FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

don_burza
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la don_burza » 08 sep 2011, 00:10

et sad ja ispado necij alter ego :? :?

nego jel reko lizarazu gdje je uzo` sljive za rakije ako je peko ove godine
Thomas Müller - Fußballgott

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 08 sep 2011, 00:51

don_burza je napisao/la:et sad ja ispado necij alter ego :? :?

nego jel reko lizarazu gdje je uzo` sljive za rakije ako je peko ove godine
Pojasniću ti poslije njegovu tvrdnju. :D

Liza nije još kupio šljivu, drma staru zalihu. Ako mu Uli i ovaj put pomogne (u vezi traženja šljive) Liza će mu biti zauvijek zahvalan.
Ali po pristupačnoj cijeni. :D
Vom Jäger zum Gejagten

Klare

Post Postao/la Klare » 08 sep 2011, 01:06

Gomez se potpuno oporavio, povreda je iza njega, vrijeme u subotu za novi hat-trick, ovo su njegove utakmice. :D
Na utakmici protiv Rumunije zapazio sam kako u jednoj situaciji Ribery levati svoje čuvare, bilo na TV, ono poslije Dnevnika. :mrgreen:
Najviše od svega me raduje trahovita forma Mullera, ovako odavno nije igrao, čini se da je na vrhuncu dosadašnje karijere, s kakvom lakoćom probija i asistira, glavni igrač Elfa, čekamo potvrdu u Bayernu.
Šta je sa Brenom. :?

Meni rek'o da oravi Orahovaču, a Orasi će tek sada prispjeti. :mrgreen:
Tu priču o šljivama ne znam. :?
Čika Gero može li ta priča pred spavanje? :lol:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 sep 2011, 02:11

@gero: ma lizarazu je jedna velika legenda i jedan od mojih najdražih igrača uz effea, kahna, scholla, elbera....
Lizarazu i Sagnol su činili taj fantastični bekovski par, jedan od najjačih koji smo ikad imali, oni su bili 100 % bayern, jer to su ljudi koji su svim srcem igrali za bayern
A za Lizarazua se sječam jednog zanimljivog komentara kada je u bundesligi zabio gol glavom...Komentator tada kaže : Und da ist Lizarazu, das Kopfballungeheuer :D :D :D
I kažeš mahmuran si @gero, moraš statit na kočnicu
A što se @Klareta tiče, ti znaš da je on uvijek mahmuran i da se ne ostavlja stare navike (ko ni ja) da dolazi ovde u kasne ili ti sitne sate :D :D :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 09 sep 2011, 01:33

@gero, našao sam jedinog čovjeka/bavarca koji ne voli Lizarazua pa ni posoljenog. To je dobri stari matorac Lothar :)
Kad već pominjete Lizu i šljivu, ne mogu da vjerujem kako niko nije vidio Lizarazua u Gradačcu :D

Nisam nešto upratio, kakav je zdravstveni karton naših igrača poslije tekmi kvalifikacija? Nije se niko povrijedio?
Kad već to spominjem, Robben je u toku 2 godine (ne)igranja za Real imao 9 povreda mišića. Impresivna kolekcija... Da pobrojimo one u Minkenu ;)

Naš bivši igrač Owen ipak neće imati priliku zaigrati protiv starih jarana. Mancini ga nije stavio na spisak za LP. Šteta... :)
Sent from my Philips Smart TV.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 09 sep 2011, 15:01

Rafinha izjavio kako nije lako igrati s Robbenom zbog previše napadačkog stila igre , nije lako čuvati leđa holandezu , Rafi bi želio biti malo više ofanzivniji po strani :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Klare

Post Postao/la Klare » 09 sep 2011, 18:41

geronimo je napisao/la:Pričao je malo i o okršaju sa Lotharom (čuveno šamaranje na treningu), dok je sutra nastavak intervjua.
Osvanu i sutra, a Bogami i prekosutra, nastavka nema. :D Biće vremena, izvuć' se ne možeš, stjeran si uza zid. :lol:
Vjerovatnii sastav za sutra, mada nikad se ne zna :?
Neuer - Rafinha , Boateng , Badstuber , Lahm - Gustavo , Schweini - Muller , Kroos , Ribery - Gomez

Ne sviđa mi se uloga Kroosa, biće patnje ako ovako ostane, Muller mora na poziciju lutajućeg sa više slobode iza Gomeza, a tu desno može Pranjić :mrgreen: , pardon Alaba ili čak Kroos.

