Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
31%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
44
45%

Ukupno glasova: 97

JameS
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la JameS » 04 avg 2009, 15:59

Rz88 je napisao/la:Isto kao što ti misliš Ronaldom, Kakom Arbeloam osvojiti titulu u Španiji ;)
kad dovedes ovakve igrace znas na sto ciljas i znas sta ti je prioritiet...no pojacanja Hamburga nisu dovoljna da bi pomrsili racune ove godine Bayernu ili pak Wolfsburgu ;)
...where amazing happens...Le bRon James...CHOSEN-1...MVP

Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...

C.R-9 "uno,dos,tres HALA MADRID"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 avg 2009, 16:02

FC Bayern

Uprava: Karl-Heinz Rumenigge, Uli Hoeness
Sportski direktor: Christian Nerlinger
Trener: Luis van Gaal

Igracki kadar

Golmani: Michael Rensing, Hans-Joerg Butt
Odbrana: Edson, Braafheid, Daniel van Buyten, Martin Demichelis, Andreas Goerlitz, Breno, Philip Lahm, Holger Badstuber, Christian Lell
Vezni red: Franck Ribery, Hamit Altintop, Andreas Ottl, Mark van Bommel, Alexander Baumjohan, Jose Ernesto Sosa, Danijel Pranjic, Bastian Schweinsteiger, Anatolij Tymoschtschuk
Napad: Luca Toni, Ivica Olic, Miroslav Klose, Mario Gomez, Thomas Mueller

Dosli: Braafheid, Goerlitz (s posudbe), Pranjic, Tymoschtschuk, Ivica Olic, Mario Gomez
Otisli: Oddo, Ze Roberto, Lukas Podolski, Lucio, Tim Borowski

Sistem koji bi trebali igrati naredne sezone

-----------------------------------------Rensing------------------------------------------------
Lahm-------------------van Buyten-----------------Demichelis--------------------Braafheid
---------------------------------------van Bommel----------------------------------------------
Schweinsteiger--------------------------------------------------------------------------Pranjic
-------------------------------------------Ribery------------------------------------------------
------------------------------Klose---------------------Gomez----------------------------------

Sada je dosao na red na “ponos Njemacke” veliki Bayern. Bayern je prosle sezone vodio Klinsmann, ili kako ga Njemci zovu Klinsi-Grinsi (Klinsi-smijesko) koji na svojoj prvoj konferenciji rekao da ce svaki dan svakog igraca napraviti boljim, medjutim bilo je obrnuto i Klinsmann nije imao kontrolu nad ekipom i dozivio je za uslove Bayerna veoma puno poraza i to sa velikom gol razlikom. Medjutim Uli Hoennes je pet kola prije kraje prethodne sezone povukao rucnu i da Klinsmannu otkaz i doveo njegovog dobrog prijatelja Juppa Heynckesa da spasi sto se spasiti moze, medjutim remi u Hoffenheimu je kostao Bayern titule. Kako su takodjer u LP bili deklasirani od kasnijeg sampiona Barcelone, Uli Heonnes je vidio da ta ekipa nema potencijala i doveo kvalitetna pojacanja koje je trazio njegov novi trener van Gaal (osim Anatolija, koji je bio zelja Klinsmanna). Sto se tice igrackog kadra za mene Bayern licno nije nista napredovao, mislim kvalitet je isti, samo su imena druga, prosle godine nisu imali kvalitetnog treceg napadaca, sada ga imaju, ali su imali samo tri kvalitetna stopera, sada imaju samo dva jer se Badstuber i Braafheid moraju jos dokazati na sceni zvana Bundesiga.

Prednosti: Imaju igracki kadar koji je na svakoj poziciji popunjen s dva kvalitetna igraca i imaju „trenera“ koji je dokazao svoje uspjehe gdje je god radio. Dalje treba dodati da imaju 4 kvalitetna npadaca koji mogu zagorcati zivot svakoj ekipi, ne samo u BL vec i u LP.
Mane: Po meni van Gaal opet olaksava protivnickim ekipama jer mu Ribery treba da igra play-maker, a znamo sta se desavalo u Bayernu kad Riberya zatvoris. Dalje to je neuigranost ekipe kojoj ce po izjavama van Gaala trebati jos 2-3 mjeseca da shvate njegov nacin igre i na kraju kao slag na tortu to je pitanje golmana, gdje se nezna ni ko pije ni ko placa.
Progonoza: I ako imaju neke nedostatke, ipak mislim da ce na kraju uzeti naslov sa 7-10 bodova prednosti u odnosu na njihovog pratioca.

