Safira jeste upravu kada prica o nasoj igri,safira jeste u pravu kada trazi igru u kojoj bi mi dobinirali.Covjek je upravu kada kaze da mi jedva dobismo u Zenici.Ja sam isto tako zagovornik igre u kojoj zelim vidjeti svu ljepotu ofanzivne i krativne igre.Samo me zanima,da li je on svjestan da nekada zrelost i stabilnost ekipe,znaci puno vise od napadacke igre.Ne moze svako biti Barcelona.Sjeti se samo nase lijepe igre protiv Spanije 2-5,pa protiv Portugala,ali to nije dalo rezultate.Zna li on sta znaci vaznost nekih utakmica.Nije lako dobiti Luxemburg u 4 dana 2 puta,a kamoli koga jaceg.Jeli on svjestan,da mi imamo jako puno kvalitetnih igraca,ali isto tako imamo veliki broj igraca koji igraju identicne pozicije u timu.Mi nemamo ,izuzev Lulica i Maletica,ni jednog igraca koji moze igrati ofanzivnog veznog,ali po boku da probija i pravi dar-mar.Znas vrlo dobro da Maletic ne moze igrati ,prije nekih,a isto tako da se Lulic dosta vraca nazad.Fino to izgleda kada on i Salihovic mijenjaju mjesta,ali to je bilo samo u Minsku.Pjanic apsolutno nije brz i ne moze igrati takvu poziciju.Misimovic ,ako igra moze igrati samo gore,da podvali loptu i naprvi kakav slalom.Sve u svemu imamo predobar vezni red,ali jako spor.Igra da dva defanzivna vezna ,je nesto sto mene jako nervira,ali gledajuci ove dvije zadnje tekme,shvatio sam koliko su Zahirovic i Rahimic posla uradili,pri tom su sasvim solidno izgledali i u ofanzivnom dijelu.Zatvarali stu gotovo sve,jako brzo su prenosili loptu do ofanzivnih veznjaka i dalje.Mozda formacija koju je Pape promjenio,sa 4-4-2,presao na 4-4-1-1,djeluje kako mi mnogo manje stvaramo sanse,ali vjeruj mi da djelujemo sigurnije i ozbiljnije.Mozemo mi igrati 4-4-2,ali svaka ozbiljnija ekipa,poput Francuza na Kosewvu ,sa 2 defanzivna vezna ,ce pojesti nase "turbo brze" veznjake,a Vedo i Edin ne bi lopte mogli cestito dobiti.Ovako ,obzirom na sve puno jace cemo se suprostaviti jacim ekipama .Fali sigurno igraca ,da bi ovakva postavka izgledala ucinkovitije.Ako znas da izgubis 2 mjesta za 2 defanzivna veznjaka,onda moras od Salihovica i Pjanica ocekivati da lete po terenu,a da Miske I Dzeko budu taj zavrsni dio igre.Uglavnom ja sam bio jedan od najveci kriticara Papeta,ali on mi djeluje dosta ozbiljnije i nikad lakse nismo docekali zadnja 2 kola kvalifikacija.Neke stvari mi jos uvijek smetaju tipa ovaj sukob sa Misimovicem,ali boze moj nikad nije sve bajno.
Zadnja izmjena:
barbarez, dana/u 10 sep 2011, 14:54, ukupno mijenjano 1 put.
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE