Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

delpiero10
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la delpiero10 » 13 sep 2011, 22:46

ma wolkot samo za trcat on pojma nema brz je i to je jedino dobro kod njega ona je za na klupu :)

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 13 sep 2011, 22:47

izvini bega, ali šta si ti mislio da će Arsenal bez dva najvaznija igrača ići da se nadigrava sa Borussijom. Pa naravno da neće, nije ni Wenger tele. Igrali smo oprezno, povučenije, čekali njihove greške i jedna ili dvije su se ukazale i to je to. Ja sam prezadovoljan, izgleda da je vama Wenger utuvio u glavu da svaka utakmica Arsenala mora ovako izgledat:

- 70% posjeda za nas
- 1230 pasova, od toga 1150 uspješnih i to na polovini protivnika
- pobjeda

Pa ne može se tako, moraš nekad i taktički odigrat, branit se, čuvat pozitivan rezultat.
delpiero10 je napisao/la:ma wolkot samo za trcat on pojma nema brz je i to je jedino dobro kod njega ona je za na klupu :)
On je mjerna jedinica za brzinu i glupost.

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 13 sep 2011, 22:50

Ma ja, ona asistencija za Persiea od Walcotta je bas bezveze. :roll:
Cisto sumnjam da ono moze uraditi tako glup covjek. Ne pisite gluposti.

Inace, bod iz najtezeg gostovanja u grupi je odlican.
Before Wenger, Arsenal had finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 15 out of 15.

........................................With Wenger until the end...........................................

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 13 sep 2011, 22:54

Bosco je napisao/la:izvini bega, ali šta si ti mislio da će Arsenal bez dva najvaznija igrača ići da se nadigrava sa Borussijom. Pa naravno da neće, nije ni Wenger tele. Igrali smo oprezno, povučenije, čekali njihove greške i jedna ili dvije su se ukazale i to je to. Ja sam prezadovoljan, izgleda da je vama Wenger utuvio u glavu da svaka utakmica Arsenala mora ovako izgledat:

- 70% posjeda za nas
- 1230 pasova, od toga 1150 uspješnih i to na polovini protivnika
- pobjeda

Pa ne može se tako, moraš nekad i taktički odigrat, branit se, čuvat pozitivan rezultat.
cisto sumnjam da je bas ovo bila nasa namjera,da se ovoliko povucemo a pet ludi pored terena i govori aut aut,slazem se ja da treba takticki odradit,al je ovo bilo kriticno,svaka duga lopta je opasnost,mogli su sutat kako su htjeli,song je pokupio 70% takvih lopti i sva sreca da je veceras bio tu,i sezni naravno,ne znam kako bi se zavrsio taj nas pokusaj bunkera
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

Red Assassin
Kontakt:

Post Postao/la Red Assassin » 13 sep 2011, 22:55

Kako su Benajun i Arteta odigrali?

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 13 sep 2011, 22:55

Ako cemo realno remi je zasluzio Arsenal a i Borusia, mada ni pobjeda Dortmunda nebi bila nezasluzena. Jer ljudi su nas nadigrali u svakom segmentu igre, jedino sta jim je falilo je zadnji pas, dok smo mi do svojih sansi dolazili vise sretno nego iz kakve akcije. Od Benayuna nisam nista vidio, osim ono sretno dodavanje do RvPa, kad je ovaj izaso 1na1 sa golmanom i promasio. Theu izgleda Bog uzeo pamet a dao samo brzinu, Arteta pomalo izgubljen. Sredina nam je totalnu u khurcu. Pa vise pasova je odradila nasa zadnja linija nego sredina. Nadam se da je to "neuigranost" jer inace smo pogorili. Inace ova utakmica je izgledala kao proslih sezona kad smo igrali protiv "slabijih" ekipa iz EPL, mi napadamo oni se brane. Samo sto su veceras uloge bile zamjenjene.

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 13 sep 2011, 22:56

CollegeGunner je napisao/la:Ma ja, ona asistencija za Persiea od Walcotta je bas bezveze. :roll:
Cisto sumnjam da ono moze uraditi tako glup covjek. Ne pisite gluposti.

