Francuska - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Za_raju
Kontakt:

Re: BiH - Luxemburg / Francuska - BiH

Post Postao/la Za_raju » 09 sep 2011, 17:01

vendeta87 je napisao/la:
Za_raju je napisao/la: I nemoj da zaboravimo da mi tesko dajemo golove upravo zbog te preglomazne sredine,nema protoka lopte sve se svodi na peljanje oko centra;)
80% golova smo dali iz prekida a to nije dobro ;)

Pa nemora znaciti da ce nam trebati tri boda, mogli bi Francuzi kiksati protiv Albanaca pa da pred zadnju tekmu mi budemo prvi, tada bi nam i remi bio dovoljan.
Iste sanse imamo i mi da kiksamo protiv Luxemburga pa da nam treba pobjeda u Paris ;)
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 09 sep 2011, 17:03

Za_raju je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:
Za_raju je napisao/la: I nemoj da zaboravimo da mi tesko dajemo golove upravo zbog te preglomazne sredine,nema protoka lopte sve se svodi na peljanje oko centra;)
80% golova smo dali iz prekida a to nije dobro ;)

Pa nemora znaciti da ce nam trebati tri boda, mogli bi Francuzi kiksati protiv Albanaca pa da pred zadnju tekmu mi budemo prvi, tada bi nam i remi bio dovoljan.
Iste sanse imamo i mi da kiksamo protiv Luxemburga pa da nam treba pobjeda u Paris ;)
Ma neznam imam osjecaj da bi Albanci mogli napraviti iznenadjenje, al u svakom slucaju mi moramo uzeti Luksemburg.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 09 sep 2011, 17:04

Manje Ibricica,Misimovica,Stilica itd a vise Zahirovica,Spahica,Salihovica,Lulica itd.
I to bi bio recept za uspjeh,prije nego sto me neko citira nek doooobro procita i par puta ovaj post.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 09 sep 2011, 17:06

harishp je napisao/la:Manje Ibricica,Misimovica,Stilica itd a vise Zahirovica,Spahica,Salihovica,Lulica itd.
I to bi bio recept za uspjeh,prije nego sto me neko citira nek doooobro procita i par puta ovaj post.
Mogu ti reci da is upravu, manje kreativaca vise trkaca, jer sve i kad dobor igramo nekako imam osjecaj da se igraci bez lopte jako malo krecu.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 09 sep 2011, 17:08

Rano mi pričamo, do utakmica sa luxom i francuskom se dosta toga može promijeniti.. jedni igrači mogu pasti u formi, drugi poboljšati istu, treći se ozlijediti.. Mada je jedno sigurno, u Parizu moramo ići na tri boda i shvatiti tu utakmicu kao baraž, tj. uzvrat baraža u kojem nam treba pobjeda. S kojom formacijom i igračima, to možemo tek nakon luxemburga predviđati..

A sreća je ako kiksamo u baražu sa Francuzima da imamo još jedan baraž nakon toga ;)
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 09 sep 2011, 17:12

mi cemo uzeti 3 boda protiv luksa, a ne bi me cudilo da francuzi kiksaju protiv albanije. jbg., na njima je ogroman pritisak(bio je i kada su igrali protiv rumunije) tako da su u nekom grcu. ustvari, u grcu su jos od sp-a.
dakle, u slucaju da se francuzi okliznu protiv aljbanaca, nama je dovoljan i bod.
osim toga, nemoj da te zavara ova formacija jer ofanzivniju nemamo pa tamam da uz dzeku i ibisevica ubacis jos jednog spica. misljenja sam da su pjana i medo klasicne osmice koje se ne mogu koristiti u odbrani. oni jedino mogu pritiskati protivnicku vezu ne dozvoljavajuci im organizovanje napada. njih dvojica i vedo ce odsjeci francuske stopere i sestice od ostatka ekipe(protiv bijelih rusa su pokazali da mogu trcat´) dok ce lulic zakucati desnog beka tako da ce francuzi u napadu imati krila i benzemu s kojima se spaha, sejo i co. mogu nositi.
moram dodati da osmice u fazi napada preuzimaju ulogu spica tako da necemo igrati sa jednim napadacem ;)
ps
princi, ja mislim da mozemo, al´ najbolje je da pitas bezimenog :lol:
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 09 sep 2011, 17:13

Jest samo ja se ne bojim ni Francuske ni bilo koga u barazu vec sami nas.Pocev ovdje na forumu,pa do satro novinara,uvrijedjenih zvjezda i jos tri stotine pm.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 09 sep 2011, 17:17

vendeta87 je napisao/la:
harishp je napisao/la:Manje Ibricica,Misimovica,Stilica itd a vise Zahirovica,Spahica,Salihovica,Lulica itd.
Mogu ti reci da is upravu, manje kreativaca vise trkaca, jer sve i kad dobor igramo nekako imam osjecaj da se igraci bez lopte jako malo krecu.
Ja to zagovaram ima i malo vise...I znam koliko sam bio ismijavan zbog tog sto sam kritikovao da nam sporaci niste utakmice...

