FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Neandertalac
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Neandertalac » 13 sep 2011, 23:25

Saurman je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:
Ok a sada mi objasni kakve veze imaju Barcini stoperi sa utakmicom u kojoj Milan jedva da je prelazio centar ? Hajde da kazemo da si u pravu za to da treba stoper , ali to nema veze sa ovim veceras , nego si jednostavno negativan lik , ali zato pametan do bola :lol:
Baš zato , dva puta su prešli centar i zabili gol , situacija kod prvog je spora reakcija Busquetsa a i Machcerana koji su znatnoj sporiji od Pata što je ovaj znalački iskoristio, kod drugog gola Puyol ide u prazno ( vidi se da je duga pauza učinila svoje ) i Thiago neometano zabija drugi gol...i ti mene pitaš kakve veze imaju Barcini stoperi , nevejrovatno :lol: ...drži se Osima i Premijer Lige..
Hajde strucnjak jos jednom pogledaj oba gola , izanaliziraj pa se javi ponovo . Jedno je sta se stvarno desilo , pogotovo kod drugog gola , a drugo ono sto tvoja ogranicenost zeli da vidi !
I naravno da cu se drzati Osima , sta treba da mi ti i takvi savjete dajete ? :D
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 sep 2011, 23:27

Moram i spomenuti navijače ocjena 1 , atmosfera je bila ko kad je umro Tito 90 000 na stadionu maltene čuje se kako Guardiola diše na klupi...
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 13 sep 2011, 23:32

Saurman je napisao/la:Moram i spomenuti navijače ocjena 1 , atmosfera je bila ko kad je umro Tito 90 000 na stadionu maltene čuje se kako Guardiola diše na klupi...

Stvaro ono je bruka od navijanja.Među 90 000 navijaca se ne bi trebali cuti mitraljezi,tenkovi,PAT-ovi...Dok se na Nou Camp-u mogli komotno razumjeti dijalozi između Seedorf-a,Ambrosinija itd. Mora se pohvaliti da puste koji put onu himnu.
Chelsea F.C.

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 13 sep 2011, 23:33

messilla je napisao/la:DiVi ti Milanista što slave :lol: .
Da vam je klub iole oziljniji sad bi proklinjali Allegrija :D
Koja god ekipa posjeti Nou Camp slicno igra kao Milan, ljudi su poKazali koliko mogu i umiju, i uz malo srece ostvarili pozitivan rezultata...

S obzirom na standarde koje postavlja Barce, sigurno Milanova igra izgleda daleko ispod vase, al' kazem jedan je Barca, trenutno najbolja na svijetu. Postavka Alegrija je ocekivan, nije drugacije ni moglo, bod prozit Barce, nije mala stvar, iako je Milan veliki klub...
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 13 sep 2011, 23:35

BigBen je napisao/la:
messilla je napisao/la:DiVi ti Milanista što slave :lol: .
Da vam je klub iole oziljniji sad bi proklinjali Allegrija :D
Koja god ekipa posjeti Nou Camp slicno igra kao Milan, ljudi su poKazali koliko mogu i umiju, i uz malo srece ostvarili pozitivan rezultata...

S obzirom na standarde koje postavlja Barce, sigurno Milanova igra izgleda daleko ispod vase, al' kazem jedan je Barca, trenutno najbolja na svijetu. Postavka Alegrija je ocekivan, nije drugacije ni moglo, bod prozit Barce, nije mala stvar, iako je Milan veliki klub...
Eh to sam želio čuti ;)
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

groka12
Kontakt:

Post Postao/la groka12 » 13 sep 2011, 23:37

Neandertalac je napisao/la:Nepredvidiva je ovo igra , tim koji predze centar dva puta izvuce remi .
sjecam se kad je barsa izvukla 2 2 u madridu u superkupu iz prakticno 2 sanse, pisali ste odlika velikih ekipa je da i sa dva napada izadje neporazena...

ne treba da budete dvolicni

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 13 sep 2011, 23:41

groka12 je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Nepredvidiva je ovo igra , tim koji predze centar dva puta izvuce remi .
sjecam se kad je barsa izvukla 2 2 u madridu u superkupu iz prakticno 2 sanse, pisali ste odlika velikih ekipa je da i sa dva napada izadje neporazena...