Toliko za danas, sutra slijedi nova analiza.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

harishp
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la harishp » 04 avg 2009, 19:19

neno#4 je napisao/la:
el-fighter je napisao/la:Ma odmah u prvom kolu ćemo ih gledati na FTV-u. Igraju derbi kola sa Bayernom i nema šanse da prenose neku drugu tekmu. Pošto navijam za Bayern volio bih da odigraju neriješeno. Ove sezone će biti pravo jaki, samo da nastave da igraju atraktivan nogomet.
da li si slucajno pratio sta se desava sa prenosima bundeslige????????????????????????????????
Da ali zato postoji internet :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 04 avg 2009, 20:52

amerosm je napisao/la:FC Bayern

Uprava: Karl-Heinz Rumenigge, Uli Hoeness
Sportski direktor: Christian Nerlinger
Trener: Luis van Gaal

Igracki kadar

Golmani: Michael Rensing, Hans-Joerg Butt
Odbrana: Edson, Braafheid, Daniel van Buyten, Martin Demichelis, Andreas Goerlitz, Breno, Philip Lahm, Holger Badstuber, Christian Lell
Vezni red: Franck Ribery, Hamit Altintop, Andreas Ottl, Mark van Bommel, Alexander Baumjohan, Jose Ernesto Sosa, Danijel Pranjic, Bastian Schweinsteiger, Anatolij Tymoschtschuk
Napad: Luca Toni, Ivica Olic, Miroslav Klose, Mario Gomez, Thomas Mueller

Dosli: Braafheid, Goerlitz (s posudbe), Pranjic, Tymoschtschuk, Ivica Olic, Mario Gomez
Otisli: Oddo, Ze Roberto, Lukas Podolski, Lucio, Tim Borowski

-----------------------------------------Rensing------------------------------------------------
Lahm-------------------van Buyten-----------------Demichelis--------------------Braafheid
---------------------------------------van Bommel----------------------------------------------
Schweinsteiger--------------------------------------------------------------------------Pranjic
-------------------------------------------Ribery------------------------------------------------
------------------------------Klose---------------------Gomez----------------------------------

Sada je dosao na red na “ponos Njemacke” veliki Bayern. Bayern je prosle sezone vodio Klinsmann, ili kako ga Njemci zovu Klinsi-Grinsi (Klinsi-smijesko) koji na svojoj prvoj konferenciji rekao da ce svaki dan svakog igraca napraviti boljim, medjutim bilo je obrnuto i Klinsmann nije imao kontrolu nad ekipom i dozivio je za uslove Bayerna veoma puno poraza i to sa velikom gol razlikom. Medjutim Uli Hoennes je pet kola prije kraje prethodne sezone povukao rucnu i da Klinsmannu otkaz i doveo njegovog dobrog prijatelja Juppa Heynckesa da spasi sto se spasiti moze, medjutim remi u Hoffenheimu je kostao Bayern titule. Kako su takodjer u LP bili deklasirani od kasnijeg sampiona Barcelone, Uli Heonnes je vidio da ta ekipa nema potencijala i doveo kvalitetna pojacanja koje je trazio njegov novi trener van Gaal (osim Anatolija, koji je bio zelja Klinsmanna). Sto se tice igrackog kadra za mene Bayern licno nije nista napredovao, mislim kvalitet je isti, samo su imena druga, prosle godine nisu imali kvalitetnog treceg napadaca, sada ga imaju, ali su imali samo tri kvalitetna stopera, sada imaju samo dva jer se Badstuber i Braafheid moraju jos dokazati na sceni zvana Bundesiga.

Prednosti: Imaju igracki kadar koji je na svakoj poziciji popunjen s dva kvalitetna igraca i imaju „trenera“ koji je dokazao svoje uspjehe gdje je god radio. Dalje treba dodati da imaju 4 kvalitetna npadaca koji mogu zagorcati zivot svakoj ekipi, ne samo u BL vec i u LP.
Mane: Po meni van Gaal opet olaksava protivnickim ekipama jer mu Ribery treba da igra play-maker, a znamo sta se desavalo u Bayernu kad Riberya zatvoris. Dalje to je neuigranost ekipe kojoj ce po izjavama van Gaala trebati jos 2-3 mjeseca da shvate njegov nacin igre i na kraju kao slag na tortu to je pitanje golmana, gdje se nezna ni ko pije ni ko placa.
Progonoza: I ako imaju neke nedostatke, ipak mislim da ce na kraju uzeti naslov sa 7-10 bodova prednosti u odnosu na njihovog pratioca.

