RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

ziggystardust
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la ziggystardust » 15 sep 2011, 04:09

cunami je napisao/la:U svakom slucaju dobar rezultat na neugodnom terenu u Travniku ali nas navijace i trenere treba da zabrine kako smo primili golove jer citam da u Travnika nije igralo 8 igraca iz prvih 11 pa je to malo zabrinjavajuce.
Zna li neko koliko je Durakovic dobio kazne i sta je sa Kazazicem
ne 8 nego 10 -2 su bila na klupi ya reyerve. znaci, to nije kombinovani nego bukvalno drugi tim spram naseg prvog.

ali, nije bitno. rezultati su tu, igra ce, nadajmo se, doci. iskreno, nista posebno Velez nije pokazao u dosadasnjim partijama, osim trebinja drugo poluvrijeme kada su stvarno vezli po terenu.

ipak, mislim da se svi slazemo da je bolje da su rezultati tu a da igra dodje vremenom, nego da je obratno :)

raduje spremnost zolja i ubacivanje brkovica u vatru. jos da vidimo konkretnije sta ove sezone mozemo ocekivati od corica, demica i jazvinapa da slozimo igracku krizaljku i dobijemo cjelokupan utisak. lakicevic je pokazao da je dobro pojacanje, ali ne bih da se zalecem pa da to govorim, ipak je odigrao smao jednu tekmu a nju je odigrao jako dobro. merzic i dalje luta, cini mi se da mu trener trazi ulogu u ti,mu. posto je on all-round mid & defence igrac, mislim da nam je potrebniji u odbrani, konkretno na mjestu stopera, nego u veznom redu. mnogo vise bih volio vidjeti par merzic kazazic nego kajtaz ceric. s druge strane, odlicno je sto moze da odigra na vise mjesta.

za sad kodro i ivetic mozda najstandardniji, skaljic isto uvijek odigra korektno, po meni. kajta ima vise padova nego uspona forme, to ipak treba ruku na srce staviti pa reci. velagic je odlican - ali za 20 minuta. vise od toga nije. spahic, koliko god da nam je svojim golovima bukvalno donio 5 bofdova (celik i leotar) nije po meni prototip ubice, ne samo po kvalitetu nego ni po zalaganju ni "mirisu za gol". iskreno, ponekad mi djeluje na terenu da ne zna je li dos'o ili je pos'o.

elem, bekovi dobri, stoperi :jos se nije iskristalisao udarni tandem. sredina jos nije uigrana takodje. nema standardne cetvorke koja bi drzala sredinu. dodatni problem trenutno predstavlja crveni durakovica (3 utakmice neigranja, ako klub ne ulozi zalbu, a hoce valjda). u sredini je kodro neizbjezan, durakovic zbog fizicke spreme i zalaganja, mada ima kratak fitilj, zolj je tu, merzic isto moze odigrati vise mjesta...hasanovic mi je ubjedljivo najveci promasaj do sad od "pojacanja", nadam se da ce se trgnuti i zaigrati kako dolikuje nekom ko je pozvan u mladu reprezentaciju.

rezime: uz golmana koji je sve bolji i bolji, dobre bekove , cak i njihove alternative (lakicevic moze dostojno zamijeniti ivetica, samo jos da se stokic vrati u formu jer ne vidim nikog drugog ko bi skaljica mijenjao) , dobar izbor stopera , gdje se od trenera ocekuje da se konacno odluci koga da isforsira kao udarni duo, sredinu koja jos uvijek nema "vodju" tj plejmejkera i krila koja nisu u formi (rovcanin desno i po potrebi okic lijevo) - najveci problem nam je spic. spic spic spic. stari mrkva, nepouzdani bajro ili jos zeleni brkovic? hmmmm....

sta vi mislite, gledajuci po linijama tima i formaciji?

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 15 sep 2011, 08:13

potpuno see slazem s tobom samo si zaboravio jednog igraca a mislim da mu se treba dati sansa to je demic!!!

