Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Bezimeni
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Bezimeni » 10 sep 2011, 23:21

Raul_64 je napisao/la:
Bezimeni je napisao/la:Zašto da se bruka takav šampion ? Bolje se povući .
Kad se zna da ga je od eventualnog finala/titule dijelio 1 cm,ne mogu ja tu naci vezu.
Iako ovo boli i to 2x izgubiti vodstvo od 2:0,bez titule nakon 7 uzastopnih godina na GS...

Igra ko pi*ka jer je izgubio od bla,bla,bla za toliko i toliko?
al dobro valjda,to dodje s tim da si najveci.
Ja sam veliki Rogerov fan ,neizmjerno ga volim,trenutno sam u šoku,nije mi ni do čega ,tako da treba uzeti u obzir da sam to gore napisao zbog ovog trenutnog bijesa ,razočarenja.
Ali opet stojim iza toga .Jednostavno,dvije godine zaredom imati dvije meč lopte protiv istog tenisera i ne iskoristiti je dokaz da je Fedex sklon oscilacijama i da jednostavno treba nakon ove sezone reći "zbogom" profesionalnom tenisu.I još ono protiv Tsonge ... :roll: :cry:

IgorBL
Kontakt:

Post Postao/la IgorBL » 10 sep 2011, 23:22

Virtu4l je napisao/la: Sve je bilo do Federera, koliko je mogao držati visok nivo igre, toliko je bio dobar rezultat po njega.
Naravno, Novaka se nista nije pitalo.
Covjek je nevin, dok se na sudu ne dokaze drugacije.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 sep 2011, 23:23

IgorBL je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la: Sve je bilo do Federera, koliko je mogao držati visok nivo igre, toliko je bio dobar rezultat po njega.
Naravno, Novaka se nista nije pitalo.
To je valjda jasno i najvećem slijepcu. Federer se uvijek pita, kad god igra, nebitno ko je protivnik. Uvijek se pita onaj ko je agresivniji i ko više napada.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 10 sep 2011, 23:24

VAMOS RAFAAAAAAAAAAA

slika

turbo1
Kontakt:

Post Postao/la turbo1 » 10 sep 2011, 23:24

Svaka cast Djoletu!
Imati onakvu psihu, onaj forhend na 15-40 :shock: Sreca prati hrabre!

Za sve one koji kude Fedija sramite se.
Odigrati ovakav mec protiv igraca br.1...biti u 5 cm od pobjede..svaka cast i Federer.
Za mene je bio i ostat ce, uz Roberto Carlosa, najveci sportista i gospodin svih vremena!

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 10 sep 2011, 23:25

samosarajvo je napisao/la:VAMOS RAFAAAAAAAAAAA

slika
hahaha ja face xD meni je on jako drag,ali ipak Federer mi je najdrazi i tako ce uvjek bit!
YNWA!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 sep 2011, 23:25

Kakva crna penzija? Izgubio je od čovjeka koji ne gubi. :mrgreen: Zanima me sljedeće: Da li biste ga tjerali u penziju da je kojim slučajem gubio 2:0 i onda se vratio na 2:2 (kraj nije bitan)? Da li biste ga tjerali u penziju da je na kraju dobio Novaka i plasir'o se u finale? Čisto sumnjam, prosto ne vjerujem.

Očekiv'o sam pobjedu Novaka i over gameova. :mrgreen: Prošlo je (ovo prvo mnogo teže, mora se priznati), što jes' jes'. :mrgreen:

Novak je opet forsir'o Rogerov backhand i na kraju mu se ta taktika isplatila (gle čuda). :mrgreen: U prva 2 seta je Fedex to dobro vraćao; pogađao neke sjajne udarce iz tog najbolnijeg mu udarca, no poslije je magije jednostavno nestalo. Nije mog'o tokom cijelog meča držati tako visok procenat ubačenog jednoručnog backhanda i to je to. Pa vidjeli smo i na samom kraju kako Novak samo šalje loptice na backhand. Ako Fedex vrati dvije, treća ide ili u mrežu ili u aut. :mrgreen:

Novak je pokaz'o koliko je mentalno jak. Nakon 2:0 se vratio protiv najvećeg svih vremena. Treba li se šta dodati? Ne treba. Ne može se prigovoriti ništa Noletovom prolasku u finale. I da je Federer proš'o, ne bi bilo nezasluženo (da budemo iskreni). No, na kraju je skoncentrisaniji i bolji (moramo priznati) slavio i to je to.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 10 sep 2011, 23:26

U ternutku 2 set lopte, zamislio sam, Roger je ovo dobio, sad slijedi nista manje dobar mec. Mec kad te toliko ne brine ko ce pobijediti, jos kad' znas da je tvoj miljenik prosao dalje. Medjutim, desilo se sta se desilo. Sad mi se ovaj preostali mec u muskom polufinalu i ne gleda. :?
Izdržati, to je temelj vrline!

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 10 sep 2011, 23:26

Odličan meč ,zaslužena pobjeda Đokovića.
Federer me iznenadio kako je reagovao i vratio se u petom setu no nakon propuštene dvije MP više nije mogao naći ni gram mentalne snage.
Kako @Virtu4l napisa, sada spektakl...

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 10 sep 2011, 23:27

Hvala ti bože
"Indija,Pakistan..."

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 10 sep 2011, 23:27

Virtu4l je napisao/la:To je valjda jasno i najvećem slijepcu. Federer se uvijek pita, kad god igra, nebitno ko je protivnik. Uvijek se pita onaj ko je agresivniji i ko više napada.
Tačno. Ovo je recept da se pobjedi Đoković !
Strašan meč. Federer bio bliži pobjedi, ali tenis je čudan sport. Svaka čast obojici !
Zadnja izmjena: formance, dana/u 10 sep 2011, 23:27, ukupno mijenjano 1 put.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

IgorBL
Kontakt:

Post Postao/la IgorBL » 10 sep 2011, 23:27

Virtu4l je napisao/la:
To je valjda jasno i najvećem slijepcu. Federer se uvijek pita, kad god igra, nebitno ko je protivnik. Uvijek se pita onaj ko je agresivniji i ko više napada.
Pa Nadal se "brani", a Federer "napada". A u njihovim mecevima se jako malo pita Federera. Njegovo je da se naguzi, a Nadal obavi posao.

Novak je super igrao. Kao i Federer. Ali kad je trebalo, Nole je otegnuo muda i razvalio po lopti. Onaj retern na 40:15 za Federera i dve mec lopte je genijalan.

Armaaa
Kontakt:

Post Postao/la Armaaa » 10 sep 2011, 23:28

Monolog je napisao/la:No, na kraju je skoncentrisaniji i bolji (moramo priznati) slavio i to je to.
Sretniji je prošao u finale. 1 od 10 onakvih forhend reterna uđe u teren, ono je Nole odigrao iz očaja kao posljednji udarac u meču.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 sep 2011, 23:29

Monolog je napisao/la:Novak je opet forsir'o Rogerov backhand i na kraju mu se ta taktika isplatila (gle čuda).
Hmm, pa ne znam sad. Novak protiv Federera ne forsira baš previše taj bekend, bar ga prije nije forsirao. Možda je čak malo više Federer forsirao Novakov bekend....
IgorBL je napisao/la:Pa Nadal se "brani", a Federer "napada". A u njihovim mecevima se jako malo pita Federera. Njegovo je da se naguzi, a Nadal obavi posao.

Novak je super igrao. Kao i Federer. Ali kad je trebalo, Nole je otegnuo muda i razvalio po lopti. Onaj retern na 40:15 za Federera i dve mec lopte je genijalan.
Prvi pasus neću komentarisati, sve je već objašnjeno na mnogim temama na ovom podforumu. Onaj return je bio iz nemoći, ni on u prvi mah nije vjerovao da je pogodio.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Dadobg
Kontakt:

Post Postao/la Dadobg » 10 sep 2011, 23:29

IgorBL je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Pa Nadal se "brani", a Federer "napada". A u njihovim mecevima se jako malo pita Federera. Njegovo je da se naguzi, a Nadal obavi posao.