Inace, bod iz najtezeg gostovanja u grupi je odlican.
ma preko noge mu otisla,nije htio garant :lol:

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 13 sep 2011, 23:03

Ma nemamo se šta sikirati, ja sam zadovoljan kako zbog Arsenala tako zbog Dortmunda. :D

Drago mi je da su podijelili bodove, mada bi mi bilo ,iskreno, draže da je Arsenal pobjedio, čisto da uhvati formu i naniže koju pobjedu, al' ni ovo nije loše. :)

Song-u svaka čast.RvP je junak sa crvene a Ivan Perišić, vjerovatno, sa žute strane. :mrgreen:

Gled'o sam samo zadnjih cca.35 minuta, ostalo sam gled'o na preskake, doduše vidio sam gol RvP, al' tek u ponovljenom snimku (nakon gola;i to je nešto :lol: ).

Arsenalu ovaj remi znači više nego BvB, prosto jer je izboren u gostima.

Opet, moram reći kako Arsenal ima strašnu ekipu, ja se usudim reći jaču od prošlogodišnje i da se sasvim smjelo mogu upustiti u borbu za titulu (uz par pojačanja na zimu i malo sreće i osvojiti,al' to je tek mali procenat vjerovatnoće,da se razumijemo).Recimo da se bude u bodovnom egalu sa vodećim ,ja zadovoljan. :)

Zašto mislim da je ova ekipa tako jaka?
Pa samo ako pogledamo ko nije igr'o sve je jasno.
Ako pogledamo ko je ušao sa klupe ,vjerovatno postane i jasnije, s obzirom da je prošle godine sa klupe ulazi Denilson, da je Squillaci bio ili na klupi ili u prvih 11 itd.

Ovaj Arsenal će mnoge tekme dobiti 1-0 ili 2-1, jer je takav, puno je jači u defanzivi i njom sam poprilično zadovoljan. Puno to ljepše izgleda nego prošle godine.

I ofanzivno je Arsenal solidan, ali mislim da je ta prevaga na stranu defanzive Arteta. On je igrač koji mnogo više doprinosi defanzivi od Fabregasa i njime sam apsolutno prezadovoljan.

Ne znam za vas, al' ja kod Chamacka primjećujem napredak. Primijetno je kako brže razmišlja,kako brže dodaje i kako sada ekipa zna koji je nj. najveći adut (skok igra).Siguran sam da će on doći do desetak golova ove sezone, možda i 15 ,mislim na sva natjecanja..

Arsenalova kontra je dobila dolaskom Gervinha.Sad mi nekak' izgleda puno brža, jedino u čemu smo u deficitu u odnosu na prošlu godinu je posjed lopte. Al' ja sam zadovoljan ovakvom igrom, igrom bez posjeda,baziranom na čvrstoj odbrani i brzim kontrama.

Ako Arsenal uspije takvu igru balansirati sa posjedom na domaćem terenu mogli bi svašta ove godine gledati.

I za kraj, optimizam za borbu makar od 2-4. mjesta u EPL mi daje podatak da iz današnje klupe i onih igrača koji nisu doputovali ,iz nekih razloga, možeš sastaviti jako respektabilnih 11.

Ovoj ekipi treba samo par tekmi i ona će biti jača od prošlogodišnje, a po meni je tik uz rame sa nepobjedljivim.

Ova širina je strašna, ja dajem za pravo tek Cityu da je ima veću (sad, licemjeri neka mi ne navode tekme sa Unitedom, jer tada Arsenal nije imao ove igrače).

Ja to nekako dijelim ovako:
Arsenal će otprilike ove sezone odigrati 60 + tekmi, a ide ovako:
Szczesny može braniti sve tekme, al' tu su još ništa slabiji Fabianski, pa i back-up Manonne.

Sagna će odigrati većinu EPL/LP tekmi, a za Engleske kupove tu je Jenkinson, na drugoj strani Santos i Gibbs ih mogu poloviti po 30.
Na sredini je glavni tandem Vermaelen-Mertesacker, koji mogu iznijeti bar 20+ tekmi, a za ostatak tu se može kombinovati Djuourou i Koscielny, a Miquel i Squillaci su tu kad je Carling/FA cup upitanju, bar ona početna faza.

Na sredini je čak 3 DMF (i nadam se M'Villi sl. sezone,iako ih je trojca :D ),Song je veliki igrač, možda i najbolji DMF u EPL i on će iznijeti većinu tekmi ove sezone, al' tu je Coquelin koji može igrati kupove i Frimpong kao odlična zamjena za Songa u nekih 10-20 tekmi.