Toliko za danas, sutra slijedi nova analiza.
Ja mislim da ce Altintop zamijeniti ili Schweinsteigera ili Pranjica jer jednostavno uz Lahma i Gomeza u ovom trenutku je najbolji igrac Bayerna.

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 05 avg 2009, 13:39

@amerosm, ajde pisi vise za vfb, pocinje prvenstvo za 2 dana a ti se ulijenio :)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 avg 2009, 14:14

VFB Stuttgart
Uprava: Erwin Staudt, Horst Heldt i Ulrich Ruf
Sportski direktor: Horst Heldt
Trener: Markus Babbel

Igracki kadar

Golmani: Jens Lehmann, Sven Ulreich
Odbrana: Ricardo Osorio, Khalid Boulharouz, Serdar Tasci, Georg Niedermeier, Arthur Boka, Matthieu Delpierre, Ludovic Magninn, Stefano Celozzi, Christian Treasch
Vezni red: Martin Lanig, Jan Šimak, Yildiray BastuerkThomas Hitzelsperger, Timo Gebhart, Sebastian Rudy, Roberto Hlibert, Matthias Schwarz, Alexander Hleb, Elson, Sami Khedira
Napad: Ciprian Marica, Cacau, Pawel Pogrebnyak, Alessandro Riedle, Julian Schieber

Dosli: Celozzi, Schwarz, Hleb, Pogrebnyak
Otisli: Gomez, Ljuboja, Mandjeck (posudba Kaiserslauternu)

---------------------------------------------Lehmann------------------------------------------------
Celozzi----------------------Tasci---------------------------Delpierre------------------------Boka
------------------------------Khedira------------------------Hitzelsperger------------------------
Lanig---------------------------------------------------------------------------------------------Hleb
-------------------------------Cacau---------------------------Pogrebnyak-------------------------

O Stuttgartu se ima puno toga reci sto se tice prosle sezone. Prvi dio prvenstva su se nalazili kao Wolfsburg u sredini tabela i Bundesligasi koji su se nalazili u vrhu vec po medijima poceli birati igrace Stuttgata koje ce dovesti za ovu predstojecu sezonu, a u to su bili sigurni kad je uprava smjenila Veha i na mjesto trenera postavila Babbela koji je vazi za anonimusa i koji do dans nema trenersku diplomu. On je isto kao Wolfsburg krenuo napadaci u drugi dio sezone koji mu se isplatio trecom pozicijom na kraju prvenstva i kvalifikacijama za LP u koju niko nije vjerovao pa cak i oni navijaci VFB-a sa najvise optimizma. Sto se tice igrackog kadra u odnosu na prethodnu sezonu Stuttgart ima veliki problem u zamjeni za Gomeza, po medjima su kruzila razna imana no ni jedan od njih nije zavrsio u Stuttgartu sto je i bilo za ocekivati. Ipak kad se pogleda proslo godisnji sastav, ovaj je bolji za 10 % i ako su izgubili Gomeza.

Prednosti: Imaju uigranu prvu postavu gdje ce samo tri pojacanja biti nova, sto je velika prednost u odnosu na neke ekipe iz gornjeg vrha Bundesliga (kao npr. Bayern). Takodjer je prednost sto je Khedira dalje napredovao i pritisak nece biti samo na jednom igracu kao sto je bio slucaj proslih godina na Gomezu. Tu imaju Kheridu, Hleba, Hitzelspergera, Tascija (koji je takodjer odlicno napredovao i preuzima odgovornost).
Mane: Mogu se podijeliti u vise faza, kao prvo Babbel nema diplomu i nece svaku utakmicu moci biti kod ekipe jer mora ici u trenersku skolu, sto se moze odraziti na ekipu, dalje je pitanje kako ce Pogrebnyak zamjeniti Gomeza, ako se zna da je ovaj prethodn godine dao 24 gola, pred Pogrebnyakom je teska sezona i kao posljednje je to sto igraju u veznom redu sa dvijeklasicne osmice i pitanje je hoce li oni biti toliko disciplinovani da ne zaborave u nekim trenutcima odbranu.
Prognoza: Mislim i pored nekih nedostataka da ce VFB ove godine igrati zapazenu ulogu i borit ce se od 2-5 mjesta, sto i je i njihov cilj za ovu sezonu.

