FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

ramiral
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ramiral » 15 sep 2011, 16:14

Zagor je napisao/la:Leotar - FK SARAJEVO
17.09.2011.
Stadion: Police
16:00 sati

Dosadašnji rezultati utakmica odigranih u Trebinju:

2002/03 - 3-2 (Smječanin, Pelak)
2003/04 - 4-1 (Avdić)
2004/05 - 1-0

2005/06 - 1:1 (Avdić)
2006/07 - 4-0
2007/08 - 2-0
2008/09 - 1-0
2009/10 - 1-0

2010/11 - 0:2 (Avdić, H. Handžić)

Broj utakmica: 9
Pobjede: 1
Remiji: 1
Porazi: 7

Gol-razlika: 6:17

UKUPNI OMJER
Broj utakmica: 19
Pobjede: 11
Remiji: 1
Porazi: 7

Gol-razlika: 26:17

_____________Domacin__Gost____UKUPNO
Pobjede________10______1_________11
Neriješeno___.___0__...__1___._____ 1
Porazi______..___0______7___.__...__7
Gol-razlika_____20:0____6:17______26:17

Pozicija na "vječnoj" tabeli zajedničke Premijer lige (2003-2011):
1. SARAJEVO.....284...148...63...73...479:268...507
5. Leotar.........284...130...34..120...391:384...424
Tradicije su tu da se ruše... :D 8-)
KADA IGRA BORDO TIM !!!!............. :D .......
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 15 sep 2011, 16:16

A jes lijepo vidjeti da smo prvi na vječnoj tabeli PL... ;)
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 15 sep 2011, 16:28

Gdje nije ipak se zna ko je najjaci ;)
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 15 sep 2011, 18:41

Pa nije puno drugi tim pobjedio,samo 15-0 rezultat na kraju bio :mrgreen:

Ugl sprdancija,s tim sto smo izveli dobar sastav,mogu igrati i ovi sto su igrali PL

ugl u konkurenciji bilo 10 igraca i 2 golmana,s tim sto smo u drugom poluvremenu igrali sa jednim igracem manje,jel je Djafic napustio teren na poluvremenu,sad dali zbog umora jel je igrao jucer,dali zbog neceg drugog neznam

11 kojih je pocelo

Pantic,Sehovic,Maksumic,Cizmic,Hodzic,Djakovac,Nuhic,Djafic,Seko,Smigalovic,Campara....u drugom Ibro branio

Neznam sad koje dao kolko golova,al ugl da su igrali sa 30 % snage dali bi im 30 komada,ovako su stali na 15,jel fkt trening je za ovo tezak izraz

Plisek sa Uscuplicem sve posmatrao,i naravno olovka i papir uvijek tu :)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

bordo
Kontakt:

Post Postao/la bordo » 15 sep 2011, 22:21

Samo ako bog da hladne glave uci u tekmu i ne pocijeniti Leotar!
Nadam se pobijedi! Bilo kakvoj!

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 15 sep 2011, 22:34

Da nisu slučajno Šmigalović ili Zrnanović dobili priliku protiv Sloge ? Ako jesu,koliko,kako i šta su igrali,bio bih zahvalan na odgovoru.
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

Adnan 1986
Kontakt:

Post Postao/la Adnan 1986 » 15 sep 2011, 22:37

neutralan__ je napisao/la:Da nisu slučajno Šmigalović ili Zrnanović dobili priliku protiv Sloge ? Ako jesu,koliko,kako i šta su igrali,bio bih zahvalan na odgovoru.
Zrnanovic je igrao stopera i bio je dobar citavu tekmu, a Smigi nije nikako igrao.