Onda ,centralni vezni (2x) je zapravo najkonkurentnije mjesto u ekipi, njih 6 konkuriše za tu poziciju, a Arteta i Jack su sjajni igrači, pored njih tu su Diaby,Benayoun i Ramsey,a Rosicky u par (Cup) tekmi uvijek može odigrati, makar iskustvom.

Na krilima kakav je Arsenal dovoljno govori podatak da (neki tamo) Chamberlain,najskuplje pojačanje Arsenala ove godine, nije počeo od prve minute,a Miyaichi koji je bio hit holandske lige i koji je digao Fejnord iz ponora nije zabilježio niti sekunde na travnjaku. Na tim pozicijama kraljuju prije svega Gervinho,pa onda Walcott,Arshavin, pa pomenuta dvojca, koja će tokom drugog dijela sezone Arsenal nositi,uvjeren sam. 8-)

Za napad sam rek'o, al' tu je još "naš doktor nauka" Young Park, koji će dobiti priliku, siguran sam.

Zato neka mi niko ne priča o lošem Arsenalu (ovde je to česta pojava).A što se tiče sezone, kako bude odmicala Arsenal će se polako penjati (a to je odlika prvaka).I neće me čuditi ako oni budu ta klapa koja će na kraju podići "klempu". :D
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 13 sep 2011, 23:11

Iskreno ja mislim da je naš cilj večeras bio samo ne izgubit, a sve ostalo je bonus. I to smo dobro odradili, ali ipak ima dosta grešaka. Mi smo kao tehnička ekipa je li, pa de onda nek mi neko kaže kako tehnička ekipa ne može loptu u svom posjedu zadržat 20 sec. Prvo poluvrijeme smo bili ravnopravni, ali u drugom su nas ljudi mlatnuli po ušima samo tako. Ne smijemo žalit za 3 boda, nego bit prezadovoljni jednim.

Šezni - Majstor svog zanata, onaj šut Perišića ne bi odbranio da se klonirao pet puta i sa svojih 5 klonova stojao no golu.
Gibbs - tanak ko lizalo
Koscielny - štoperčina :!: fantastičan igrač
Mertesacker - bilo je nekih grešaka, ali nije loše
Sagna - momak koji će postati legenda Arsenala, perverzno dobar i zahvalan, odlična partija večeras
Song - odličan, imao je nekih klizećih kakvih se Makelele ne bi postidio. Odličan je bio večeras, samo treba loptu predavat brže i manje petljat.
Arteta- vidi se da momak zna lopte, ali vezni red nam vapi za Jackom i tek kada se on vrati očekujem Artetu da dominira, mada ni ovo nije loše
Benayoun - ništa posebno večeras, ali ipak bit će od velike koristi u nastavku sezone
Gervinho - pretjeruje, treba se prije rješavat lopte, manje driblat, treba bit konkretniji
Theo - gloop
RvP - nije na nivou od prošle godine, ali i dalje je jedini ofanzivac koji umije dat gol u Arsenalu

Sve u svemu ja prezadovoljan bodom.

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 13 sep 2011, 23:14

@Arnelinho
jao covjece romana :mrgreen: optimistican si, iako mislim da nemas razloga za to. Sta se tice "dizanja trofeja" o tome ce se MOZDA moci pricat oko nove godine, kad vidimo kako ce se ovi igraci sto su dosli snaci u ekipi. Jer jedini Arteta je provjeren igrac u EPL. Jedino sta mozemo dici ove sezone je FA ili Carling cup.

p.s.
utakmica je bila na novom programu POP kino2...

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 13 sep 2011, 23:15

Bosco je napisao/la: Theo - gloop
RvP - nije na nivou od prošle godine, ali i dalje je jedini ofanzivac koji umije dat gol u Arsenalu
:roll: :roll: :roll:
Before Wenger, Arsenal had finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 15 out of 15.

........................................With Wenger until the end...........................................