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 05 avg 2009, 14:21

bogami stuttgart je jak pravo, koliko god ja njih mrzio oni će biti među prvih 3-4 tima u bundesligi
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

dzenidm
Kontakt:

Post Postao/la dzenidm » 05 avg 2009, 14:25

Mirza_Hordas je napisao/la:bogami stuttgart je jak pravo, koliko god ja njih mrzio oni će biti među prvih 3-4 tima u bundesligi
stvarno jesu jaki, po meni uz wolfsburg bayern i hofenhaim su najjaci, mozda bi se jos werder tu mogao ugurati

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 avg 2009, 14:34

Hertha BSC

Uprava: Werner Gegenbauer, Michael Preetz
Sportski direktor: Michael Preetz
Trener: Lucien Favre

Igracki kadar

Golmani: Jaroslav Drobny, Christopher Geang
Odbrana: Kaka, Arne Friedrich, Steve von Bergen, Nemanja Pjecinovic, Christoph Janker, Mark Stein, Lukasz Piszczek
Vezni red: Cicero, Pal Dardai, Lucio, Bryan Arguez, Patrick Ebert, Maximilian Nicu, Fabian Lustenberger, Lenart Hartmann, Gojko Kacar
Napad: Rafael, Artur Wichniarek, Waleri Domowtschijski, Amine Chermiti

Dosli: Janker, Wichniarek, Pjecinovic
Otisli: Šimunic, Voronin, Pantelic, Chahed, Babic

---------------------------------------------Drobny------------------------------------------------
Von Bergen------------------Friedrich---------------- Pejcinovic-----------------------Janker
---------------------------------Kacar---------------------Dardai---------------------------------
Ebert----------------------------------------------------------------------------------------Cicero
-----------------------------Wichniarek-------------------Rafael---------------------------------

Sta reci o ekipi koja nas je prosle godine kostala puno zivaca, koju ja mislim niko na ovome forumu ne voli. Prosle godine zahvaljujuci sreci su zavrsili na 4. mjestu i taktika je bila izbij, nabij i zabij, ekipi o kojoj ne mogu puno pricati, a nadam se i da ne zelite puno o njoj citati.

Prednosti: Jednina je prednost sto imaju trenera koji ima odlicnu taktiku i sto igraju disciplinovano.
Mane: Ovdje bi mogao pisati do sutra, ali cu malo skaratiti. Kao prvo pordali su sve sto ih je dovelo do te cetvrte pozicije, Pantelica i Voronina koji su smjestali lopte tamo gdje im je mjesto i koji su se odlicno uklapali u sistem igre na kontru jer su znali brzo iznijeti loptu, medjutim trenutno u ekipi ne vidim ni jednog takvog igraca, dalje to je skuob izmedju Friedricha i Favrea koji se moze lose odraziti na njihovu odbranu i njihov rezultat, a tu je takodjer jedan mladi igrac Pjecinovic koji se mora jos dokazati u Bundesligi.
Prognoza: Hertha ce ove godine imati veoma losu sezonu i predvidjam im plasman izmedju 10-14 pozicije i veoma rano ispadanje iz EL sto je pogubno za Njemacki fudbal.

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 05 avg 2009, 14:35

mislim da će se hleb sada preporoditi, biće glavni u ekipi
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 avg 2009, 14:37

Imaju oni strašnu ekipu, mislim na Sttutgart, ali kada se neko ozljedi onda im je tuga, nemaju jaku klupu. ;)

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 avg 2009, 14:49

realno bayernu ne moze niko nista,iako sam ja navijac bayerna....cuj toliko neuigrani ne bi ja to bas tako rekao...ko ce od novih biti u prvoj postavi:gomez sigurno,pranjic nikako,ribery ce opet nakon nekog vremena na krilo....ja bi licno volio badstubera da vidim...i ostaje sve isto,eventualno olic bi mogao...nisu oni toliko neuigrani,a ove sezone ce to da osvoje,jer su ih i malo sudije nagazile prosle godine sto je objektivno..koliko godina se samo sudilo za bayern....wolfsi ce biti izmedju 3-6 mjesta,vidjet cete felix je felix weh je kita orlova...stutgart ce biti najblizi bayernu uz werder sa ozilom timom i marinom....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 avg 2009, 14:57

@amerosm

u VFB-a si zaboravio desno staviti Roberta Hilberta a ne toga nekoga nepoznatog igrača, Hilbert je ozljeđen ali vraća se ako Bog da za 4 dana.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 avg 2009, 15:13

