nerijesen rezultat ! Inace gol je postigao Kone kojeg je Sevilla posudila Levanteu .
Zanimljivo je bila i na kraju meca kada su navijaci Levantea porucili Realu... a Segunda ole :lol: aludirajuci na onu izjavu Mourinha. Morinho jos izjavio da Levante zna kako provocirati,simulirati i trositi vrijeme :?
Interesantno da Levante ima najmanji budzet u ligi ,svega 23 mil eura ,dok Real ima najveci 510 mil eura, kada covjek uporedi to shvati koliko je ovo velika pobjeda Levantea !

Do prvih pobjeda dosli su Granada i Zaragoza. Granada je na svom Carmenesu savladala Villareal golom Uchea, igrac kojeg je upravo Villareal posudio Granadi . Zaragoza je slavila protiv Espaynola 2-1 a junak utakmice bio dojucerasnji kapiten Pericosa Luis Garcia ,koji je sa dva gola donio vaznu pobjedu Aragoncima,treba dodati da je malo falilo da od junaka postane dragicar, pri rezultatu 1-1 promasio je penal ..ali srecom za njega spasio se golom u samom finishu .

Malaga slavila u gostima kod Mallorce 0-1 golom Demichelisa,Barca demolirala Osasunu sa rekordnih 8-0,Athletic ponovo razocarao svoje navijace. Sinoc im je odbrana ponovo ''briljirala'' ....imam osjecaj da im je Betis mogao uvaliti jos 3 komada najmanje . U malom gradskom derbyu odlicni Rayo slavio protiv Gete 0-1,inace glavni motor ekipe im je Movila...igrao u atleticu tamo prije 7-8 god.

Napisah ja... Falcao od sljedeceg kola na ovoj listi 8-)

slika

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 19 sep 2011, 22:29

Znači 5. kolo , utorak , srijeda i četvrtak.

20.09. 20:00 Osasuna - Sevilla ( TV1 , Arenasport 3 )
20.09. 20:00 Sociedad - Granada
20.09. 22:00 Villarr. - Mallorca
21.09. 20:00 Atlético M. - Gijón
21.09. 20:00 Málaga - Athletic B.
21.09. 20:00 Racing - Real M. ( Arenasport 3 )
21.09. 20:00 Rayo V. - Levante
21.09. 22:00 Valencia - Barcelona ( TV1 , Arenasport 3 )
22.09. 20:00 Espanyol - Getafe
22.09. 22:00 Betis - Zaragoza ( Arenasport 1 )

Derbi kola je naravno utakmica Valencia - Barcelona.
Biće zanimljivo na utakmici Malaga - Bilbao.
I biće zanimljivo vidjeti da li će Betis nastaviti svoj pobjednički niz i da li će se Real uspjeti vratiti nakon poraza od Levantea.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 20 sep 2011, 16:40

Silva: Očito je da sam u španjolskoj reprezentaciji na ledu

David Silva, 25-godišnji ofenzivni vezni igrač Manchester Cityja, nije sretan sa svojim statusom u španjolskoj reprezentaciji već duže vrijeme...

Silva ima osjećaj da ga je izbornik ''furije'' Vicente del Bosque stavio na led nakon poraza od Švicarske 1-0 na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici. Bio je to jedini poraz Španjolaca u Južnoj Africi, koji su na Mundijalu osvojili naslov svjetskih prvaka.

- Izbornik ne računa na mene. Takav imam osjećaj i čini mi se da uopće nije bitno kako igram i u kakvoj sam formi. Ja sam, više-manje, još uvijek jedina žrtva tog poraza od Švicarske na Svjetskom prvenstvu. Imam osjećaj da sam odigrao puno utakmica na vrlo visokoj razini, ali mi to nije bilo dovoljno da bih osigurao mjesto igrača u startnoj postavi u reprezentaciji – izjavio je Silva za Marcu, te dodao.

- Nisam sretan sa svojom situacijom, ali nemam dojam da će se ona promijeniti.

Silva je zabio 11 golova u 49 nastupa za reprezentaciju. Bio je član momčadi koja se 2008. godine okitila naslovom europskog prvaka.

Nakon poraza od Švicarske na Svjetskom prvenstvu, Silva je zaigrao još samo jednom na tom natjecanju, kao kasna zamjena u polufinalnoj pobjedi nad Njemačkom. U ostalih pet utakmica, uključujući i finalnu pobjedu protiv Nizozemske 1-0, nije ulazio u igru s klupe.

U šest kvalifikacijskih utakmica za Europsko prvenstvo 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj, u kojima je Španjolska upisala svih šest pobjeda te je već osigurala plasman na europsku smotru, Silva je dva puta bio u početnoj postavi, te je još dva puta ulazio s klupe.

Silva također smatra da mu prelazak iz Valencije u Manchester City prošlog ljeta, umjesto, recimo, u Real Madrid ili Barcelonu, također nije pomogao u reprezentativnom statusu.

- Puno sam puta o tome razmišljao. Činjenica da nisam završio u Realu ili Barceloni sigurno mi je dodatno pokvarila akcije u nacionalnoj momčadi. Inače, Barcelona me željela dovesti nakon Europskog prvenstva 2008. godine, ali me tada Valencia nije željela prodati.
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 20 sep 2011, 19:24

Starta li Spaha u pocetka protiv Osasune?Zna li neko?

Nacisto da imam razlog gledati utakmicu.
Chelsea F.C.

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.