ne 8 nego 10 -2 su bila na klupi ya reyerve. znaci, to nije kombinovani nego bukvalno drugi tim spram naseg prvog.cunami je napisao/la:U svakom slucaju dobar rezultat na neugodnom terenu u Travniku ali nas navijace i trenere treba da zabrine kako smo primili golove jer citam da u Travnika nije igralo 8 igraca iz prvih 11 pa je to malo zabrinjavajuce.
Zna li neko koliko je Durakovic dobio kazne i sta je sa Kazazicem
ali, nije bitno. rezultati su tu, igra ce, nadajmo se, doci. iskreno, nista posebno Velez nije pokazao u dosadasnjim partijama, osim trebinja drugo poluvrijeme kada su stvarno vezli po terenu.
ipak, mislim da se svi slazemo da je bolje da su rezultati tu a da igra dodje vremenom, nego da je obratno

raduje spremnost zolja i ubacivanje brkovica u vatru. jos da vidimo konkretnije sta ove sezone mozemo ocekivati od corica, demica i jazvinapa da slozimo igracku krizaljku i dobijemo cjelokupan utisak. lakicevic je pokazao da je dobro pojacanje, ali ne bih da se zalecem pa da to govorim, ipak je odigrao smao jednu tekmu a nju je odigrao jako dobro. merzic i dalje luta, cini mi se da mu trener trazi ulogu u ti,mu. posto je on all-round mid & defence igrac, mislim da nam je potrebniji u odbrani, konkretno na mjestu stopera, nego u veznom redu. mnogo vise bih volio vidjeti par merzic kazazic nego kajtaz ceric. s druge strane, odlicno je sto moze da odigra na vise mjesta.
za sad kodro i ivetic mozda najstandardniji, skaljic isto uvijek odigra korektno, po meni. kajta ima vise padova nego uspona forme, to ipak treba ruku na srce staviti pa reci. velagic je odlican - ali za 20 minuta. vise od toga nije. spahic, koliko god da nam je svojim golovima bukvalno donio 5 bofdova (celik i leotar) nije po meni prototip ubice, ne samo po kvalitetu nego ni po zalaganju ni "mirisu za gol". iskreno, ponekad mi djeluje na terenu da ne zna je li dos'o ili je pos'o.
elem, bekovi dobri, stoperi :jos se nije iskristalisao udarni tandem. sredina jos nije uigrana takodje. nema standardne cetvorke koja bi drzala sredinu. dodatni problem trenutno predstavlja crveni durakovica (3 utakmice neigranja, ako klub ne ulozi zalbu, a hoce valjda). u sredini je kodro neizbjezan, durakovic zbog fizicke spreme i zalaganja, mada ima kratak fitilj, zolj je tu, merzic isto moze odigrati vise mjesta...hasanovic mi je ubjedljivo najveci promasaj do sad od "pojacanja", nadam se da ce se trgnuti i zaigrati kako dolikuje nekom ko je pozvan u mladu reprezentaciju.
rezime: uz golmana koji je sve bolji i bolji, dobre bekove , cak i njihove alternative (lakicevic moze dostojno zamijeniti ivetica, samo jos da se stokic vrati u formu jer ne vidim nikog drugog ko bi skaljica mijenjao) , dobar izbor stopera , gdje se od trenera ocekuje da se konacno odluci koga da isforsira kao udarni duo, sredinu koja jos uvijek nema "vodju" tj plejmejkera i krila koja nisu u formi (rovcanin desno i po potrebi okic lijevo) - najveci problem nam je spic. spic spic spic. stari mrkva, nepouzdani bajro ili jos zeleni brkovic? hmmmm....
sta vi mislite, gledajuci po linijama tima i formaciji?