Ma kakvi novi igrači,kakvi bakrači. BiH treba igrati sa 2 napadača i tu je kraj priče, a sredina bez Rahimića i Zahirovića protiv Francuza nije sredina. Naravno da sam za svježu krv i nove igrače, jer mi ovi ne uijevaju povjerenja, a i treba malo proširiti kadar, recimo na jedno 25-30 igrača, pa da se izmedju njih biraju najbolji, al' ne sad.
Vidio sam da neko stavlja formaciju Salihović-Medunjanin-Pjanić u sredinu i mogu reći da bi ta formacija popila petardu i protiv Luksemburga, jer ,istina,Salihović je radilica, al' nije defanzivni vezni, nadam se da će to neko nekada shvatiti.
On je radnik na terenu, učestvuje podjednako i u napadu i u odbrani, a u ekipi je jer donosi balans (uz takvog igrača je najidealnije imati ofanzivnog i defanzivnog veznog, jer onda dodje na 1,5 odbrana vs 1,5 napad, tj. po
jedan i po čovjek, Salihović po polovicu

).
Njega možemo
spariti sa Rahimićem i Pjanićem, al' nikako samog bez Rahimića, lakše bi bilo sa Zahirovićem, bez Pjanića, al' onda bi napad patio.
Za sada igrati provjerenu formaciju, 4-4-2, jer nam najbolje leži, a onda za sl. kvalifikacije polako pripremati (a imaćemo razloga jer smo u grupi sa defanzivnim ekipama) 4-3-3.
I ja sam,kako rekoh, za nove igrače, al' tek za te kvalifikacije SP Brazil. Možda Hadžić,Stevanović i Višća, a izbaciti Mravca,Maletića . Ima tu još 2-3 kvalitetna igrača, kao Ljevaković , al' tu imamo 2-3 riješenja ,onda Mahmutović, koji bi mogao biti od koristi, a posebno treba pratiti Seferovića, jer bi se odlično uklopio sa Džekom.
Dva su razloga što bi se dobro uklopio:
-Prilično je nizak (1 m 82 cm) i
-ljevak je
Takodje slovi za velikog talenta.
A Stvevanović, Višća pa i Mahmutović bi dodali potrebnu svježinu,ojačali krila i
isprofilirali modernu ekipu.Možda još i na Hajrovića starijeg obratiti pažnju, jer je takodje talenat, a uz to ima 21 godinu.
Opet napominjem to tek za sl. kvalifikacije, preko prijateljskih tekmi uigravati, a ne sada kada je ključ odigrati na provjerenu kartu. Po meni 4-4-2 sa defanzivnim veznim redom (protiv Francuza), a protiv Luksemburga naravno sa ofanzivnijim. Tog drugog napadača za Luksemburg vjerovatno neće moći igrati Ibišević, pa bih onda priliku dao Muslimoviću i Zecu, a protiv Francuza obavezno Misimoviću, jer sa Džekom može
nasamo nešto iskombinovati.