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 15 sep 2011, 22:41

Adnan 1986 je napisao/la:
neutralan__ je napisao/la:Da nisu slučajno Šmigalović ili Zrnanović dobili priliku protiv Sloge ? Ako jesu,koliko,kako i šta su igrali,bio bih zahvalan na odgovoru.
Zrnanovic je igrao stopera i bio je dobar citavu tekmu, a Smigi nije nikako igrao.
Hvala na odgovoru ;) .Ma Zrnanović je igračina i znao sam da kada dobije priliku da će je i iskoristiti.Vjerujem da se nametnuo koliko-toliko Plišeku i da će moći računati na njega već u Trebinju.
Čudno mi je što Šmigi nije dobio priliku,očigledno da je najveća konkurencija upravo na njegovoj prirodnoj poziciji.I za prvu,a i drugu postavu,sve je tu negdje u 5-10 deka,ali ih je dosta.

Adnan 1986
Kontakt:

Post Postao/la Adnan 1986 » 15 sep 2011, 22:44

Jao kako Zrnanovic baca aut, kakav delap. :D
Zadnja izmjena: Adnan 1986, dana/u 15 sep 2011, 22:56, ukupno mijenjano 1 put.

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 15 sep 2011, 22:45

Adnan 1986 je napisao/la:Jao kako Zrananovic baca aut, kakav delap. :D
Hehe to mu je najjača strana.Prošle sezone najveća opasnost za protivnike Budućnosti je bila kada Zrnanović baca aut :D .

nidi
Kontakt:

Post Postao/la nidi » 15 sep 2011, 22:57

neutralan__ je napisao/la:
Hehe to mu je najjača strana.Prošle sezone najveća opasnost za protivnike Budućnosti je bila kada Zrnanović baca aut :D .
jeste bili opasni :lol: :lol:

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 15 sep 2011, 22:59

nidi je napisao/la:
neutralan__ je napisao/la:
jeste bili opasni :lol: :lol:
:lol: Baš eto koliko smo bili opasni :D .

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 15 sep 2011, 23:56

Demolirase Hrid majke mi zamjerit ce nam se sve mahale u Sarajevu :lol:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 16 sep 2011, 08:21

Ivan Sesar: Plišek je najbolji igrač Sarajeva
Oduševljen prijemom navijača

Ivan Sesar je posljednji dan prelaznog roka potpisao za FK Sarajevo. Za kratko vrijeme postao je izuzetno važan nogometaš bordo tima. Nekadašnji mladi reprezentativac BiH naglašava da je odlično primljen od strane saigrača.

"U bordo svlačionici sam dvije sedmice i imam samo riječi hvale. Svi saigrači su me izvanredno primili. Svi mi živimo od nogometa i očekivao sam riječi dobrodošlice, ali nešto ovako nisam. Zaista je sve super", rekao je Sesar za Sarajevo-x.com i objašnjava kako je iz Zagreba stigao u glavni grad BiH.

Vodit ćemo bitku za naslov

"Čim je potekla priča da me želi Sarajevo zagolicala me znatiželja i to mi je bilo vrlo interesantno. Raspitao sam se o ekipi i treneru Plišeku i povratne informacije bile su odlične. Nakon toga sam dobio čiste papire i sada sam igrač tim sa Koševa", rekao je Sesar za naš portal.

Prokomentarisao je koliko njegov klub u ovoj sezoni može u prvenstvu i u kupu.

"Iskreno, ne znam puno o Premijer ligi BiH. No, ono što mogu reći za Sarajevo jeste da se radi profesionalno, vodi se računa o svakoj sitnici i ja sam ubijeđen da ćemo se boriti za naslov prvaka. I u Kupu BiH smo dobro startali, mada su ovakve utakmice ,kakvu smo prije dva dana igrali u Doboju, teške. Teren je bio izuzetno loš. Međutim, niti u jednom trenutku naša pobjeda nije došla u pitanje", rekao je novo pojačanje tima sa Koševa.

O češkom stručnjaku Jiržiju Plišeku govorio je pohvalno.

"Kada sam stigao u Sarajevo, njega nije bilo. U to vrijeme otputovao je na odmor u Češku. Jedva sam čekao da ga upoznam, jer sam čuo da je veliki profesionalac i kvalitetan stručnjak. Kada je stigao obavili smo razgovor koji me je 'digao' i vratio samopouzdanje. Plišek sa svima razgovara, obrati pažnju na sve sitnice, analizira utakmice. Oduševljen sam, šta drugo da kažem. Ja volim puno raditi, a on cijeni rad. Ovo nije nikakvo laskanje zato što je on mene pohvalio. Mislim da je on najbolji igrač Sarajeva", prenio je naš sagovornik dio radne atmosfere.

