FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Mrsko mi je citat sve ali predpostavljam da je vrijedjanja na sve strane, ja cu malo o utakmici i situaciji uopste...
Poraz je morao doci, ili danas ili protiv sirokog ili rudara...svejedno.Bolje je danas sigurno nego nekad kasnje...Vec 12 tekmi smo bez poraza, sta hocete...:S Doce sigurno jos jedan ili dva do kraja polusezone
Ako vi mislite da cemo mi dominirat ligom, od ukupnih 90 bodova osvojit 80 grdno se varate.Niko ovdje nikad nece dominirati.Kakve god igrace da dovedemo, kakav god da je trener uvjek ce Leotar biti blagi favorit na Policama...to je tako i pomirite se sa tim.Mi ovu ligu mozemo osvojit sigurno a i hocemo aBd.
Borac je osvojio titulu prosle godine pa su imali 3-4 poraza i par remija...Zeljo isto pretprosle...ovaj poraz nista ne znaci, mozda je i bolje sto je dosao da se malo svi spustimo na zemlju i da igraci i trener izvuku pouke iz njega...
Samo se ne zanosite( ni u euforicnosti ni u ocajavanju...) Tekmu po tekmu.
Bice jos poraza do kraja, gostujemo Rudaru,Zrinjskom,Zelji i Borcu...Iz ova 4 gostovanja ja bi bio zadovoljan sa 2 pobjede,remijem i porazom ili mozda 2 pobjede i 2 poraza...pricajte sta hocete ali to nije nimalo los ucinak protiv ovih tezih ekipa...
Malo se spustite na zemlju i bice sve ok.
Poraz je morao doci, ili danas ili protiv sirokog ili rudara...svejedno.Bolje je danas sigurno nego nekad kasnje...Vec 12 tekmi smo bez poraza, sta hocete...:S Doce sigurno jos jedan ili dva do kraja polusezone
Ako vi mislite da cemo mi dominirat ligom, od ukupnih 90 bodova osvojit 80 grdno se varate.Niko ovdje nikad nece dominirati.Kakve god igrace da dovedemo, kakav god da je trener uvjek ce Leotar biti blagi favorit na Policama...to je tako i pomirite se sa tim.Mi ovu ligu mozemo osvojit sigurno a i hocemo aBd.
Borac je osvojio titulu prosle godine pa su imali 3-4 poraza i par remija...Zeljo isto pretprosle...ovaj poraz nista ne znaci, mozda je i bolje sto je dosao da se malo svi spustimo na zemlju i da igraci i trener izvuku pouke iz njega...
Samo se ne zanosite( ni u euforicnosti ni u ocajavanju...) Tekmu po tekmu.
Bice jos poraza do kraja, gostujemo Rudaru,Zrinjskom,Zelji i Borcu...Iz ova 4 gostovanja ja bi bio zadovoljan sa 2 pobjede,remijem i porazom ili mozda 2 pobjede i 2 poraza...pricajte sta hocete ali to nije nimalo los ucinak protiv ovih tezih ekipa...
Malo se spustite na zemlju i bice sve ok.
- theprodigy
- Kontakt:
bice bolje raja, nemojte da nas jedan poraz sj.ebaje, samo lagano
Sad vidjeh,kako su oni u pocetku objavili od tog famoznog uleta i udaranja i cijele price,ja sam konto tamo samo sto nije ratno stanje,kontam to masa uletila opsti haos na terenu...kad sad pogledam ovaj klip,ni blizu onoga kako su oni objasnili i pojasnili,al su ga usrali tako mi boga,da sam dobio drugaciju sliku desavanja za bar 99%..
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Nažalost takva je većina sportskih novinara u "manjim" sredinama.miky_hz je napisao/la:Sad vidjeh,kako su oni u pocetku objavili od tog famoznog uleta i udaranja i cijele price,ja sam konto tamo samo sto nije ratno stanje,kontam to masa uletila opsti haos na terenu...kad sad pogledam ovaj klip,ni blizu onoga kako su oni objasnili i pojasnili,al su ga usrali tako mi boga,da sam dobio drugaciju sliku desavanja za bar 99%..
