Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
steta, trebalo je placati onih sest maraka makar zbog serije a i bundeslige. pa makar morali slušati onoga muratovića. sada ćemo morati slusati neke strane komentatore švabe ili talijane koje uopće ne razumijemo
Re: TSG 1899 Hoffenheim
Asistencija vede,salihovic morao da krpi rupe u timu inace pola prvotimaca nije igralo.Tako da su se dobro napatili u prvom poluvremenu.
Ali nisu jedini,neki prvoligasi su ispali od nizeligasa u prvom kolu kupa.
Ali nisu jedini,neki prvoligasi su ispali od nizeligasa u prvom kolu kupa.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-
- Kontakt:
TAKO MI JE ZAO STO NECU MOCI KO COVJEK DA IH GLEDAM NA TV VEC CU GANJATI TAMO NEKE JUSTINE.TV I SL. 

- Omerbavarac
- Kontakt:
Otpušten prvi trener u Bundesligi
Prvi je trener u novoj sezoni njemačke Bundeslige ostao bez posla, i to prije njezina početka. Riječ je o Jörnu Andersenu, dosadašnjem strategu novog Bundesligaša Mainza...
Njegova je momčad podbacila u subotnjem dvoboju prvog kola Njemačkog kupa kod četvrtoligaša Lübecka izgubivši 2-1. Vodstvo kluba reagiralo je po hitnom postupku i otkazalo norveškom treneru koji je momčad preuzeo prošlog srpnja uvevši je odmah u viši rang natjecanja. Ugovor je imao do ljeta 2010. godine.
Momčad će do daljnjega voditi dosadašnji trener Mainzove U19 momčadi, 35-godišnji Nico Bungert.
Posrtaj u DFB Pokalu više je bio povod negoli uzrok otkaza Norvežaninu. Protiv njega pobunili su se sami igrači. Smatrali su da ih trener isuviše iscrpljuje.
Tijekom ljetnih priprema momčad je pretrpjela čak 14 slučajeva ozbiljnijih ozljeda, od kojih neki igrači u više navrata. Najteži je incident bio lom kosti u stopalu Chadlija Amrija (24).
Prvi je trener u novoj sezoni njemačke Bundeslige ostao bez posla, i to prije njezina početka. Riječ je o Jörnu Andersenu, dosadašnjem strategu novog Bundesligaša Mainza...
Njegova je momčad podbacila u subotnjem dvoboju prvog kola Njemačkog kupa kod četvrtoligaša Lübecka izgubivši 2-1. Vodstvo kluba reagiralo je po hitnom postupku i otkazalo norveškom treneru koji je momčad preuzeo prošlog srpnja uvevši je odmah u viši rang natjecanja. Ugovor je imao do ljeta 2010. godine.
Momčad će do daljnjega voditi dosadašnji trener Mainzove U19 momčadi, 35-godišnji Nico Bungert.
Posrtaj u DFB Pokalu više je bio povod negoli uzrok otkaza Norvežaninu. Protiv njega pobunili su se sami igrači. Smatrali su da ih trener isuviše iscrpljuje.
Tijekom ljetnih priprema momčad je pretrpjela čak 14 slučajeva ozbiljnijih ozljeda, od kojih neki igrači u više navrata. Najteži je incident bio lom kosti u stopalu Chadlija Amrija (24).
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Jedva se provuće HSV u kupu, imalu su puno sreće, na penale prošli 

Isto kao Bayern predprosle godine protiv Burghausena, ako ce poslije sve pomesti onda nek su se veceras provukli, ah da nismo prosli ja mislim da Petric i Ze se ne bi smjeli vratiti u Hamburg, godpodo kontra se rijesava kada imate gol prednosti hladnokrvno, a ne nekim akrobacijama.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Ma HSV ce da ispuha vrlo brzo.
Hem im trener Labadia pa cak je i Weh sposobniji od njega.Hem ruku na srce nisu se nesto ni pojacali.
Ze jest igrac ali njegov rok upotrebe je odavno nacet,Petric i njegova igra promijenjiva ko i tropsko vrijeme.
Hem im trener Labadia pa cak je i Weh sposobniji od njega.Hem ruku na srce nisu se nesto ni pojacali.
Ze jest igrac ali njegov rok upotrebe je odavno nacet,Petric i njegova igra promijenjiva ko i tropsko vrijeme.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Pa kako bi onda da odes na tribine.Tamo bi ti mozda nena Fahreta prenosiladeni_m1312 je napisao/la:TAKO MI JE ZAO STO NECU MOCI KO COVJEK DA IH GLEDAM NA TV VEC CU GANJATI TAMO NEKE JUSTINE.TV I SL.

-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Nisu se pojacali ?harishp je napisao/la:Ma HSV ce da ispuha vrlo brzo.
Marcus Berg, David Rozehnal,Zé Roberto,Eljero Elia ... Pa ovo su sve igracine, Berg i Elia ce biti igracine i to kakve ! A o Ze Ro ne trebam puno pricati, Rozehnal beton stoper ... I nisu se pojacali pa brate ti onda veze nemas o sportu !
amerosm je napisao/la:Isto kao Bayern predprosle godine protiv Burghausena, ako ce poslije sve pomesti onda nek su se veceras provukli, ah da nismo prosli ja mislim da Petric i Ze se ne bi smjeli vratiti u Hamburg, godpodo kontra se rijesava kada imate gol prednosti hladnokrvno, a ne nekim akrobacijama.
Da, sječam se te utakmice, ali smiješno mi bilo da su oni imali penal za pobjedu i Titan ga odbarnio, u tom trenutku nije bilo smiješno ali sada jeste. Ima tu i st. pauli s kojim je uvijek tuga igrati u kupu heheh. Ma dobro šta znaš ko će osvojiti kup, još je dug put do Berlina.
WIR FAHREN NACH BERLIN.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Kao prvo dobrodosao, evo povecava se kolonija navijaca Bayerna....
Slazem se s tobom da stutgart pravi respektabilnu ekipu, ali treba tu jos igraca, ponajvise u odbrani, bar sto se mene tice. Napad im je isuvise dobar tako da tu vise nece dovoditi igrace definitivno, ali jos jednom naglasavam, odbrana im je najslabiji dio tima...

Slazem se s tobom da stutgart pravi respektabilnu ekipu, ali treba tu jos igraca, ponajvise u odbrani, bar sto se mene tice. Napad im je isuvise dobar tako da tu vise nece dovoditi igrace definitivno, ali jos jednom naglasavam, odbrana im je najslabiji dio tima...

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
FC BAYERN je napisao/la:Nisu se pojacali ?harishp je napisao/la:Ma HSV ce da ispuha vrlo brzo.
Marcus Berg, David Rozehnal,Zé Roberto,Eljero Elia ... Pa ovo su sve igracine, Berg i Elia ce biti igracine i to kakve ! A o Ze Ro ne trebam puno pricati, Rozehnal beton stoper ... I nisu se pojacali pa brate ti onda veze nemas o sportu !

...where amazing happens...Le bRon James...CHOSEN-1...MVP
Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...
C.R-9 "uno,dos,tres HALA MADRID"
Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...
C.R-9 "uno,dos,tres HALA MADRID"
Isto kao što ti misliš Ronaldom, Kakom Arbeloam osvojiti titulu u Španiji 

Tu je to negdjeRz88 je napisao/la:Isto kao što ti misliš Ronaldom, Kakom Arbeloam osvojiti titulu u Španiji

zaboravio si timu gebharta...ja da sam na njihovom mjestu doveo bih kisslinga iz leverkusenaa a pozada metzeldera i jensenaMarcos je napisao/la:VfB Stuttgart
Prvo moram da kazem da sam veliki fan Bayerna, ali posto je vec dosta pisano o njima ja bi se samo malo osvrnuo na ekipu VfB Stuttgart.Odmah moram pohvaliti Markusa Babbela jer cini mi se da Stuttgart pravi cak i evropski respektabilnu ekipu.Naravno svi znate o odlasku Maria Gomeza, ali cini mi se da su se pobrinuli za tu situaciju i cak vidim odlican potez u dovodjenju Pavela Pogrebnyaka.Na listi novajlija je naravno i neizostavni Hleb, stvarno ne zelim trositi rijeci o njemu(iako se bojim kako je uticalo na njega propala sezona u Barci).Ostatak ekipe stvarno izgleda dobro, naravno vidno je i to da mladost (osim Lehmana) cini ovu ekipu, pa imamo S.Tasci, S.Khedira, C.Marica koji definitivno obecavaju.Sredina terena je nesto sto bi trebalo da "vuce" igru "svaba" Hitzlesberger -- Hilbert -- Khedira -- Hleb, naravno u sistemskoj rotaciji ce svoje mjesto naci i Simak kao i Basturk. Na kraju bi samo istakao da ce Stuttgart igrati zapazenu ulogu ponovo u BL a za CL otom-potom.
-
- Kontakt:
ne zivim ja u sinshajmu burazharishp je napisao/la:Pa kako bi onda da odes na tribine.Tamo bi ti mozda nena Fahreta prenosiladeni_m1312 je napisao/la:TAKO MI JE ZAO STO NECU MOCI KO COVJEK DA IH GLEDAM NA TV VEC CU GANJATI TAMO NEKE JUSTINE.TV I SL.

- el-fighter
- Kontakt:
Ma odmah u prvom kolu ćemo ih gledati na FTV-u. Igraju derbi kola sa Bayernom i nema šanse da prenose neku drugu tekmu. Pošto navijam za Bayern volio bih da odigraju neriješeno. Ove sezone će biti pravo jaki, samo da nastave da igraju atraktivan nogomet.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
da li si slucajno pratio sta se desava sa prenosima bundeslige????????????????????????????????el-fighter je napisao/la:Ma odmah u prvom kolu ćemo ih gledati na FTV-u. Igraju derbi kola sa Bayernom i nema šanse da prenose neku drugu tekmu. Pošto navijam za Bayern volio bih da odigraju neriješeno. Ove sezone će biti pravo jaki, samo da nastave da igraju atraktivan nogomet.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Evo konacno je doslo vrijeme za novu sezonu Bundeslige, u kojoj cemo nadam se uzivati (samo je je pitanje na kojem kanalu). U Bundesligi je ovog ljeta bilo dosta promjena sto se tice igrackog kadra klubova i trenerskih pozicija, pa je pocetkom juna pola Bundeslige trazilo nove trenere. Ostalo je jos malo vremena do prvog zvizduka i nadam se opet velikih uzmudjenja. Danas cu poceti sa analizom klubova koji ce se boriti za titulu i Evropu, pa cemo krenuti redosljedom kojim se zavrsila prethodna sezona. Medjutim u mojim postovima cu detaljno ulaziti u strukturu kluba jer ima onih koji ne prate cesto Bundesligu.
VFL Wolfsburg
Uprava: Peter Hasse, Stephan Ehlers i Werner Harmeling
Sportski direktor: Armin Veh
Trener: Armin Veh
Igracki kadar
Golmani: Diego Benaglio, Andre Lenz
Odbrana: Cristian Zaccardo, Rodrigo Alvim, Marcel Schäfer, Ricardo Costa, Jan Šimůnek, Alexander Madlung, Peter Pekarík, Sascha Riether, Daniel Reiche, Andrea Barzagli
Vezni red: Josué, Thomas Kahlenberg, Zvjezdan Misimović, Makoto Hasebe, Jonathan Santana, Karim Ziani, Fabian Johnson, Daniel Adlung, Christian Gentner, Daniel Baier, Sebastian Schindzielorz
Napad: Edin Džeko, Grafite, Ashkan Dejagah, Obafemi Martins
Dosli: Kahlenberg, Ziani, Jonhson, Martins
Otisli: Makiadi, Caiuby, Okubo, Hill, Radu
Sistem koji bi trebali igrati nardene sezone
---------------------------------Banaglio-----------------------------------
Riehter-----------Barzagli------------------Šimunek-------------Schäfer
----------------------------------Josue--------------------------------------
Ziani----------------------------------------------------------------Gentner
--------------------------------Misimovic-----------------------------------
---------------------Grafite-----------------Dzeko-------------------------
Sta reci za Wolfsburg koji je prosle godine bio isto kao feniks iz pepela, nakon prvog dijela sezone niko nije vjerovao da mogu izboriti Evropu, a o titulu da ne pricamo, medjutim dogodilo se te polusezone ono sto je Magath skalpao dvije godine, i poceli su mesti sve pred sobom, pa tako su sezonu 08/09 zasluzeno zavrsili na prvom mjestu (ko pobjedi Bayern 5-1 i pokaze mu kako se igra fudbal, to je i zasluzio). Medjutim pri karju te pomenute sezone doslo je na vidjelo da ce Magath napustiti Wolfsburg i preci u redove Schalkea, i uprava "vukova" dan nakon osvojene titule je predstavila Armina Veha za novog trenera. Sto se tice igrackog kadra kako gore vidite ekipu su napustili igraci koji nisu nista znacili prethodnih sezona, a dovedena su kvalitetna pojacanja, ili da odmah igraju u prvoj postavi ili kao zamjena za odlicne igrace iz prve postave. MIslim moze se reci da su sto se tice igrackog kadra bolji za 20 % u odnosu na prethodnu godinu.
Prednosti: Imaju odlican vezni red i napad, gdje se moze kvalitetno zamjeniti igracem sa klupe bez velikog straha, takodjer ekipa je odlicno uigrana.
