AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

scudetto
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la scudetto » 13 sep 2011, 23:47

Nasa realnost je da sa ovakvom politikom kluba sto se tice igrackog kadra u Europi nemamo sta traziti dok god se to stanje ne promijeni,veceras je samo sreca bila na nasoj strani ali cini mi se da je nama plafon proci grupnu fazu ili eventualno otici korak dalje :oops:

ReTry
Kontakt:

Post Postao/la ReTry » 13 sep 2011, 23:56

scudetto je napisao/la:Nasa realnost je da sa ovakvom politikom kluba sto se tice igrackog kadra u Europi nemamo sta traziti dok god se to stanje ne promijeni,veceras je samo sreca bila na nasoj strani ali cini mi se da je nama plafon proci grupnu fazu ili eventualno otici korak dalje :oops:
TI pojma nemas!

scudetto
Kontakt:

Post Postao/la scudetto » 13 sep 2011, 23:57

ReTry je napisao/la:
scudetto je napisao/la:Nasa realnost je da sa ovakvom politikom kluba sto se tice igrackog kadra u Europi nemamo sta traziti dok god se to stanje ne promijeni,veceras je samo sreca bila na nasoj strani ali cini mi se da je nama plafon proci grupnu fazu ili eventualno otici korak dalje :oops:
TI pojma nemas!
Izvini molim te nisam te prepozno :o

TuSeiTuttaLaMiaVita
Kontakt:

Post Postao/la TuSeiTuttaLaMiaVita » 14 sep 2011, 00:06

Mislim da pretjerujes. Možemo sigurno dalje od osmine finala, pod uslovom da nas povrede zaobiđu i da Max skonta neke stvari. Koliko je UEFAlona bila dominantnija u smislu posjeda toliko smo mi pravili početničke greške odakle se rodio 2 gol kao i stativa. Pogotovo gol. Ako je jedan Zambrota vrlo dobro zatvorio Alvesa, sa Taiwom i Abateom na bokovima niko nam ne može stvoriti veće probleme po bokovima što se vidjelo večeras. Možda bi bilo frke sa Bayernom i Unitedom. Ostaje problem sredine gdje mvb mora pomagati Nocerino(sjajan posao btw). ZA ove dvije pozicije treba igrati sa kreativcima, i urby i aqua su unijeli živosti i pas igru. Dovoljan je prvi korak da se izbjegne navalni barsin igrač i čitava im koncepcija zaganjaj, što prije do lopte dobro se uzdrma. Najveći problem je bila statičnost, boss primi loptu na 35 m, ovi nalete , niko ne otkriva poziciju, on mora izbiti. Dakle max na tome raditi(ako ovo čitaš :lol: ). Koliko bi nam binjo koristio protiv ovakve barsine odbrane to nije normalno, lagan dodir, sjajan dribling, pokriva teren, otkriva se, brz. Kakav ibra i cassano. Mexesa u ligi a Nestu čuvati za lp.
Ambrosini nema šta tražiti u EU tekmama, ubjedljivo najgori naš igrač večeras,.

Mislio sam do 2 gola razlike poraz je ok ali više nego dobro.

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 14 sep 2011, 00:08

Tvoje rijeci vaze za svaki talijanski klub. Mnogo toga ne stima i mnogo toga se mora promjeniti jer smo daleko u zaostatku sa jacim klubovima. Slazem se upotunosti sa tvojom konstatacijom...
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 14 sep 2011, 00:31

ma španci nemogu protiv italijana nikad.
ja sam s obzirom na vezni red veoma zadovoljan. barca je bila bolja ali uz malo sreće milan nosi kući bod. pato je zvjer, samo da je malo ozbiljniji. mislim uzme loptu na centru i izbaci 4 igrača u par sekundi i postigne gol :o
abate fenomenalan osim one zakašnjele reakcije kod 1. gola. silva zvijer, nesta kakav velemajstor nemam riječi. seedorf doktor, dosta se trudio. cassano me veoma razočarao apsolutno ništa nije uradio. ključni momenat po meni je povreda boatenga jer pokriva mnogo terena dok je ambro isuviše spor da trči za brzim igračima barce. sve u svemu dobro je završilo.
što se alvesa tiče nadam se da će kad već nema gattusa nocerino ili mvb biti na visini zadatka i pokositi ovog cigana (uvreda za cigane) u uzvratu a ovu priliku koristim i da mu je*em mamu!

