Francuska - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Papastathopoulos
Kontakt:

Re: BiH - Luxemburg / Francuska - BiH

Post Postao/la Papastathopoulos » 18 sep 2011, 15:31

Ako se igrac nemoze isprobati u jednoj test utakmici u smislu da se nade najbolje rjesenje na poziciji stopera onda neznam stvarno, ja sam svakako napisao da je mozda najbolje rjesenje, sto nemora nista da znaci. Da si pazljivo procitao vidio bi.

Sto se tice Visce ja momka nepratim, ali sam vidio da igra i zelio sam normalno izjasniti na forumu da je moguce i tog momka probati, svega sam pogresio poziciju, to nije razlog da se odgovara da "cemam grah" i ostala glupost koja je naravno uvreda @Papa... jer nema veze sa ovim sto sam u cjelom tekstu napisao, nego se jedan igrac izvadio iz konteksta i popljuvao citav tekst, sto po mome rade samo odredene osobe kojima nije cilj normalno razgovarati o temi.

Dovoljno je bilo, da je reko da momak neigru tu poziciju, bez graha i ostale primitivnosti
hhahahah...koji si ti lik, braco moja....pa bolan, nekad si korisniji kad sutis...dje ces ISPROBAVATI VISCU NA STOPERA :shock: a plus igramo dvije kljucne tekme u kvalama :shock: e svasta....a ono za grah ti je bio prijateljski savjet....i ubuduce, kad ja tebe budem vrijedjao, uzvrati i ti meni...do tada, slobodno i ti meni daji korisne savjete...
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 18 sep 2011, 18:36

Ma kakvi novi igrači,kakvi bakrači. BiH treba igrati sa 2 napadača i tu je kraj priče, a sredina bez Rahimića i Zahirovića protiv Francuza nije sredina. Naravno da sam za svježu krv i nove igrače, jer mi ovi ne uijevaju povjerenja, a i treba malo proširiti kadar, recimo na jedno 25-30 igrača, pa da se izmedju njih biraju najbolji, al' ne sad.

Vidio sam da neko stavlja formaciju Salihović-Medunjanin-Pjanić u sredinu i mogu reći da bi ta formacija popila petardu i protiv Luksemburga, jer ,istina,Salihović je radilica, al' nije defanzivni vezni, nadam se da će to neko nekada shvatiti.

On je radnik na terenu, učestvuje podjednako i u napadu i u odbrani, a u ekipi je jer donosi balans (uz takvog igrača je najidealnije imati ofanzivnog i defanzivnog veznog, jer onda dodje na 1,5 odbrana vs 1,5 napad, tj. po jedan i po čovjek, Salihović po polovicu :mrgreen: ).

Njega možemo spariti sa Rahimićem i Pjanićem, al' nikako samog bez Rahimića, lakše bi bilo sa Zahirovićem, bez Pjanića, al' onda bi napad patio.

Za sada igrati provjerenu formaciju, 4-4-2, jer nam najbolje leži, a onda za sl. kvalifikacije polako pripremati (a imaćemo razloga jer smo u grupi sa defanzivnim ekipama) 4-3-3.

I ja sam,kako rekoh, za nove igrače, al' tek za te kvalifikacije SP Brazil. Možda Hadžić,Stevanović i Višća, a izbaciti Mravca,Maletića . Ima tu još 2-3 kvalitetna igrača, kao Ljevaković , al' tu imamo 2-3 riješenja ,onda Mahmutović, koji bi mogao biti od koristi, a posebno treba pratiti Seferovića, jer bi se odlično uklopio sa Džekom.

Dva su razloga što bi se dobro uklopio:
-Prilično je nizak (1 m 82 cm) i
-ljevak je

Takodje slovi za velikog talenta.

A Stvevanović, Višća pa i Mahmutović bi dodali potrebnu svježinu,ojačali krila i isprofilirali modernu ekipu.Možda još i na Hajrovića starijeg obratiti pažnju, jer je takodje talenat, a uz to ima 21 godinu.