Mane: Po meni to je da nemaju kvalitetnog drugogo stopera, necu ni da pomisljam sta bi se deslio kad bi Barzagli morao propustiti par utakmica, i takodjer nemaju kvalitetnu zamjenu za kapitena Josuea. Dalje mislim isto da je trener velika opasnost u slucaju serije losih rezultata, kako ce ekipa reagovati, hoce li praviti uzbunu itd. , jer za mene Veh nije trener tipa Magatha s kojim se ne smijes zahebavati, isto tako je vazan faktor kako ce podnijeti nastupe u Evorpi, jer Wolfsburg nema iskustva s igranjem Evropskih utakmica na duzi period.
Prognoza: Mislim da Wolfsburg ove godine nece uspjeti odbraniti titulu prvaka Njemacke, medjutim na kraju sezone ce opet zavrsiti visoko i pripast ce im pozicija 2 ili 3.
VFL Wolfsburg
Uprava: Peter Hasse, Stephan Ehlers i Werner Harmeling
Sportski direktor: Armin Veh
Trener: Armin Veh
Igracki kadar
Golmani: Diego Benaglio, Andre Lenz
Odbrana: Cristian Zaccardo, Rodrigo Alvim, Marcel Schäfer, Ricardo Costa, Jan Šimůnek, Alexander Madlung, Peter Pekarík, Sascha Riether, Daniel Reiche, Andrea Barzagli
Vezni red: Josué, Thomas Kahlenberg, Zvjezdan Misimović, Makoto Hasebe, Jonathan Santana, Karim Ziani, Fabian Johnson, Daniel Adlung, Christian Gentner, Daniel Baier, Sebastian Schindzielorz
Napad: Edin Džeko, Grafite, Ashkan Dejagah, Obafemi Martins
Dosli: Kahlenberg, Ziani, Jonhson, Martins
Otisli: Makiadi, Caiuby, Okubo, Hill, Radu
Sistem koji bi trebali igrati nardene sezone
---------------------------------Banaglio-----------------------------------
Riehter-----------Barzagli------------------Šimunek-------------Schäfer
----------------------------------Josue--------------------------------------
Ziani----------------------------------------------------------------Gentner
--------------------------------Misimovic-----------------------------------
---------------------Grafite-----------------Dzeko-------------------------
Sta reci za Wolfsburg koji je prosle godine bio isto kao feniks iz pepela, nakon prvog dijela sezone niko nije vjerovao da mogu izboriti Evropu, a o titulu da ne pricamo, medjutim dogodilo se te polusezone ono sto je Magath skalpao dvije godine, i poceli su mesti sve pred sobom, pa tako su sezonu 08/09 zasluzeno zavrsili na prvom mjestu (ko pobjedi Bayern 5-1 i pokaze mu kako se igra fudbal, to je i zasluzio). Medjutim pri karju te pomenute sezone doslo je na vidjelo da ce Magath napustiti Wolfsburg i preci u redove Schalkea, i uprava "vukova" dan nakon osvojene titule je predstavila Armina Veha za novog trenera. Sto se tice igrackog kadra kako gore vidite ekipu su napustili igraci koji nisu nista znacili prethodnih sezona, a dovedena su kvalitetna pojacanja, ili da odmah igraju u prvoj postavi ili kao zamjena za odlicne igrace iz prve postave. MIslim moze se reci da su sto se tice igrackog kadra bolji za 20 % u odnosu na prethodnu godinu.
Prednosti: Imaju odlican vezni red i napad, gdje se moze kvalitetno zamjeniti igracem sa klupe bez velikog straha, takodjer ekipa je odlicno uigrana.
Mane: Po meni to je da nemaju kvalitetnog drugogo stopera, necu ni da pomisljam sta bi se deslio kad bi Barzagli morao propustiti par utakmica, i takodjer nemaju kvalitetnu zamjenu za kapitena Josuea. Dalje mislim isto da je trener velika opasnost u slucaju serije losih rezultata, kako ce ekipa reagovati, hoce li praviti uzbunu itd. , jer za mene Veh nije trener tipa Magatha s kojim se ne smijes zahebavati, isto tako je vazan faktor kako ce podnijeti nastupe u Evorpi, jer Wolfsburg nema iskustva s igranjem Evropskih utakmica na duzi period.
Prognoza: Mislim da Wolfsburg ove godine nece uspjeti odbraniti titulu prvaka Njemacke, medjutim na kraju sezone ce opet zavrsiti visoko i pripast ce im pozicija 2 ili 3.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Serem se na Eurosport.Ni nemam ga na kablovskoj.Ostaje mi samo da se molim Bogu da Bundesliga bude na FTV!
12.9.2009.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.