NK Jedinstvo Bihać

Moderator/ica: GracanicaAA

NeRi_K
Kontakt:

Re: N.K Jedinstvo Bihac

Post Postao/la NeRi_K » 12 sep 2011, 19:14

L' Imperator je napisao/la:
AboveTheLaw je napisao/la:
TehnickiDirektor je napisao/la:http://www.****/vijesti/245- ... anici.html
Eto sad ni sudija ne valja, a igracu Bratstva dao crveni karton ccc.
taj crveni i penal su bili da se malo "izvadi", jer tako svaki sudija radi kad zasere (sudi sve moguce u korist domacina)..,al' opet ne znam, jer nisam gled'o utakmicu..
100% je Jedinstvo pokradeno, ali opet to nije izgovor za ovakav debakl, da smo mi prava ekipa pobjedili bi mi i sudiju. Ali u ovoj ligi se posteno ne moze biti ni u sredini tabele, ali sami smo krivi sto smo dopustili da se svi seru na Bihać i Bišćane. Kolo prije ovoga Vitez je igrao u Bihaću i imao domaćinsko suđenje, a to dovoljno govori da je Jedinstvo prepusteno samo sebi, kad ti se to desi u ovakvoj kaubojskoj ligi ne pise ti se dobro.

Jedinstvo jeste lose i nema nikakve sanse da se bori za prvo mjesto, ali kad se sve sabere i oduzme mogu biti 0d 5 do 10 mjesta na tabeli da nema sudijske lakrdije.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

FKKC
Kontakt:

Post Postao/la FKKC » 12 sep 2011, 19:56

A ono u Mionici nije jel tako krađa :)
PS. Nije nikakva provokacija ;)

Bihac-City-Boy
Kontakt:

Post Postao/la Bihac-City-Boy » 12 sep 2011, 20:40

FKKC je napisao/la:A ono u Mionici nije jel tako krađa :)
ja se vec zacudio zasto niko iz Cazina ne pise neke provokacije na racun Biscana ovdje s obzirom da svi znamo ko ima komplekse :)
~ Sila Nebeska Bihać 96 ~

http://www.**** - Oficijalni sajt NK Jedinstvo

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 12 sep 2011, 23:09

FKKC je napisao/la:A ono u Mionici nije jel tako krađa :)
Ono u Mionici je neznanje sudije, a da sam i ja pogledao utakmicu i miru sigurno bih nasao situacija u kojima je Jedinstvo osteceno. Premier liga moze se reci ide po organizaciji naprijed, a Prva liga FBiH sve vise i vise propada i niko nista ne poduzima.

F.G.R. HARMANI
Kontakt:

Post Postao/la F.G.R. HARMANI » 13 sep 2011, 14:00

Sudije su stara prica, ako cemo gledati kvalitet, ne moze ti Vitez dati tri gola i Bratstvo cetiri da hjebe rak raka. Zato pamti pa vrati, pogledajte ko je sudio utakmicu protiv Bratstva, pa se sjetite ko je sudio cuvenu utakmicu protiv orasja 0:0 u Bihacu koja nas je izbacila iz premijer lige i sve ce biti jasno.

Kako se uvijek moze posteno odigrati protiv npr. Rudara ili Buducnosti, bez provokacija, grubih startova, bez kartona?? Alo problem je kad gostujes seoskim ekipama, pa kad im dodje Jedinstvo kao da je dosla Barcelona. Pobjediti ili zivot poloziti.
MENI MOJE, A VAMA VASE

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 13 sep 2011, 14:06

ocito da je najlakse traziti izgovore. nekad su drugi trazili izgovore zbog poraza od Jedinstva, a ta su se vremena, nazalost, promijenila..
Volim te Bosno!!!

F.G.R. HARMANI
Kontakt:

Post Postao/la F.G.R. HARMANI » 13 sep 2011, 14:35

@NERI ne bih se slozio s tobom da Jedinstvo ima tim za 5-10 mjesta. Ja mislim drugacije. Pojacanja su dobra i kvalitetna, ako cemo gledati igracki kadar tu smo rame uz rame sa Rudarom i Buducnosti. U to sam siguran.
Samo je kod nas jedan problem. Igracima se postavljaju veliki ciljevi i ocekivanja, igra se pod velikom pritiskom, a zauzvrat im se malo daje. Da ti ne pricam o tome kako nas docekuju na noz na gostovanjima(izuzetak pojedinim gradovima), i koliki je motiv sjebati Jedinstvo.