Opet napominjem to tek za sl. kvalifikacije, preko prijateljskih tekmi uigravati, a ne sada kada je ključ odigrati na provjerenu kartu. Po meni 4-4-2 sa defanzivnim veznim redom (protiv Francuza), a protiv Luksemburga naravno sa ofanzivnijim. Tog drugog napadača za Luksemburg vjerovatno neće moći igrati Ibišević, pa bih onda priliku dao Muslimoviću i Zecu, a protiv Francuza obavezno Misimoviću, jer sa Džekom može nasamo nešto iskombinovati.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 18 sep 2011, 19:05

Arnelinho je napisao/la:Ma kakvi novi igrači,kakvi bakrači. BiH treba igrati sa 2 napadača i tu je kraj priče, a sredina bez Rahimića i Zahirovića protiv Francuza nije sredina. Naravno da sam za svježu krv i nove igrače, jer mi ovi ne uijevaju povjerenja, a i treba malo proširiti kadar, recimo na jedno 25-30 igrača, pa da se izmedju njih biraju najbolji, al' ne sad.

Vidio sam da neko stavlja formaciju Salihović-Medunjanin-Pjanić u sredinu i mogu reći da bi ta formacija popila petardu i protiv Luksemburga, jer ,istina,Salihović je radilica, al' nije defanzivni vezni, nadam se da će to neko nekada shvatiti.

On je radnik na terenu, učestvuje podjednako i u napadu i u odbrani, a u ekipi je jer donosi balans (uz takvog igrača je najidealnije imati ofanzivnog i defanzivnog veznog, jer onda dodje na 1,5 odbrana vs 1,5 napad, tj. po jedan i po čovjek, Salihović po polovicu :mrgreen: ).

Njega možemo spariti sa Rahimićem i Pjanićem, al' nikako samog bez Rahimića, lakše bi bilo sa Zahirovićem, bez Pjanića, al' onda bi napad patio.

Za sada igrati provjerenu formaciju, 4-4-2, jer nam najbolje leži, a onda za sl. kvalifikacije polako pripremati (a imaćemo razloga jer smo u grupi sa defanzivnim ekipama) 4-3-3.

I ja sam,kako rekoh, za nove igrače, al' tek za te kvalifikacije SP Brazil. Možda Hadžić,Stevanović i Višća, a izbaciti Mravca,Maletića . Ima tu još 2-3 kvalitetna igrača, kao Ljevaković , al' tu imamo 2-3 riješenja ,onda Mahmutović, koji bi mogao biti od koristi, a posebno treba pratiti Seferovića, jer bi se odlično uklopio sa Džekom.

-ljevak je

A Stvevanović, Višća pa i Mahmutović bi dodali potrebnu svježinu,ojačali krila i isprofilirali modernu ekipu.Možda još i na Hajrovića starijeg obratiti pažnju, jer je takodje talenat, a uz to ima 21 godinu.

Opet napominjem to tek za sl. kvalifikacije, preko prijateljskih tekmi uigravati, a ne sada kada je ključ odigrati na provjerenu kartu. Po meni 4-4-2 sa defanzivnim veznim redom (protiv Francuza), a protiv Luksemburga naravno sa ofanzivnijim. Tog drugog napadača za Luksemburg vjerovatno neće moći igrati Ibišević, pa bih onda priliku dao Muslimoviću i Zecu, a protiv Francuza obavezno Misimoviću, jer sa Džekom može nasamo nešto iskombinovati.
Za nekog ko metar i 82 centimetra nemozes reci da je poprilicno nizak...ko god je isao i medicinsku skolu imao je predmet koji se zove socialna medicina u kome se izmedju ostalog uci i o visini covjeka tezini itd. i tu lijepo se kaze da:
niski ljudi visina ispod 160 cm
ispod srednje visine 160-165 cm
srednje visine 165 cm
iznad srednje visine 165-170 cm
i visoki ljudi 170 cm pa nadalje...

nemoj mislit da te pravim glupim il nesto ,nego shvati kao jaransko ispravljanje..znanje nikad nije na odmet ;).

ljudi kolko je jos ostalo do francuske?
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 18 sep 2011, 22:15

Mah, naravno da se ne ljutim, o'šta mi je? :)

Nego tu moju sintagmu "poprilično nizak" pokušaj razumjeti kao nizak je u odnosu na Džeku.Nisam se dobro izrazio, najvjerovatnije, al' to je sitnica, koju su vjerujem mnogi shvatili. :D

Mislio sam na to Muslimović je 189 cm, Džeko 192; Ibišević je out, a Zec za mene nije kvalitetan igrač, ali je tu jer nema boljeg. :)

Francuska je (ako misliš na Fra-BiH) 11.10. ,ako se ne varam.
Edit:
btw. Malo bih odužio ovaj post, al' sve se svodi na to da je Seferović idealno riješenje uz Džeku, pa i Ibiševića u tandemu (koji nije u formi i sumnjam da će je dostići,pesimista sam), a znamo šta je sa Zlatanom, tako da je dobar tek za zamjenu.Zec mora vanka.