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 13 sep 2011, 23:15

zaboravio si jos:
Santos i Samak-lijepo izgledali na terenu,bili pocesljani i popeglani,sve uredno :D

Limuntos
Kontakt:

Post Postao/la Limuntos » 13 sep 2011, 23:17

NEmojte na Walcotta,dje ce vam dusa
Bez puške više ni na fejs ne smiješ ući koliko ima Mawih loodih swatkih tigricha…

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 13 sep 2011, 23:18

bega_afc je napisao/la:zaboravio si jos:
Santos i Samak-lijepo izgledali na terenu,bili pocesljani i popeglani,sve uredno :D
:lol: :lol: :lol:

CollegeGunner je napisao/la:
slazem se sa Boscom. Iako mislim da RvP nije na nivou zbog manjka kreativnosti u sredini i upotrebljivih lopti koje bi morale doci sa strane istih.
Ali sta je zanimljivo kod Thea je to, da covjek, iako igra koda je pod sedativima, uvjek nekako "spasi" Arsenal. Eto danas je asistirao za gol.

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 13 sep 2011, 23:21

Profesor je napisao/la:
CollegeGunner je napisao/la:
slazem se sa Boscom. Iako mislim da RvP nije na nivou zbog manjka kreativnosti u sredini i upotrebljivih lopti koje bi morale doci sa strane istih.
Šta se slazeš?! :roll:
Da je Persie jedini ofanzivac koji umije dati gol kod nas iako isti igrac kojeg redom svi vrijedjate ima isto golova kao i on u ovoj sezoni. :roll:

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 13 sep 2011, 23:23

Profesor je napisao/la: slazem se sa Boscom. Iako mislim da RvP nije na nivou zbog manjka kreativnosti u sredini i upotrebljivih lopti koje bi morale doci sa strane istih.
Ali sta je zanimljivo kod Thea je to, da covjek, iako igra koda je pod sedativima, uvjek nekako "spasi" Arsenal. Eto danas je asistirao za gol.
reprezentacija dokazuje to sto si reko,i to je sigurno tako,jos je ove godine zdrav i proso je kompletne pripreme,fale mu lopte a to ce dobit od dzekija kad se vrati,a i od artete isto kad dzeki dodje jer ovaj ne moze sam a ima dobru loptu

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 13 sep 2011, 23:25

U ovoj je utakmici falilo malo srece, sad ce neko reci ovi napadali, ali nisu uspjeli, to bas i nije bila sreca, prvo Arsenal je igrao solidnu odbranu,a vala ni ovi nisu znali dati gola.. Ja ne vjerujem da ce onaj vise dati onakav gol, ono mu je jednostavno jednom legla, podsjeca me na gol Dannya Rose-a(i to ne golom nego nacinom na koji je dat i u koje vrijeme).. Kad Gervinho i Walcott shvate da igraju u istom timu to ce valjati, prvo Gervinho je mogao dati asistenciju Walcottu kad je prosao onu dvojicu, ali je sutao, a onda Walcott je mogao odigrati dobru povratnu Gervinho, ali je i on pokusao sutati... Jos kad skontas da nisu igrali Jack i Tv... Ima ovdje jos mjesta za napredak, a da li ce napredovati vidjeti cemo..
Celik!3,2,2.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 13 sep 2011, 23:30

Profesor je napisao/la:@Arnelinho
jao covjece romana :mrgreen: optimistican si, iako mislim da nemas razloga za to. Sta se tice "dizanja trofeja" o tome ce se MOZDA moci pricat oko nove godine, kad vidimo kako ce se ovi igraci sto su dosli snaci u ekipi. Jer jedini Arteta je provjeren igrac u EPL. Jedino sta mozemo dici ove sezone je FA ili Carling cup.

p.s.
utakmica je bila na novom programu POP kino2...
:lol: To sam se pod dojmom raspis'o. :D
Naravno da sam optimista ,iskreno u životu sam veliki optimista i entuzijasta,a @Bosco može potvrditi i sanjar :lol: :mrgreen:

Arsenal će biti bliže trofeju ove sezone nego prošle, a ako ove ne osvoji u sl. će 100% smijem u kuću da hoće. :D
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 13 sep 2011, 23:31

Hajmo onda po kuću, dobro bi mi došla jedna u Sloveniji. :lol:

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 13 sep 2011, 23:32

Arnelinho je napisao/la:
:lol: To sam se pod dojmom raspis'o. :D
Naravno da sam optimista ,iskreno u životu sam veliki optimista i entuzijasta,a @Bosco može potvrditi i sanjar :lol: :mrgreen:

Arsenal će biti bliže trofeju ove sezone nego prošle, a ako ove ne osvoji u sl. će 100% smijem u kuću da hoće. :D
kolko kvadrata??? :D

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.