Drugi glavni problem je unutrasnja infrastruktura i organizacija. Nemas upravu, sve se svodi na par pojedinaca, a da budemo jasni, ja vise ne znam ni ko je sta u jedinstvu. Zato se ni ne mogu ocekivati neka znacajnija ulaganja u klub, jer kome davati pare. Klub je parazit budzeta, i zivi na aparatima, od one crkavice sto im dadne nacelnik, cime se mogu podmiriti one osnovne obaveze tokom sezone. Igraci nemaju za bibera, i onda si primoran osipati bodove protiv Viteza za neku mizernu paru, jer mora od neceg da se prezivi, da se ne bi desavali odlasci i rasipanja. Neka prica sta ko hoce, bez uticaja na sudije i bez kupovanja bodova u gostima nema Premijer lige, a ni opstanka u ligi, a mi te pare zasad nemamo.

Ti si spominjao igrace od proslih sezona koji su dolazili i odlazili. Opet se radi nerezonski. dovedes kvalitetna pojacanja, a onda ih nemas cime placati, tako da ih ne mozes odrzati tokom ciljele sezone, nakon cega se redovno na zimskoj pauzi desava raspad sistema onda kada pomislimo da je krenulo na bolje. nadam se da tako nece biti i ove sezone. kakvu smo starsnu ekipu imali prosle sezone, koja se sprdala sa GOSKOM zabivsi im tri gola u sedam minuta. Ni ove godine nije nista losija, tako da se tu ne slazem s tobom, jos nista nije izgubljeno jer je liga tek pocela, a ja mislim da ce se tek napredovati iz kola u kolo.
Pa ti vidi jedna Krajina je na drugom mjestu, za koju smo Mancester. Ja hebem ligu u kojoj je Mirvic medju najboljim strijelcima.Pravu stvar je napravio Rudar. komponovali tim prosle sezone, na poluzeni bili ocajni, ja ih vec vidio na izlaznim vratima, o onda bili najbolji tim proljeca, sacuvali ekipu i kontinuitet, zato su sada favoriti.
Znaci krucijalni problem je sto se radi nerezonski i organizacija u klubu, a da budemo realni, kod nas je losa, kod drugih timova je jos gora. kada bi to uspjeli, uz par jakih ljudi koji su sposbni privuci financije mogli bi biti stabilan premijerligas, a da ti ne govorim o fucanjima po ovoj ligi. ja mislim pozitivno i nadam se najboljem. Verujem da mozemo do kraja bez obzira na sve.
MENI MOJE, A VAMA VASE

Petko
Kontakt:

Post Postao/la Petko » 13 sep 2011, 15:12

F.G.R. HARMANI je napisao/la:Sudije su stara prica, ako cemo gledati kvalitet, ne moze ti Vitez dati tri gola i Bratstvo cetiri da hjebe rak raka. Zato pamti pa vrati, pogledajte ko je sudio utakmicu protiv Bratstva, pa se sjetite ko je sudio cuvenu utakmicu protiv orasja 0:0 u Bihacu koja nas je izbacila iz premijer lige i sve ce biti jasno.

Kako se uvijek moze posteno odigrati protiv npr. Rudara ili Buducnosti, bez provokacija, grubih startova, bez kartona?? Alo problem je kad gostujes seoskim ekipama, pa kad im dodje Jedinstvo kao da je dosla Barcelona. Pobjediti ili zivot poloziti.
Cuj seoskim ekipama de decko ohladi,znaci trebali bi pustat jedinstvu lagano pobjedu ,a znaju da ih mogu natankat
Šejtani Cazin 1999 !