Ne bih rekao da je ista situacija bila u madridu , ali dobro ti imaš svoje mišljenje i zadrži ga za sebe :D
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 13 sep 2011, 23:42

Blue_He4rt je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Moram i spomenuti navijače ocjena 1 , atmosfera je bila ko kad je umro Tito 90 000 na stadionu maltene čuje se kako Guardiola diše na klupi...

Stvaro ono je bruka od navijanja.Među 90 000 navijaca se ne bi trebali cuti mitraljezi,tenkovi,PAT-ovi...Dok se na Nou Camp-u mogli komotno razumjeti dijalozi između Seedorf-a,Ambrosinija itd. Mora se pohvaliti da puste koji put onu himnu.
nema vise ovih ludzaka,pa nema vise ko ni navijat

[youtube][/youtube]
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 13 sep 2011, 23:44

groka12 je napisao/la:

Real je imao vise sansi, al' igracki nije bio toliko dominantan kao sto je veceras Barca bila. Ta utakmica nije ni blizu ove, pa se nemogu praviti komparacije....
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

groka12
Kontakt:

Post Postao/la groka12 » 13 sep 2011, 23:49

messilla je napisao/la:
groka12 je napisao/la:

Ne bih rekao da je ista situacija bila u madridu , ali dobro ti imaš svoje mišljenje i zadrži ga za sebe :D
ma najgore je sto niste realni bez obzira za koga navijali, jednostavno kad vam se neka ekipa provuce opisujete je kako je opisujete, a kad vi imate srecu na svoju stranu ( sto je zaista rijetkost ), pucate pozitive na stranu barse u identicnoj situaciji kao sto je ova
realno barca igra katastrofalno za razliku od prosle sezone, kad su man united ispeglali s lakocom u finalu, koji je u to vrijeme relativno jaci od danasnjeg milana
barca nema igre nego dosadno dodavanje oko kaznenog prostora protivnicke ekipe, i bezidejno trazeci izlaz svodi se na lucidnog messija da sta uradi, ako sto uradi, sto u proslom mecu nije urodilo plodom, mada danas donekle jest
ako ubrzo ne pokazu napredak u igri, u konkurenciji kakvu imaju ove godine, sezone mogu provesti na drugom mjestu

VFCB
Kontakt:

Post Postao/la VFCB » 13 sep 2011, 23:50

a dobro, i ja kad ne igra barca uvijek navijam za slabiju ekipu, zato me ne cudi veceras slavlje navijaca drugih klubova, golemo milan uzeo bod 8-)

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 13 sep 2011, 23:54

Ne pratim Barcu često ali kada god pogledam utakmicu Pedro bude jedan od najlošijih. Bio je najavljen kao veliki talent ali čini mi se da malo pokazuje na terenu.
FEDERER= KLOC

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 13 sep 2011, 23:58

Iker C je napisao/la:Ne pratim Barcu često ali kada god pogledam utakmicu Pedro bude jedan od najlošijih. Bio je najavljen kao veliki talent ali čini mi se da malo pokazuje na terenu.
onda buraz gledas svaku 17313018 tekmu barce... ;)

pedro je uvijek bio dobar i zahvalan igrac,samo sto je u ovu sezonu grozno kren'o,,,nadam se da je ovo samo prolazno stanje :)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 14 sep 2011, 00:05

ja uopste ne mislim da je ovo sto je Barca pruzila bilo lose..dobilo se i vise nego sto je ulozeno u ovu utakmicu, jednostavno neke stvari su se mogle i morale bolje iskoristiti...mozda je i nedostatak fizicke spreme posljedica ovoga, al vidjelo se da Barca nije ona stara Barca sto se trcanja i kretanja tice, jos kad se dodaju neke greske u ofanzivi, koje su nepojmljive za igrace Barce (bar su do sad to pokazali) igra je bila dobra...

uz bolje kretanje i manje gresaka, ova Barca moze biti najbolja na svijetu, sto trenutno svakako nije, jer bi je Manchester United ovakvu nokautiro u prvom poluvremenu...od ostalih ekipa mislim da nebi imali previse prijetnji, jer i gori smo bili protiv Reala, pa smo uzeli kup...