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 18 sep 2011, 22:53

Zec nije kvalitetan igrac :roll: Hrvatske sportske novosti ga bez dileme izaberu za najboljeg igraca HNL ispred Badelja,Mandukica itd koji su otisli ili trebaju da odu za cirka blizu destak miliona eura.Plus sto su njihovi miljenici.
A ovdje se nadje nasih lavova da sude nakon dva meca repke.
Zec je u svom timu zadnji mec odigrao odlicno,imao je asistenciju i sasvim se dobro obavio svoj zadtak.
on je fakat najblize po formi od svih napadaca da bude uz Dzeku.barem ima sansu da udje za arzliku od ove druge dvojice.
Seferovic jos nije ni poceo da razmislja o mjenjanju drzavljanstva a kamoli da je predao za to,to kod nas se zna oduziti u vjecnost.Zato se to radi na vrijeme,kao sto je onaj iz Austrije vec ucinio.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 18 sep 2011, 23:01

po meni zec extra napadac u repki :roll: samo ne kontam sto dizete te mahmutovice i ljevakovice :roll: da su toliko dobri ne bi godinama igrali u prosjecnom klubu ceske lige :? i to bas da mu bude debi protiv francuza :lol: govorite da je pape los trener, ali ste vi zato "strucnjaci" samo takvi :mrgreen:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 18 sep 2011, 23:08

Kako sam i rek'o neka nama njega ove sezone ,do kraja kvalifikacija, a onda je potrebno prerasporediti snage. Ne meRemo sa jednim te istim igračima napredovati, to je očigledno.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 18 sep 2011, 23:15

Bosniacum Lilium je napisao/la:po meni zec extra napadac u repki :roll: samo ne kontam sto dizete te mahmutovice i ljevakovice :roll: da su toliko dobri ne bi godinama igrali u prosjecnom klubu ceske lige :? i to bas da mu bude debi protiv francuza :lol: govorite da je pape los trener, ali ste vi zato "strucnjaci" samo takvi :mrgreen:
1.Niti sam dig'o i jednog i drugog, za Ljevakovića ka'em da nema mjesta, a Mahmutović bi bio od koristi, jer je brz, a napadača nam očigledno fali.
2.Meni isto smeta što igraju u Češkoj, al' bolje i u Češkoj nego nigdje
3.Nisam ni rek'o da igraju protiv Francuza, već da se priključe nakon kvalifikacija (prijateljske tekme, pa onda u kvalifikacijama za SP Brazil).Meni je 1 prijateljska tekma nedovoljna, želim da se dokazuju na najmanje dvije ili tri.
4.Nisam nikada rek'o da je Pape loš , naprotiv jedan sam od rijetkih koji ga brani, branio sam ga i nakon Francuza i nakon Rumuna i kroz cijele kvalifikacije
I najzad 5. nisam stručnjak, al' slijedim logiku.
Ova repka je limitirana i kapacitetom i kvalitetom. Hasagić,Mravac,Spahić,Papac,Misimović,Maletić,Muslimović su sve igrači koji ne mogu napredovati u karijeri, što zbog godina ,što zbog ograničenosti. Time što sam rek'o da novi klinci trebaju dobiti šansu za naredne kvalifikacije, samo mislim na naše sutra, kada ovi budu imali 34 godine ili se vucarali po drugoj austrijskoj ligi sa Mattersburgom.

nihco

Post Postao/la nihco » 18 sep 2011, 23:29

recimo u reprezentaciji ceske igra 6-7 igraca iz domace lige......ne vidim razlog da dvojica ne igraju u bosanskoj, ili smo mozda toliko jaki?
niko ne gura mahmutovica i ljevakovica u prvih 11,narocito ne protiv francuske ali svakako imaju mjesta na spisku ,mozda i u kadru za utakmicu. mislim, sehic, maletic, mravac, subasic,alispahic, avdukic su dobijali i dobijaju sansu u reprezentaciji, ne vidim razloga zasto ne bi cocalic, ljevakovic , stevanovic , mahmutovic koji,vec par sezona, redovno zabija u ceskoj.......stilic je redovan u reprezentaciji iako igra na poziciji na kojoj imamo 3-4 bolja igraca,zasto ne dati sansu mahmutovicu ili stevanovicu, dolaze iz liga koje nisu losije od poljske,a tipovi igraca su koji nam fale!?
Sent from my Commodore 64

sead_f1
Kontakt:

Post Postao/la sead_f1 » 19 sep 2011, 10:23

Eh, ja sam sebi narucio ulaznice za pariz. Sad se samo nadam da ce na vrijeme stici... :-)

Ko od forumasa planira na utakmicu?

Kako pisu, veliki je interes za utakmicu protiv FRA.

Ne ocekivam da ce biti kao u svedskoj, kada se u stockholmskom stadionu skoro pa nije znalo za svedjane, ali se nadam da ce biti veliki broj nasih navijaca na tribinama.

Prema stranici "www.stadefrance.com" broj ulaznica je vec "ogranicen". Hajmo Bosanci, narucivajte. Ako ne po pobjedu, da bar "eifelov" toranj ofarbamo u plavo-zutu boju... :D

Mogucnosti za porudzbe za one koji jos traze:
http://www.stadefrance.com (ovde, cini me, cak postoji mogucnost da se ulaznice kod kuce isprintaju, nemam iskustva)
http://www.francebillet.com (na ovoj stranici sam ja narucio. Postarina za Svicarsku (preporuceno) oko 15tak eura)
To finish first, first you have to finish.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 19 sep 2011, 14:48

jel se meni cini, ili je ono vecina nasih reprezentativaca proteklog vikenda zapocela utakmice od prve minute za svoje klubove!?
Volim te Bosno!!!

Marokanac
Kontakt:

Post Postao/la Marokanac » 19 sep 2011, 17:00

Imal neko da ide u Pariz preko Centrotoursa Sarajevo ?
Utakmica za treće mjesto je zaista nepotrebna

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 19 sep 2011, 17:07

Marokanac je napisao/la:Imal neko da ide u Pariz preko Centrotoursa Sarajevo ?

imam ja ...što?
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Dalix
Kontakt:

Post Postao/la Dalix » 19 sep 2011, 19:43

miralem444 je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:Ma kakvi novi igrači,kakvi bakrači. BiH treba igrati sa 2 napadača i tu je kraj priče, a sredina bez Rahimića i Zahirovića protiv Francuza nije sredina. Naravno da sam za svježu krv i nove igrače, jer mi ovi ne uijevaju povjerenja, a i treba malo proširiti kadar, recimo na jedno 25-30 igrača, pa da se izmedju njih biraju najbolji, al' ne sad.

-ljevak je

Za nekog ko metar i 82 centimetra nemozes reci da je poprilicno nizak...ko god je isao i medicinsku skolu imao je predmet koji se zove socialna medicina u kome se izmedju ostalog uci i o visini covjeka tezini itd. i tu lijepo se kaze da:
niski ljudi visina ispod 160 cm
ispod srednje visine 160-165 cm
srednje visine 165 cm
iznad srednje visine 165-170 cm
i visoki ljudi 170 cm pa nadalje...

nemoj mislit da te pravim glupim il nesto ,nego shvati kao jaransko ispravljanje..znanje nikad nije na odmet ;).

Izvini jarane ali 170 cm stvarno nije visoko. 1.90 m je prilicno dosta ne 1.70, Znam da tako pise no u realu to uopste nije tako. Znam ja, sa skoro 1.90 m nisam uopste previsok pored ostalih ljudi. :D
15.06.2014 Vi ste PONOS NACIJE!

Powerlifting <3

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 19 sep 2011, 20:02

Izvini jarane ali 170 cm stvarno nije visoko. 1.90 m je prilicno dosta ne 1.70, Znam da tako pise no u realu to uopste nije tako. Znam ja, sa skoro 1.90 m nisam uopste previsok pored ostalih ljudi. :D
jarane, nisi ni ti upravu :mrgreen: ja sam visok oko 1.86, a jaran mi jedan oko 1.72, pa uopste ne izgleda nesto puno manji od mene, a meni mnogi kazu da sam visok :mrgreen: :mrgreen: otprilike ti tako i dodje, znaci od 170 pa nadalje visoki ljudi :mrgreen: :mrgreen:

sorry za off topic...
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 19 sep 2011, 20:05

man'te se centimetara.... ;) zna li neko kad ce spisak za ove dvije tekme?? petak ili ponedjeljak???

