Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la VanBasten » 15 sep 2011, 17:47

Bice zanimljiva EPL, puno zanimljivije nego ostale lige u kojim je od starta sve manje - vise poznato .
Tamam tako. Mislim da će se do kraja ganjati tri tima, a i borba za 4 poziciju biće također neizvjesna.
Možda jedino Seria A ove godine bude jednako, ili blizu zanimljiva.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 15 sep 2011, 18:06

@Valencia: Zanimljivo je kako se pronadješ u mojim postovima, gore nego Džeko u pjesmama Enesa Begovića. :lol:

Da, smatram da su Arsenal i Liverpool konkurentniji timovi od Chelsea. Tottenham je tu negdje.Možda nekom oduzme 4. mjesto, al' šanse su im nikakve.

Chelsea meni i sa ovim inovacijama AVB-a izgleda nekako nezgrapno ( :roll: ). Ekipa nema poleta, igra se baš ho-ruk nogomet (ono što se govorilo za City).Ne vidim mlade krvi koja bi mogla odigrati finu rolu u tom timu ove sezone.Naravno da je tu Mata ,pa i Lukaku. Al' jednostavno sam mišljenja da Lukaku mora pokazati jako,jako,jako veliki talenat, iz razloga što takvi igrači ne sazrijevaju, nego su ili dobri ili loši, a ako su kojim slučajem dobri, onda su WC klasa, jer nemaju velikih oscilacija.

Mata mi nije igrač za Chelsea i dok potroši ovaj elan i želju za dokazivanjem će brzo pasti u depresiju.

Ovo ostalo mi sve djeluje tromo, iskusno, al' tromo.

Oni nisu ekipa (čitaj ovakva postava) koja može igrati 4-4-2, oni su osudjeni na 4-5-1 ili eventualno 4-4-1-1, jer nemaju presing napadača (moja riječ :D ).

Po drugoj strani to i Arsenal i Liverpool imaju.Mana Liverpoola je nedostatak kvalitetnih riješenja u vezi,a Arsenala povrede i možda psiha, to je uvjetovano povredama.

Možda postoji mogućnost da griješim. I evo, k'o što ti kažeš, ako ne budem u pravu, priznaću i reći ću da nisam, javno. :mrgreen: Al' mislim da će duže Liverpool i Arsenal boraviti pri vrhu, nego Chelsea.

Oni možda zauzmu 2/3. poziciju, al' to će biti zadnjih cca 10 kola (ili manje), a ne nikako cijelu sezonu.

Sada im dolazi test i prognoziram im kiks, izgubiće i od tada do sredine Marta će teško do treće pozicije (naravno i 4.).

Istina, imaju konstantu iza sebe, al' ovo je neki drugi Chelsea, sa novim trenerom, koji mene ,ako hoćeš pošteno,nije oduševio, a gled'o sam do sada 2 nj. tekme (i pregled EPL,doduše).

Edit:Sorry za off topic, al' ako bude repliciranja,prenijeću diskusiju na Chelsea (ako bude potrebe za tim :D ).
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 sep 2011, 18:16

Arnelinho je napisao/la:Mata mi nije igrač za Chelsea i dok potroši ovaj elan i želju za dokazivanjem će brzo pasti u depresiju.
Ja ti kažem da će biti najbolji igrač Chelsea narednih pet godina. Malo mi je neukusno ovo za depresiju. Chelsea je klasa za Valenciu, tako da bi kod nas trebao biti još bolji.
Arnelinho je napisao/la:Da, smatram da su Arsenal i Liverpool konkurentniji timovi od Chelsea. Tottenham je tu negdje.Možda nekom oduzme 4. mjesto, al' šanse su im nikakve.
Ovdje se niko normalan neće složiti. Liverpool i Arsenal se trenutno ni po jednom parametru ne mogu upoređivati sa Chelsea. Kvalitet je u svakom pogledu na strani plavaca, ovi su jači na par pozicija i to je to. Arsenal ni u snu neće doći do lige prvaka, davno rečeno, a kamoli da konkuriše Chelseaju. Liverpool će biti tu negdje i sigurno su glavni kandidat za mjesto broj 4.

