NoName je napisao/la:@Devil, sinoć mi nešto laptop poludio pa ti nisam mogao odgovoriti. Dakle, City će ove godine sigurno osvojiti EPL, a kako mi ti danas govoriš da to neću dočekati ovdje, tako su mi i na temi o Wolfsburgu govorili kada sam 12 kola prije kraja najavio da će Wolfsburg biti prvak, što se kasnije i ostvarilo (
http://sportsport.ba/forum/viewtopic.ph ... 677#p53677" onclick="window.open(this.href);return false;). Dakle, slobodno stavite novce da će City biti prvak.
City odigrao solidno sinoć, šta se tu ima više palamuditi. Napoli je izdržao žestoke napade u prvih pola sata, City je izgorio u toj želji i sasvim zaslužena podjela bodova. A sad, na osnovu jedne utakmice tvrditi da City nije ekipa za velike domete, to je malo smiješno. Na kraju krajeva, sve je pred nama pa ćemo aBd vidjeti, ne znam šta su ovi junajtedovci navalili da već sažaljevaju City.
Hmm,hajdemo redom.Evo pogledah sada ove postove sto mi ostavi link na temi Wolfsburga,posto ja nisam bio registrovan kada si ovo pisao,pa da krenem.
Dakle,
Ti jesi ovde rekao da ce osvojiti Wolfsburg to dobro,ali si to rekao 5.marta,dakle u trenutku kada je Wolfsburg vec bio u punoj snazi,u trenutku kada je igrao najbolji fudbal u ligi,kada je Wolfsburg na klupi imao Magatha,kada je imao ubojiti dvojac Misimovic-Dzeko kome je pripomagao Grafite..,kada je imao neki izrazito kvalitetan sistem u igri i tako dalje da se ne vracamo sada na to.Realno u prvoj sezoni Wolfsburg nije uopste nagovestavao to,ali su onda u drugoj polusezoni nakon pauze i priprema pomeli sve ispred sebe.
E sta imamo u Cityu.Prvo neuporedivo sa Wolfsburgom.City nema sistem u igri prepoznatljiv srlja se previse.City na klupi ima Mancinia,sramota me i da ga poredim sa Magathom,Mancinia koji u City nije zbog toga sto je Roberto Mancini,koji nije tu zbog neke leprsave igre,vec zbog rezultata koje su mu individualnosti donele njegove zvezde u ekipi,prvenstveno mislim tu na Teveza jer da nije njega bilo,Mancini bi sada verovatno bio u Italiji,da li u svojoj vili trazio novi posao ili vec bio u nekom klubu to ne znam.
Moras biti apsolutno hrabar kada tvrdis da ce City biti prvak,mozda bi to bilo moguce u Francuskoj,Holandiji ili nekoj drugoj ligi koje su ipak klasu ispod EPL,ali u ligi gde se jos takmice jedan Chelsea,jedan Manchester,gde radne vrhunski treneri poput Fergusona,Dalglisha,Wengera,pa veliki trenerski talenat Villas Boas,pa gde igraju igraci poput Rooneya,Drogbe,Vidica,Terrya,Gerrarda,Lamparda i ostalih,vrlo vrlo hrabra izjava.
Ovde niko nije siguran prvak niti ista.
Kako ja posmatram ovo?
Meni je City tek 3 da ne kazem 4 izbor ove sezone posto ce se naljutiti ovi navijaci koji su tu od dolaska Dzeke a to mi ne treba.
Zasto?
Zato sto ispred Citya igracki(mislim u smislu kvalitete fudbala ne igraca)je United,to ko god kaze drukcije nema pojma o fudbalu.Ljudi strasno igraju,znaci imenima su sto vecina danasnjih "poznavaoca" fudbala prvo gleda su ispred Citya ali je u Unitedu ugradjen jedan prepoznatljivi sistem vrednosti,pa iako ti isti "poznavaoci" podcenjuju i smeju se kvalitetima jednog Carricka ili Fletchera govoreci kako su oni smesni u usporedbi sa MIlnerom,De Jongom,Barryem... oni mnogo vise doprinose igri nego ovaj trojac i mnogo su bitan faktor u igri Manchestera.Ferguson je ponovo pokazao zasto je najveci svih vremena u ovome poslu,na vreme je doveo zamene u vidi blizanaca,pa jonesa,pa Smallinga,Hernandeza,pa sada im pridruzio Younga i De Geu,i uz vec postojece "gromade" Rooneya,Vidica,Ferdinanda,Evru,Valenciu,Nania,dosli smo do jedne ekipe koja niti u jednom smislu ne moze biti ispod ovakvog Citya.