Rz88 je napisao/la:@amerosm

u VFB-a si zaboravio desno staviti Roberta Hilberta a ne toga nekoga nepoznatog igrača, Hilbert je ozljeđen ali vraća se ako Bog da za 4 dana.
Bas sam malo prije citao clanke vezano za Hilberta nije neka starsna ozlijeda u pitanju nego sto nije pruzio ono sto se od njega ocekuje, i zato Lanig ima prednost u odnosu na njega na pocetku sezone.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 avg 2009, 15:16

Hamburger SV

Uprava: Bernd Hoffmann, Katja Kraus, Oliver Scheel
Sportski direktor: Trenutno upraznjena pozicija
Trener: Bruno Labbadia

Igracki kadar

Golmani: Frank Rost, Wolfgang Hesl
Odbrana: Alex Silva, David Rozehnal, Bastian Reinhardt, Joris Mathijsen, Denis Aogo, Marcell Jansen, Jerome Boateng, Guy Demel, Collin Benjamin, Miroslav Stepanek
Vezni red: Ze Roberto, Eljero Elia, Robert Tesche, David Jarolim, Piotr Trochowski, Romeo Castelen, Toglay Arslan, Johatan Pitroipa, Aenis Ben-Hatira, Tomas Rincon, Michael Tavares
Napad: Mladen Petric, Paolo Guerrero, Marcus Berg, Erik-Maxim Chupo-Moting

Dosli: Elia, Berg, Ze Roberto, Rozhenal, Tesche, Arslan
Otisli: Olic, igraci koji su bili posudjeni njih ne racunam

---------------------------------------------Rost------------------------------------------------
Demel---------------------Boateng------------------Mathijsen-----------------------Jansen
-----------------------------Jarolim----------------Ze Roberto--------------------------------
Trochowski---------------------------------------------------------------------------------Elia
------------------------------Petric------------------Berg---------------------------------------

Sta god napisem mozda ce neko pomisliti da sam subjektivan, ali nisam. HSV je prosel sezone u samo 19 dana protiv ljutog rivala izgubio tri titule, mozda je bila greska sto se islo na sve ali tako je sudbina htjela. Nakon sto su u posljednjoj minuti izborili Evropu mislilo se da ce doci do mira no samo dva dana poslje Jol je presao u Ajax s obrazlozenjem da HSV nece da kupi igrace koje on zeli (a jednim cudom HSV je kupio sve igrace koje je Jol trazio, jer je i Ajax za ove igrace slao ponude). Na mjesto trenera je doveden Bruno Labbadia trener koji je u Leverkusen dokazao da mogu svaku ekipu nadigrati, ali je takodjer dokazao da mogu biti i od svake ekipe nadigrani, no uprava je mislila da je on najbolji i tu je gdje jeste. I kad se trebalo krenuti u borbu za pojacanja, tada je nastala borba izmedju Hoffmann-a, koji je HSV doveo odmah na drugu poziciju u finansijama iza Bayerna i sportskog direktora Beiersdorfera, ali Beirsdorfer je ponudio Izvrsnom odboru samo opciju on ili ja i znamo kako se odlucio ozvrsni odbor gdje je i nas Sergej Barbarez. Jos bih dodao da je kritika hoffmanna bila sto uvijek dovoadi pojacanja u zadnjoj sedmici augusta. Sto se tice igrackog kadra moze se reci da je HSV napustio samo jedan kvaliteta igrac, a dosla su po mom misljenuu 5 kvalitetnih igraca koji ce tim pojacati sto se tice terena i klupe, i moze se reci da samo je Bayern ispred HSV-a sto se tice klupe. U odnosu na prethodnu sezonu su se pojacali za 30 %.
Prednosti: Sto se igraci medjusbono poznaju i sto u prvj postavi ce biti samo jeda igrac koji se treba adaptirati (ZeRo ne racunam jer je on iskusni lisac)Dalje je prednost gore vec pomenuta sirina na klupi gdje se svaki igrac moze kvalitetno zamjeniti.
Mane:Isto kao i u VFB-a sto dvije osmice igraju kao zadnji vezni i to moze biti mana ukoliko zaborave na zadatke u odbarni i takodjer je mana trener koji na poetku krene odlicno i na kraju zakaze, a sto je bio slucaj i prethodnih godina sa HSV-om, ali ako misnus i minus daju plus mozda se ove godine promjeni.
Prognoza: Mislim da ce se ove godine HSV boriti sa Wolfsburgom za drugu poziciji odnosno ko ce direktno u LP, znaci 2-3 pozicija, gdje je Wolfsburg u odredjenoj prednosti.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 avg 2009, 15:17