Slažem se da je ovo drugi Chelsea, Chelsea koji ne igra lijepo, a pobjeđuje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 sep 2011, 18:18

Arnelinho je napisao/la:
Mata mi nije igrač za Chelsea i dok potroši ovaj elan i želju za dokazivanjem će brzo pasti u depresiju
.

Braćo draga koje sve nebuloze ovdje čovjek može pročitati. :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 sep 2011, 18:19

Nadam se da je i meni dopušteno ubaciti se u ovu priču o Chelseau i njihovoj (ne)konkurentnosti u Premiershipu. Helem, Chelsea nakon Manchestera ima najbolju odbranu. To ko ne želi priznati ozbiljno je posvađan sa realnošću. Terry, Luiz, Ivanović, Cole, Alex, Bosingwa su u stanju zadržati skoro svaku navalnu liniju protivnika.

Vezni red možda izgleda potrošeno, al' čovjek koji i u poznim godinama pokazuje svoje majstorstvo se ne otpisuje tek tako (Lampard). Dodajmo mu još 2 veznjaka (Essiena/Mikela + Meirelesa/Ramiresa) i dobijemo jako dobru veznu liniju. Eh, na to kada nadovežemo Sturridge-a i Matu koji imaju i defanzivne role, onda se pojam "konkurent za sami vrh" postavlja sam od sebe. Ne treba ni zaboraviti možda i najpotentniji napad sa Torresom, Lukakuom, Anelkom i Drogbom.

Da Chelsea ne briljira na terenu, to stoji. Ne igraju lepršavo, al' to se nije ni očekivalo od samog početka. AVB je iz tehnički potkovanije ekipe i lige došao u ligu gdje se ipak više boduje trka i snaga, a mnogo manje potezi "a la Quaresma". :mrgreen: Stoga je razumljivo da se Chelsea i dalje traži. No, i ovako (na oko slab) Chelsea skuplja bodove (samo je prosuo 2 protiv Stoke-a). Šta će tek biti kada se sve posloži?

Onaj ko stavlja Arsenal i Liverpool ispred ovog Chelsea je nerealan. Meni je Liverpool draža ekipa od Plavaca, al' treba biti realan i reći da Liverpool nije jači nikako od Chelsea. Ne znam na kojoj bismo poziciji mogli dati prednost Liverpoolu. Arsenal je katastrofalno otvorio sezonu. Nit' igraju standardno lepršavo, nit skupljaju bodove. Pa oni su u još goroj poziciji od Liverpoola (da ne govorim o Chelseau). Ostali su bez dva pokretača, zamjene su nedokazane i suludo je razmišljati o nekom boljem plasmanu u odnosu na prošlogodišnji (4. mjesto).

Chelsea sada igra kontra Manchestera. Protiv Utd-a niko nije favorit, a samo bih u ovom trenutku stavio 2 ekipe koje bi se mogle pošteno hrvati sa njima (Barcelona i Real). Otvorili su briljantno sezonu, Fergije još i kombinuje više negoli inače, a učinkovitost se ne gubi. :D No, činjenica je da je ovo najozbiljniji meč i za jedne i za druge (Utd i Chelsea). Nakon istog ćemo moći reći ko je bolje ušao u sezonu, al' opet je prerano za neke druge kombinacije. :mrgreen:

City je ekipa koja će sigurno biti u prve 3. Možda ne na prvom mjestu, al' sigurno da će se do samog kraja boriti za najviši plasman. Laktat će se sa Chelseaom i Utd-om.

