KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

alacious
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la alacious » 09 sep 2011, 23:12

Iskreno,moje misljenje je dok god ovaj grad ne pocne ulagat "velike" pare u Bosnu,tesko da ce ona imalo napredovat..Pogotovo sa ovakvim "strucnjacima" i "tehnicarima" :roll:

Ako malo bolje pogleda..Cibona dobija pare od grada,ljudi u Euroligi igraju bez problema,sto vise prolaze skoro do final 4...Ali ne kod nas je bitnije da ministri voze nove Mecke :D

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 10 sep 2011, 12:18

alacious je napisao/la:Iskreno,moje misljenje je dok god ovaj grad ne pocne ulagat "velike" pare u Bosnu,tesko da ce ona imalo napredovat..Pogotovo sa ovakvim "strucnjacima" i "tehnicarima" :roll:

Ako malo bolje pogleda..Cibona dobija pare od grada,ljudi u Euroligi igraju bez problema,sto vise prolaze skoro do final 4...Ali ne kod nas je bitnije da ministri voze nove Mecke :D
kako su prosle godine odigrali EL
i kako ove godine igraju EL
i sto su bili u dugovima kada redovno dobijaju pare od grada?

nije sve crno i bjelo

slazem se treba veca pomoc kantona (kod nas grad nema puno ovlasti), ali i agilnija i sposobnija uprava
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 11 sep 2011, 14:30

Može li mi neko objasniti trenutnu situaciju oko KK Bosne i koliki je dug i da li se on vraća.Jer nisam u stanju da pratim situaciju oko Bosne.Stvarno je sramota da tamo neka v****** poput Širokog dominira,a dok Bosna,Borac i Sloboda muku muče.Kakva je budućnost trenutno Bosne :?:

obrati paznju na rijecnik
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 11 sep 2011, 14:44

Hamo je napisao/la:Može li mi neko objasniti trenutnu situaciju oko KK Bosne i koliki je dug i da li se on vraća.Jer nisam u stanju da pratim situaciju oko Bosne.Stvarno je sramota da tamo neka ******* poput Širokog dominira,a dok Bosna,Borac i Sloboda muku muče.Kakva je budućnost trenutno Bosne :?:
Navedeni klubovi muku muce zbog svojih "poteza" nije njima za to niko kriv....dok je siroki svojim zaslugama i pametnim ulaganjima tu gdje jeste...Svi bi mi htjeli da je Bosna u vrhu NLB lige,da igramo euroligu borimo se sa najjacim ekipama regiona ali tesko dok se ovako bude radilo u klubu..tj bude se radilo protiv kluba ;)
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 11 sep 2011, 16:00

Melo15 je napisao/la:
Hamo je napisao/la:Može li mi neko objasniti trenutnu situaciju oko KK Bosne i koliki je dug i da li se on vraća.Jer nisam u stanju da pratim situaciju oko Bosne.Stvarno je sramota da tamo neka vukojebina poput Širokog dominira,a dok Bosna,Borac i Sloboda muku muče.Kakva je budućnost trenutno Bosne :?:
Navedeni klubovi muku muce zbog svojih "poteza" nije njima za to niko kriv....dok je siroki svojim zaslugama i pametnim ulaganjima tu gdje jeste...Svi bi mi htjeli da je Bosna u vrhu NLB lige,da igramo euroligu borimo se sa najjacim ekipama regiona ali tesko dok se ovako bude radilo u klubu..tj bude se radilo protiv kluba ;)
Ovo oko Širokog i njihov rad i novac koji ima i nogomet i košarka trebalo bi otvoriti temu ratno profiterstvo grada Širokog Brijega,a ne neke zasluge.To nije tema opet nisam dobio odgovor malo opširniji, znam i ja da je u lošem stanju ali u kako lošem: ko igra,koliki je dug, kakav je plan izlaskka iz krize,koliko je grad uz Bosnu :?:
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 sep 2011, 16:32