Marokanac
Kontakt:

Post Postao/la Marokanac » 19 sep 2011, 20:17

mostar_mo je napisao/la:

imam ja ...što?
Zato što sam telefonski prijavio se i oni kažu poslaće na mail ponudu da mogu uplatit avans. Međutim prošlo 10 i više dana i nešalju mail. Zvao nekoliko puta i savaki puta kažu kao poslaće u toku dana. Eh sad me interesuje jesul drugima poslali. Napominjem da nisam blizu nijedne njihove poslovnice pa da to lično odradim
Utakmica za treće mjesto je zaista nepotrebna

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 19 sep 2011, 20:25

Papastathopoulos je napisao/la:
jarane, nisi ni ti upravu :mrgreen: ja sam visok oko 1.86, a jaran mi jedan oko 1.72, pa uopste ne izgleda nesto puno manji od mene, a meni mnogi kazu da sam visok :mrgreen: :mrgreen: otprilike ti tako i dodje, znaci od 170 pa nadalje visoki ljudi :mrgreen: :mrgreen:

sorry za off topic...
ma manite se toga ja to nisam napiso da bih izazvo diskutovanje nekakvo kolko je tko visok ,ako mi nevjerujes ja sam taj predmet imo prije jedno 5 6 godina al sigg knjigu imam sacuvanu pa eto ako si zainteresovan ja bih ti je dao da se uvjeris da ne blefiram ili sto vec..prosjecna visina ljudi bivse jugoslavije je 172 cm..al nije samo bitna visina bitna je konstitucija gradja covjeka,pogledajte Dzeku(192cm) i pogledajte Crouch-a (201 cm)..kolko edin izgleda mocnije jace ,jer jednostavno ima masu,po meni masa je puno vaznija od te visine,imate primjer teveza, aguera,messija..po meni za fudbal ysto manji to bolji brzi pokretljivi,bolji reflex..
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 19 sep 2011, 20:28

Marokanac je napisao/la:
mostar_mo je napisao/la:

imam ja ...što?
Zato što sam telefonski prijavio se i oni kažu poslaće na mail ponudu da mogu uplatit avans. Međutim prošlo 10 i više dana i nešalju mail. Zvao nekoliko puta i savaki puta kažu kao poslaće u toku dana. Eh sad me interesuje jesul drugima poslali. Napominjem da nisam blizu nijedne njihove poslovnice pa da to lično odradim

ja sam poslao zahtjev mailom...

navedeš u zahtjevu koji aranžman želiš i oni ti pošalju predračun , 30 % od pune cijene koji moraš uplatiti odmah , a ostatak najkasnije 7 dana prije polaska...
meni su poslali predračun sutradan nakon što sam poslao zahtjev mailom ...u mailu navedi svoje podatke ..(ime, prezime, kontakt tel)

moj ti je savjet ako ni tada ne pošalju predračun da ako ikako možeš odeš direktno i uplatiš ...izgleda da je velika potražnja za aranžmanima pa su pohasili .. ;)
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

budzak
Kontakt:

Post Postao/la budzak » 19 sep 2011, 20:43

Bosniacum Lilium je napisao/la:po meni zec extra napadac u repki :roll: samo ne kontam sto dizete te mahmutovice i ljevakovice :roll: da su toliko dobri ne bi godinama igrali u prosjecnom klubu ceske lige :? i to bas da mu bude debi protiv francuza :lol: govorite da je pape los trener, ali ste vi zato "strucnjaci" samo takvi :mrgreen:
Zec je moj zemljak,Bugojanac...al ruku na srce jos nije za udarne postave u repki..mozda klupa i zadnjih 10-15 min.
A ovu dvojicu ko predlaze..ocito malo vise igra Footbal manager..jer su tu dosta dobri igraci, ali u realnom svijetu trebaju jos puno pure pojesti da to i postanu.

Na Francuze svakako idemo sa jednim napadacem..a lux, svejedno koga stavi u postavu sa Dzekom, jer ako ovaj zabije bar 2 komada nema krize.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.