Kad smo kod Pranjića po meni je bio dosta solidan u prve dvije sezone, sada se nekud izgubio, skandal u reprezentaciji, ne vidim povratak, ovdje je postao višak, vrijeme da negdje drugo potraži sreću, evidentno da će vrlo teško dobiti priliku.

Također mi je još Breno mutan, iako stojim iza toga da posjeduje izuzetan talenat, izgleda da se nikad neće uspjeti skrasiti sa Minhenom. Njegovo sadašnje stanje mi izgleda kao karijera upropaštena povredama, čak i kad se vrati odmah neki novi problem. Iako sam rekao da bi trebalo produžiti s njim, sada nisam takvog mišljenja. :cry: Izgleda da je sj.ebao svoje zdravlje, te da će ga povrede nastaviti pratiti. Također ispisna lista. :cry:

Butt pokazao da je ljudina, te slijedi neko mjesto, u Bayernu mogu samo ljudi raditi.

Haj' kad sam napisao o ovoj trojici mogu vala i o Tymi i Oliću. S prvim već sada otpočeti pregovore, a drugog pratiti do kraja sezone, da slučajno nije isti slučaj kao i sa Brenom. :?
Evo približan citat jednog trenera koji je dugo radio sa Ivicom: Takvu osobinu kod jednog igrača nikad nisam vidio, kao da se utrkiva s nekim i obojica neko vrijeme idu u četvrtoj, a Ivica odjednom prebaci u petu. :lol: Za to treba imati nevjerovatnu fizičku pripremljenost, samo se jako bojim kad dođe u godine iznad 30-te, bojim se da to njegovo tijelo neće izdržati. :|

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 09 sep 2011, 18:46

Da se i ja malo javim, nisam odavno. :)
Jeste li primjetili da je ovim rotacijama za sada jedino Neueru, Lahmu i Schweiniju zagarantovano mjesto u prvih 11. Zbog toga najvise ispastaju Diego Armando i Pranjic. Ostali dobiju priliku koliko-toliko.
Nisam siguran, ali cini mi se da je i Badstuber bio konstantan, mrsko mi sada traziti, ali to je sigurno zbog povrede Lepog Brene. Da je zdrav barem bi ga jednom probao u pocetnom sastavu.

Klare

Post Postao/la Klare » 09 sep 2011, 19:07

@rasko, a Super Mariano, kod Juppa igra čak i povrijeđen, toliko ćemo o njegovom značaju. 8-)
Neuer, Lahm, Badstuber, Schweini, Gomez, to je ta okosnica ovog tima, vjerovatno će njih petorica imati najviše nastupa i minuta.
Tu su još, kad su spremni, uvijek u prvih 11 Robbben i Ribery, a Muller i Kroos se nekako mijenjaju, kao Gustavo i Tymo, ili Boateng, Rafinha i Buyten. To su glavni na koje se najozbiljnije računa, Petersen, Alaba i Olić dobiju pokoju utakmicu, minutu, a na Pranjića, Contenta i Usamija se nikako ne računa. vrlo lako da im se zbog povreda pridruži i Breno.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 10 sep 2011, 09:58

Ne znam da li gresim, ili ne, ali cini mi se da igramo pomalo defanzivno. Primetio sam da cesto ne postoji prava veza izmedju dva zadnja vezna i trojice ofanzivnih veznih. Nekako ima previse mesta izmedju njih. Pokusao bih sa Krosom umesto Timoscuka, posto bar pet puta na svakoj utakmici Timoscuk kad treba neko njemu da da loptu on pokazuje kome taj da doda loptu, kao da se plasi, da ce da je izgubi. Ne znam sta je u pitanju. Kazem, mozda gresim. Ali obratite paznju na to. Pa cak i Pranjic bi se bolje snasao. Mi svakako igramo dobru odbranu, nema razloga da ne igra neko drugi na toj poziciji.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 10 sep 2011, 10:07