Želimo pobjede

Navijači FK Sarajevo prepoznali su njegove kvalitete i dobro su ga prihvatili, što mu je predstavljalo veliki podstrek za dobre partije u dresu bordo tima.

"U vrijeme kad sam dolazio, prva misao mi je bila 'da se moram brzo prilagoditi na ekipu i u svakoj utakmici davati maksimum'. Iskreno, nisam očekivao toliku podršku navijača. Ipak, sam tek došao. Pristalice bordo boje svaki dobar potez nagrade pljeskom. Sve je to fantastično i hvala im. Svi želimo isto. Želimo pobjede, želimo biti iz utakmice u utakmicu bolji i želimo trofeje. Vjerujem da ću im se odužiti dobrim partijama", kazao je Sesar, koji je pohvalio i svoje saigrače, prije svega prvog strijelca Premijer lige.

"Damir Kojašević je izvanredan igrač. Jednim potezom može riješiti utakmicu", rekao je Sesar za crnogorskog veznjaka.

Istakao je da je gledao svoje bivše saigrače iz Dinama u dvoboju sa Real Madridom u okviru Lige prvaka.

"Nije sramota izgubiti od najtrofejnijeg evropskog kluba. Bio je to spektakl. Čuo sam se poslije meča sa nekim igračima i čestitao im. Zaslužuju komlimente", zaključio je Sesar.

sax
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Colorado

Post Postao/la Colorado » 16 sep 2011, 10:53

VanBasten je napisao/la:Ivan Sesar: Plišek je najbolji igrač Sarajeva
Oduševljen prijemom navijača

Ivan Sesar je posljednji dan prelaznog roka potpisao za FK Sarajevo. Za kratko vrijeme postao je izuzetno važan nogometaš bordo tima. Nekadašnji mladi reprezentativac BiH naglašava da je odlično primljen od strane saigrača.

"U bordo svlačionici sam dvije sedmice i imam samo riječi hvale. Svi saigrači su me izvanredno primili. Svi mi živimo od nogometa i očekivao sam riječi dobrodošlice, ali nešto ovako nisam. Zaista je sve super", rekao je Sesar za Sarajevo-x.com i objašnjava kako je iz Zagreba stigao u glavni grad BiH.

Vodit ćemo bitku za naslov

"Čim je potekla priča da me želi Sarajevo zagolicala me znatiželja i to mi je bilo vrlo interesantno. Raspitao sam se o ekipi i treneru Plišeku i povratne informacije bile su odlične. Nakon toga sam dobio čiste papire i sada sam igrač tim sa Koševa", rekao je Sesar za naš portal.

Prokomentarisao je koliko njegov klub u ovoj sezoni može u prvenstvu i u kupu.

"Iskreno, ne znam puno o Premijer ligi BiH. No, ono što mogu reći za Sarajevo jeste da se radi profesionalno, vodi se računa o svakoj sitnici i ja sam ubijeđen da ćemo se boriti za naslov prvaka. I u Kupu BiH smo dobro startali, mada su ovakve utakmice ,kakvu smo prije dva dana igrali u Doboju, teške. Teren je bio izuzetno loš. Međutim, niti u jednom trenutku naša pobjeda nije došla u pitanje", rekao je novo pojačanje tima sa Koševa.

O češkom stručnjaku Jiržiju Plišeku govorio je pohvalno.

