Newcastle United F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Jeste li zadovoljni dosadasnjim transferima?

1. Da
21
72%
2. Ne
8
28%

Ukupno glasova: 29

Bertrand
Kontakt:

Re: Newcastle United F.C.

Post Postao/la Bertrand » 31 avg 2011, 18:12

http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 32,00.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Oho. Toon bi mogao ukrasti Bryana Ruiza Fulhamu, s kojim se je Kostarikanac već dogovorio.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 31 avg 2011, 19:31

Pročitah, al' se ne nadam tome. :mrgreen: Gled'o sam ga u Twenteu i imam za njega samo riječi hvale. Vjerujem da bi on bio istinsko pojačanje za Newcastle (i za Fulham dakako), al' ne znam da l' će biti nešto od ovoga. Mogli smo baciti udicu i na Gignaca (i on će u Fulham), dakle, bilo je igrača koji su zanimljivi i koji bi mogli unaprijediti igru. Ne znam šta se čeka? NIje valjda da će na kraju ispasti kako ništa nije moglo biti sređeno, pa da na posudbu dovedemo Machedu?! :?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 31 avg 2011, 20:42

Newcastle pripremio helikopter za Ruiza, evo javljaju na SSN :mrgreen:
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

__EmIr__
Kontakt:

Post Postao/la __EmIr__ » 31 avg 2011, 21:58

Znaci Carrol je prodan prije haman 8 mjeseci i imalo se toliko vremena a Boga mi i love jos vise da se dovede dostojna zamjena i sad se sve radi 2 sata pred kraj prelaznog roka. Mete su ruiz i sturridge liam ridgewell navodno vec potpisao. Kako god bice zanimljivo pratit do 12 :D
Od malih nogu veliki navijac Anzija, Malage i Man CIty-a

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 31 avg 2011, 22:27

Da, sve se svelo na (samo) 3 igrača: Ruiz, Sturridge i Ridgewell. Mišljenja sam da će doći samo jedan od dvojca Ruiz-Sturridge, dok je Ridgewell haman pa kaparisan (kako njega iskopaše, da mi bi znat' :mrgreen: ). Ok, Williamson jeste povrijeđen, al' nekako mi se ovo baš čini k'o grom iz vedra neba. U svakom slučaju, pozdravljam potez. :mrgreen:

Ruiz ili Sturridge? Volio bih Sturridge-a, al' i da dođe Ruiz, ne bih se bunio. Gled'o sam ga u Twenteu i stvarno može poboljšati ekipu. Još ne treba zaboraviti ni činjenicu da je igr'o sa Tioteom, pa je to možda olakšavajuća okolnost (usput, nek pogleda na tabelu, pa... :mrgreen: ). Inače, visina obeštećenja je nešto iznad 10 miliona, tako da...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 01 sep 2011, 10:59

PLAYERS OUT

Player.......................To.......................Fee..................Wages/week...................Age

Sol Campbell...............(/)..................Istek Ugovora.................45K..........................36
Shefki Kuqi.................(/)..................Istek Ugovora.................10k..........................33
Kevin Nolan..............West Ham...............£4.5M.......................60K..........................28
Wayne Routledge.......Swansea...............£2.0M..........................15K..........................26
Jose Enrique............Liverpool...............£6.0M..........................45K..........................25
Joey Barton...............QPR.....................0..............................65K..........................28

Xisco i Forster su na jednogodišnjim posudbama u Deportivu odnosno Celticu. Dakle, 240k sedmično se izdvajalo za plate gorenavedenih igrača.

PLAYERS IN

Player..............From..............Fee..............Wages/week..............Age

Yohan Cabaye.........Lille ............£4.5M.................35K......................25
Mehdi Abeid...........Lens...............0....................8K.......................18
Demba Ba...........West Ham...........0...................30K.......................26
Sylvain Marveaux......Rennes...........0...................20K.......................25
Gabriel Obertan........Man Utd........£3M.................20K.......................22
Davide Santon..........Inter............£5M.................20K.......................20
Rob Elliot..............Charlton.........£0.3M...............10K.......................25

Za ovih 7 igrača se sedmično izdvaja 143k funti. Dakle, ušteda od skoro 100k sedmično. :o Odlično s te strane, al' se mora priznati da je ovo ipak igrački slabiji Newcastle. Također, da se primijetiti šta je jedan od ciljeva - podmladiti ekipu. I to podržavam (kako i ne bi), no uvijek je potrebno u ekipi imati nekoga ko će svima biti uzor. Da l' je to Coloccini? Jedino bi on mog'o biti. Il' možda Tiote & Jenas?