Hamo je napisao/la: Ovo oko Širokog i njihov rad i novac koji ima i nogomet i košarka trebalo bi otvoriti temu ratno profiterstvo grada Širokog Brijega,a ne neke zasluge.To nije tema opet nisam dobio odgovor malo opširniji, znam i ja da je u lošem stanju ali u kako lošem: ko igra,koliki je dug, kakav je plan izlaskka iz krize,koliko je grad uz Bosnu :?:
da si pominjao situaciju do nekih 5 godina unazad prica bi ti pila vode, ali sada je cinjenica da je siroki tu gdje jeste radi pametnih poteza, a bosna je tu radi uskogrudnosti, nesposobnosti i korumpiranosti njene uprave

situacija je da je bosna oko 7-8 mil. km u dugu, da je plan za oporavak smjesan ucenicima 5 razreda osnovne skole, a da grad sarajevo tj. kanton sarajevo jer grad ima vrlo male ovlasti (kojim trenutno vlada SDP) nece pomoci politickom projektu nacionalne partije koje se na kraju sveo samo na samopromociju nekoliko ljudi i njihovo bogacenje umjesto promocije KK Bosna, kosarke u BiH ili sporta uopsteno, tako dok i zadnji clan trenutne uprave ne ode niko nece pomoci KK Bosni, a i tada su sanse 50-50 da ce neko uci radi katastrofalne situacije u KK Bosna
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 sep 2011, 17:55

Nije Bosna imala tolike pare koje se spominju.

Ko prica o budzetima od 3 - 4 miliona KM taj nema pojma sta se desava.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 11 sep 2011, 22:13

Hamo je napisao/la:
Melo15 je napisao/la:
Hamo je napisao/la:Može li mi neko objasniti trenutnu situaciju oko KK Bosne i koliki je dug i da li se on vraća.Jer nisam u stanju da pratim situaciju oko Bosne.Stvarno je sramota da tamo neka vukojebina poput Širokog dominira,a dok Bosna,Borac i Sloboda muku muče.Kakva je budućnost trenutno Bosne :?:
Ovo oko Širokog i njihov rad i novac koji ima i nogomet i košarka trebalo bi otvoriti temu ratno profiterstvo grada Širokog Brijega,a ne neke zasluge.To nije tema opet nisam dobio odgovor malo opširniji, znam i ja da je u lošem stanju ali u kako lošem: ko igra,koliki je dug, kakav je plan izlaskka iz krize,koliko je grad uz Bosnu :?:
A Bosna nije profitirala u ratu i poslije rata????I oni su profitirali ali su se te pare ofirno krale....dok u sirokom ako nista bar fino zamazu oci i investiraju .....ne trose pare na glupa pojacanja i eto ti odakle im pare.....u bosni pola amera sto je bilo sve neke velike cifre za koje vjerujem da su mozda 3cinu dobijali a ostalo u dzep UO.
I da odma znas navijam za Bosnu da nebi pomislio da navijam za siroki po ovom pisanju.Ali ako pogledas njihovu organizaciju,investicije i ozbiljnost daleko su oni od nas...daleeeeekooo....kod nas se nezna ni s kim igramo u pripremnim utakmicama ni ko nam igra ni da li cemo igrati prvenstvo :cry: :cry:

a za navijace sirokog:
eto ne mozete se vise zaliti da vas sportsport ne prati....imate vise clanaka o novoj sezoni nego Bosna :D :D
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 15 sep 2011, 20:47

Sta je sa turnirom Mirza Delibašić koji se odrzava svake godine???? Jesu li i na to zaboravili ili ne zele da nam otkrivaju ekipe koje ce ucestvovati vec hoce da nas iznenade???(Maccabi,Real,Zvezda)???? :lol: :lol:

samo naprijed
Kontakt:

Post Postao/la samo naprijed » 19 sep 2011, 11:09

Evo danima se trudim da nesto procitam sto je vezano za KK Bosnu ali ni rijeci ni slova. Klubovi igraju turnire, prijateljske utakmice a meni se cini Bosna daj boze i da redovno trenira. Ajde nek ovi sto se motaju oko kluba napisu sta se u stvari dogadja sa nekadasnjim prvakom Evrope.