btw lijepo je vidjeti da su i interisti i juventini (većina) bili uz milan večeras. i ja ću 'navijati' za ova 2 tima u europi, doduše za juve ćemo sačekati do godine ali nema veze ;)
Zadnja izmjena: baresi#6, dana/u 14 sep 2011, 00:36, ukupno mijenjano 1 put.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 sep 2011, 00:33

Upravo tako , ti si jedan od malobrojnih koji nije zasljepljen večerašnjim rezultatom.Jer Milan je večeras dosta loše izgledao na terenu ta odbrana veoma klimava sa Nestom , vezni red praktično sam drži vremešni Seedorf i ne može odigrati na visokom nivou čitavu utakmicu , što se tiče napada Pato se dosta trudio i to je sve ( osim gola koji je bio maltene poklon odbrane Barce ) Cassano neprimjetan.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 14 sep 2011, 00:43

Joj kako sam skočio kad smo dali drugi gol! Nevjerovatno zaista! FORZA MILAN!
Nocerino je kul skroz, cini mi se da će biti bolji od Rina, a vidi se koliko nam fali Ibro, Robinho... Kako su me cigani iznervirali onom igrom na pola terena sa onim pasovima, nista konkretno ne urade samo nabijaju posjed lopte a ubise u zdrav mozak, izmrcvare zdrava insana... ccc. Dobro je. Mislim da je bio penal prvi put u drugom poluvremenu kad je mEssi pao al' haj...
I jos nesto:
ALESSANDRO NESTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!
Osim - drugo ime za Želju !

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 14 sep 2011, 08:14

2:2 je solidan rezultat kad vidimo kako su kladionice podcijenile Milan
Ipak i ono je dobro bilo... odbrana, odbrana, odbrana, odbrana i opet odbrana.

Cassano je sinoć bio ispod svih prosjeka i ono je mizerno što je pokazivao, Pato fenomenalan i da je bio Ibra partner u napadu mnogo drugačije bi stvari stajale po Barcu.
Iskustvo Neste je u par navrata spasilo stvar, pogotovo kad je onu loptu izbio ispred Messija.
Zambrotta je ekstra zaustavio Alvesa, na iskustvo, Abate je i kriv za gol, ali tu je bio i Nesta tako da nema potrebe kriviti Ignazia 100%.
v Bommel... dok nije dobio žuti ja ga nisam vidio na terenu.
Silva je ekstra igrao i svoje zadatke obavio u potpunosti.
Emanuelson je solida igrač.

Sve u svemu bod nije loš koliko je to izgledalo u momentima kad je posjed lopte 70-30%
U neka doba sam lajao Allegriju sve zbog povlačenja i pasivne igre, mrtve i tvrde odbrane te postave i nasrtaja koji su ličili na viktoriju.
Milan će ostala 2 protivnika lako da pomete a i sinoć su mogli iskoristiti sporost zadnje linije Barce.
Busquets i Mascherano su spori nazad i u par navrata (mimo postignutog gola) vidjelo se da ih se može proburaziti k'o vampira kolcem.
Šteta što se to nije iskoristilo.
U ostalim segmentima igre ruku na srce Blaugrana je dominirala.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

nookey
Kontakt:

Post Postao/la nookey » 14 sep 2011, 08:29

Ja konfuzije, jedan navija za Želju i za Milan, drugi za Sarajevo i za Juve, ja recimo za Želju i za Juve :D
ko će vas sve upratiti :)

Milan je zasluženo osvojio bod samo zbog borbenosti i podcjenjivačkog pristupa Barcelone. Slažem se da je bio Ibra, bilo bi drugačije (ne mora značiti i bolje) jer ono što je Pato uradio, rijetko koji igrač može.Tačno je znao koja je slabost odbrane Barce. Drugi gol nema potrebe komentarisati, znamo kakav je Silva skakač, a Barca nikad nije ni imala skok, tako da je to bilo očekivano.

S druge strane, mislim da Barcelona nije igrala punom snagom, bar je to moje mišljenje, jeste imala 70-30 posjed i napadala, ali vidi se da još nisu u top formi. Još treba napomenuti da će ih ove povrede Alexisa i Inieste dobro oslabiti, kao i da odbrana sa Piqueom i Puyolom u ekipi nije ni slična onoj nazovi odbrani od sinoć.