Daj Bože da sutra vidimo u pregledu poništene golove, ali ne vjerujem. Također, očekujem snimak gola od 3 sekunde i 4 desetinke, na kojem se ne bi (nedo Bog) vidio navodni faul nad Kojaševićem.
Ali , nikada nisam volio ekipe, a ni navijače koji razloge za poraze traže u sudijama pa neću ni ja, jer da smo bili na nivou sigurno bi odnijeli 3 boda. Sada se okrenuti lištici i možda najbitnijoj utakmici u jesenjem dijelu PL .
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Ma kakav crni komitet situacija nenormalnije nego ikad...Navijaci skandiraju sta im je volja, a kazne nikakve. Da tu ima komiteta da im odvali tri tekme bez gledalaca i 50.000KM pa ko voli nek' izvoli ali puste zelje...Pridruzujem se tvom pisanju po komitetu i po clanovima istog...
A sto se tice poraza samo se nadam da necemo sad uci u negativnu seriju i da ce ih Plisek osvjeziti i ojacati na mentalnom planu, a ostalo ce sve doci na svoje...Igraj Saraj'vo nema veze...
A sto se tice poraza samo se nadam da necemo sad uci u negativnu seriju i da ce ih Plisek osvjeziti i ojacati na mentalnom planu, a ostalo ce sve doci na svoje...Igraj Saraj'vo nema veze...
Mi nikada odustati necemo...
Sve je ovo medijsko napuhivanje, dok se ne pokažu snimci i sl.
Međutim nije mi jasno, odakle Torlak među navijačima, zar on nebi trebao biti na terenu. (nije nikakva provokacija, samo mi se nameće logično pitanje).
Koliko je opravdano to da se igrač mješa u sukob sa policijom između navijača i policije?
Koliko vidim Plišek nije spominjao nikakve greške sudije, pa me također to zbunjuje...
Jbg, pomirite se sa sudbinom...
Međutim nije mi jasno, odakle Torlak među navijačima, zar on nebi trebao biti na terenu. (nije nikakva provokacija, samo mi se nameće logično pitanje).
Koliko je opravdano to da se igrač mješa u sukob sa policijom između navijača i policije?
Koliko vidim Plišek nije spominjao nikakve greške sudije, pa me također to zbunjuje...
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...
Željo i samo Željo...
Klasično naphavanje, bar kad je riječ o samom ulijetanju na teren i dogoajima tu.AYAN je napisao/la:Sve je ovo medijsko napuhivanje, dok se ne pokažu snimci i sl.
Torlak, SUljić i Čomor su uletili da zaštetie navijače, odnosmo smire situaciju. I Torla je itekako uticao na smirivanje strasti. A mali SUljić, je ultimativnni dokaz da muda ne rastu u teretani

Plišek, je ipak, gospodin i pofesionalac koji na bilo koji način svoj neuspjeh neće pokušati oprati sudijskim navlačenjem itd.. I pored sudijske "Pravde" mi smo stvorili 2 mrtve šanse za preokret, da smo pogodili, gotovo priča.
Zadnja izmjena: VanBasten, dana/u 18 sep 2011, 09:07, ukupno mijenjano 1 put.
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
- tarikhordas
- Kontakt:
Ajde ba nebubajte svasta dok ne dodje snimak pa cemo onda vidjeti...a i inace sta ima veze sto smo zijanili jer vec 13 utakmica nismo izgubili sta ocete vise..dobro je ba i sad fino idemo uzet siroki i onda opet gospodini 

I svako jutro kad se probudim, uv'jek na tebe prvo pomislim...
Pa ima snimak...tarikhordas je napisao/la:Ajde ba nebubajte svasta dok ne dodje snimak pa cemo onda vidjeti...a i inace sta ima veze sto smo zijanili jer vec 13 utakmica nismo izgubili sta ocete vise..dobro je ba i sad fino idemo uzet siroki i onda opet gospodini
aha, misliš na ofsajde i to. MA ne treba nikakav snimak, zna se kako se u TRebinju sudi, no bilo kako bilo to u ovom slučaju nije neko opravdanje. Jer, ponavljam, imali smo svoje šanse, nismo iskoristili i to je to.