Rekao sam neću kriti, Krajina će mi život biti -.-

FKKC
Kontakt:

Post Postao/la FKKC » 13 sep 2011, 20:43

F.G.R. HARMANI je napisao/la:Sudije su stara prica, ako cemo gledati kvalitet, ne moze ti Vitez dati tri gola i Bratstvo cetiri da hjebe rak raka. Zato pamti pa vrati, pogledajte ko je sudio utakmicu protiv Bratstva, pa se sjetite ko je sudio cuvenu utakmicu protiv orasja 0:0 u Bihacu koja nas je izbacila iz premijer lige i sve ce biti jasno.

To i jest vaš problem, što su drugi seljaci, što je ova liga za seljake, ali vi ni u ovoj ligi ne možete biti ispred seljaka ;)

Pozdrav za sve realne navijače i ljude dobre volje

F.G.R. HARMANI
Kontakt:

Post Postao/la F.G.R. HARMANI » 14 sep 2011, 14:46

Zao mi je ako se neko nalazi prozvan. ne mislim na seljake kao ljude koji dolaze sa sela, nego mislim na mentalite koji vlada u ligi. prosao sam sito i reseto, sva moguca gostovanja jedinstva u premijer ligi, kupu i federaciji i znam o cemu pricam. Kako objasniti mentalitet pojedinih sredina gdje kada dolazis na utakmicu gledas kako izvuci zivu glavu, kada se igraci vracaju sa turbanima od zavoja na glavama, kada ti se ciljano dijele kartoni, kada ne mozes proci na gostovanju bez crvenog kartona ili golova iz ofsajda i penala ( U Gracanici dva) uz jedan jedini moto: Prebiti i oteti pobjedu pod svaku cijenu.

Ja mislim generalno o kulturi koja vlada u ligi, a pri tome nikoga ne izdvajam posebno pa cak ni Jedinstvo, ali ko je bio u Bihacu mogao je vidjeti sta je sportsak kultura. Ili neka dodje i sam prosudi.( Rekao sam cast pojedincima kao npr. Kakanj, Banovici, Bugojno...)

Molicu lijepo ako se nekom ne svidjaju moji komentari, neka me postedi citiranja, jer se nemam zivaca raspravljati.
MENI MOJE, A VAMA VASE

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 14 sep 2011, 16:03

F.G.R. HARMANI je napisao/la:Zao mi je ako se neko nalazi prozvan. ne mislim na seljake kao ljude koji dolaze sa sela, nego mislim na mentalite koji vlada u ligi. prosao sam sito i reseto, sva moguca gostovanja jedinstva u premijer ligi, kupu i federaciji i znam o cemu pricam. Kako objasniti mentalitet pojedinih sredina gdje kada dolazis na utakmicu gledas kako izvuci zivu glavu, kada se igraci vracaju sa turbanima od zavoja na glavama, kada ti se ciljano dijele kartoni, kada ne mozes proci na gostovanju bez crvenog kartona ili golova iz ofsajda i penala ( U Gracanici dva) uz jedan jedini moto: Prebiti i oteti pobjedu pod svaku cijenu.

Ja mislim generalno o kulturi koja vlada u ligi, a pri tome nikoga ne izdvajam posebno pa cak ni Jedinstvo, ali ko je bio u Bihacu mogao je vidjeti sta je sportsak kultura. Ili neka dodje i sam prosudi.( Rekao sam cast pojedincima kao npr. Kakanj, Banovici, Bugojno...)

Molicu lijepo ako se nekom ne svidjaju moji komentari, neka me postedi citiranja, jer se nemam zivaca raspravljati.
Tvoji komentari su na mjestu a zanima me gdje je bilo najgore a odakle nosiš najpozitivnija iskustva .Te tvoje iskreno mišljenje kako je u Bihaću. :idea:
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

F.G.R. HARMANI
Kontakt:

Post Postao/la F.G.R. HARMANI » 15 sep 2011, 12:11

DRHAUSE je napisao/la:
F.G.R. HARMANI je napisao/la:Zao mi je ako se neko nalazi prozvan. ne mislim na seljake kao ljude koji dolaze sa sela, nego mislim na mentalite koji vlada u ligi. prosao sam sito i reseto, sva moguca gostovanja jedinstva u premijer ligi, kupu i federaciji i znam o cemu pricam. Kako objasniti mentalitet pojedinih sredina gdje kada dolazis na utakmicu gledas kako izvuci zivu glavu, kada se igraci vracaju sa turbanima od zavoja na glavama, kada ti se ciljano dijele kartoni, kada ne mozes proci na gostovanju bez crvenog kartona ili golova iz ofsajda i penala ( U Gracanici dva) uz jedan jedini moto: Prebiti i oteti pobjedu pod svaku cijenu.

Tvoji komentari su na mjestu a zanima me gdje je bilo najgore a odakle nosiš najpozitivnija iskustva .Te tvoje iskreno mišljenje kako je u Bihaću. :idea:
Pa meni je iskreno nabolje bilo u Zenici, Robija nas je posebno gotivila, a i dan danas medju njima imam dosta prijatelja posebno momci iz Ilegal Crew(Koje ovom prilikom pozdravljam), tako da sam svaku utakmicu u Zenici sto jedinstva, sto repke ocekivao sa merakom.
Od svih gostovanja bih posebno izdvojio jos i Lukavicu(Istocno Sarajevo), Sokolove necu komentarisati, ali publika kao publika je bila vise nego korektna, bez psovki, provokacija i cak korektno odrzana minuta sutnje novinaru iz Bihaca.
Posebno je bilo tesko ici u Mostar(gdje se par nasih momaka borila za goli zivot, i koje je spasila grupa Ultrasa, i njih ovom prilikom pozdravljam) ili Banja Luku.
Neugodno je bilo na Kosevu zbog psovki i provokacija, (nicim iziritirani pojedinci).

Ovu ligu je suvisno komentarisati, gdje se pojedina mjesta docepaju malo viseg ranga, misleci da je to vrhunac... da dalje ne komentarisem. U Kladusi i Cazinu je doslovno teror ili drugim gradovima USK, gdje se uvijek jednim okom prati situacija u Jedinstvu, i amina nagadja o mogucim raspletima.
Fino je docu u Bugojno ili Kakanj(doduse tu sam imao manju neugodnost, ako se tako moze nazvati, ali to sam sa momcima iz Kaknja glatko rascistio kasnije, radilo se o nesporazumu).

Za Bihac ti mogu garantovati, ne znam da li se iko ikada zalio na gostoprimstvo,ili na incidente, ako jeste bujrum neka javi, mada sumnjam, ali sam cesto bio u prilici procitati izjave trenera ili uprave drugih klubova. Znam samo da su ekipe Buducnosti iz Banovica i Modrice Maxime kolektivno urucili zahvalnicu za uredno gostoprimstvo i korektnost publike. Bilo je incidenata sa Skriparima iz SB i sa Alkohol Boysima iz prijedora, izazvanih zbog uvreda na vjerskoj i nacionalnoj osnovi.

Ja pozivam bilo koga ako ikada bude dolazio u Bihac gledati svoj klub da mi se obrati, neka ponese sve moguce rekvizite, ja cu licno za njega garantovati i nece mu dlaka sa glave faliti.
MENI MOJE, A VAMA VASE

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 15 sep 2011, 16:25

Nekad ponos, danas sramota

slika

Nije to bilo tako davno... 19. juna. 1999. godine, na preuređenom stadionu „Pod borićima“ igrao se europski nogomet. Bila je to prva zvanična međunarodna utakmica a protivnik Jedinstvu u 1. kolu Intertoto kupa bila je ekipa Gi Gotu s Farskih ostrva. Pred 10000 gledalaca u prvom susretu Jedinstvo je slavilo rezultatom 3:0. Osim što je ovo bio prvi susret Jedinstva na euro sceni on nosi još neke historijske detalje.

Selam Tulić koji je u toj utakmici postigao prvi pogodak je ujedno prvi pogodak nekog bosanskohercegovačkog igrača u euro kupovima od osamostaljenja Bosne i Hercegovine, a nakon uzvratnog susreta na Farskim ostrvima Jedinstvo je prvi BiH klub koji se uspio plasirati u drugo kolo nekog evropskog takmičenja po osamostaljenju Bosne i Hercegovine. U drugom kolu ovog takmičenja Jedinstvo nije uspjelo proći tim iz Rumunije, ekipu Cahlaula pa je san o ugošćavanju velikog Juventusa u 3. kolo ostao samo san.