Helem, nisam zadovoljan jučerašnjim raspletom. Kako su nas jučer povezivali sa 4-5 igrača (naravno, nisam mislio da će doći svi, jer su čak četvorica napadači), morali smo dovesti barem jednog od njih. Naglasak na barem. Sturridge, Ruiz (svaka mu čast, odabrao je Fulham, jer je svakako s njima i započeo prigovore), Maiga, Ogujinmi su momci koji nisu došli na St. James Park, a opasno su se povezivali s nama. Tu je i Liam Ridgewell koji je defanzivac (morali smo se pojačati i na toj poziciji, jer je Williamson povrijeđen i odustvovaće mjesec i po'). Mah, bilo je predobro da bi bilo istinito. Kako smo otvorili prelazni rok, očekiv'o sam na kraju i Messi-ja :mrgreen: , al' sve je to ubrzo palo u vodu. Ostadosmo na Championship napadu u Premiershipu. Za nadati se da će biti nešto od ovoga, te da će se makar nešto uložiti u sljedećem prelaznom roku (mada, ne bih se iznenadio kada bi otiš'o Tiote). Pa jedan Shitu nam se izmigoljio za samo 200k. :shock: Preašao je u Swansea. Nevjerovatno, moram priznati. Nevjerovatno. Danas se pojavila i vijest da je Danny Simpson bio na pragu prelaska u Aston Villu (doveli su Huttona), upravo zbog nedostatka ambicija kluba sa St. James Parka.

Sunderland se pojač'o, Stoke također, Blackburn je trgov'o posljednjeg dana, Swansea, Norwich (Wigana i WBA nisam ni gled'o, da budem iskren), samo je Newcastle mirov'o. Nadam se da se to neće osvetiti.

Per Ciljan Skjelbred
Kontakt:

Post Postao/la Per Ciljan Skjelbred » 01 sep 2011, 15:46

Monolog je napisao/la:PLAYERS OUT

Player.......................To.......................Fee..................Wages/week...................Age

Sol Campbell...............(/)..................Istek Ugovora.................45K..........................36
Shefki Kuqi.................(/)..................Istek Ugovora.................10k..........................33
Kevin Nolan..............West Ham...............£4.5M.......................60K..........................28
Wayne Routledge.......Swansea...............£2.0M..........................15K..........................26
Jose Enrique............Liverpool...............£6.0M..........................45K..........................25
Joey Barton...............QPR.....................0..............................65K..........................28

Xisco i Forster su na jednogodišnjim posudbama u Deportivu odnosno Celticu. Dakle, 240k sedmično se izdvajalo za plate gorenavedenih igrača.

PLAYERS IN

Player..............From..............Fee..............Wages/week..............Age

Yohan Cabaye.........Lille ............£4.5M.................35K......................25
Mehdi Abeid...........Lens...............0....................8K.......................18
Demba Ba...........West Ham...........0...................30K.......................26
Sylvain Marveaux......Rennes...........0...................20K.......................25
Gabriel Obertan........Man Utd........£3M.................20K.......................22
Davide Santon..........Inter............£5M.................20K.......................20
Rob Elliot..............Charlton.........£0.3M...............10K.......................25
Ne znam odakle ove tablice, ali plaće su sigurno veće... Negdje sam pročitao da je Cabaye oko 60k, nekako su mi premale plaće za Obertana i Santona sa obzirom za koje su klubove prije igrali. Također Enrique je koliko znam bio na oko 60k tjedno...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 01 sep 2011, 19:07

Ni ja nisam vjerov'o u određene sedmične plate, al' vjeruj mi da ako postoji razlika, onda nije toliko drastična (dakle, Cabaye je sigurno na 30-ak hiljada sedmično, nikako na 60). Godišnje zaradi oko 1.5 miliona funti = 31k sedmično. Znam da je bilo govora kako smo dobili igrača dobrih kvaliteta, a da je njegova plata duplo manja od Nolanove i Bartonove. ;)

Per Ciljan Skjelbred
Kontakt:

Post Postao/la Per Ciljan Skjelbred » 01 sep 2011, 19:50

Monolog je napisao/la:Ni ja nisam vjerov'o u određene sedmične plate, al' vjeruj mi da ako postoji razlika, onda nije toliko drastična (dakle, Cabaye je sigurno na 30-ak hiljada sedmično, nikako na 60). Godišnje zaradi oko 1.5 miliona funti = 31k sedmično. Znam da je bilo govora kako smo dobili igrača dobrih kvaliteta, a da je njegova plata duplo manja od Nolanove i Bartonove. ;)
Da možda ovo nisu neto plaće?

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 03 sep 2011, 14:40

uglavnom očekivan rasplet.....do zime se uzdat u Besta, Obertana i Dembu Ba....a oće li na zimu bit napadač? teško ali tko zna :D

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 05 sep 2011, 19:52

tišina....

slika :lol:

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 10 sep 2011, 22:05

ne nadzire se prodaja kluba, sva pitanja od strane navijaca su demagoški odgovorena tako da ni jedno pitanje nema pravi odgovor, nista nam novo nisu rekli za planove, igrace i prodaju kluba.
dobro je barton rekao, oni misle da su navijaci glupi! :|

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 sep 2011, 19:53

Večeras Newcastle završava 4. kolo Premiershipa gostujućom utakmicom protiv QPR-a. Svi znamo da su premašena sva očekivanja u prva 3 kola (remi sa Arsenalom, gostujuća pobjeda protiv Sunderlanda i domaća kontra Fulhama), a kako je odbrana primila samo jedan gol u prethodna 3 meča, onda s pravom možemo očekivati i nastavak ove pozitivne serije. Sad, da l' će me igrači Newcastle-a odmah demantovat, ostaje nam da vidimo. :mrgreen: Ne bi im bilo prvi put. :mrgreen:

Da l' ćemo gle'ati Santona po prvi put u crno-bijelom dresu? Postoji mogućnost da ipak neće biti u prvoj postavi, jer nije dovoljno tu sa ostatkom ekipe, pa će ga Pardew ubaciti kad bude na istim valnim dužinama sa timom. Večeras se ipak očekuje Taylor na toj poziciji. :mrgreen: Polako se oporavljaju pojedini igrači, a večeras je sasvim sigurno da će Newcastle biti samo bez Ben Arfe, dok je Vučkić pod upitnikom. Inače, Ben Arfa bi treb'o biti spreman za 3. kolo CC-a. ;) Dobra vijest, mora se priznati.

Bitno je istaći da će za QPR večeras igrati Barton (svi znamo kad i kako je preš'o iz Newcastle-a), a tu su još i Taarabt (nikako da proradi, pa ne mora ni večeras) i pridošlica iz Chelsea SWP. Dakle, može se reći da su na krilnim pozicijima solidni, al' bitno je istaći da ni oni nisu uigrani. :mrgreen:

Može li Best nastaviti seriju koju je počeo kontra Fulhama? Može li i večeras zabiti gol? :D

Utakmica se igra u 21:00, a s obzirom da jedva stojim na nogama, vel'ke su šanse da je prespavam. :lol:

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 12 sep 2011, 20:15

Newcastle United (4-4-2): Tim Krul; Danny Simpson, Steven Taylor, Fabricio Coloccini (c), Ryan Taylor; Gabriel Obertan, Yohan Cabaye, Cheik Tiote, Jonas Gutierrez; Leon Best, Shola Ameobi

Gdje je Marvo? Je li odigrao i jednu utakmicu u crno-bijelom dresu?
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 12 sep 2011, 20:35

Carlo je napisao/la:Newcastle United (4-4-2): Tim Krul; Danny Simpson, Steven Taylor, Fabricio Coloccini (c), Ryan Taylor; Gabriel Obertan, Yohan Cabaye, Cheik Tiote, Jonas Gutierrez; Leon Best, Shola Ameobi

je u kupu, solidno....polako se navikava, ali jonas je zacamentirao poziciju....
btw Monolog SWP je dosao iz Citya u QPR, a ne Chelsea :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 sep 2011, 22:55

gloryhunter je napisao/la:btw Monolog SWP je dosao iz Citya u QPR, a ne Chelsea
:mrgreen:
Jbg, malo je reć' da sam se syeb'o. :lol:

@Carlo,
Marveaux je uš'o u igru danas. Nije 100% spreman (fali tu utakmica), pa će ovako dobijati šansu. A, kao što kolega @Gloryhunter napisa, Gutinjo je zacementir'o tu poziciju. :mrgreen:

Nego, naš Begović će imati opasnu konkurenciju u Krulu. :mrgreen: Ko njima zabije gol, treba se nogom u gu*icu udarat. :lol:

Danas je QPR bio bolji rival, al' ekipa Newcastle-a je uradila ono što je zacrtala - vratiće se kući sa barem jednim osvojenim bodom. :mrgreen:

Utakmica je završena rezultatom 0:0, al' moram priznati da nisam baš pretjerano bio prikovan uz računar (ipak mi je finale između Novaka i Rafe trenutno na 1. mjestu). :mrgreen:

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 12 sep 2011, 22:58

Mnogo me nervira kad je rezultat 0:0. :x
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

__EmIr__
Kontakt:

Post Postao/la __EmIr__ » 13 sep 2011, 00:48

Dobar rezultat nema sta jos uvijek neporazeni u sezoni mada se mora priznati da je qpr bio blizi pobjedi.
Takodjer se vidjelo(jos jednom) da Ryan nije za lijevog beka previse je puhalo po toj strani. Valjda ce sannton biti dobrra zamjena ali nesto ne vjerujem nadam se da sam u krivu... Uglavnom ja zadovoljan rezultatom igrom bas i ne :D
Od malih nogu veliki navijac Anzija, Malage i Man CIty-a

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 13 sep 2011, 08:08

gloryhunter je napisao/la:
Carlo je napisao/la:Newcastle United (4-4-2): Tim Krul; Danny Simpson, Steven Taylor, Fabricio Coloccini (c), Ryan Taylor; Gabriel Obertan, Yohan Cabaye, Cheik Tiote, Jonas Gutierrez; Leon Best, Shola Ameobi

je u kupu, solidno....polako se navikava, ali jonas je zacamentirao poziciju....
btw Monolog SWP je dosao iz Citya u QPR, a ne Chelsea :mrgreen:
Coloccini postaje legenda kluba...
Koliko je samo frajer već u Svrakama... :D
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Per Ciljan Skjelbred
Kontakt:

Post Postao/la Per Ciljan Skjelbred » 14 sep 2011, 23:36

Legenda? Malo si uranio...

Ne postaje se legenda na Tynesideu tako lako...

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: JackW, Quartararo i 5 gostiju.