Borba za četvrto mjesto će sigurno biti između triju timova (Arsenal, Liverpool i Tottenham). Ja prednost tu dajem Liverpoolu (zbog simpatija), a onda Arsenal i Tottenham.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 sep 2011, 18:22

Monolog je napisao/la:No, i ovako (na oko slab) Chelsea skuplja bodove (samo je prosuo 2 protiv Stoke-a). Šta će tek biti kada se sve posloži?
Ja ovo ne bih okarakterisao kao prosipanje bodova. Ovo je uvijek bilo veoma teško gostovanje za sve ekipe. Stoke je stabilna ekipa, imaju glavu i rep i tamo nikad ne možeš unaprijed upisati bodove.
Voli te tvoje Sarajevo.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 sep 2011, 18:24

Hm, nisam mislio da je to kiks, već da su to bodovi koji nedostaju za maksimalan broj iz 4 kola. :D Stoke City je sigurno jedna od tvrđih ekipa i tamo ko izvuče sva 3 boda, treba se udarati nogom u gu*icu. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 15 sep 2011, 18:50

Saurman je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:
Mata mi nije igrač za Chelsea i dok potroši ovaj elan i želju za dokazivanjem će brzo pasti u depresiju
.

Braćo draga koje sve nebuloze ovdje čovjek može pročitati. :lol:
Vjeruj mi, nije ti ni do koljena.
Jimmy from the hood je lud.
Statictics show that 1 in 20 of us live next door to a convicted paedophile, not me though, I live next door to two stunning 12 year olds... buahaha...

What do you call 2 men getting married? Man United!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 15 sep 2011, 20:06

E, jbg. i vi me nakarikiraste i nakitiste k'o da sam Hitler a Chelsea Tottenham. :lol:

Smisao svega što sam htio reći je da su Manchester-ovci favoriti u odnosu na ostatak ekipe (L'pool,Chelsea,Arsenal,T'ham i možda još ko, jer ne želim isključivati).

Tako da ja vidim Chelsea negdje u rangu sa Arsenalom i Liverpoolom. Istina imaju jače pojedince, al' im igra nije nešto čemu bih se divio.Jedini klub u EPL (da je u vrhu) kome se divim trenutno je United. Prelijep fudbal igraju, dosta jednostavan.Od ostalih mi se svidja Boltonova. :mrgreen:

Rek'o sam, ovo je samo moje mišljenje, nije isključeno da ću na kraju biti u krivu.

Da skratim, Man.Utd/City bi trebao cijeli tok sezone igrati medjusobno (odvojeni od ostatka, bar od četvrtog mjesta), dok će ostatak timova biti tu ,non-stop u boju za 3. i 4. poziciju. Možda to Chelsea postigne već do marta, to bi značilo da nisam u pravu. Al' ako do krajem marta sve bude otvoreno u tom boju za 3/4. poziciju, eh to bi značilo ono što hoću da kažem.

Nije isključeno da će Chelsea biti treći, al' neće otići na neku veliku prednost u odnosu na četvrtog. Dok sa druge strane to očekujem od drugog(United/City po mom nekom mišljenju).

Što se tiče @Saurmana ,ja njeg i ne shvatam ozbiljno, tako da nemam problema sa njegovim kratkim postovima, u kojima proba uvrijediti i zayebavati nekog, ali i najžalostivije ništa smislen reći, jer je očito po stoti put dokaz'o da to ne može.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 sep 2011, 20:51

Jimmy from the hood je napisao/la:
Vjeruj mi, nije ti ni do koljena
.

Jimmy has quite a dark sense of humor.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 15 sep 2011, 21:30

Ja mislim da trenutno samo United bolje igra. Znaci, City ako misli osvojiti titulu, mora biti ispred Uniteda i eto titule.
Mislim da ni Liverpool nije los ali oni trebaju biti sretni ako osvoje trece mjesto koje im po mom misljenju i pripada. Topnici, Spursi i Plavci ce se vrlo vjerovatno boriti za cetvrto mjesto. :)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 15 sep 2011, 23:04

NoName je napisao/la:@Devil, sinoć mi nešto laptop poludio pa ti nisam mogao odgovoriti. Dakle, City će ove godine sigurno osvojiti EPL, a kako mi ti danas govoriš da to neću dočekati ovdje, tako su mi i na temi o Wolfsburgu govorili kada sam 12 kola prije kraja najavio da će Wolfsburg biti prvak, što se kasnije i ostvarilo (http://sportsport.ba/forum/viewtopic.ph ... 677#p53677" onclick="window.open(this.href);return false;). Dakle, slobodno stavite novce da će City biti prvak.