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 15 sep 2011, 09:52

ziggystardust je napisao/la:
cunami je napisao/la:U svakom slucaju dobar rezultat na neugodnom terenu u Travniku ali nas navijace i trenere treba da zabrine kako smo primili golove jer citam da u Travnika nije igralo 8 igraca iz prvih 11 pa je to malo zabrinjavajuce.
Zna li neko koliko je Durakovic dobio kazne i sta je sa Kazazicem
ne 8 nego 10 -2 su bila na klupi ya reyerve. znaci, to nije kombinovani nego bukvalno drugi tim spram naseg prvog.

ali, nije bitno. rezultati su tu, igra ce, nadajmo se, doci. iskreno, nista posebno Velez nije pokazao u dosadasnjim partijama, osim trebinja drugo poluvrijeme kada su stvarno vezli po terenu.

ipak, mislim da se svi slazemo da je bolje da su rezultati tu a da igra dodje vremenom, nego da je obratno :)

raduje spremnost zolja i ubacivanje brkovica u vatru. jos da vidimo konkretnije sta ove sezone mozemo ocekivati od corica, demica i jazvinapa da slozimo igracku krizaljku i dobijemo cjelokupan utisak. lakicevic je pokazao da je dobro pojacanje, ali ne bih da se zalecem pa da to govorim, ipak je odigrao smao jednu tekmu a nju je odigrao jako dobro. merzic i dalje luta, cini mi se da mu trener trazi ulogu u ti,mu. posto je on all-round mid & defence igrac, mislim da nam je potrebniji u odbrani, konkretno na mjestu stopera, nego u veznom redu. mnogo vise bih volio vidjeti par merzic kazazic nego kajtaz ceric. s druge strane, odlicno je sto moze da odigra na vise mjesta.

za sad kodro i ivetic mozda najstandardniji, skaljic isto uvijek odigra korektno, po meni. kajta ima vise padova nego uspona forme, to ipak treba ruku na srce staviti pa reci. velagic je odlican - ali za 20 minuta. vise od toga nije. spahic, koliko god da nam je svojim golovima bukvalno donio 5 bofdova (celik i leotar) nije po meni prototip ubice, ne samo po kvalitetu nego ni po zalaganju ni "mirisu za gol". iskreno, ponekad mi djeluje na terenu da ne zna je li dos'o ili je pos'o.

elem, bekovi dobri, stoperi :jos se nije iskristalisao udarni tandem. sredina jos nije uigrana takodje. nema standardne cetvorke koja bi drzala sredinu. dodatni problem trenutno predstavlja crveni durakovica (3 utakmice neigranja, ako klub ne ulozi zalbu, a hoce valjda). u sredini je kodro neizbjezan, durakovic zbog fizicke spreme i zalaganja, mada ima kratak fitilj, zolj je tu, merzic isto moze odigrati vise mjesta...hasanovic mi je ubjedljivo najveci promasaj do sad od "pojacanja", nadam se da ce se trgnuti i zaigrati kako dolikuje nekom ko je pozvan u mladu reprezentaciju.

rezime: uz golmana koji je sve bolji i bolji, dobre bekove , cak i njihove alternative (lakicevic moze dostojno zamijeniti ivetica, samo jos da se stokic vrati u formu jer ne vidim nikog drugog ko bi skaljica mijenjao) , dobar izbor stopera , gdje se od trenera ocekuje da se konacno odluci koga da isforsira kao udarni duo, sredinu koja jos uvijek nema "vodju" tj plejmejkera i krila koja nisu u formi (rovcanin desno i po potrebi okic lijevo) - najveci problem nam je spic. spic spic spic. stari mrkva, nepouzdani bajro ili jos zeleni brkovic? hmmmm....

sta vi mislite, gledajuci po linijama tima i formaciji?
Sve je ovo manje vise poznato ali samo cu ti dati jedan primjer.Ja mislim da bi u odbrani,dva stopera bili Kazazic i Kajta ali se Kazazic ozljedi tako da je primoran da bude van tima a vidili smo koliko smo spori na tim pozicijama i Kazazic fali zadnjoj liniji.Merzic moze da igra zadnjeg veznog,jednog i drugog beka i stopera ali mislim da ne luta po pozicijama i da mu odgovara zadnji vezni.Ja bi iskreno volio da igraju u tandemu Kazazic i Asim Skaljic i onda bi nam zadnja linija bila jaka ali vidim da je i Asim Skaljic u padu forme u Olimpiku.
Imamo solidnu ekipu,mozda za prvih 7 pozicija na tabeli ali je vidljivo da nam treba 2-3 igraca u napadu i u veznoj liniji.Misljenja sam da ima i promasaja u dovodjenju igraca u ovoj sezoni a ima ih nekoliko

ziggystardust
Kontakt:

Post Postao/la ziggystardust » 15 sep 2011, 21:46

Znamda ovo nije bas za Velez temu ali donekle i jeste, jer se radi o nasoj djeci, pa vas molim da procitate..