U proslom mecu kad je Boateng igrao desnog beka, smo delovali prilicno defanzivno. Alaba nikad nije pokusao da napravi neki prodor. Cim primi loptu, vracao je nazad. Znam da je tek pocetak sezone, verujem da ce se sve to popraviti kako bude odmicalo vreme. Jeste da primamo malo golova, ali nekako smo previse povuceni, sto je i razlog toga.
Kad igramo protiv bunker timova, ne vidim razlog da Timoscuk igra zadnjeg veznog. Kad kruzimo oko sesnaesterca i Timoscuk na nekih 20-25-30m ima loptu, nije on taj tip igraca, koji moze nekog da proigra, da napravi neki dobar potez, tesko. Dakle da sam na mestu trenera, jos danas bih stavio ili Krosa ili Pranjica na poziciju zadnjeg veznog, posto ce i Frajburg danas da ceka nase greske i preti iz kontri.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 10 sep 2011, 10:36

farinelli123 je napisao/la:Ne znam da li gresim, ili ne, ali cini mi se da igramo pomalo defanzivno. Primetio sam da cesto ne postoji prava veza izmedju dva zadnja vezna i trojice ofanzivnih veznih. Nekako ima previse mesta izmedju njih. Pokusao bih sa Krosom umesto Timoscuka, posto bar pet puta na svakoj utakmici Timoscuk kad treba neko njemu da da loptu on pokazuje kome taj da doda loptu, kao da se plasi, da ce da je izgubi. Ne znam sta je u pitanju. Kazem, mozda gresim. Ali obratite paznju na to. Pa cak i Pranjic bi se bolje snasao. Mi svakako igramo dobru odbranu, nema razloga da ne igra neko drugi na toj poziciji.
U potpunosti se slazem s tobom u vezi ove igre koja je trenutno kod Bayerna vise orijentisana ka defanzivi , iako se daju golovi a isti ne primaju , pogotovo u gostima desava se to da onoliko prilika koliko Bayern stvori toliko golova i daje . To jeste dobro i odlika je velikih timova sto Bayern sigurno jest, ali mislim da se i to treba promijeniti,mozda je to i posljedica Robbenovog izostanka ,ali nisam tog misljenja jer i kada je on igrao igra je bila pomalo spora . Uvjeren sam i nadam se da ce se to promijeniti ,kada igraci poprave fizicku spremu koja sigurno jos uvjek nije na vrhuncu ,nadam se da ce se to desiti sto prije da opet gledamo ofanzivnog Bayu ali sada s tom razlikom da prima malo golova ili da ih uopste ne prima.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 10 sep 2011, 13:38

Što se tiče današnje tekme, ne bi trebalo da bude problema. Od 24 odigrana susreta, imamo 17 pobjeda i 4 remija.
Pored toga, protiv Freiburga, imamo niz od 11 uzastopnih pobjeda. Zadnji put kad ih nismo pobijedili bio je remi u gostima u novembru 2000.godine (1:1), zadnji poraz je također bio u gostima, u martu '96.godine (3:1).

Jeste li znali da nam je ovo najbolji start u BL u zadnje 4 godine? :D

Spartak
Kontakt:

Post Postao/la Spartak » 10 sep 2011, 15:01

Drago mi je da ove sezone mogu svjedociti demoliranju Bavaraca od strane Engleza u LP.

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 10 sep 2011, 15:10

Spartak je napisao/la:Drago mi je da ove sezone mogu svjedociti demoliranju Bavaraca od strane Engleza u LP.
Ah, lijepi kompleksi. :)
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)

edotabako
Kontakt:

Post Postao/la edotabako » 10 sep 2011, 15:26

De neki dobar sopcast link. :)

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 10 sep 2011, 15:39

Gomez nastavlja zabijati 1-0 :D

gorstak
Kontakt:

Post Postao/la gorstak » 10 sep 2011, 15:51

edotabako je napisao/la:De neki dobar sopcast link. :)
http://atdhenet.tv/39307/watch-bayern-m ... s-freiburg" onclick="window.open(this.href);return false;
24.04.1991.
Stern des südens

Spartak
Kontakt:

Post Postao/la Spartak » 10 sep 2011, 15:58

pasha_the_one je napisao/la:
Spartak je napisao/la:Drago mi je da ove sezone mogu svjedociti demoliranju Bavaraca od strane Engleza u LP.
Ah, lijepi kompleksi. :)
Sigurno imas osnova da to napises :o
Ne leti pred rudu :lol:

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 10 sep 2011, 16:17

Tako to Ribery radi :D Nek se Robben fino i dobro odmori i zaliječi B-)

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.