City odigrao solidno sinoć, šta se tu ima više palamuditi. Napoli je izdržao žestoke napade u prvih pola sata, City je izgorio u toj želji i sasvim zaslužena podjela bodova. A sad, na osnovu jedne utakmice tvrditi da City nije ekipa za velike domete, to je malo smiješno. Na kraju krajeva, sve je pred nama pa ćemo aBd vidjeti, ne znam šta su ovi junajtedovci navalili da već sažaljevaju City.
Hmm,hajdemo redom.Evo pogledah sada ove postove sto mi ostavi link na temi Wolfsburga,posto ja nisam bio registrovan kada si ovo pisao,pa da krenem.
Dakle,
Ti jesi ovde rekao da ce osvojiti Wolfsburg to dobro,ali si to rekao 5.marta,dakle u trenutku kada je Wolfsburg vec bio u punoj snazi,u trenutku kada je igrao najbolji fudbal u ligi,kada je Wolfsburg na klupi imao Magatha,kada je imao ubojiti dvojac Misimovic-Dzeko kome je pripomagao Grafite..,kada je imao neki izrazito kvalitetan sistem u igri i tako dalje da se ne vracamo sada na to.Realno u prvoj sezoni Wolfsburg nije uopste nagovestavao to,ali su onda u drugoj polusezoni nakon pauze i priprema pomeli sve ispred sebe.

E sta imamo u Cityu.Prvo neuporedivo sa Wolfsburgom.City nema sistem u igri prepoznatljiv srlja se previse.City na klupi ima Mancinia,sramota me i da ga poredim sa Magathom,Mancinia koji u City nije zbog toga sto je Roberto Mancini,koji nije tu zbog neke leprsave igre,vec zbog rezultata koje su mu individualnosti donele njegove zvezde u ekipi,prvenstveno mislim tu na Teveza jer da nije njega bilo,Mancini bi sada verovatno bio u Italiji,da li u svojoj vili trazio novi posao ili vec bio u nekom klubu to ne znam.
Moras biti apsolutno hrabar kada tvrdis da ce City biti prvak,mozda bi to bilo moguce u Francuskoj,Holandiji ili nekoj drugoj ligi koje su ipak klasu ispod EPL,ali u ligi gde se jos takmice jedan Chelsea,jedan Manchester,gde radne vrhunski treneri poput Fergusona,Dalglisha,Wengera,pa veliki trenerski talenat Villas Boas,pa gde igraju igraci poput Rooneya,Drogbe,Vidica,Terrya,Gerrarda,Lamparda i ostalih,vrlo vrlo hrabra izjava.
Ovde niko nije siguran prvak niti ista.

Kako ja posmatram ovo?
Meni je City tek 3 da ne kazem 4 izbor ove sezone posto ce se naljutiti ovi navijaci koji su tu od dolaska Dzeke a to mi ne treba.
Zasto?
Zato sto ispred Citya igracki(mislim u smislu kvalitete fudbala ne igraca)je United,to ko god kaze drukcije nema pojma o fudbalu.Ljudi strasno igraju,znaci imenima su sto vecina danasnjih "poznavaoca" fudbala prvo gleda su ispred Citya ali je u Unitedu ugradjen jedan prepoznatljivi sistem vrednosti,pa iako ti isti "poznavaoci" podcenjuju i smeju se kvalitetima jednog Carricka ili Fletchera govoreci kako su oni smesni u usporedbi sa MIlnerom,De Jongom,Barryem... oni mnogo vise doprinose igri nego ovaj trojac i mnogo su bitan faktor u igri Manchestera.Ferguson je ponovo pokazao zasto je najveci svih vremena u ovome poslu,na vreme je doveo zamene u vidi blizanaca,pa jonesa,pa Smallinga,Hernandeza,pa sada im pridruzio Younga i De Geu,i uz vec postojece "gromade" Rooneya,Vidica,Ferdinanda,Evru,Valenciu,Nania,dosli smo do jedne ekipe koja niti u jednom smislu ne moze biti ispod ovakvog Citya.