-
- Kontakt:
Zaista je sramota da se ovo dešava po ko zna koji put. Navijači zbog kojih se i igra fudbal prelaze toliki put da bi bodrili svoju ekipu a onda bivaju namjerno zadržani dobar dio utakmice.
Ted Mosby je napisao/la:A zašto su uvijek Horde Zla u središtu incidenta?
Vrlo jednostavno ,jer veliku masu je tesko kontrolisati a Horde FK.Sarajevo prate na gostovanja iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.U Trebinju je bilo Hordi iz Stoca,Mostara,Konjica ,Bilece,Sarajeva,pa i Granicnih policajaca itd..

Malo ovo sto sam vidio druze na **** ,ne mogu tacno zakljuciti zasto je doslo do frke,ali znas sta mi nije jasno nikako.Sta ocekuju navijaci bilo kojeg kluba,da policija stoji i ceka da on fino ko gospodin seta po terenu i radi sta mu je volja.Ja bi svakom navijacu noge polomio samo kad preskoci ogradu.Kakv je to seljacki nacin.Pricam samo za dogadjaje na terenu.Mozda uzrok lezi u tome,sto su zadrzavali ljude napolju,sudjenje tendeciozno ili nesto drugo,ali svakako neke stvar i granice se moraju postovati.Ne znam sta ljudi ocekuju od komiteta ,prozivaju Osima ,a ne zapitaju se sta oni to rade,da liga lici sve vise na cirkus.vi stvarno mislite da je jedan takav gospodin,zahvaljujuci kome ste igrali ove godine i u Europi,je spao na to da stima nekom i kalja svoj ugled,koji nije htio prodati ni kada su ona **** bila u savezu,a kamoli sada.Nego je generalni problem ,sto bi mi za 2 minute od heroja napravili nekoga koga bi popljuvali.Seljacki mentalitet,ovdije ne mislim drug na tebe,nego samo komentarisem na ono sto sam procitao do sada.Meni je iskreno zao,jer nije meni cilj gledati kako mi neko tamo bije jarana ili nesto drugo.Treba Sarajevo ,kao klub zatraziti istragu,od komiteta,zatraziti istragu o sudjenju.Treba u krajnem slucaju,napraviti udruzenje kluba,a s zadatkom da stiti interese fudbala,da zahtijeva od Komiteta da svaki sudija,koji katastrofalno obavi zadatak,zauvijek se odstrani.Mislite li vi da Osim vise voli Leotar ,nego Sarajevo.Ako to mislite onda vi nemate pojma o Sarajevu,i nemate pojma sta znaci gradska raja,i kako se to nekada u Sarajevo zivjelo i radilo.Sa aspekta sportskog motiva,meni je cilj da Zeljo stigne i prestigne Sarajevo,ali sa ljudskog aspekta,nepravda nikada dobro nikom nije donijela.Sutra se slicne stvari mogu desiti nama,i one mogu zadovoljiti samo bolesne i napacene umove.VanBasten je napisao/la:Klasično naphavanje, bar kad je riječ o samom ulijetanju na teren i dogoajima tu.AYAN je napisao/la:Sve je ovo medijsko napuhivanje, dok se ne pokažu snimci i sl.
Imaš na sourc.u.na, snimak.
Torlak, SUljić i Čomor su uletili da zaštetie navijače, odnosmo smire situaciju. I Torla je itekako uticao na smirivanje strasti. A mali SUljić, je ultimativnni dokaz da muda ne rastu u teretani![]()
Plišek, je ipak, gospodin i pofesionalac koji na bilo koji način svoj neuspjeh neće pokušati oprati sudijskim navlačenjem itd.. I pored sudijske "Pravde" mi smo stvorili 2 mrtve šanse za preokret, da smo pogodili, gotovo priča.