misljenja sam da se iz utakmice u utakmicu popravljamo, protiv Sociedada sam gledo prvih 20, i cinilo mi se dosta OK, al kako citam kasnije je bilo katastrofalno, al ako izuzmemo tu utakmicu (bar ja ne mogu pricati jer nisam gledo) moze se reci da smo sve bolji i bolji...cak na momente mislim da je nasa igra, ponajvise zahvaljujuci Fabregsu, puno bolja ili bar nekako drugacija u odnosu na prosle sezone...mislim ovo je neki moj utisak nakon ovih par utakmica sto smo odigrali...

i jos nesto bih zelio istaci, uz postovanje ostalih klubova, mislim da mi imamo najvise kapaciteta da budemo najbolji...jer jedino mi i United imamo vise prostora za napredak u igri od svih vecih ekipa...mi zato sto fizicki losije stojimo trenutno od proslih sezona i sto ima puno opsutanja u samoj igri, a United cini mi se da ima bolje igrace od ovih trenutno sto igraju, iako i ovi igraju na vrhunskom nivou...moram stvarno reci da su me ocarali u nekoliko proteklih utakmica...stvarno su najbolji...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

čUVAR GRADA
Kontakt:

Post Postao/la čUVAR GRADA » 14 sep 2011, 00:08

Odavno nisam nešto komentirao, al ovo ne ide nabolje.
Prijelazni rok je stvarno bio loš, gomilaju se igrači na istim pozicijama, a odlaze na deficitarnim. Kupljen je Alexis a na istom mjestu su imali Krkića i Jeffrena koje su prodali, te Afellay koji će sada rijetko igrati pored njega (mislim kad bude zdrav), pa hajde dolazak Cesca se može nekako prihvatiti jer je ipak Barcino dijete i stalno ga se dovodilo po novinama al opet isto njega ne može zapasti u prvih 11.
Al sad ono što me najviše zabrinulo je nedolazak nekog obrambenog igrača. Pa znaju li oni iz uprave da je Puyol star i ozlijeđen non-stop, Abidal je zašao u tridesete, Adriano je rupa u obrani a Fontas preneiskusan, jedino Pique i Alves mogu zadovoljiti, a još da napomenem da igrači iz veznog reda kao što su Mascherano i Sergio moraju krpati rupe u obrani. Pa zar se nije moglo dovesti nekog kvalitetnog obrambenog igrača za nekih 20-30mil. npr. novci za Alexisa.
Još ću jednom ponoviti OBRANA!!!!!!!

Spartak
Kontakt:

Post Postao/la Spartak » 14 sep 2011, 00:15

messilla je napisao/la:
groka12 je napisao/la:

Kad te covjek napravio smijesnim u tvojoj raspravi pocinjes sa omalovazavanjem
toliko o tebi :mrgreen:

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 14 sep 2011, 00:28

Ista situacija u ove 2 utakmice.Sociedad je mogao hladno da primi 5 komada,ali oni stanu na 0-2.I na kraju neke glupe greske i opustanje dovode do nikakvog rezultata.Veceras isto,imas rezultat,igru i kad treba sa jos jednim golom da dokrajcis protivnika,oni stanu.Jbte,zabij im 10 komada ako mozes.

Villa i Pedro dosta losi,iako su zabili golove veceras.Vjerujem da je ovo samo prolazna faza i da ce brzo uci u formu,jer,ne moze ni Messi uvijek sam.

Igra je odlicna stvarno,samo malo smeta to opustanje kad treba zavrsiti utakmicu kad vec mozes.

Zao mi je sto se Iniesta povrijedio,citam nece ga biti mjesec dana,stvarno steta.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Spartak
Kontakt:

Post Postao/la Spartak » 14 sep 2011, 00:34

Odlicna igra a Xavi milion lopti iz ocaja poslao desno Alvesu koji je uspio uraditi nista

ironicno je da su akciju za gol odradili sa lijeve strane a napadali sa desne

jel to ta odlicna igra :mrgreen:

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 14 sep 2011, 00:40

Vi se zovete fanovima Barcelone.ccccc
Pa Barcelona je ubila hlejb u MIlanu , ljudi Barcelona se samo srecom i svojom losom igrom moze ugroziti.Ovo je dobar rezultat, kad se uzme u obzir splet okolnosti.
Barca je totoalno van forme.Sto je i logicno,pored nakve sezone ne moze se igrati od samog pocetka isto tako.
barcelona je i dalje daleko najmocniji tim na svijetu i igra onako kako ona hoce.Propusti u obrani su jasni ali to ce se promjeniti jako brzo.
Pa morate svatiti da su i oni ljudi od krvi i mesa.igrala je Barca jako dobro,ne 60% onoga sto mogu ali i takva je ubila sve sto se ubiti moze u Milanu.Milan je meni licno cirkus od ekipe,nigdje igre , nigdje nista.
ako barca uleti u formu do revansa ne pise im se dobro na San Siru.
Barcelona je biti prva u ovoj grupi to je 100% vec sada.
Rezultat je totalno nerealan ali samo srecom i nekim izvanrednim okolnostima se moze i izvuci dobar rezultat na Camp Nou.
Pa ljudi su 2 puta presli centar i 2 puta dali go.

Sve ovo ide kako treba i po planu,forma se tempira da se igraci ne bi istrosili i sagorili kada najvise bude trebalo.

Velika zal je povreda Don Andresa na 1 mjesec i vjerovatno Abidala.Kada pridodamo tu Alexisa koji ce biti odsutan 2 mjeseca i Piquea na jos 2 hefte.Nadam se da ce se svi dobro cuvati i brzo oporaviti.
Stranger in the night. SIDA in the morning!

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 14 sep 2011, 00:48

Zabac je napisao/la:Vi se zovete fanovima Barcelone.ccccc
Pa Barcelona je ubila hlejb u MIlanu , ljudi Barcelona se samo srecom i svojom losom igrom moze ugroziti.Ovo je dobar rezultat, kad se uzme u obzir splet okolnosti.
Barca je totoalno van forme.Sto je i logicno,pored nakve sezone ne moze se igrati od samog pocetka isto tako.
barcelona je i dalje daleko najmocniji tim na svijetu i igra onako kako ona hoce.Propusti u obrani su jasni ali to ce se promjeniti jako brzo.
Pa morate svatiti da su i oni ljudi od krvi i mesa.igrala je Barca jako dobro,ne 60% onoga sto mogu ali i takva je ubila sve sto se ubiti moze u Milanu.Milan je meni licno cirkus od ekipe,nigdje igre , nigdje nista.
ako barca uleti u formu do revansa ne pise im se dobro na San Siru.
Barcelona je biti prva u ovoj grupi to je 100% vec sada.
Rezultat je totalno nerealan ali samo srecom i nekim izvanrednim okolnostima se moze i izvuci dobar rezultat na Camp Nou.
Pa ljudi su 2 puta presli centar i 2 puta dali go.

Sve ovo ide kako treba i po planu,forma se tempira da se igraci ne bi istrosili i sagorili kada najvise bude trebalo.

Velika zal je povreda Don Andresa na 1 mjesec i vjerovatno Abidala.Kada pridodamo tu Alexisa koji ce biti odsutan 2 mjeseca i Piquea na jos 2 hefte.Nadam se da ce se svi dobro cuvati i brzo oporaviti.
drug nije problem u vecerasnjoj igri,problem je ta nonsalantnost pred kraj utakmice..nedopustivo je ekipi koja ima za cilj nekoliko trofeja osvojiti u sezoni da joj se desi dva puta zaredom da ispusti prednosto od slabijih momcadi od sebe..
meni ne bi smetalo da je milan razbio barcu i otisao sa bodovima,jer znas da su ljudi bili bolji..ali problem je taj,sto je barca citavo vrijeme bila bilja,imala loptu u svojim nogama,stvarala prilike i onda preokrenu rezultat i stanu..i onda pocne taj pad i njihova zajebancija..kad si kren'o resetat protivnika onda idi do kraja,osramoti ga ako treba..kako je to mancho uradio arsenalu,uvalili ljudi 8 golova,napadali i samo napadali..
dok u zadnje dvije tekme to kod barce nije slucaj..zabiju dva gola i stanu..uvijek se mora imati na pameti da jedna frljoka moze proci i zavrsiti u golu,evo cist primjer je ovo veceras..i na tome im jako zamjeram..jer milan se u pojedinim trenucima raspadao doslovno i to nije iskoristeno.. ;)

i slazem se sa kolegom iznad koji je pisao oko odbrane...trebao je jedan back up stoper,jer evo vidjelo se veceras kada dva zadnja vezna igraca stavis na mjesta stopera..pato im prodze k'o brzi voz.. ;)

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.