A CILJ JE: osvojiti prvu nagradu na ovom konkursu, jer prihod ide NASOJ DJECICI U MOSTAR!!!

ja mrzim ono, kad neko pozove na neku akciju a raja lajkuju. mrzim i to sto fb stranica Veleza ima preko 6000 pristalica a sve skupa malo vise od 100 ljudi se uhvatilo za dzep da plati donatorsku ili clansku...a puna im usta Veleza i svi lajkuju fb stranicu...no ovde necemo pricati o tome. ovde taj "lajk" je u stvari JOS JEDAN GLAS u borbi za nagradu.

zato, lajkujte ljudi. nista vas ne kosta, ionako lajkujemo sve i svasta, a ovde imamo KONKRETAN RAZLOG zasto lajkovati.

Slike su radila nasa djeca iz Djecjeg doma.u Mostaru

zato glasajte,molim vas

Nagrade idu bas njima i to je dobar podsticaj za djecu
glasajte za nasu djecicu. za nasu haustorcad...

==== za Dansku , zadnji dan glasanja 28.9. glasajte OVDE

====za norvesku zadnji dan glasanja 21.9. POZURITE. glasajte OVDE

hvala unaprijed .

ps. koristim ovu priliku da pozovem i navijace zrinjskog koji svrate na nasu stranicu, a i ostale ljude dobre volje, da samo kliknu na ova dva linka iznad i lajkuju sliku. pridruzite se humanitarnoj akciji, nista vas ne kosta..

alo_bola
Kontakt:

Post Postao/la alo_bola » 16 sep 2011, 02:02

ziggystardust je napisao/la:Znamda ovo nije bas za Velez temu ali donekle i jeste, jer se radi o nasoj djeci, pa vas molim da procitate..

A CILJ JE: osvojiti prvu nagradu na ovom konkursu, jer prihod ide NASOJ DJECICI U MOSTAR!!!

ja mrzim ono, kad neko pozove na neku akciju a raja lajkuju. mrzim i to sto fb stranica Veleza ima preko 6000 pristalica a sve skupa malo vise od 100 ljudi se uhvatilo za dzep da plati donatorsku ili clansku...a puna im usta Veleza i svi lajkuju fb stranicu...no ovde necemo pricati o tome. ovde taj "lajk" je u stvari JOS JEDAN GLAS u borbi za nagradu.

zato, lajkujte ljudi. nista vas ne kosta, ionako lajkujemo sve i svasta, a ovde imamo KONKRETAN RAZLOG zasto lajkovati.

Slike su radila nasa djeca iz Djecjeg doma.u Mostaru

zato glasajte,molim vas

Nagrade idu bas njima i to je dobar podsticaj za djecu
glasajte za nasu djecicu. za nasu haustorcad...

==== za Dansku , zadnji dan glasanja 28.9. glasajte OVDE

====za norvesku zadnji dan glasanja 21.9. POZURITE. glasajte OVDE

hvala unaprijed .

ps. koristim ovu priliku da pozovem i navijace zrinjskog koji svrate na nasu stranicu, a i ostale ljude dobre volje, da samo kliknu na ova dva linka iznad i lajkuju sliku. pridruzite se humanitarnoj akciji, nista vas ne kosta..
za djecu sve :D
-------------------------------------HŠK ZRINJSKI MOSTAR-------------------------------------------------

ziggystardust
Kontakt:

Post Postao/la ziggystardust » 16 sep 2011, 02:19

hvala, care. siri dalje po fb, neka raja glasaju. fudbal/nogomet je druga prica, tu se ne mozemo podnijeti :mrgreen: ali ovo za djecu i slicne humanitarne stvari, mislim da to uvijek treba da se drzimo skupa.
hvala jos jednom, na odazivu.

