Francuska - BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
-
- Kontakt:
Re: BiH - Luxemburg / Francuska - BiH
I koliko pozicija bih mogli skociti?
25Elmar78430 je napisao/la:I koliko pozicija bih mogli skociti?

Sad je stiska i vriska u glavi jarane...
Ali poslije utakmice sa Luxom 'će da bude oluja i tajfun...
Kako to sve preživjeti i doživjeti, na svakom ćošku mi se priviđaju lopta, stadion st dennis, narogušeni francuski igrači, nasmijani Džeko, sudija koji jedva čeka da da žuti karton nekom našem već kartoniranom igraču, Miske i njegovo slavljenje gola, mrtav ozbiljan Sajo, nasmijani Vedo i Sejo, smrknuti Zlatan koji pogledom poručuje da će poginuti za ovu zemlju, hladan kao špricer Pandža, Papac koji sigurno i mirno iznosi lopte iz našeg šesnaesterca pored Maloude i Valbuene, prečke i stative koje pogađaju Pjanić i Edin, očaj naših nakon istih, moje lupanje glavom o asfalt nakon istih - takođe, gol Benzeme kao nož u srce za pobjedu Francuza i naš očaj (svježe rane od Portugala)
...iz tarhane koju jedem iskače Sejina lopta iz slobodnjaka koja para Francusku mrežu u 78' minutu za 0:1, pa crveni nakon toga Spahića i opsada našeg gola duboko iza 94-95' minute, sekundi kao vječnost.. naš prolazak ... ili ipak ne, izjednačenja pa hajd opet u baraž jarane....
I kako to sve preživjeti braćo moja mila... svaki dan...
A kad se smislim da, ako izgubimo, opet dolazi baraž pa sve jovo nanovo.... uffffffff
Kako to sve preživjeti i doživjeti, na svakom ćošku mi se priviđaju lopta, stadion st dennis, narogušeni francuski igrači, nasmijani Džeko, sudija koji jedva čeka da da žuti karton nekom našem već kartoniranom igraču, Miske i njegovo slavljenje gola, mrtav ozbiljan Sajo, nasmijani Vedo i Sejo, smrknuti Zlatan koji pogledom poručuje da će poginuti za ovu zemlju, hladan kao špricer Pandža, Papac koji sigurno i mirno iznosi lopte iz našeg šesnaesterca pored Maloude i Valbuene, prečke i stative koje pogađaju Pjanić i Edin, očaj naših nakon istih, moje lupanje glavom o asfalt nakon istih - takođe, gol Benzeme kao nož u srce za pobjedu Francuza i naš očaj (svježe rane od Portugala)
...iz tarhane koju jedem iskače Sejina lopta iz slobodnjaka koja para Francusku mrežu u 78' minutu za 0:1, pa crveni nakon toga Spahića i opsada našeg gola duboko iza 94-95' minute, sekundi kao vječnost.. naš prolazak ... ili ipak ne, izjednačenja pa hajd opet u baraž jarane....
A kad se smislim da, ako izgubimo, opet dolazi baraž pa sve jovo nanovo.... uffffffff
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- Goalgetter
- Kontakt:
Ocekujem max. do 10-15 pozicija, mozda nesto manje-vise.Elmar78430 je napisao/la:I koliko pozicija bih mogli skociti?
ramiral je napisao/la:Sad je stiska i vriska u glavi jarane...

Goalgetter je napisao/la:Ocekujem max. do 10-15 pozicija, mozda nesto manje-vise.Elmar78430 je napisao/la:I koliko pozicija bih mogli skociti?

- Goalgetter
- Kontakt:
Malo sam pretjero sa 15 pozicijaMikado je napisao/la:Goalgetter je napisao/la:Ocekujem max. do 10-15 pozicija, mozda nesto manje-vise.Elmar78430 je napisao/la:I koliko pozicija bih mogli skociti?![]()
ehhh sviraci moji nema od toga nista...cuj 10-15 pozicija
pa nisu bjelirusi i lux
spanija i hol..

Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 08 sep 2011, 13:46, ukupno mijenjano 2 puta.
Gdje se moze naci sadasnja UEFina rang lista, ne Fifina, nju znam? Neko je ovdje stavljao UEFinu listu, nemogu da je nadjem?Goalgetter je napisao/la:Brojace se FIFI-na, odnosno UEFI-na Rang-Lista. Nova lista (gdje ce biti dodani bodovi za 2 pobjede protiv Bjelorusije) ce biti objavljena 21. Septembra.Edo_77 je napisao/la:Neko je postavljao link ranking liste za Evropske timove, po kojem bi se trebala naci seedning za baraz? Zna li neko gdje je taj link?
ramiral je napisao/la:Sad je stiska i vriska u glavi jarane...
prejako
- Goalgetter
- Kontakt:
http://de.fifa.com/worldfootball/rankin ... nking.htmlEdo_77 je napisao/la:Gdje se moze naci sadasnja UEFina rang lista, ne Fifina, nju znam? Neko je ovdje stavljao UEFinu listu, nemogu da je nadjem?Goalgetter je napisao/la:Brojace se FIFI-na, odnosno UEFI-na Rang-Lista. Nova lista (gdje ce biti dodani bodovi za 2 pobjede protiv Bjelorusije) ce biti objavljena 21. Septembra.Edo_77 je napisao/la:Neko je postavljao link ranking liste za Evropske timove, po kojem bi se trebala naci seedning za baraz? Zna li neko gdje je taj link?
Evo ovdje imas FIFI-nu. Vise toga imas odmah da izaberes i kontinentalne, tj. UEFA.
Ide l' ko na utakmicu u Francusku sa Centrotransom?
Uh baš se umorih dok nađohEdo_77 je napisao/la:Gdje se moze naci sadasnja UEFina rang lista, ne Fifina, nju znam? Neko je ovdje stavljao UEFinu listu, nemogu da je nadjem?Goalgetter je napisao/la:Brojace se FIFI-na, odnosno UEFI-na Rang-Lista. Nova lista (gdje ce biti dodani bodovi za 2 pobjede protiv Bjelorusije) ce biti objavljena 21. Septembra.Edo_77 je napisao/la:Neko je postavljao link ranking liste za Evropske timove, po kojem bi se trebala naci seedning za baraz? Zna li neko gdje je taj link?
Izvoli
http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Hvala druze. Al nije ta. Neko je postavljao ovdje ima UEFA svoju, po njoj su sastavljali sesire za izvlacenje. Neki dan je neko ovdje stavljao, i malo nam fali da udjemo u drugi sesir.Goalgetter je napisao/la: http://de.fifa.com/worldfootball/rankin ... nking.html
Evo ovdje imas FIFI-nu. Vise toga imas odmah da izaberes i kontinentalne, tj. UEFA.
Kad vidim ove jadne zemlje ispred nas smuči mi se
Zahvaljujem.....TAhilmo je napisao/la:Uh baš se umorih dok nađoh
Izvoli
http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

@Golgetter
Jesu oni ispred nas ali za nekih 100, 200 bodova, cini mi se da ima brdo takvih repki, mislim da samo Belgiju mozemo preskociti od Euro zemalja, jer su oni blizu po tim bodovima
Normalno svaki kiks uzima im se bodovi, ali sad da cemo mi preci Slovacku i Sloveniju.. itd
ako ti nije tesko sad naci zadnju UEFA o FIFA bodovnu tabelu od 10 pozicije..
Jesu oni ispred nas ali za nekih 100, 200 bodova, cini mi se da ima brdo takvih repki, mislim da samo Belgiju mozemo preskociti od Euro zemalja, jer su oni blizu po tim bodovima

Normalno svaki kiks uzima im se bodovi, ali sad da cemo mi preci Slovacku i Sloveniju.. itd

- nero.piroman
- Kontakt:
na uefinoj listi cemo skociti 5,6 mjesta, a na fifinoj ok 10-tak, neka moja procjena
Tko želi nešto naučiti, nači će način; tko ne želi, naći će izliku.
I prosle i ove kvale osigurlai baraz prije poslednjeg kola. Ove kvale mozemo biti i prvi. Prosle kvale ostavimo jednu Belgiju 10 bodova, pobjedimo ih oba meca, ove kvale oni opet 3-4 mjesto. I kako mogu na toj je8enoj listi biti ispred nas??????? 

- Goalgetter
- Kontakt:
@Mikado ..
Da, ali tih 200 bodova, to nije nikakva prednost, kad pogledas nacin bodovanja :
Znaci imas formulu : P = M * I * T * C * 100
M - Rezultat utakmice
3 za pobjedu
1 za remi
0 za poraz
I - Vaznost utakmice
U ovom slucaju je 2,5 za kvalifikacije za EURO
T - Jacina protivnika
Faktor 200 minus pozicija tima na Rang Listi i to podjeljeno sa 100
C - Jacina kontinentalnog saveza
U ovom slucaju UEFA, koeficijent je 1.00
Da, ali tih 200 bodova, to nije nikakva prednost, kad pogledas nacin bodovanja :
Znaci imas formulu : P = M * I * T * C * 100
M - Rezultat utakmice
3 za pobjedu
1 za remi
0 za poraz
I - Vaznost utakmice
U ovom slucaju je 2,5 za kvalifikacije za EURO
T - Jacina protivnika
Faktor 200 minus pozicija tima na Rang Listi i to podjeljeno sa 100
C - Jacina kontinentalnog saveza
U ovom slucaju UEFA, koeficijent je 1.00
Pa ova Slovacka je daleko ispred nasEdo_77 je napisao/la:Zahvaljujem.....TAhilmo je napisao/la:Uh baš se umorih dok nađoh
Izvoli

( 11 ) France 30,788
( 12 ) Slovakia 29,828
( 13 ) Denmark 29,599
( 14 ) Czech Republic 28,702
( 15 ) Republic of Ireland 28,476
( 16 ) Ukraine 28,029
( 17 ) Israel 28,016
( 18 ) Turkey 27,495
( 19 ) Serbia 27,255
( 20 ) Norway 27,098
( 21 ) Slovenia 26,392
( 22 ) Switzerland 26,194
( 23 ) Bosnia and Herzegovina 25,718
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.