Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

NoName
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la NoName » 15 sep 2011, 15:35

Ted Mosby je napisao/la:
NoName je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Kluba i jada, prvi put da su u LP, i ne mogu napunit stadion sto im je grad napravio. :lol:
Ne znam detalje, komentator sinoć reče da je stadion pun. Ukupan kapacitet je 47.000 valjda a prisutno bilo 44.026, što je normalno obzirom na regule UEFA. E sad na šta si ti aludirao ne znam.
Zašto onda na službenoj stranici piše da ih je bilo 39.875
To je pogrešna informacija, makar sam sinoć lijepo čuo da je prisutno 44.026 (slovom i brojem :mrgreen: ). Mislim čuo sam kada je spiker rekao tu cifru, iako je to Šuko preveo kao 44.260 :D
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 15 sep 2011, 15:43

England je napisao/la:
muXmania je napisao/la:ne možeš da vjeruješ kakvih ovje stručnjaka ima, samo ne znam šta sad ovi očekuju da City uzme sve redom po 7 razlike, ljudi odigrali perfektno sezonu do sad, al nevalja, ovi Unitedovci pričaju nekakve bajke a nisu mogli dobiti propalu Benfiku.
Propalu Benficu, pa Benfica je za MC institucija u svim pogledima, mlad si , dok te se nauči izgubit ćeš se.
kakvu god tradiciju ima Benfika, Napoli je trenutno gigant za njih, rekoh trenutno...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 sep 2011, 15:45

Ted Mosby je napisao/la:
Zašto onda na službenoj stranici piše da ih je bilo 39.875
Evo šta sam ja pronaš'o:
Man City vs Napoli attendance:- 44,026
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 15 sep 2011, 15:47

Šta se nerviraš Mux, vidiš da čovjek piše dok te se nauči. Pokušao sam preko google translate prevesti njegov post na bosanski ali kažu da taj jezik ne postoji.

Smiješno je samo što kada City pobjedi Swanseu, Wigan i Tottenham, tada Mancini nije kriv nego je kriv Džeko, Aguero ili neko treći. A kada odigraju 1-1 sa Napolijem onda je Mancini kriv a ne Džeko ili Aguero. Ja tuge, jada i čemera.
There got to be something for Liverpool big number nine ...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 sep 2011, 15:49

Opet nije pun, jer im je bilo dozvoljeno prodat 45 hiljada, a to nisu uspjeli. Taj broj 44 026 je broj prodanih karata, a ne koliko je ljudi zapravo doslo. Mozda je to Tedov broj. Cudno mi za klub koji tvrdi da cijeli Manchester navija za njih. :lol:

Ali kad znamo da je United imao veci broj gledatelja kad je igrao u drugoj ligi, nego City u prvoj, onda i ne cudi toliko.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 sep 2011, 15:52

@Rizah,
Inače, u svakom kolektivnom sportu se igrači dižu u nebesa nakon pobjede, a nakon poraza se krivica pripisuje treneru. To nema veze da l' je neko iz Bosne, Srbije, Njemačke, Engleske. Trener je uvijek odgovoran za loše rezultate. Ovo je nevezano za jučerašnji meč City - Napoli, da ne bi bilo zabune. ;)

@Cartman,
Dakle, kada spiker na Old Traffordu kaže da je 75.000 posjetilaca, to je ustvari broj prodatih karata. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 15 sep 2011, 15:53

Cartman je napisao/la:Opet nije pun, jer im je bilo dozvoljeno prodat 45 hiljada, a to nisu uspjeli. Taj broj 44 026 je broj prodanih karata, a ne koliko je ljudi zapravo doslo. Mozda je to Tedov broj. Cudno mi za klub koji tvrdi da cijeli Manchester navija za njih. :lol:

Ali kad znamo da je United imao veci broj gledatelja kad je igrao u drugoj ligi, nego City u prvoj, onda i ne cudi toliko.
Ih, sad ga i ti zajebavaš. Zna se šta znači riječ attendance pa sad nema potrebe nagađati oko toga da li je to broj posjetilaca ili prodatih karata. Prije mislim da je prodato svih 45.000 a da je došlo 44.026 nego ova vaša, neobjktivna varijanta.