Dalje,ispred vidim i "Plavce" iz Londona,iako nisam neki ljubitelj lika i dela Romana Abramovicha nekako mi antipaticno deluje mora mu se odati priznanje za dovodjenje Villas Boasa na trenersko mesto.Odmah je ovaj trener zasukao rukave i polako dovodi stvari na svoje mesto.Postavio je formaciju,popunio je igrace na pozicijama gde mu trebaju,istina moje misljenje je da mu fale neki igraci na odredjenim pozicijama ali da ne idem u off previse,te su plodovi vidljivi.Ne blistaju oni jos uvek ocekuju se bolje partije od njih,za bar 50% od ovoga i za razliku od pre,ne mislim da ce Chelsea da gubi bodove na malim utakmicama kao pre sto ga automatski baca u sami vrh.

I na kraju krug sa kojim zatvaram konkurenciju "Gradjanima" zatvara se sa Liverpoolom.Da istina je da Liverpool poslednjih 20 godina ulazi u sezonu sa parolom "Idemo na titulu" i tako te vrste te to vec pomalo izaziva smeh kod ljudi,ali Liverpool je ove godine bar za mene nesta sasvim drugo.Konacno su dobili trenera,ne znam odavno oni nisu imali trenera kakav je Dalglish,cast Benitezu,cast Houllieru ali za mene je Dalglish neka druga dimenzija u odnosu na njih dvojicu.Igraju dobar fudbal,cekaju jos uvek da se vrati Gerrard koji ce unaprediti ofanzivnu igru veznog reda ali i sada ovo deluje konkuretno mada oni mogu puno bolje.

Dakle tri kluba jos koji su uz City tu,s tim da smatram da su Chelsea a pogotovo Manchester ispred njih,dok je Liverpool to mozda malo manjih kvaliteta od njih i imenima i igracki ali mogu da im pomute racune.

Sta je problem kod Citya ?
Prvo sam naveo,znaci izuzetno nekompetentan trener da obavlja tu funkciju sa ovolikim brojem zvezda i "prvih violina" u ekipi.Mancini uopste nije uveo neki sistem,imao sam jednu priliku da odgledam na TV-u skoro pa potpuni trening Citya,mislim nakon drugog kola,mozda cak i nakon prvog kola EPL,i ono sto sam video je za mene zaista nepojmljivo da u velikom klubu onako moram se ovako izraziti glup trening rade,bez nekog uvezbavanja akcija,bez nekog preteranog uzivljavanja u isti proces,i sto je najgore kazu:"ovako izgleda nas standardni trening".Mislim,ono... :roll: :lol:
Gledao sam ih 3-4 puta ove sezone,i nisu mi se dojmili,istina propustih mec protiv Tottenhama koji je verovatno ustvari sigurno bio najbolji do sada ali jedna utakmica ne menja ostala izdanja koja su daleko od vrhunskih.Dobise i Wigan sada ubedljivo ali igra i nije bila nesta znacajnije i epohalno,u defanzivi duva tako da bi jedan tromi Ailton iz perioda kada je presao u Zvezdu od centra do gola rutinski prosao i psotigao gol,takav bar dojam sticem kada gledam njihove utakmice,bas kao sinoc sto su nekoliko puta fudbaleri Napolia imali itekako lepa ubacivanja kroz stopere Citya.
Videcemo kakav ce efekat atmosfere tu biti,vidimo tu jednog Nasria,Silvu,Aguera,Clichya,Kompanya,Ballotellia,Yayu Teveza,koji su svi izasli iz velikih klubova i navikli su da se svet vrti oko njih.Namerno nisam ovde stavio Dzeka koji je vrhunski napadac ali nije toliko da nazovem sebican da voli da se sve desava oko njega,ili jednog Kolarova koji je takodje iako je i on vrhunski levi bek navikao da nije ni blizu prve violine u klubu,i covek koji radi sta mu se kaze niti pomislja da uvodi red.E to ce biti zanimljivo videti.