:lol: :lol: :lol:

IgorBL
Kontakt:

Post Postao/la IgorBL » 10 sep 2011, 23:30

Kompleksi su cudna stvar. To je Novak veceras dokazao.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 sep 2011, 23:32

Nije "sretniji", nego bolji, o Begovnjavko.

Evo jedan klipcic, za tebe i ostale trolcice, ali i za mog omiljenog moderatora Shabana narodnjaka.
[youtube][/youtube]

Prosle godine ne istom mestu Djoker je dobio Federera, kao i sada. Dvaput nesto ne moze da bude slucajno. ;)

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 10 sep 2011, 23:32

Monolog je napisao/la:Kakva crna penzija? Izgubio je od čovjeka koji ne gubi. :mrgreen: Zanima me sljedeće: Da li biste ga tjerali u penziju da je kojim slučajem gubio 2:0 i onda se vratio na 2:2 (kraj nije bitan)? Da li biste ga tjerali u penziju da je na kraju dobio Novaka i plasir'o se u finale? Čisto sumnjam, prosto ne vjerujem.

Očekiv'o sam pobjedu Novaka i over gameova. :mrgreen: Prošlo je (ovo prvo mnogo teže, mora se priznati), što jes' jes'. :mrgreen:

Novak je opet forsir'o Rogerov backhand i na kraju mu se ta taktika isplatila (gle čuda). :mrgreen: U prva 2 seta je Fedex to dobro vraćao; pogađao neke sjajne udarce iz tog najbolnijeg mu udarca, no poslije je magije jednostavno nestalo. Nije mog'o tokom cijelog meča držati tako visok procenat ubačenog jednoručnog backhanda i to je to. Pa vidjeli smo i na samom kraju kako Novak samo šalje loptice na backhand. Ako Fedex vrati dvije, treća ide ili u mrežu ili u aut. :mrgreen:

Novak je pokaz'o koliko je mentalno jak. Nakon 2:0 se vratio protiv najvećeg svih vremena. Treba li se šta dodati? Ne treba. Ne može se prigovoriti ništa Noletovom prolasku u finale. I da je Federer proš'o, ne bi bilo nezasluženo (da budemo iskreni). No, na kraju je skoncentrisaniji i bolji (moramo priznati) slavio i to je to.
Objasnjeno u nekoliko recenica,dovoljno! ;)
Onako odigrati u "ovim" godinama je za svaku pohvalu i to protiv igraca koji je samo 2 puta izgubio ove godine i onda da kazete da ide u penziju,neshvatljivo :?
Neke je ovdje osjecaj veceras "prevario" ali za malo ;)
Raduje me sto se kako vrijeme odmice gleda sve bolji i bolji tenis,pogotovo od velike cetvorke.
Sad jos samo da vidimo da li Škot napokon moze do GS-a iako bi i finale bilo velika stvar za "sve" igrace ali mislim da za njega to u ovom trenutku ne predstavlja nista ako ostane praznih ruku protiv broja 1.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 10 sep 2011, 23:33

reds je napisao/la:Vrijeme je da Fedex uzme GS titulu. 8-)

2:0 !
Ili ipak ne. :(

Šteta za one 2 meč lopte ali Nole je pokazao zbog čega ove sezone gazi sve pred sobom.Žao mi je Fedexa što nije uspio da osvoji bar jedan GS naslov ali Roger itekako još mnogo toga ima da pokaže.

Očekujem finale između Noleta i Nadala. :mrgreen:
FK Pjetlovi

Armaaa
Kontakt:

Post Postao/la Armaaa » 10 sep 2011, 23:34

MaGiCa je napisao/la:Nije "sretniji", nego bolji, o Begovnjavko.

Prosle godine ne istom mestu Djoker je dobio Federera, kao i sada. Dvaput nesto ne moze da bude slucajno. ;)
Eh bolji. Kako može neko biti bolji u meču u kojem odluči udarac odigran iz očaja? Je li Karlović bolji od Novaka zbog pozitivnog omjera s njim? U meču između Karlovića i Novaka je odlučila sreća, kao i danas.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 11 gostiju.