A to što kod Uniteda dođe veći broj gledalaca je logično. I na koridu na Čevljanovićima dođe više ljudi nego na koncert sarajevske filharmonije. ;)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 sep 2011, 15:54

Monolog je napisao/la:@Rizah,
Inače, u svakom kolektivnom sportu se igrači dižu u nebesa nakon pobjede, a nakon poraza se krivica pripisuje treneru. To nema veze da l' je neko iz Bosne, Srbije, Njemačke, Engleske. Trener je uvijek odgovoran za loše rezultate. Ovo je nevezano za jučerašnji meč City - Napoli, da ne bi bilo zabune. ;)

@Cartman,
Dakle, kada spiker na Old Traffordu kaže da je 75.000 posjetilaca, to je ustvari broj prodatih karata. :mrgreen:
Pa naravno, tako je svugdje. A uvijek ima raje sto kupi karte, pa ne mogu doc iz nekog razloga itd. Ali je razlika sto United bas svaki put proda sve, dok ovi to urade jednom po sezoni. Zna se kada. I to imaju duplo manje cijene i skoro duplo manji stadion.

Haha, i ovaj NoName se pretvorio iz ozbiljnog forumasa u djete od 10 godina koje je sebi naslo novi klub koji je najbolji u svemu. :lol: Sta ovaj Dzeko uradi od naroda.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 15 sep 2011, 15:59

neka, i CIty će za koju godinu imati azijske kolonije.... :mrgreen:
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 sep 2011, 16:03

VanBasten je napisao/la:neka, i CIty će za koju godinu imati azijske kolonije.... :mrgreen:
To je United imao azijske kolonije otkad je osnovan? Jer od tada imaju vise navijaca na svojim utakmicama od Shitya. Ali dobro, za vas historija engleskog nogometa pocinje u januaru 2011. godine, pa necu zamjerit. A i od tada je United daleko uspjesniji.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 15 sep 2011, 16:05

Cartman je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:neka, i CIty će za koju godinu imati azijske kolonije.... :mrgreen:
To je United imao azijske kolonije otkad je osnovan? Jer od tada imaju vise navijaca na svojim utakmicama od Shitya. Ali dobro, za vas historija engleskog nogometa pocinje u januaru 2011. godine, pa necu zamjerit. A i od tada je United daleko uspjesniji.
Jel' uvijek bilo po 75.000 ili tek nakon Azijata? :D

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 sep 2011, 16:07

NoName je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Jel' uvijek bilo po 75.000 ili tek nakon Azijata? :D
Neki apsolutni minimun oko 45 hiljada.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 15 sep 2011, 16:10

Cartman je napisao/la:Neki apsolutni minimun oko 45 hiljada.
Nemoj se zajebavati Cartman, ti znaš da šeik može napraviti stadion koji prima po 300.000 ljudi i da može plaćati navijače ako treba, samo da ih ima više od Uniteda :D Ja se nadam da ćeš i ti uskoro, slijedeći primjer Valencie, ipak početi navijati za City, za njih nas nešto veže dok nas za United ništa ne može vezati, jel' tako? :mrgreen:

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 15 sep 2011, 16:10

Cartman je napisao/la:
Monolog je napisao/la:@Rizah,

@Cartman,
Pa naravno, tako je svugdje. A uvijek ima raje sto kupi karte, pa ne mogu doc iz nekog razloga itd. Ali je razlika sto United bas svaki put proda sve, dok ovi to urade jednom po sezoni. Zna se kada. I to imaju duplo manje cijene i skoro duplo manji stadion.