Mislim da i navijaci mnogo grijese,klubu samo stete ovakvim stvarima,kazni i kazni se klub naplacao,zbog njihove ljubavi ili frustracija.Sto se tice tih ljudi napolju sto su ostali,Sarajevo bi trebalo kao klub uvijek traziti i stati iza toga,da se obezbijedi ulazak navijacima,da nece poceti utakmicu dok navijaci ne udju,ako su vec ispred,pa im se zbog hira ne da uci.To se sve moze regulisati,policija naravno moze uvijek zajebavati,ali za sve ima nacina.Pozdrav..
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Hajmo danas lagano do pomocnog
FCT SARAJEVO - FK SARAJEVO 2
Mjesto: Koševo
Vrijeme: Nedelja,18.09 u 17 sati
GL : Nikšić Haris
A1 : Čolić Aldin
A2 : Šehić Selvedin
Delegat: Palo

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- tarikhordas
- Kontakt:
Jesl' ovo igramo danas protiv one Dzekine bagremiky_hz je napisao/la:Hajmo danas lagano do pomocnog![]()

I svako jutro kad se probudim, uv'jek na tebe prvo pomislim...
Jest jest,protiv njih se igra,ozbiljna su ekipa imaju cak i treninge 

Pa radi zadržavanja i matletiranja djela navijača ( koji su malo zakasnili radi kvara an busu) ispred stadiona je i ispala frka na tribinama. Nije bio uopće cilj napraviti belaj radi belaja, nego skrenuti pažnju na dešavanja van stadiona. To se i vidi na snimci, na početku. Mislim, realno, ne mogu reći da bi drrugačije postupio da s tribine gledam kako mi matletiraju drugove s druge strane zida . Ustvari, nebitno na lokaciju i vrstu događaja, to je jednostavno prirodna ljudska reakcija. Da ti škoslke drugove matletiraju u školskom dvorištu a ti na času, tražio bi bilo kakav način, pa na kraju konca i onaj najraikalniji da pomogneš drugovima - jedan do primjera.barbarez je napisao/la:Malo ovo sto sam vidio druze na **** ,ne mogu tacno zakljuciti zasto je doslo do frke,ali znas sta mi nije jasno nikako.Sta ocekuju navijaci bilo kojeg kluba,da policija stoji i ceka da on fino ko gospodin seta po terenu i radi sta mu je volja.Ja bi svakom navijacu noge polomio samo kad preskoci ogradu.Kakv je to seljacki nacin.Pricam samo za dogadjaje na terenu.Mozda uzrok lezi u tome,sto su zadrzavali ljude napolju,sudjenje tendeciozno ili nesto drugo,ali svakako neke stvar i granice se moraju postovati.Ne znam sta ljudi ocekuju od komiteta ,prozivaju Osima ,a ne zapitaju se sta oni to rade,da liga lici sve vise na cirkus.vi stvarno mislite da je jedan takav gospodin,zahvaljujuci kome ste igrali ove godine i u Europi,je spao na to da stima nekom i kalja svoj ugled,koji nije htio prodati ni kada su ona **** bila u savezu,a kamoli sada.Nego je generalni problem ,sto bi mi za 2 minute od heroja napravili nekoga koga bi popljuvali.Seljacki mentalitet,ovdije ne mislim drug na tebe,nego samo komentarisem na ono sto sam procitao do sada.Meni je iskreno zao,jer nije meni cilj gledati kako mi neko tamo bije jarana ili nesto drugo.Treba Sarajevo ,kao klub zatraziti istragu,od komiteta,zatraziti istragu o sudjenju.Treba u krajnem slucaju,napraviti udruzenje kluba,a s zadatkom da stiti interese fudbala,da zahtijeva od Komiteta da svaki sudija,koji katastrofalno obavi zadatak,zauvijek se odstrani.Mislite li vi da Osim vise voli Leotar ,nego Sarajevo.Ako to mislite onda vi nemate pojma o Sarajevu,i nemate pojma sta znaci gradska raja,i kako se to nekada u Sarajevo zivjelo i radilo.Sa aspekta sportskog motiva,meni je cilj da Zeljo stigne i prestigne Sarajevo,ali sa ljudskog aspekta,nepravda nikada dobro nikom nije donijela.Sutra se slicne stvari mogu desiti nama,i one mogu zadovoljiti samo bolesne i napacene umove.VanBasten je napisao/la:Klasično naphavanje, bar kad je riječ o samom ulijetanju na teren i dogoajima tu.AYAN je napisao/la:Sve je ovo medijsko napuhivanje, dok se ne pokažu snimci i sl.
