RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Phill Jackson
Kontakt:

Re: FK Velež

Post Postao/la Phill Jackson » 02 avg 2009, 00:38

calcio je napisao/la:zbog nekih dogadjaja iz proslosti na gostovanjima u Zenici nije ni to sa pistoljem iskljuceno ;)
mislis zbog one vase smjesne uprave il igraca,,to je bila izvala godine,,pretrazila murija ove nase i nisu ni pistolj na spricanje a kamo li pravi nasli :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

ultra manijak
Kontakt:

Post Postao/la ultra manijak » 02 avg 2009, 00:39

velez prvi,nadam se da ce do kraja sezone pasti samo za jedno mjesto,a da ce umjesto veleza skoknut zeljo,

NAPRJED ZELJO LJUBAVI MOJA
ZBOG TEBE RODJEN I S TOBOM CU DA UMREM
I MOJE SRCE TEBI PRIPADA,
JA ZAUVJEK SA TOBOM CU DA BUDEM,
JER BEZ TEBE NEMOGU NIKADA

aakiica_sa
Kontakt:

Post Postao/la aakiica_sa » 02 avg 2009, 00:40

partibrejker1921 je napisao/la:Rođeni iskrene čestitke za petardu, nadam se da ćemo se s vama boriti za titulu :) :D
ima jos da se igra,,prvo skoci pa reci... ;)

JoinUnion
Kontakt:

Post Postao/la JoinUnion » 02 avg 2009, 00:40

Phill Jackson je napisao/la:
calcio je napisao/la:Samo da ovo oko Colica na pokvari atmosferu. Prosao je cijele pripreme sa Velezom, zagrijan pravo da igra sad kad Velez konacno ima dobru ekipu i dobro se radi ali nemoze jer je suspendovan. Daj Celikovci pustite covjeka, to je mozda i buduci reprezentativac, bolje da igra nego da sjedi na tribinama
kad smo Purica prodali za 80 000 eura dajte nam onda 100 000 za Colica i eto vam ga,,nismo ni mi humanitarna :mrgreen: ,,a i on sta sere,jel mu iko stavio pistolj na glavu kad je potpisivo ugovor i sad nesto izvodi,,eto kakav je profesionalac :roll:
Druze po nekim pricama koje kruze Celik je uzeo 20 000KM od Veleza za Colica znas kako kazu gdje ima dima ima i vatre!

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 02 avg 2009, 00:42

Ma sve je to sumnjivo,cim su nam dali golmana Efendica,,uglavnom cipke su ispali i nasa uprava i Colic,ne zna se ko je gori
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 02 avg 2009, 00:46

Phill Jackson je napisao/la:
calcio je napisao/la:zbog nekih dogadjaja iz proslosti na gostovanjima u Zenici nije ni to sa pistoljem iskljuceno ;)
mislis zbog one vase smjesne uprave il igraca,,to je bila izvala godine,,pretrazila murija ove nase i nisu ni pistolj na spricanje a kamo li pravi nasli :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
neznam nisam bio tu, sve je moguce. mozda je bila suplja... ali nemozes reci da to sto je murija pretrazila vase igrace neki dokaz, ha tesko sakrit ili prosvercovat pistolj :lol:
nego da se ne vracamo vise u proslost, po meni bi bilo najbolje da pustite Colica da igra pa kad ode vani dobijete jedan dio od transfera za njega i tako se sve rijesi. ako vec niste dobili te pare pa ih pokupio neki vas iz uprave....

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 02 avg 2009, 02:34

Tri boda i pet golova na početku sezone

Velež je sjajnom igrom i pobjedom nad Travnikom od 5:0, pokazao da bi za njih ova sezona Premier lige BiH mogla biti najuspješnija do sada.Prva utakmica na stadionu u Vrapčićima, pokazala je zašto je Velež sa dosta optimizma najavio ovu sezonu. Atraktivna igra, pet golova u mreži Travnika, zalaganje kakvog odavno nije bilo, te vjerna publika, obilježili su start prvenstva. Nova tribina i nove svlačionice uljepšali su ionako pozitivan utisak nakon prve utakmice.

Dobra igra, koja je krasila igru „rođenih“ od prve minute, krunisana je pogotkom kapitena Đenana Zaimovića, koji povratnu loptu Džafića šalje u lijevi ugao gola reprezentativnog golmana, Adisa Nurkovića.

Inicijativa nije splasnula ni poslje postignut gola, ali je oko 3.000 gledalaca novu radost vidjelo na samom kraju poluvremena, kada se Zaimović najbolje snalazi poslijje kornera i po drugi put se upisuje u strijelce.

„Rođeni“ su u drugom poluvremenu krenuli još agresivnije.