Dalje,ispred vidim i "Plavce" iz Londona,iako nisam neki ljubitelj lika i dela Romana Abramovicha nekako mi antipaticno deluje mora mu se odati priznanje za dovodjenje Villas Boasa na trenersko mesto.Odmah je ovaj trener zasukao rukave i polako dovodi stvari na svoje mesto.Postavio je formaciju,popunio je igrace na pozicijama gde mu trebaju,istina moje misljenje je da mu fale neki igraci na odredjenim pozicijama ali da ne idem u off previse,te su plodovi vidljivi.Ne blistaju oni jos uvek ocekuju se bolje partije od njih,za bar 50% od ovoga i za razliku od pre,ne mislim da ce Chelsea da gubi bodove na malim utakmicama kao pre sto ga automatski baca u sami vrh.
I na kraju krug sa kojim zatvaram konkurenciju "Gradjanima" zatvara se sa Liverpoolom.Da istina je da Liverpool poslednjih 20 godina ulazi u sezonu sa parolom "Idemo na titulu" i tako te vrste te to vec pomalo izaziva smeh kod ljudi,ali Liverpool je ove godine bar za mene nesta sasvim drugo.Konacno su dobili trenera,ne znam odavno oni nisu imali trenera kakav je Dalglish,cast Benitezu,cast Houllieru ali za mene je Dalglish neka druga dimenzija u odnosu na njih dvojicu.Igraju dobar fudbal,cekaju jos uvek da se vrati Gerrard koji ce unaprediti ofanzivnu igru veznog reda ali i sada ovo deluje konkuretno mada oni mogu puno bolje.
Dakle tri kluba jos koji su uz City tu,s tim da smatram da su Chelsea a pogotovo Manchester ispred njih,dok je Liverpool to mozda malo manjih kvaliteta od njih i imenima i igracki ali mogu da im pomute racune.
Sta je problem kod Citya ?
Prvo sam naveo,znaci izuzetno nekompetentan trener da obavlja tu funkciju sa ovolikim brojem zvezda i "prvih violina" u ekipi.Mancini uopste nije uveo neki sistem,imao sam jednu priliku da odgledam na TV-u skoro pa potpuni trening Citya,mislim nakon drugog kola,mozda cak i nakon prvog kola EPL,i ono sto sam video je za mene zaista nepojmljivo da u velikom klubu onako moram se ovako izraziti glup trening rade,bez nekog uvezbavanja akcija,bez nekog preteranog uzivljavanja u isti proces,i sto je najgore kazu:"ovako izgleda nas standardni trening".Mislim,ono...
Gledao sam ih 3-4 puta ove sezone,i nisu mi se dojmili,istina propustih mec protiv Tottenhama koji je verovatno ustvari sigurno bio najbolji do sada ali jedna utakmica ne menja ostala izdanja koja su daleko od vrhunskih.Dobise i Wigan sada ubedljivo ali igra i nije bila nesta znacajnije i epohalno,u defanzivi duva tako da bi jedan tromi Ailton iz perioda kada je presao u Zvezdu od centra do gola rutinski prosao i psotigao gol,takav bar dojam sticem kada gledam njihove utakmice,bas kao sinoc sto su nekoliko puta fudbaleri Napolia imali itekako lepa ubacivanja kroz stopere Citya.
Videcemo kakav ce efekat atmosfere tu biti,vidimo tu jednog Nasria,Silvu,Aguera,Clichya,Kompanya,Ballotellia,Yayu Teveza,koji su svi izasli iz velikih klubova i navikli su da se svet vrti oko njih.Namerno nisam ovde stavio Dzeka koji je vrhunski napadac ali nije toliko da nazovem sebican da voli da se sve desava oko njega,ili jednog Kolarova koji je takodje iako je i on vrhunski levi bek navikao da nije ni blizu prve violine u klubu,i covek koji radi sta mu se kaze niti pomislja da uvodi red.E to ce biti zanimljivo videti.
Kada bi se smanjila individualnost igraca na minimum,kada bi se trazila sto jednostavnija resenja u napadu,i protiv ponovo spominjem tog Wigana i protiv Uniteda u Shieldu,i pogotovo sinoc protiv Napolia videlo se koliko ta lopta kruzi li kruzi dok se ne izgubi,iako bi mnogo mnogo bolja resenja bila centarsut za Dzeka pa sta bude unutra,a sa takvim tipom igraca i kvalitetima kakve on poseduje uvek se moze izroditi neka bar poluprilika a ne olako prepustati lopta protivniku,City bi mogao da bude konkurentan,ovako ocekujem ga bar 5 bodova iza Uniteda ili Chelsea.

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))