Imaš na sourc.u.na, snimak.
Torlak, SUljić i Čomor su uletili da zaštetie navijače, odnosmo smire situaciju. I Torla je itekako uticao na smirivanje strasti. A mali SUljić, je ultimativnni dokaz da muda ne rastu u teretani![]()
Mislim da i navijaci mnogo grijese,klubu samo stete ovakvim stvarima,kazni i kazni se klub naplacao,zbog njihove ljubavi ili frustracija.Sto se tice tih ljudi napolju sto su ostali,Sarajevo bi trebalo kao klub uvijek traziti i stati iza toga,da se obezbijedi ulazak navijacima,da nece poceti utakmicu dok navijaci ne udju,ako su vec ispred,pa im se zbog hira ne da uci.To se sve moze regulisati,policija naravno moze uvijek zajebavati,ali za sve ima nacina.Pozdrav..
Horde su u Lukavici pokazale obraz, i ako nas je tamo dočekalo što nas je dočekalo, isfurali smo to laganini. Jer osim primitivnih uvreda i fašističke atmosfere sigurnost ljudi na tribini i itvan nije došla u pitanje. Međutim, kad dođe do fizičkog matletiranja, onda je stvarno suludo očekivati da se poklopi po ušima. To je jednostavno zakon prirode, da ga tako nazovemo.
Djelim tvoje mišljenje u ostatku tvog posta. Problemi od kojih pati bh fudbal su sistemski i imaju korjene čak i u stvarima koje nemaju veze sa sportom, i ne može se očekivati od Osima, odnosno Komiteta da sve to riješi u jednom danu nekim čarobnim štapićem. Potrajaće to, nadam se da će Blatter i Platini imati sluha za zahtjev Komiteta za produženje njihovog mandata do kraja 2012.
Neodomjerenim, blago rečeno, komentarima na račun I. Osima ne bi stvarno želio davati toliko prostora, kao ni autorima istih, na isti način kako pretjerano ne razmišljam ni o sadržaju svoje kese za smeće prilokom bacanja u kantu.
Zadnja izmjena: VanBasten, dana/u 18 sep 2011, 13:08, ukupno mijenjano 2 puta.
jasno se na snimku vidi da momci nikoga ne diraju...niti navijace leotara pored kojih su prolazili ,niti zastitare..
samo im je cilj bio da se skrene paznja na desavanja van tribine i to je to...svaki od nas bi ucinio ono isto ako ne i vise kad su drugovi u pitanju....
samo im je cilj bio da se skrene paznja na desavanja van tribine i to je to...svaki od nas bi ucinio ono isto ako ne i vise kad su drugovi u pitanju....
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
onaj na radiju previse se je uzivio, kako je on izvjestavao, ja sam pomislio ratno stanje u trebinju, a ono nista strasno ustvarimma_hz je napisao/la:jasno se na snimku vidi da momci nikoga ne diraju...niti navijace leotara pored kojih su prolazili ,niti zastitare..
Za zivot cijeli!
ma vole oni preuvelicat stvari...ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:onaj na radiju previse se je uzivio, kako je on izvjestavao, ja sam pomislio ratno stanje u trebinju, a ono nista strasno ustvarimma_hz je napisao/la:jasno se na snimku vidi da momci nikoga ne diraju...niti navijace leotara pored kojih su prolazili ,niti zastitare..

Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 18 sep 2011, 12:37, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO.
-
- Kontakt:
Jel ima kakav snimak osim ovog na **** . ba? Ne mogu baš tamo da skontam šta se desilo, vidim samo neko tračanje prema policajcu, redar razdvaja igrače od njega, pretpostavljam da je to nakon tog famoznog udarca?
Zaboravljaš Koševo prošle godine kad redari pokušavaju da nam oduzmu transparent, zato što je na ĆIRILICI? Čija su to posla?bordo_Sarajevo je napisao/la:hebajiga, cetnicka posla, idemo dalje
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.