Nakon sedam minuta igre u nastavku, odbrana Travnika ruši Majkića u šesnaestercu, a sudija Jakupović pokazuje na bijelu tačku. Međutim, od novog slavlja ništa, jer je udarac Kajtaza bio lak plijen za Nurkovića.

Gosti su nakon toga imali i svoju jedinu ozbiljniju priliku, kada se Dudić našao sam pred golmanom Hađidžulbićem, ali je povratnik u redove Mostaraca svojom odbranom pokazao koliko će značiti njegov povratak među stative.

A koliko će tek za igru Veleža značiti Adin Džafić, pojačanje iz vinkovačke Cibalije, vidjelo se na prvoj utakmici. Nezaustavljiv, rastrčan, nesebičan, samo su neki od atributa kojima se može opisati debi igrača, koji u Veležu nosi dres sa brojem 77. Sjajnu premijeru krunisao je odličnim golom u 68. minuti, nakon centaršuta još jednog debitanta, Milana Kneževića.

Džafić je dvije minute kasnije ponovu u centru pažnje, kada nakon sjajnog prodora po lijevoj strani upošljava Velagića, koji udarcem glavom postiže i četvrti gol za Velež.

Visoko vodstvo nije uticalo na igru domaćina.

Još jedna lijepa akcija, deset minuta prije kraja, donijela je i peti gol. Ponajbolji pojedinac susreta, Zaimović, sjajnom loptom pronalazi Kajtaza, koji izlazi sam pred golmana i nesebičnom asistencijom rezervisti Durakoviću, koji je u igru ušao samo minut ranije, omogućuje da, bez puno muke, ubaci loptu u mrežu.

Sjajna igra i visoka pobjeda unijela je dosta optimizma među navijače Veleža

Nakon Travnika, u Mostar stiže Olimpik, što će biti još jedna prilika za nove bodove. Ako se po jutru dan poznaje, „rođene“ očekuje dosta radosti u novoj sezoni.

Velež: Hađidžulbić, Majkić, Šečić (od 38. Kadić), Zaimović, Asim Škaljić, Kajtaz, Jugo (od 79. Duraković), Knežević, Osmanagić, Džafić i Velagić (od 75. Kajan). Trener: Abdulah Ibraković

Travnik: Nurković, Terzić, Varupa, Bradarić Helvida, Ribić, Lihovac (od 55. Čurić), Badrov, Dudić, Saraičić ( od 46. Pranjković) i Erić (od 46. Fajić). Trener: Nedžad Selimović

slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika

[youtube][/youtube]
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 02 avg 2009, 02:44

partibrejker1921 je napisao/la:Rođeni iskrene čestitke za petardu, nadam se da ćemo se s vama boriti za titulu :) :D
iste cestitke i zelje ;)
Cuva Bog Zelju svog!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 avg 2009, 02:50

Koliko je bilo gledaoca u Vrapčičima ?

Čestitam na pobjedi, evidentno je da je Travnik jedan od glavnih kanidata sa nama i Laktašima u 2 ligu.

nexoze
Kontakt:

Post Postao/la nexoze » 02 avg 2009, 11:27

Čestitam na pobjedi, evidentno je da je Travnik jedan od glavnih kanidata sa nama i Laktašima u 2 ligu.[/quote]

:D
"My lands are where my dead lie buried" Chief Crazy Horse

Fantom78
Kontakt:

Post Postao/la Fantom78 » 02 avg 2009, 11:51

upali su nam veležovci u malu euforiju, lijepo lijepo :)
čestitam na pobjedi
Meni Đurđa ukrest ne more moje baklje, dimne i topovske. Za unit triba imat tehniku, palit cemo Pirotehniku.

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 02 avg 2009, 11:55

A kazu hoce Nurkovic u Wislu Krakov a 5 komada primi haha ....Red Army dobro ste odradili utakmicu(kolko vidim po slikama)
A C A B !

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 02 avg 2009, 14:25

Abdulah Ibraković
Sinoćnjom igrom, približavamo se evropskom fudbalu

Da je dolazak Abdulaha Ibrakovića na čelo Veleža pun pogodak rukovodstva kluba, vidjelo se i ranije, a pravu potvrdu njegovog poimanja fudbala prezentirali su igrači u crvenim dresovima u susretu sa Travnikom, u čiju su mrežu smjestili pet golova, što je pripadnike Red Army bacilo u trans, pa se slavlje iz Vrapčića prenijelo u kafiće, gdje se slavilo do kasnih sati.
slikaPrikazanom igrom, Velež je, na startu novog prvenstva, oduševio svoje navijače, potvrdivši da su najave Abdulaha Ibrakovića, da će se Velež boriti za sami vrh i izlazak u fudbalsku Evropu, realne i ostvarljive.