"Kada sam stigao u Sarajevo, njega nije bilo. U to vrijeme otputovao je na odmor u Češku. Jedva sam čekao da ga upoznam, jer sam čuo da je veliki profesionalac i kvalitetan stručnjak. Kada je stigao obavili smo razgovor koji me je 'digao' i vratio samopouzdanje. Plišek sa svima razgovara, obrati pažnju na sve sitnice, analizira utakmice. Oduševljen sam, šta drugo da kažem. Ja volim puno raditi, a on cijeni rad. Ovo nije nikakvo laskanje zato što je on mene pohvalio. Mislim da je on najbolji igrač Sarajeva", prenio je naš sagovornik dio radne atmosfere.

Želimo pobjede

Navijači FK Sarajevo prepoznali su njegove kvalitete i dobro su ga prihvatili, što mu je predstavljalo veliki podstrek za dobre partije u dresu bordo tima.

"U vrijeme kad sam dolazio, prva misao mi je bila 'da se moram brzo prilagoditi na ekipu i u svakoj utakmici davati maksimum'. Iskreno, nisam očekivao toliku podršku navijača. Ipak, sam tek došao. Pristalice bordo boje svaki dobar potez nagrade pljeskom. Sve je to fantastično i hvala im. Svi želimo isto. Želimo pobjede, želimo biti iz utakmice u utakmicu bolji i želimo trofeje. Vjerujem da ću im se odužiti dobrim partijama", kazao je Sesar, koji je pohvalio i svoje saigrače, prije svega prvog strijelca Premijer lige.

"Damir Kojašević je izvanredan igrač. Jednim potezom može riješiti utakmicu", rekao je Sesar za crnogorskog veznjaka.

Istakao je da je gledao svoje bivše saigrače iz Dinama u dvoboju sa Real Madridom u okviru Lige prvaka.

"Nije sramota izgubiti od najtrofejnijeg evropskog kluba. Bio je to spektakl. Čuo sam se poslije meča sa nekim igračima i čestitao im. Zaslužuju komlimente", zaključio je Sesar.

sax
Dobar se pokazao Sesar , ali mislim da on jos puno puno moze napredovati .. sad za sad odlicno se uklapa u ekipu :)

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 16 sep 2011, 19:08

Ja ocekujem sutra neki rezultat ko u Doboju,onako neka dosadna utakmice koju cemo mi uzeti iskljucivo na fizicku spremu...dakle predvidjam nekih 1-0 za nas

Poziv za mladu repku dobili Dupovac i Suljic...Husref u svoju ovu Olimpisku pozvao Comora,Sesara,Dzafica,Haskica

U nedelju drugi tim protiv Dzekinih pulena igra u 17.00 koji nam je kao najveci konkurent u ovom takmicenju,to se ne propusta ni pod razno,to ce ruglo biti ja mislim u svakom smislu,za pricu ce biti ja mislim,hladno ti nece trebati bolji humor od toga :mrgreen: .samo da ne slome nekog nedo bog bzvz,jel nista im ne znaci to,jucer jedan igrac Hrida bas momacki naleti na Smigalovica,bas sa namjerom da ga slomi,al sreca smotan nespreman,odbi se od Smigija isto ko da je u zid zakuco
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 16 sep 2011, 19:54

miky_hz je napisao/la:Ja ocekujem sutra neki rezultat ko u Doboju,onako neka dosadna utakmice koju cemo mi uzeti iskljucivo na fizicku spremu...dakle predvidjam nekih 1-0 za nas

Poziv za mladu repku dobili Dupovac i Suljic...Husref u svoju ovu Olimpisku pozvao Comora,Sesara,Dzafica,Haskica

U nedelju drugi tim protiv Dzekinih pulena igra u 17.00 koji nam je kao najveci konkurent u ovom takmicenju,to se ne propusta ni pod razno,to ce ruglo biti ja mislim u svakom smislu,za pricu ce biti ja mislim,hladno ti nece trebati bolji humor od toga :mrgreen: .samo da ne slome nekog nedo bog bzvz,jel nista im ne znaci to,jucer jedan igrac Hrida bas momacki naleti na Smigalovica,bas sa namjerom da ga slomi,al sreca smotan nespreman,odbi se od Smigija isto ko da je u zid zakuco
Dosadna utakmica u Trebinju :? Slabo ti pratiš naš fudbal u Trebinju nikad nije dosadno , pusti ti radio izvještače realnost je sasvim druga .Oni ti počnu vršiti pritisak na sudije već u tunelu a na zagrijavanju prijete protivničkim nogometašima , a o utakmici da ti ne pričam .Šta je sve Sarajevo u zadnjih 10 godina doživjelo u Trebinju.Samo potraži po arhivi sportsport.ba izvještaje i izjave igrača i trenera Sarajeva sa prijašnjih gostovanja. :arrow:
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 16 sep 2011, 20:04