E sad da smo mi jasno ko je bio prevaga protiv Bjelorusa : ZAHIROVIC to je igrac koji pokrivao sve nase sporace a zamislite da nam je jos jednog onakog pokretnog neumornog gdje bi nam kraj bio...A ima covjek koji sigurno ima i kvalitet vise od Zahirovica i plus iskustvo 27 god ;)
Ali...;)
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
"No God is Good God "

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 09 sep 2011, 17:19

Za_raju je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:
Ja to zagovaram ima i malo vise...I znam koliko sam bio ismijavan zbog tog sto sam kritikovao da nam sporaci niste utakmice...

E sad da smo mi jasno ko je bio prevaga protiv Bjelorusa : ZAHIROVIC to je igrac koji pokrivao sve nase sporace a zamislite da nam je jos jednog onakog pokretnog ne umornog gdje bi nam kraj bio...A ima covjek koji sigurno ima i kvalitet vise od Zahirovica i plus iskustvo 27 god ;)
Ali...;)
Znam na koga mislis i pomeni bi on treba dobiti poziv za repku, jer kako kaze Pape igrace oni koji su standardni u svojim klubovima.

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 09 sep 2011, 17:22

Evo kako ja to vidim: Edin je nas najbolji igrac i trenutno u najboljoj formi ikada. U Engleskoj ima najbolje uvijete na svijetu, to je video od Principatus pokazao. On je igrac koji moze bez sumnje igrati sam u napadu, kao target man. Po mome nije bitno koliko ce napadaca izaci na teren, koliko je bitno da igra prema naprijed od veznih igraca bude kreativna i kolektivna i na njega prilagodena. Mi mozemo bez nekih velikih promjena/problema u nasem sastavu kopirati sastav Man City-a, koliko god to neobicno zvucalo. U Man City iza Dzeke igraju u nekim trenutcima cak cetiri igraca, to izgleda odprilkike ovako:

----------------------------Dzeko----------------------------------
----Nasri/Milner----Aguero---Silva---Johnson/Yaya Toure---

sto je Dzeki dovoljno, dokaz 4 gola u gostima ekipi poput Tottenhama.

Isto ovo mi mozemo u formaciji 4-2-3-1 igrati protiv Francuza:
------------------------------Dzeko-----------------------------------
----Salihovic/Lulic-----Pjanic----Medunjanin---Lulic/Ibisevic---

U fazi napada, Medunjanin se ubacuje pored Pjanica, Lulic i Salihovic neka probijaju po ljevoj/desnoj strani.

To je po meni pravi recept modernog fudbala, dje jedan napadac dolazi do izrazaja i dje sredina kreativno igra i dje pogotov brza, jer mora vrsiti pressing na protivnika u polivini protivnika, pa dalje u veznom redu, to se moraju zaustaviti napadi Francuza, u sredini, i brzim loptama igrati preko krila do Edina. Sa Lulicem i Salihovicem i mi isto kvalitetno odraditi, ako Salihovic nebude previse hekticno odigrao.

Meduntim, za ovakvo razmisljanje i postavljanje igraca je potrebno imati odgovarajuci stadion sa vecim dimenzijama od Zenice, bez diskusije, dobar travnjak ili ako hocete novi stadion. Mi sada imamo vrhunske igrace, ali nece oni u Zenici nikada doci do izrazaja kao u njihovim klubovima ponajvise iz razloga sto nasa infrastruktura njima neodogovara.

Ponajvise i nama treba barem 3 analiticara (odbrana, vezni red, napad) koji mogu treneru dati nekoliko vaznih sugestija, kako se igraci trebaju postavljati ili kako se postavljaju u svojim klubovima. Nemoze se to sve ocekivati od jednog covijeka kao sto mi to cinimo, nije racionalno ni efikasno.