I još jednom se pokazalo da Barci ne odgovara bunker italijanskih ekipa jer jednostavno nemaju rješenja osim individualnih poteza, kao što je bilo sinoć...
I KRV SVOJU ZA PLAVU BOJU!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 14 sep 2011, 09:08

odlican rezultat bravo :)...nisam se ovome nadao, ali uspjeli su...ebiga bilo je onako kako sma ocekivao, da ce nas uzeti na sredini terena i da c eimati taj posijed lopte to je i bilo...samo nije Barcelona imala neke prilike mogu izdvojiti onu stativu i tih par suteva iz vana sto me jako raduje zbog odbrane...nasi su postavili fizikalce na sredinu koji su pokusali zatvarati barcelonin vezni red i u tome su uspjeli, dok nasi nisu uspjeli nesto vise da kreiraju, jer su vise vodili racuna kako da zaustave njih.....ebiga malo koja ekipa moze zaustaviti ih onako i da cak Barcelona nije bila u stanju napraviti neku ozbiljniju priliku.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Petko
Kontakt:

Post Postao/la Petko » 14 sep 2011, 09:19

Meni je sinoc ono bilo jadno za gledati,izgleda je Real jedina ekipa koja se moze nadigravat sa Barcelonom
Šejtani Cazin 1999 !

Rekao sam neću kriti, Krajina će mi život biti -.-

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 14 sep 2011, 09:24

Petko je napisao/la:Meni je sinoc ono bilo jadno za gledati,izgleda je Real jedina ekipa koja se moze nadigravat sa Barcelonom
i jedina koja uvjek biva porazena, odnosno jedina kojoj se Messi i kompanija seta u kaznenom prostoru :)..upravu si :)..pa onakav Real na sredini bilo bi sramota da ne mogu, ali Barcelona mu u onim utkamicama lige prvaka isto imala posjed lopte po 70% kako me sjecanje sluzi ?
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Boateng_27
Kontakt:

Post Postao/la Boateng_27 » 14 sep 2011, 10:06

+
Zadnja izmjena: Boateng_27, dana/u 14 sep 2011, 11:31, ukupno mijenjano 1 put.
Ricardo Quaresma coming to Bosnia & Herzegovina :)

Zlatan Ibrahimović- 8 Seasons. 8 Years of Success. A season for the Ultimate Champion

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 14 sep 2011, 10:10

Boateng_27 je napisao/la:Evo i mene nakon sto su mi se slegli utisci, igra je Fenomenalna s obizrom protiv koga smo igrali. Protiv Barse nesmijes i nemozes igrati drugačije nego li kao sinoć.

Seedorf + Nesta + Zambrotta = Doktori !

Nocerino me pozitivno iznenadio 8-)

Pato napokon pokazao klasu, prohujao kroz odbranu kao vihor :D

Jaoo da je Ibra igrao umjesto Cassana pa razmontirali bi ih :lol:

Abate po meni sasvim odlično odigrao čitavu utakmicu, ali ondje je morao bolje reagovati ... :roll:

Rezultat odličan s obzirom na igru ...

Thiago Drago Silva među 3 najbolja štopera na svijetu !

Na San Siru ćemo bolje proći, siguran sam ...

Kad je Pato dao gol ja sam se ibretio, stara me htjela oklagijom udarat kolko sam se dero :mrgreen:

Drago kad je dao gol mal' mi srce ne stade :mrgreen:

Eto, uglavnom bez 3 standardna prvotimca, na njihovom terenu, protiv najjače ekipe na svijetu odigrati 2:2 - NEPROCJENJIVO !

Kakav Real,ManUTD,Arsenal za nas :lol:
nesto kao i kod mene :lol:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 14 sep 2011, 10:14

Milan sinoć objasnio neke stvari (iako je većim dijelom utakmice bio u podređenom položaju). Odlika velikih timova je da postižu golove i kada ne igraju dobro, a to su Milanezi sinoć demonstrirali. ;) Sjajna postavka, taktika, te malo sreće su doprinijeli tome da Milan ode kući s bodom. Primjetio se nedostatak svježih napadača (čitaj Ibra i Robinho, te stari, dobri Pippo). Također, opet imamo problem s plejmejkerom (kreativcem), koliko sam to puta već rekao :mrgreen: , al' eto, šta je tu je. Ništa prije januara. Jedva čekam revanš na San Siru. :D

Alesandru Nesti svaka čast, odlično je čuvao Messi-ja, nije mu dao da dahne. No eto, jedan prodor najboljeg igrača svijeta je značio i gol u mreži Abbiati-ja.

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 14 sep 2011, 10:18

al pato je toliko brži od barsinih odbrambenih da je to nevjerovatno, na 30 metara ih je ostavio bar 10m iza sebe, još da je drugi put bolje primio loptu opet bi išao sam na valdesa, a jednom mu sviraše sumnjiv ofsajd, nisam gledao pregled sinoć, jesu li pokazali tu situaciju i povukli onu crtu jel stvarno bio ofsajd??

zato me cassano skroz razočarao, protiv lazia bio najbolji a 5 dana poslije nemože se sastavit sa loptom :roll:
nocerina svi hvale, opet izgleda ćelo za siću doveo dobrog igrača.

sad se okrenuti napoliju i sljedećem kolu serije a, kakva je situacija sa ozljedama, zna li neko koliko neće biti ibre, kad se robinjo vraća, taiwo???
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 14 sep 2011, 10:27

tony-mortale je napisao/la:al pato je toliko brži od barsinih odbrambenih da je to nevjerovatno, na 30 metara ih je ostavio bar 10m iza sebe, još da je drugi put bolje primio loptu opet bi išao sam na valdesa, a jednom mu sviraše sumnjiv ofsajd, nisam gledao pregled sinoć, jesu li pokazali tu situaciju i povukli onu crtu jel stvarno bio ofsajd??

zato me cassano skroz razočarao, protiv lazia bio najbolji a 5 dana poslije nemože se sastavit sa loptom :roll:
nocerina svi hvale, opet izgleda ćelo za siću doveo dobrog igrača.

sad se okrenuti napoliju i sljedećem kolu serije a, kakva je situacija sa ozljedama, zna li neko koliko neće biti ibre, kad se robinjo vraća, taiwo???
Cassano je veoma opasan kad se nalazi na 20 m od gola ima onaj zadnji pass ,i uvijek neku ideju,sinoc nije bio ni blizu gola i nije se uspio snaci ,Cassano ce biti dobar ove sezone...

I ja sam prezadovoljan Nocerinom svaka mu čast ,sve je pokrivao,jest da ima los pass ali isto to imaju i Gattuso i Flamini i oni ne znaju dodati a nisu bog zna nesto vise.... Nocerino definitivno dobro pojacanje
-RIVALDO-

Boateng_27
Kontakt:

Post Postao/la Boateng_27 » 14 sep 2011, 10:28

*
Zadnja izmjena: Boateng_27, dana/u 14 sep 2011, 11:31, ukupno mijenjano 1 put.
Ricardo Quaresma coming to Bosnia & Herzegovina :)

Zlatan Ibrahimović- 8 Seasons. 8 Years of Success. A season for the Ultimate Champion

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 14 sep 2011, 10:30

TuSeiTuttaLaMiaVita je napisao/la:Mislim da pretjerujes. Možemo sigurno dalje od osmine finala, pod uslovom da nas povrede zaobiđu i da Max skonta neke stvari. Koliko je UEFAlona bila dominantnija u smislu posjeda toliko smo mi pravili početničke greške odakle se rodio 2 gol kao i stativa. Pogotovo gol. Ako je jedan Zambrota vrlo dobro zatvorio Alvesa, sa Taiwom i Abateom na bokovima niko nam ne može stvoriti veće probleme po bokovima što se vidjelo večeras. Možda bi bilo frke sa Bayernom i Unitedom. Ostaje problem sredine gdje mvb mora pomagati Nocerino(sjajan posao btw). ZA ove dvije pozicije treba igrati sa kreativcima, i urby i aqua su unijeli živosti i pas igru. Dovoljan je prvi korak da se izbjegne navalni barsin igrač i čitava im koncepcija zaganjaj, što prije do lopte dobro se uzdrma. Najveći problem je bila statičnost, boss primi loptu na 35 m, ovi nalete , niko ne otkriva poziciju, on mora izbiti. Dakle max na tome raditi(ako ovo čitaš :lol: ). Koliko bi nam binjo koristio protiv ovakve barsine odbrane to nije normalno, lagan dodir, sjajan dribling, pokriva teren, otkriva se, brz. Kakav ibra i cassano. Mexesa u ligi a Nestu čuvati za lp.
Ambrosini nema šta tražiti u EU tekmama, ubjedljivo najgori naš igrač večeras,.

Mislio sam do 2 gola razlike poraz je ok ali više nego dobro.

POTPIS !
-RIVALDO-

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.