Evo za one lijene , arhiva sport sport .ba "slučaj Trebinje:FK Sarajevo o sudijskoj krađi u Trebinju

Muhidin Zukić: Ovakva Premijer liga BiH nema smisla

VEZANE VIJESTI
Više vijesti iz PL BiH:

Piše: Z. Toskić
Nedjelja, 27.04.08. 14:55.
Utakmica u Trebinju je bila takva da ne bi mogli postići gol ni da smo se helikopterom spustili u njega, izjavio je Husref Musemić, trener FK Sarajevo komentarišući danas za Avaz poraz njegovog tima od Leotara (0:2) u 25. kolu Premijer lige BiH. Musemić i igrači Sarajeva za poraz direktno krive sudiju Marinka Jelića iz Širokog Brijega, koji je za subotnji meč delegiran od strane NS/FS BiH, nakon što Leotar nije htio da im u susretu sa bordo timom pravdu dijeli Vladimir Dominković.

"Tek na zagrijavanju saznali smo da nam sudi Jelić i odmah smo shvatili šta nas čeka. Jelić i njegovi asistenti nisu nam dali da igramo, onemogućili su nas u svakom pokušaju prelaska centra. Za njih je sudio sve živo, a nama nije uopšte dozvolio da igramo. Užasno, smiješno, ovakva Premijer liga BiH nema smisla", istakao je Muhidin Zukić, odbrambeni igrač Sarajeva koji je sa svojim saigračima htio napustiti utakmicu na Policama, što im trener Musemić nije dozvolio.

Navijači Sarajeva poslije subotnje utakmica imali su kraći fizički obračun sa policijom, koja ih je spriječila u namjeri da se sukobe za pristalicama Leotara.
Jedan od milion primjera ovo sličnih u arhivi . 8-)
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 16 sep 2011, 22:10

Ma no sikiriki , bit će gusto bit će 0:2 !!! ;)
U novi boj ...

bordo
Kontakt:

Post Postao/la bordo » 16 sep 2011, 22:33

Optimista sam! A rijetko sam to bio kada su bila gotovanja u pitanju!
Nepamtim kada je u poslije ratnom periodu nase Sarajevo bilo ovako
fizicki spremno a i organizovano kao klub! Jer kada ima problema unutar
kluba,i kada je sve rasuto nemogu se ocekivati ni pojeni na strani!
A kamoli da budu sudije realni i da nam posteno sude!
Sada imamo hvala Bogu ljude koji mogu svakom pokazati zube
i nema zajebancije! A to odmah i kod drugih koji nas nevole donosi
kakav takav respekt i strah da bilo sta pokusaju!!
A hajmo iskreni biti Fk Sarajevo je svakom trn u oku,i mi kada dolazimo
svi se toliko naloze da dadnu od sebe 100% A ostale tekme se haman bore za opstanak!
Sutra pobjeda ako Bog da bilo kakva! Od malih nogu sam bio ponosan sto sam simpatizer
i navijac Fk Sarajeva! Prvo sta je moj stari uradio je, kada sam se rodio je bilo da me je odveo
i kao u to vrijeme uclanio u Fk Sarajevo1983god! I od tada ako se moze reci nosim u srcu
MOJ GRAD MOJ KLUB! A posebno sada se osjeti da se u i oko kluba radi profesionalno!
I to me jos cini sretnijim! POZDRAV I SELAM MOJOJ BORDO BRACI! ;) ;)

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, GradKamena2 i 12 gostiju.