Recept treba da bude, da se igraci forsiraju na pozicijama dje su najjaci i dje su navikli igrati. Od toga sve pocinje. Takoder ovo sto sam gore naveo sa formacijom treba analizirati od same odbrane, ovo gore je bio samo dokaz kako bi se moglo igrati sa jednim napadacem uspjesno. U Zenici nije valjala igr orema naprijed i mora se promjeniti ako se zeli uspjesno igrati u formaciji 4-2-3-1 kako mi trenutno igramo.

Dzeko mora iza sebe imati jednog brzog kreativca koji uzima lopte po potrebi iz vlastite polovine i salje preko krila direktno u napad, i koji se sam ukljcuje u napad, za tu poziciju je Pjanic pravi covijek. Trebaju nam brza krila koja mogu probiti stranu i dobaciti loptu do Dzeke, to mogu biti Salihovic kao i Lulic. Medutim trebaju i dimenzije stadiona, ponavljam se, odgovarati. Mora biti mjesta da se igrac prede, a to je u Zenici jako tesko. Zasto je Dzeko bio odsjecen u Zenici? Zato sto igru nismo na njega prilagodili, i zato sto nismo imali kreativca u sredini i zato sto nije bilo prostora da se igraci Bjelorusije predu, a pored dimenzije stadiona treba odgovarati i kvalitet krilnih igraca, za koje sigurno jedan Ibricic nije najbolje rijesenje.

Ranije je nama odgovaralo igrati u Zenici protiv jacih ekipa, dje njihov kvalitet nije na onako malom stadionu mogao doci do izrazaja kako treba i dje su nasi spori vezni igraci mogli koliko toliko parirati protivniku. Sada, sa ovakvih igracima kao Dzeko, Pjanic, Lulic, Salihovic, Medunjanin je vrijeme doslo promjeniti logiku, smisao cjele igre prema neprijed.

Dalje ocekujem puno jaci trening, vise ideja/kreativnosti u istom. Hajmo se tu malo orijentisati prema Njemcima. Ljudi odu u najljepse zelene oaze, dje su sklonjeni od medija, i dje uspiu dici spremu u nekoliko dana svakom igracu na maksimum. Tu pored trenera ima barem 5 asistenata i tu je trening svaki dan drugaciji i prilagoden na igrace. Nama ti asistenti fale. Vode se dugi razgovori sa svakim igracem dje se i na papiru objasnjava kako se treba u utakmici postaviti. To nama sve fali, nije dovoljno se u Hrasnici malo razgibati, poslije napraviti malu utakmicu i navece u sobi kolektivni razgovor. To je suvise malo i bezidejno
.
Ocekujem u Parizu igru kao sto je igra City. Ocekujem formaciju 4-2-3-1. Ocukejm pressing na polovini protivnika od samog pocetku. Ocekujem odbranu koja zna uputiti kvalitetan pas prema veznom redu i napadu. Ocekujem na sredini terena kombinovanu igru, kreativnu i brzu. Ocekujem Dzeku samog u napadu. Ocekujem igru sa sledecim igracima.
----------------Begovic---------------
---Mudjza---Spahic---.....--Papac--
---------Rahimic----Medunjanin----
--Lulic---------Pjanic-------Salihovic
----------------Dzeko------------------

I na kraju ocekujem pobjedu u Parizu od 1:2 ili 1:3, 2:3 za BiH!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 09 sep 2011, 17:23

Nije samo ni u trci fazon,po tom bi Jamajka bila prvak svjeta a Etiopija viceprvak :lol:
Osim trke potrebno je znati i pimplati loptu.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

afa97
Kontakt:

Post Postao/la afa97 » 09 sep 2011, 17:23

harishp je napisao/la:Nije samo ni u trci fazon,po tom bi Jamajka bila prvak svjeta a Etiopija viceprvak :lol:
Zaboravio si Keniju :lol:
FK Sarajevo
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 09 sep 2011, 17:25

vendeta87 je napisao/la:
1000% sam uz Vas dvojicu...
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 09 sep 2011, 17:26

harishp je napisao/la:Nije samo ni u trci fazon,po tom bi Jamajka bila prvak svjeta a Etiopija viceprvak :lol:
Jeste fazon u tome da je bolje imati visak trkaca (radilica) nego visak kreativaca. Ovdje kada govorim o trkacima ne mislim samo na brzinu nego i na izdrzljivost i fizicku snagu.

hege
Kontakt:

Post Postao/la hege » 09 sep 2011, 17:27

treba se očistit kartona za baraz,mi u francuskoj nemamo šta tražiti

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 09 sep 2011, 17:29

ma svaki profesionalni fudbaler je zna pimplati dovoljno... a na kraju krajeva svaki fudbaler može i trčati dovoljno...'problem' je motivacija...želja ....srce.... vatra...požrtvovanost...jbt ja kad izađem na teren ispred zgrade basketa da poigram ja se toliko krećem i zalažem za svaku loptu da se za 5 minuta pretvorim u golu vodu...bez takvog pristupa nema uspjeha....
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

CSIBilinoPolje
Kontakt:

Post Postao/la CSIBilinoPolje » 09 sep 2011, 17:32

hege je napisao/la:treba se očistit kartona za baraz,mi u francuskoj nemamo šta tražiti
Po tom razmisljanu nemamo sta traziti ni na EP.

mak_033
Kontakt:

Post Postao/la mak_033 » 09 sep 2011, 17:32

hege je napisao/la:treba se očistit kartona za baraz,mi u francuskoj nemamo šta tražiti
Sta onda imamo traziti u Poljskoj i Ukrajini?
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 09 sep 2011, 17:33

Goldy je napisao/la:
ma svaki profesionalni fudbaler je zna pimplati dovoljno... a na kraju krajeva svaki fudbaler može i trčati dovoljno...'problem' je motivacija...želja ....srce.... vatra...požrtvovanost...jbt ja kad izađem na teren ispred zgrade basketa da poigram ja se toliko krećem i zalažem za svaku loptu da se za 5 minuta pretvorim u golu vodu...bez takvog pristupa nema uspjeha....
naravno da motivacija i zalaganje igraju kljucnu ulogu, al ima njih par u nasoj repreznetaciji (Misimovic, Ibricic, Stilic....) za koje mislim da bih se ja bolje kretao od njih i ako ima oko 100 kg.
Zadnja izmjena: vendeta87, dana/u 09 sep 2011, 17:38, ukupno mijenjano 1 put.

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 09 sep 2011, 17:38

Anti NWO je napisao/la:Evo kako ja to vidim: Edin je nas najbolji igrac i trenutno u najboljoj formi ikada. U Engleskoj ima najbolje uvijete na svijetu, to je video od Principatus pokazao. On je igrac koji moze bez sumnje igrati sam u napadu, kao target man. Po mome nije bitno koliko ce napadaca izaci na teren, koliko je bitno da igra prema naprijed od veznih igraca bude kreativna i kolektivna i na njega prilagodena. Mi mozemo bez nekih velikih promjena/problema u nasem sastavu kopirati sastav Man City-a, koliko god to neobicno zvucalo. U Man City iza Dzeke igraju u nekim trenutcima cak cetiri igraca, to izgleda odprilkike ovako:

----------------------------Dzeko----------------------------------
----Nasri/Milner----Aguero---Silva---Johnson/Yaya Toure---

sto je Dzeki dovoljno, dokaz 4 gola u gostima ekipi poput Tottenhama.

Isto ovo mi mozemo u formaciji 4-2-3-1 igrati protiv Francuza:
------------------------------Dzeko-----------------------------------
----Salihovic/Lulic-----Pjanic----Medunjanin---Lulic/Ibisevic---

U fazi napada, Medunjanin se ubacuje pored Pjanica, Lulic i Salihovic neka probijaju po ljevoj/desnoj strani.

To je po meni pravi recept modernog fudbala, dje jedan napadac dolazi do izrazaja i dje sredina kreativno igra i dje pogotov brza, jer mora vrsiti pressing na protivnika u polivini protivnika, pa dalje u veznom redu, to se moraju zaustaviti napadi Francuza, u sredini, i brzim loptama igrati preko krila do Edina. Sa Lulicem i Salihovicem i mi isto kvalitetno odraditi, ako Salihovic nebude previse hekticno odigrao.

Meduntim, za ovakvo razmisljanje i postavljanje igraca je potrebno imati odgovarajuci stadion sa vecim dimenzijama od Zenice, bez diskusije, dobar travnjak ili ako hocete novi stadion. Mi sada imamo vrhunske igrace, ali nece oni u Zenici nikada doci do izrazaja kao u njihovim klubovima ponajvise iz razloga sto nasa infrastruktura njima neodogovara.

