Nisam gled'o prvih 5 minuta, al' po vidjenom potpuno zasluženo,mada je ono nesvakidašnji gol.
Arshavina sam malo prije gled'o protiv Irske (tj.snimak Rusija-Irska) i razočar'o me pravo,a evo sad vidim čak i uklizuje,što je dobro.

Mada me nervira njegova sebičnost, to mu je još uvijek mana.
Mertesacker je veliko pojačanje,odbrana sa njim izgleda poprilično čvrsto, za 48 minuta nije napravila niti jednu "kardinalnu" grešku.
Arteta je sigurno najveće pojačanje, donio je toliko stabilnosti vezi, plus da me njegovi pasovi neodoljivo podsjećaju na Fabregasa. Direktni i vrlo tačni,a dobro će doći i njegovo iskustvo,koje nije malo.
Frimpong je po meni igrač ovog ,prvog,poluvremena. Čovjek stiže na sve. U napadu je, na vrhu 16-terca, kroz koji sekund vidiš ga kako uzima loptu na svojoj polovici. Ogromno je pretrč'o, imao dosta tačnih pasova i zanimljivo da ga nisam vidio kako stoji.
Walcott je veliki potencijal, al' bih volio da mu Wenger objasni da kad izgubi loptu se vrati,iskoristi svoju brzinu i otme ,ili bar pomogne brzo oteti,loptu protivniku.To me nervira kod njega, i to ponajviše.
Gibbs-a bih isto pohvalio. Stigao je dosta toga u odbrani, iako je stalno (2-3x) nešto kombinir'o u napadu.U njemu Arsenal sigurno ima dobra back-up igrača.
Ostalim nisam nešto zadivljen, jedino je Koscielny blizu prolazne ocjene (naravno,mislim na nivo koji bi bio konkurentan za titulu).
Szczesny nije imao posla, al' je imao jedan nezgodan dribling, a to se ne radi, makar je na kraju ispalo smiješno i simpatično.
Sve u svemu, ako ja dobro vidim, fale Santos,Song,Gervinho,Wilshire i Diaby (mada je Santos na klupi), to je,po mom mišljenju, fin i dovoljno širok kadar, bar do polusezone, kada će Wenger sigurno vidjeti šta i kako dalje.
Dobra vijest je da Liverpool gubi 1-0 od
Stoke, a loša da Chelsea vodi protiv Sunderlanda.