Kada bi se smanjila individualnost igraca na minimum,kada bi se trazila sto jednostavnija resenja u napadu,i protiv ponovo spominjem tog Wigana i protiv Uniteda u Shieldu,i pogotovo sinoc protiv Napolia videlo se koliko ta lopta kruzi li kruzi dok se ne izgubi,iako bi mnogo mnogo bolja resenja bila centarsut za Dzeka pa sta bude unutra,a sa takvim tipom igraca i kvalitetima kakve on poseduje uvek se moze izroditi neka bar poluprilika a ne olako prepustati lopta protivniku,City bi mogao da bude konkurentan,ovako ocekujem ga bar 5 bodova iza Uniteda ili Chelsea. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 sep 2011, 23:34

Izgleda da ove manje ekipe unaprijed skidaju gaće pred Cityjem.

To je sasvim shvatljivo, jer je ovo dream team, ekipa koja na svakoj poziciji ima dva (pa i tri) vrhunska igrača. Trebat će dosta vremena da male ekipe nauče kako se nositi sa ovakvom gromadom od tima. Kada bi arapi doveli nekog trenera sa velikim autoritetom, ovaj tim bi pet kola prija kraja obezbijedio titulu. Ovako, jedina šansa im je Mancini, koji će kad-tad pogubiti konce.

Mada me protiv Tottenhama oduševio, ostavivši sjajnog Richardsa na klupi, a u vatru je bacio Zabaletu, kako bi bolje neutralizovao Balea. Što mu je i uspjelo. To je najveća prednost ovakvog tima, uvijek imaju rješenje za sve situacije. Mogu igrati apsolutno svaku formaciju, ali vidjeli smo šta se dešava kada igraju protiv dobro organizovanog tima (Napoli) ili protiv tima koji ih nabije na njihovu polovinu (Man. United).
Voli te tvoje Sarajevo.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 15 sep 2011, 23:50

@Devil,

Odlican post prije svega zbog ulozenog truda u isti. 8-)

Mislim da je vecina ljudi koja iole prati City svjesna da Mancini nije dorastao zadatku, ali svi to nekako zaboravimo kada odigraju par dobrih utakmica. Na kraju se ispostavi da je to uglavnom zbog individualnih kvaliteta.
Kojeg god igraca da je pozelio Mancini ga je i dobio. Bilo je jasno prosle sezone da im treba jos jedan kreativac u sredini terena, a dobili su ga u Nasriu. Cak me je pomalo iznenadilo kako se dobro uklopio odmah na samom pocetku.

Imaju sjajnih igraca i sigurno je da ce imati i odlicnih rezultata protiv jakih ekipa. To su vec i dosada pokazivali. Medjutim, za osvajanje sampionata je potreban kontinuitet. Treba zadrzati formu tokom prvenstva.

S ovakvim timom ukoliko Mancini ne uzme prvenstvo ili barem bude blizu, ne vjerujem da ce seici imati razumjevanja. Sto je i logicno s obzirom na ulozeni novac.
#divovi

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 16 sep 2011, 00:02

City ne dovodi igrace samo zato sto im trebaju, ima to i veze sa imenom kluba. Jednostavno, jedan Ronaldo privlaci navijace i nije cudno sto klub zaradi i 100 miliona godisnje samo na njegovim dresovima i ostalim stvarima koje se prodavaju sirom svijeta.
Da ne spominjem TV prava, sponzore i sve ostalo sto privlace veliki igraci. Prosle godine su samo United i Chelsea zaradili vise para na TV pravima. City je bio treci sa +/- 50 miliona.
Volili mi City ili ne, jedno se sigurno moramo sloziti, klub je na pravom putu. Mozda malo sporije nego sto ocekujemo, ali klub je u svakom pogledu sve veci i veci.