Ponajvise i nama treba barem 3 analiticara (odbrana, vezni red, napad) koji mogu treneru dati nekoliko vaznih sugestija, kako se igraci trebaju postavljati ili kako se postavljaju u svojim klubovima. Nemoze se to sve ocekivati od jednog covijeka kao sto mi to cinimo, nije racionalno ni efikasno.

Recept treba da bude, da se igraci forsiraju na pozicijama dje su najjaci i dje su navikli igrati. Od toga sve pocinje. Takoder ovo sto sam gore naveo sa formacijom treba analizirati od same odbrane, ovo gore je bio samo dokaz kako bi se moglo igrati sa jednim napadacem uspjesno. U Zenici nije valjala igr orema naprijed i mora se promjeniti ako se zeli uspjesno igrati u formaciji 4-2-3-1 kako mi trenutno igramo.

Dzeko mora iza sebe imati jednog brzog kreativca koji uzima lopte po potrebi iz vlastite polovine i salje preko krila direktno u napad, i koji se sam ukljcuje u napad, za tu poziciju je Pjanic pravi covijek. Trebaju nam brza krila koja mogu probiti stranu i dobaciti loptu do Dzeke, to mogu biti Salihovic kao i Lulic. Medutim trebaju i dimenzije stadiona, ponavljam se, odgovarati. Mora biti mjesta da se igrac prede, a to je u Zenici jako tesko. Zasto je Dzeko bio odsjecen u Zenici? Zato sto igru nismo na njega prilagodili, i zato sto nismo imali kreativca u sredini i zato sto nije bilo prostora da se igraci Bjelorusije predu, a pored dimenzije stadiona treba odgovarati i kvalitet krilnih igraca, za koje sigurno jedan Ibricic nije najbolje rijesenje.

Ranije je nama odgovaralo igrati u Zenici protiv jacih ekipa, dje njihov kvalitet nije na onako malom stadionu mogao doci do izrazaja kako treba i dje su nasi spori vezni igraci mogli koliko toliko parirati protivniku. Sada, sa ovakvih igracima kao Dzeko, Pjanic, Lulic, Salihovic, Medunjanin je vrijeme doslo promjeniti logiku, smisao cjele igre prema neprijed.

Dalje ocekujem puno jaci trening, vise ideja/kreativnosti u istom. Hajmo se tu malo orijentisati prema Njemcima. Ljudi odu u najljepse zelene oaze, dje su sklonjeni od medija, i dje uspiu dici spremu u nekoliko dana svakom igracu na maksimum. Tu pored trenera ima barem 5 asistenata i tu je trening svaki dan drugaciji i prilagoden na igrace. Nama ti asistenti fale. Vode se dugi razgovori sa svakim igracem dje se i na papiru objasnjava kako se treba u utakmici postaviti. To nama sve fali, nije dovoljno se u Hrasnici malo razgibati, poslije napraviti malu utakmicu i navece u sobi kolektivni razgovor. To je suvise malo i bezidejno
.
Ocekujem u Parizu igru kao sto je igra City. Ocekujem formaciju 4-2-3-1. Ocukejm pressing na polovini protivnika od samog pocetku. Ocekujem odbranu koja zna uputiti kvalitetan pas prema veznom redu i napadu. Ocekujem na sredini terena kombinovanu igru, kreativnu i brzu. Ocekujem Dzeku samog u napadu. Ocekujem igru sa sledecim igracima.
----------------Begovic---------------
---Mudjza---Spahic---.....--Papac--
---------Rahimic----Medunjanin----
--Lulic---------Pjanic-------Salihovic
----------------Dzeko------------------

I na kraju ocekujem pobjedu u Parizu od 1:2 ili 1:3, 2:3 za BiH!
Fino napisano ali ti moram prigovoriti dokle god Rahimic igra zadnjeg veznog mi necemo imati efikasnu sredinu u ofanzivnim zadacima...
Njega svi zaobilazimo kad su kritike u pitanju a svi smo vidjeli da taj covjek ne zna apsolutno da postoji druga polovica stadiona on je kao jednosmijerna ulica a to u ovom modernom fudbalu predstavlja pa gotovo igraca manje za ekipu...
Ako vec razmisljas da bi nam u buducnosti trebala biti defaultna formacija sa dva zadnja vezna on da razmisli da bi to funkcioniralo kako treba sa Zahirovicem moras upariti nekog ko zna igru u oba smijera...
Evo kako bi to izgledalo da je malo skauting bolji ili sta vec:
----------------
--------------------------------------

-----Zahirovic------Ljevakovic-----

----------------------------------------

------
"No God is Good God "

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.