Manchester City fans, on average travelled 44 miles to see Manchester City play at home compared with United fans who travel 77 miles to see United play at Old Trafford, by far the highest of any fans in the Premier League.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 15 sep 2011, 16:11

Cartman je napisao/la:
bla, bla, bla...
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 15 sep 2011, 16:14

A to što kod Uniteda dođe veći broj gledalaca je logično. I na koridu na Čevljanovićima dođe više ljudi nego na koncert sarajevske filharmonije. ;)[/quote]
:D :D :D :D :D kralj si.Bas si im objasnio.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 15 sep 2011, 16:49

NoName je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Neki apsolutni minimun oko 45 hiljada.
Nemoj se zajebavati Cartman, ti znaš da šeik može napraviti stadion koji prima po 300.000 ljudi i da može plaćati navijače ako treba, samo da ih ima više od Uniteda :D Ja se nadam da ćeš i ti uskoro, slijedeći primjer Valencie, ipak početi navijati za City, za njih nas nešto veže dok nas za United ništa ne može vezati, jel' tako? :mrgreen:
Ne znam za tebe, al' mene nista ne moze vezati za neki engleski klub!? A da navijam za njih, ipak nisam zapao u krizu identiteta.

Imam svoj klub, iz svog grada, za koji navija cijela moja porodica, svi moji najbolji drugovi,.. Sve ostalo su djetinjarije ili pubertetske lozione. Iskreno i dugurocno mozes voliti samo ono pored cega i sa cim zivis. Ljubav na daljinu je uvijek bila prolazna!!
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 15 sep 2011, 17:22

NoName je napisao/la:
To je pogrešna informacija, makar sam sinoć lijepo čuo da je prisutno 44.026 (slovom i brojem :mrgreen: ). Mislim čuo sam kada je spiker rekao tu cifru, iako je to Šuko preveo kao 44.260 :D
Evo da i ja potvrdim. :D
Etihad Stadium - 44.026 Zuschauer
Sa transfermarkt.de , a stadion prima nekih 3,5 k više. :P

Što se samog Citya tiče, za mene će trajati dok traje Džeko, nakon toga (pod uslovom da ne dodje drugi Bosanac) nek' propadne k'o Wolfsburg. :lol:

Al' objektivno imaju ekipu za prvo mjesto. Igrači sa iskustvom u EPL, pojedini su i osvajali trofej(e) u nacionalnim prvenstvima, relativno starija ekipa sa sjajnom klupom. Imaju sve što im je potrebno da završe prvi.

U LP će im faliti uigranosti, ne zbog (ne)kvaliteta individualaca ili zato što ne mogu igrati takav tempo, nego zato što takav tempo nisu igrali zajedno (u EPL već jesu).

Dajem im dvostruko veću šansu za osvajanje EPL od drugog, a drugim smatram United. Dok,što se tiče Chelsea mislim da će njima visiti i 4. mjesto.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 15 sep 2011, 17:25

Pa na slikama se jasno vidi da ono malo praznih mjesta je bilo tamo gdje su bili smjesteni navijaci Napolija.
Dio Arsenala

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 15 sep 2011, 17:42

Arnelinho je napisao/la:Dajem im dvostruko veću šansu za osvajanje EPL od drugog, a drugim smatram United. Dok,što se tiče Chelsea mislim da će njima visiti i 4. mjesto.
Prvu recenicu nemam vise volje komentarisati, al' cu drugu morati.

Ko ce to ugroziti Celsi na cetvrtoj poziciji :mrgreen: !? Arsenal ili Totenhem :mrgreen: !?

Mislim da su tri od cetri pozicije rezervisane za Junajted, Celsi i Siti, dok ce se za cetvrtu boriti Liverpul, Arsenal i Totenhem. Liverpul 41%, Arsenal 39% i Totenhem 20% :mrgreen: . Po procentima sanse da se jedan od ova tri kluba uguraju u veliku cetvorku :mrgreen: .

Bice zanimljiva EPL, puno zanimljivije nego ostale lige u kojim je od starta sve manje - vise poznato 8-) .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: L-Train i 5 gostiju.