Adin_BiH
Kontakt:

Post Postao/la Adin_BiH » 16 sep 2011, 15:27

Treba gledati pozitivnu stranu toga , iako je on vjerovatno najbitniji i najbolji nas igrac , a to su pare od transfera , nadam se da ce , ako ode , izvuci maksimum od Cluja .
Rodjen u Mostaru,u najljepse doba , Mostar u srcu Velez do groba !

pepe_signori
Kontakt:

Post Postao/la pepe_signori » 16 sep 2011, 15:41

Veležov Duraković karijeru nastavlja u Cluju?
Mladi veznjak Veleža, Dženan Duraković na zimu bi mogao napustiti Velež, a prema našim saznanjima, njegov novi klub bi trebao biti Universitatea Cluj...
Prije nekoliko sedmica pisali smo kako bi Dženan Duraković sa 21.godinom mogao navršiti 100 nastupa za Velež, samim time, postao bi zasigurno jedan od najmlađih igrača kojem je to pošlo za rukom.

Međutim, prema saznanjima Sportin.ba portala, Duraković bi na zimu mogao napustiti Velež, te se zaputiti u Rumuniju. Naime, kako saznajemo, za 21-godišnjeg Durakovića zainteresovan je Universitatea Cluj.

Veležovog veznjaka juče je kontaktirao sportski direktor pomenutog kluba, Cosmin Irimies, sa kojim je navodno dogovorio načelnu saradnju. Ipak, on je Rumune uputio na Velež, a pregovori bi trebali početi još danas.

U želji da saznamo nešto više, kontaktirali smo Dženana Durakovića, čiji ugovor sa Veležom ističe na ljeto 2012.godine.

Pratili su me protiv Slavije i Sarajeva,postoje određeni kontakti, ali ja sam trenutno fokusiran na Velež. Želim svojim igrama pomoći klubu te se nametnuti U-21 selektoru Bosne i Hercegovine, Vladi Jagodiću, kazao je za Sportin.ba, veznjak Rođenih.

Još uvijek se ne zna koliko bi obeštećenje pripalo Veležu, ukoliko Duraković se zaputi u Rumuniju. Međutim, prema transfermarkt, Dženan se procjenjuje na 200.000 eura vrijednosti.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 16 sep 2011, 15:48

money money.... 8-)

Tyson
Kontakt:

Post Postao/la Tyson » 16 sep 2011, 17:39

Kako je smijesna ova liga,siroki kupi Velezu utakmicu u Trebinju,da bi ih pustili u vrapcicima,da Bog dragi sacuva :oops:

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 16 sep 2011, 17:42

Dzeno je mostarsko dijete , on svaku utakmicu daje 100 % mogucnosti :) eh da je takvih igraca vise
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 16 sep 2011, 18:24

Volio bih da ga dobro prodamo, mogli bi svasta uradit kad bi dobili 200.000 eura

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 16 sep 2011, 18:35

Svi u Veležu (klubu) prvi put čuju za ovu vijest preko stranice sportin.ba i kažu da nije istina uopšte.

Dženo je dobar igrač. Ali mi ovo izgleda na pritisak subjektivnih autora i lažno pumpanje.

Bliss
Kontakt:

Post Postao/la Bliss » 16 sep 2011, 18:43

Tyson je napisao/la:Kako je smijesna ova liga,siroki kupi Velezu utakmicu u Trebinju,da bi ih pustili u vrapcicima,da Bog dragi sacuva :oops:
Sta ima? Kako si? Jesi li dobro?
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

oldbridge
Kontakt:

Post Postao/la oldbridge » 16 sep 2011, 19:02

Tyson je napisao/la:Kako je smijesna ova liga,siroki kupi Velezu utakmicu u Trebinju,da bi ih pustili u vrapcicima,da Bog dragi sacuva :oops:
tebe od svoje sopstvene (ne)pameti.
Umro stari pjesnik, umrla Emina
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.

MUSVDG

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 16 sep 2011, 19:49

e bože me sačuvaj, šta sam sve dosad pročitao u životu, ali ovo još nisam vidio u životu ovakvu glupost, pa bolan ne bio da Veležu za lijeka treba ne bi im platili, a kamoli nešto drugo, pa onda nešto komentarišu moje komentare, ha, ha.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

york
Kontakt:

Post Postao/la york » 16 sep 2011, 20:13

da, da, i zaboravio si rec da su im namjestili da izvuku travnik i da ga pobjede... :lol: :lol: :lol:

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 16 sep 2011, 20:32

ovo treba u temu najsmijesniji postovi

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 16 sep 2011, 20:36

@Tyson pojasni nam svima,ako Velež dobije u Prijedoru tko je onda kupio utakmicu :lol: ?Da vidimo novu tvoju teoriju zavjere :lol: .
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.