Možda i nije u nekoj formi, ali ostaje ako Bog da da vidimo hoće li on ili Laning igrati, mislim da će Hilbera u 2 kolu jer za 1 neće biti spreman.

deni_m1312
Kontakt:

Post Postao/la deni_m1312 » 05 avg 2009, 15:20

Ne kontam te ni tebe ni ostale.pa koji vam klinac internet sluzi. :roll:[/quote]

za eskimo tube :mrgreen: :mrgreen:

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 05 avg 2009, 15:27

Rz88 je napisao/la:Možda i nije u nekoj formi, ali ostaje ako Bog da da vidimo hoće li on ili Laning igrati, mislim da će Hilbera u 2 kolu jer za 1 neće biti spreman.
ja mislim da ni Hilbert ni Lanig nece igrat nego Timo Gebhart..ko je gledo Sttutgart zna o kakvom se majstoru radi,,a tek mu je 20 godina..mislim da ce Hilbert igrat desnog beka,,a Gebhart naprijed ;)
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 avg 2009, 15:31

Bayern 1, ostali neka se bore za ostale pozicije, uostalom koga briga ko će im igrati . Ja samo vidim Vukove i Hsv za neke konkurente ostalo taraba.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 avg 2009, 15:36

Borussia Dortmund

Uprava: Reinhard Rauball, Hans-Joachim Watzke, Michael Zorc
Sportski direktor: Michael Zorc
Trener: Juergen Klopp

Igracki kadar

Golmani: Roman Weidenfeller, Marc Zeigler
Odbrana: Neven Subotic, Mats Hummels, Dede, Uwe Huenemeier, Patrick Owomoyela, Felipe Santana, Marcel Schmelzer
Vezni red: Sebastian Kehl, Florian Kringe, Tinga, Nuri Sahin, Markus Feulner, Kuba, Kevin Grosskreutz, Sven Bender, Tomas Hajnal, Yasin Oeztekin
Napad: Nelson Valdez, Mohammed Zidan, Dimitar Rangelow, Lucas Barrios

Dosli: Rangelow, Sv. Bender, Feulner, Grosskreutz, Barrios
Otisli: Brzenska, Frederico, Lee, Frei

-----------------------------------------Weidefeller --------------------------------------------
Owomoyela------------Subotic-------------------------Hummels------------------------Dede
---------------------------------------------Kehl--------------------------------------------------
Kuba-------------------------------------Hajnal--------------------------------------------Sahin
-----------------------------Valdez----------------------Barrios---------------------------------

Navijaci koji su uvjek uz klub pa gdje se nalazio zasluzuju po mom misljenuu vise nego sto je bilo prosle sezone. U prvom dijelu sezone su odigrali veoma lose, ali nakon kvalitetno odradjenih priprema krenula je serija Borussije prema vrhu koju nazalost nisu krunisali izlaskom u Evropu jer su u zadnjem kolu sve prokockali. No medjutim trener Klopp nije gubio nadu rijesio se nepotrebnih igraca i dove one igrace koje je htio kako bi ove sezone krenuo u napad na Evropska takmicenja. Sto se tice igrackog kadra u odnosu na proslu sezonu je po mom misljenju bolji za 15 % jer ima par igraca koji su kvalitetni, a nalaze se na klupi.
Prednosti: Sto kod njih nema zacrtanog cilja i mogu igrati rastereceno, a i imaju odlicnog trenera koji je odlican motivator i koji zna posloziti kockice kako treba. Dalje je prednost sto je ekipa ostala na okupu i bit ce samo jedna izmjena u prvih 11, a to je Frei za Barriosa.
Mane:Veoma mlada odbrana koja zna nekad praviti nerazumljive greske,sto ih moze skupo kostati protiv jacih ekipa, dalje se postavlja pitanje hoce li Barrios uspjeti zamjeniti Frei-a ipak nije lahko kad znas da moras minimalno postici 12 golova, ako se zna kakvi su ostali napadci Borussije. Dalje je mana sto nemaju kvalitetnu zamjneu u slucaju ozljede Owomoyele.
Prognoza: Dortmundu ove sezone predvidjam borbu za Evropu i borit ce se sa jos dvije ekipe za pozicje 4-6.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.