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 19 sep 2011, 11:14

Znam da nije tema ali da pitam šta bi sa Trilandom?Zar njih nije držao stranac?
FEDERER= KLOC

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 19 sep 2011, 12:03

Melo15 je napisao/la:Sta je sa turnirom Mirza Delibašić koji se odrzava svake godine???? Jesu li i na to zaboravili ili ne zele da nam otkrivaju ekipe koje ce ucestvovati vec hoce da nas iznenade???(Maccabi,Real,Zvezda)???? :lol: :lol:

http://www.sportsport.ba/bh_kosarka/7-m ... asic/64648" onclick="window.open(this.href);return false;

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 19 sep 2011, 14:01

admin je napisao/la:
Melo15 je napisao/la:Sta je sa turnirom Mirza Delibašić koji se odrzava svake godine???? Jesu li i na to zaboravili ili ne zele da nam otkrivaju ekipe koje ce ucestvovati vec hoce da nas iznenade???(Maccabi,Real,Zvezda)???? :lol: :lol:

http://www.sportsport.ba/bh_kosarka/7-m ... asic/64648" onclick="window.open(this.href);return false;
Na sta spade ovaj turnir u PM
Ne kazem da su ovo pre loše ekipe ,ali posle Fenera ,Efesa ,Panionisa ,CIbone
dođe Zadar koji ne moze meda ,neki Tunižani i Buducnost koja je dobra i koja ce sigurno osvojit ovaj turnir
Steta velika i za Bosnu i za Slobodu ,ostade samo ime :(

High

Post Postao/la High » 19 sep 2011, 17:07

Sramota velika. :(
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 19 sep 2011, 21:53

Veceras je bio direktor Bukva na TVSA. Ko je gledao imao je sta da vidi. Definitivno se ponovi pravi projekat velike evropske Bosne :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ostalo je samo ime.....

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 19 sep 2011, 22:38

neno#4 je napisao/la:Veceras je bio direktor Bukva na TVSA. Ko je gledao imao je sta da vidi. Definitivno se ponovi pravi projekat velike evropske Bosne :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jel' to onaj projekat zvani "Ako uleti kanton sa parama" sto si mi pricao ? :mrgreen:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 20 sep 2011, 15:33

Devil je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Veceras je bio direktor Bukva na TVSA. Ko je gledao imao je sta da vidi. Definitivno se ponovi pravi projekat velike evropske Bosne :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jel' to onaj projekat zvani "Ako uleti kanton sa parama" sto si mi pricao ? :mrgreen:
Tako je. Navodno, transa bi trebala biti pocetkom iduce godine :lol: :lol: :lol:

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 21 sep 2011, 21:48

U ponedjeljak je savladan Celik sa 12 razlike, veceras se igra protiv Vogosce prijateljska. Pogadjate, Dzeki opet sam igra :lol: :lol: :lol: . Eto kakva ce liga da bude ove godine, Bosna ce vjerovatno medju 4 opet.

Ali eto cini se da bi ove godine sa znatno revidiranim ugovorima svima situacija trebala biti bolja, makar se nece ici u jos vecu dubiozu.

Inace, Sven Smajlagic se ozlijedio i nece ga biti 6 mjeseci.

Ostalo je samo ime.....

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 21 sep 2011, 21:51

I ponovo ce Dzeno da zabija 20tak poena po susretu. :)
Sport je lijek za tijelo i duh.

Alfa_Muzijak
Kontakt:

Post Postao/la Alfa_Muzijak » 22 sep 2011, 23:47

Mozel neko da stavi trenutni roster Bosne.

I da pitam sta je sa Bosnom, da li ce se iscupati iz krize? Ima li sponzora?
NEW YORK - PARIS - PECKHAM

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.