Ne treba očajavati nakon poraza od Stokea,ipak malo koji
veći tim će teško do punog plijena na Britannia stadionu.Ja sam istakao da sam nezavodoljan današnjom igrom prvenstveno zbog velikog broja promašenih šansi i to je to.Igra je bila dosta dobra iako u pojedinim trenutcima meča u L'poolu nisu imali rješenja i viziju šta i kako dalje.
Iskreno jedva čekam da se vrati Stivi pa da Henderson ide na klupu.Nisam protiv ovog momka,vrijeme radi za njega ali treba tu još puno rada da bi se
izbrusio njegov potencijal.Danas mi je
prekipilo kad je promašio onaj zicer.
Naredni meč je još jedno nezgodno gostovanje kod Tottenhama na White Hart Laneu,gdje smo prošle sezone poraženi sa 2:1 iako smo vodili (čini mi se Skrtel da je zabio u 1.poluvremenu gol za vodstvo).Sjećam se da i Lennon u sudijskoj nadoknadi zabio za 2:1 i one povrede Carraghera,kao i 2 velika promašaja Maxia.
Spursi lagano konsolidiju redove i jučer su slavili protiv Wolvesa sa 0:2.Pojačali su se sa Parkerom i Adebayorom i sigurno da su jači nego protekle sezone,kada su nas oba puta dobili.U zadnjih 10 duela L'pool je slavio 4x,Spursi 5 i jedan remi je bio (
daleke 2007).
Spursima je od velikog značaja da prikupe što veći broj bodova na početku jer kad počne EPL sigurno da će im to odvlačiti pažnju tako da će sigurno igrati dosta ofanzivno i to šansa za L'pool.