Prvi pravi test ce Mancini i City imati protiv Bayerna koji igra odlicno a mislim da ni Fulham nije za unaprijed upisati bodove.
Mislim da je i Napoli bio dobar test ali eto, moze im se otpisati na nervozu i tremu, iako su mnogi igraci vec okusili LP a i napoliju je prvi put!
U naredne dvije sedmice cak pet utakmica.

Sun 18/09/11 PRL Fulham 16 : 00 Manchester City
Wed 21/09/11 LEC Manchester City 20 : 45 Birmingham City
Sat 24/09/11 PRL Manchester City 13 : 45 Everton
Tue 27/09/11 UCL Bayern München 20 : 45 Manchester City
Sat 01/10/11 PRL Blackburn Rovers 16 : 00 Manchester City

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 sep 2011, 00:09

SamoZeljo je napisao/la:Jednostavno, jedan Ronaldo privlaci navijace i nije cudno sto klub zaradi i 100 miliona godisnje samo na njegovim dresovima i ostalim stvarima koje se prodavaju sirom svijeta.
Mislim da na dresovima najviše zaradi proizvođač, a klub i igrač dobiju mnogo manji dio kolača.
Voli te tvoje Sarajevo.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 16 sep 2011, 00:14

Virtu4l je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la:Jednostavno, jedan Ronaldo privlaci navijace i nije cudno sto klub zaradi i 100 miliona godisnje samo na njegovim dresovima i ostalim stvarima koje se prodavaju sirom svijeta.
Mislim da na dresovima najviše zaradi proizvođač, a klub i igrač dobiju mnogo manji dio kolača.
Zavisi,vecinu orginalnih dresova bilo to za Evropu,Aziju,Ameriku ili gde se ima armija navijaca,navijaci kupuju preko oficijalnog sopa kluba.I ako tu kupujes onda se ovisno o ugovoru daje novac proizvodjacu(prema nekim emisijama koje se bave time sto sam gledao vrseci neku kao anketu,obicno je to oko 20% same prodaje),a ako se kupuje preko sajta firme(Nike,Adidas...) onda se stavlja procenat na stranu kluba,ali je to u mnogo manjoj meri. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 16 sep 2011, 00:22

Virtu4l je napisao/la:
Mislio sam samo na klub a naravno da proizvodjac zaradi. Ne znam koliko i ne zanima me.
Citao sam negdje da na svemu (dresovi i ostalo) sa imenom Ronaldo, klub zaradi 100 miliona.

Znam da i proizvodjac zaradi ali i klub ima profit. U prvoj sezoni je prodato preko milion dresova a Real je zaradio blizu 100 miliona, samo na dresovima, plus ostalo!

Bjelasnica
Kontakt:

Post Postao/la Bjelasnica » 16 sep 2011, 10:06

Real od tv prava zaradi 35%(140miliona eura) , 5% od prodaje dresova, 5% UEFA takmicenja, 30% sponzori, 25% ulaznice. Ako se zna da je budzet Reala negdje oko 450 miliona eura, nije moguce da od prodaje dresova zarade 100 miliona samo na ime Ronalda.

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 16 sep 2011, 12:02

Kakva ba prodaja dresova to je najobicnija ubleha timova koji za astronomske cifre dovode igrace pa kao opravdaju tim da su kupili zvijezdu cijom ce prodajom dresova vratiti ulozeni novac :lol: pa najveci dio uzme proizvodjac jer on placa klubu da proizvodi dresovi i jos pored sto placa to jos treba da im pusti da klub uzme zaradu od prodaje dresova? Jedan dio toga ide igracu a jedan klubu, i ti da bi vratio transfer od 100 miliona morao bi postici da svaki sesti stanovnik planete zemlje kupi dres tog igraca. Pa ovi fanovi spanskih klubova stvarno mozga nemaju, ne znaju nista o osnovama ekonomije, pa zasto bi Manchester United prodao igraca za 90 miliona kad prodajom njegovih dresova mogu toliko zaraditi a plus jos mogu zadrzati igraca? Da Ronaldo moze prodajom dresova vratiti 100 miliona Real bi njega platio Unitedu 300 miliona.
Dio Arsenala

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Bing [Bot] i 15 gostiju.