A s kojom ozbiljnošću Ibraković prilazi poslu, najbolji govori podatak da kod njega, poslije furioznog prvenstvenog starta, nema euforije, a igrače čvrsto drži na zemlji. Jutros su „rođeni“ održali trening, jer, kako nam reče Ibraković, opuštanja nema.

Osvrćući se na visoku pobjedu protiv Travničana, šef stručnog štaba „rođenih“ kaže da je ona bila očekivana.

„Ono što me najviše raduje je da smo odigrali izuzetno kvalitetnu utakmicu, sa svim karakteristikama modernog evropskog fudbala, čemu mi u Veležu istinski i težimo. Igrali smo brzo i agresivno, napadali sa šest, sedam igračima, što je nešto novo u bosanskohercegovačkom fudbalu. Igrali smo kratkim pasovima, odličnim proigravanjima, pa je, kao kruna takve odlične igre, došao i rezultat, koji i nije toliko bitan“, riječi su Ibrakovića.

Prvi strateg Veleža posebno je oduševljen igrom novih igrača.

„Očito je da se radi o pravim pojačanjima i sigurno je da ćemo s njima moći ravnopravno da se uključimo u borbu za sami vrh tabele. Ovi igrači unijeli su jedan novi kvalitet u igri, što nam je ranije nedostajalo“, kaže Ibraković.

Utakmica s Travnikom već polako pada u zaborav, a sve misli „rođenih“ okreću se narednom okršaju protiv Olimpika.

„Interesuje nas samo pobjeda i vjerujem da ćemo obradovati naše vjerne navijače, koji su juče, još jednom, dokazali da su najbolji na svijetu, a njihova fanatična privrženost i podrška puno će nam značitit u ostvarenju naših ciljeva“, ističe Ibraković i dodaje da će se prava vrijednost tima vidjeti u trećem kolu, kada Velež igra protiv Sarajeva.

Do gostovanja na Koševu, valja preskočiti Olimpik i zadržati lidersku poziciju na tabeli.

****.ba
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 02 avg 2009, 14:44

Čestitam rođeni. Drago mi je pravo. Nadam se da ćete krenuti zajedno s nama naprijed. Hem smo vršnjaci (samo smo godinu stariji) hem smo jedini bh. klubovi sa dugom i svjetlom tradicijom. Ostalo je sve jad i čemerno.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 02 avg 2009, 16:21

Ja sam taman pred rat počeo iči na utakmice Veleža i sebe smatram velikim navijačom Veleža. Ali ne smatram se ovim modernim tifozama i huliganima itd.

Ma šta got drugi govorili jedini klub koji smatram prijateljski je Željo. Pustite sad ove hajvane što su zakuhali zanjih godinu dana na obje strane. Dugogodišnje dobre odnose ne treba zaboraviti na osnovu zadnje godinu dvije.

I meni bi pravo drago bilo kada bi oba naša kluba se borila za prva dva mjesta. Ma šta got ovi pojedini govorili da se tzv "ližemo itd". Danas su svi sa svima na ratnoj nozi u BIH, treba imati makar jedan prijateljski klub u ligi gdje mogu sa rahatlukom otiči u grad pred utakmicu popiti kafu razmijeniti doživljaje otiči na tekmu itd.

A ne svaki put napeta situacija gdje got da odeš. Zato pozdrav Želji i puno sreće u sezoni. Drago mi je vidjeti da ima ljudi koji nisu mržnjom ispunjeni.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 02 avg 2009, 16:47

E nek smo i mi nekog nabušili pa makar to bio i Travnik. Gdje god nađem izvještaj govori se o odličnoj igri Veleža, zalaganju svih igrača. Ovo sam čekao godinama, Veleža koji će opet harati ovom kukuruz ligom.

NAPRIJED ROĐENI
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

roki...
Kontakt:

Post Postao/la roki... » 02 avg 2009, 16:49

@el-fighter

za koga ti navijas? za zelju,sarjaevo i velet?

volim te ŽELJO
Kontakt:

Post Postao/la volim te ŽELJO » 02 avg 2009, 16:54

za želju

hujka komandant
Kontakt:

Post Postao/la hujka komandant » 02 avg 2009, 23:16

Emir_ZENICA je napisao/la:A kazu hoce Nurkovic u Wislu Krakov a 5 komada primi haha ....Red Army dobro ste odradili utakmicu(kolko vidim po slikama)
covjek ni za jedan gol nije kriv cak je i penal skino...

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 02 avg 2009, 23:18

moze li ko napisati koliko sada otprilike Vrapcici mogu primiti gledalaca sa ovom novom tribinom ???
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.