Miske mi je jedan od drazih, ako ne i najdrazi igrac. Uvjek sam ga gotivo.
I sad ga gotivim, ako nas je ko zaduzio on je. No, nije mu trebalo ono sinoc, boze moj ako je to stav njegovog selektora onda mora da se postuje, dalje nema kraj price.
Nas problem je nas mentalitet i profesionalizam. Igraci nam se olako ljute i dignu nos. Uvjek je bilo da je selektorova zadnja, ma kakava god da je, poklopi se i suti. Radi, radi i samo radi i dokazi selektoru da mozda grijesi.
Primjera radi, kako se to radi u repki gdje sve stima, trener Danske ovaj put u mec odluke nije pozvao svog kapitena C. Poulsena, zbog ne igranja u svom sada vec bivsem klubu Liverpulu. Poulsen, mediji, navijaci svi ko jedan su bili slozni u prihvatanju odluke, i tu se zavrsava. Nastavlja se dalje sa pripremama i ljudi uzimaju njima tri vazna boda. Tako se to rijesava, a ne da se stvara raskol u ekipi. Eh, to je ono sto nama fali.
Nas selektor ovo da uradi, mislim da bi odmah nakon objavljivanja spiska bio razapet i zatjeran u tri lijepe. Zato cemo mi za ostalim kaskati jos dugo vremena.
Bilo proslo, sad je bitno da se stvar izgladi ako moze i da u miru docekamo sljedece tekme, i mozda jos vaznija stvar, da se ovakve gluposti vise prestanu dogadjati, ako mislim napraviti neki dobar rezulatat i imati epitet ozbiljne reprezentacije.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★