Šta danas sanjamo!?

Šta danas sanjamo!? Sanjamo borbu za povratak u Premijer ligu, danas ne sanjamo Premijer ligu, već bi svi bili zadovoljni da se bar borimo za status premijerligaša do zadnjih nekoliko kola. Danas naše Jedinstvo gubi od provincijskih klubova, a imamo silna pojačanja, čak i neke internacionalce (Brazil, Obala Slonovače, Francuska itd.), često u gradu, na ulicama grada, među navijačima možemo čuti rečenicu: „ Da se iskupi 11 momaka sa ulice, ne bi od Goražda primilo 4 gomada u Bihaću.“. Zadnje dvije utakmice Jedinstvo je primilo 7 komada ( „četvorku“ od Bratstva, „tricu“ od Viteza), a utakmicu Kupa BiH nećemo ni spominjati (Vitez-Jedinstvo 6:2).

U subotu dolazi Gradina, Jedinstvo se nalazi na poziciji 13 (trinaest). Sanjali Juventus, sanjali Premijer ligu, sanjamo borbu za Premijer ligu, a stvarnost je borba za opstanak u Prvoj ligi Federacije BiH. Da nam svima bude lakše, još uvijek smo „prvoligaši“.

Izvor: biscani.net

Bihac-City-Boy
Kontakt:

Post Postao/la Bihac-City-Boy » 15 sep 2011, 23:55

vise mi muka od ovog "nekad ponos a danas sramota" ..
samo kukamo... nek nesto naprave ovi nasi mangasi u Bihacu hebo ih bog vise ..

Gistro Bančo
Kontakt:

Post Postao/la Gistro Bančo » 16 sep 2011, 21:42

Selam Tulić koji je u toj utakmici postigao prvi pogodak je ujedno prvi pogodak nekog bosanskohercegovačkog igrača u euro kupovima od osamostaljenja Bosne i Hercegovine .
NETAČNO
Prvi pogodak je dao Amar Ferhatović na utakmici Germinal - Sarajevo

TehnickiDirektor
Kontakt:

Post Postao/la TehnickiDirektor » 17 sep 2011, 00:22

http://www.****/vijesti/248- ... atini.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Petko
Kontakt:

Post Postao/la Petko » 17 sep 2011, 22:47

cestitke komsijama
Šejtani Cazin 1999 !

Rekao sam neću kriti, Krajina će mi život biti -.-

TehnickiDirektor
Kontakt:

Post Postao/la TehnickiDirektor » 17 sep 2011, 22:55

http://www.****/vijesti/249.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Bihac-City-Boy
Kontakt:

Post Postao/la Bihac-City-Boy » 22 sep 2011, 17:12

http://www.****/vijesti/252- ... ovine.html" onclick="window.open(this.href);return false;

:)

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 22 sep 2011, 18:18

F.G.R. HARMANI je napisao/la:
DRHAUSE je napisao/la:

Pa meni je iskreno nabolje bilo u Zenici, Robija nas je posebno gotivila, a i dan danas medju njima imam dosta prijatelja posebno momci iz Ilegal Crew(Koje ovom prilikom pozdravljam), tako da sam svaku utakmicu u Zenici sto jedinstva, sto repke ocekivao sa merakom.
Od svih gostovanja bih posebno izdvojio jos i Lukavicu(Istocno Sarajevo), Sokolove necu komentarisati, ali publika kao publika je bila vise nego korektna, bez psovki, provokacija i cak korektno odrzana minuta sutnje novinaru iz

Ja pozivam bilo koga ako ikada bude dolazio u Bihac gledati svoj klub da mi se obrati, neka ponese sve moguce rekvizite, ja cu licno za njega garantovati i nece mu dlaka sa glave faliti.
Javit ću ti se za 4 godine kad budem dolazio u Bihać :D :D
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: successminator i 12 gostiju.