EP Litvanija 2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Dongle
Kontakt:

Re: EP Litvanija 2011

Post Postao/la Dongle » 06 sep 2011, 00:46

Moze li mi neko objasniti kako se sad broje bodovi,odnosno,moze li naprimjer Srbija i pored ovog poraza da se plasira u finale,i u kojem slučaju?

Dadobg
Kontakt:

Post Postao/la Dadobg » 06 sep 2011, 00:47

Tribalian je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la: Meni licno da ovu reprezentaciju nisu Rasic i Perovic, nekako se ne uklapaju u cjelinu.

Ova tekma srba i francuza je do sada utakmica prvenstva
Ja bih samo tu umesto Rasica dodao Tepica :roll: jbem ti koliko me covek nervira ,ne mogu da opisem :!:

Za ovo drugo se slazem,najbolja tekma do sad.
Mene niko ne iznervira kao Perovic,pa da mu sve. Cim ga vidim stresiram,neverovatno... :lol:

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 06 sep 2011, 00:50

Pusti Kostu u pm,ko da je zabetoniran za parket,a obe mu ruke leve :roll: Ja ne znam sto onog Marjanovica ne pusti nekad.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 06 sep 2011, 00:51

Perovic je nekako glup igrac, nema improvizacije nikako, a Srbija igra nekako na cistu inteligenciju i onda npr kad ne prodje pick sa Teom, on se jednostavno izgubi kao da nish nije bilo, dok Krstic uradi neshto korisno, improvizuje neshto i slicno. i 1-1 igra Perovica je katastrofa, kad je on u igri uopste se ne spusta lopta u reket.
nema potpisa

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 06 sep 2011, 00:53

Bolje je bilo da nije ni bilo ove prve faze,ali FIBA je poznata po glupim odlukama
U Srbije je najslabija karika Tepić da dadnem svoje mišljenje u ovoj raspravi onako usput :D I još jedna stvar ono Kešelj ispade bolji igrač od Bjelice :?
Prezanimljivo će biti do kraja sigurno ni Dirk ne želi da ode bez bar jedne pobjede.Još da se ne prenose bodovi koji bi to bio rat :mrgreen:
Moje simpatije su uz Srbiju i Parkera do kraja pa ko uzme što se tiče Španaca dosta ih je više,a i ne igraju nešto.Ako se čuvaju ili nešto svaka im čast no po meni nisu toliko nadmočni u odnosu na ostale
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 06 sep 2011, 01:19

Zanimljivo je da Srbija igra ovako dobro sa jednim vanserijskim (Teodosic) i dva vrhunska igraca (Krstic i Savanovic). Najvece zasluge za to idu Ivkovicu koji iz ove ekipe izvlaci maksimum.

Perovic - Uoci proslog prvenstva sam govorio da je taj momak bogalj u mozak :mrgreen: . Mnogi su me napali i pisali kako je on igrac Barse, bla, bla, bla,.. Moze on biti igrac Lejkersa, al' je opet izuzetno limitiran. Njegovu mutavost sam uocio jos dok je igr'o za Partizan.

Tepic - Momak je dobar u odbrani, al' je u napadu katastrofa. Problem je sto toga nije svjestan, pa cesto pokusava preuzeti odgovornost u napadu. Tada je Srbija po pravilu u belaju :mrgreen: .

Macvan - Zahvalan igrac, al' sasvim limitiran. Previse trom da bi bio vrhunski centar.

Rasic - Ima ogromne probleme sa koncentracijom. Nesto kao Tripkovic. Kao da u nekim trenutcima razmislja kako zigu na plazi, pa na terenu pravi kardinalne greske. Solidan suter i nista vise.

Markovic - Dobar i zahvalan igrac u defanzivi. U ofanzivi ponekad ima problem kao Tepic, al' je uglavnom svjestan da ne moze pogoditi, pa loptu dobaci nekom drugom :mrgreen: .

Keselj - Bjelica - Talentovani, al' potpuno nepredvidivi igraci. Nekad dobri, nekad ocajni.

Da Srbija ima jednog vrhunskog beka koji bi mog'o odigrati sa Teodosicem, sigurno bi mogli pretendovati na koliko - toliko ravnopravnu borbu sa Spanijom. Ovako, i plasman u polufinale je veliki uspjeh. Ako kojim slucajem dodju u finale, za to treba cestitati iskljucivo Ivkovicu i genijalnom Teodosicu.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 06 sep 2011, 04:04

Valencia je napisao/la: Ovako, i plasman u polufinale je veliki uspjeh. Ako kojim slucajem dodju u finale, za to treba cestitati iskljucivo Ivkovicu i genijalnom Teodosicu.

Ne znam kome bi se trebalo čestitati u slučaju plasmana Srbije u finale ep (aBd), možda prvo Ivkoviću pa onda igračima bez nekog izdvajanja pojedinaca jer Srbija je TIM što Španci sigurno nisu a Ivković je mnoogo bolji selektor od Scariola. U prilog ovome ide i podatak da je Srbija dobila dva od tri meča sa Špancima na dva zadnja velika takmičenja.

Evo mog osvrta na upravo završeni prvi dio takmičenja na EP.

U grupi a Španci nisu bili toliko uvjerljivi koliko bi realno trebali biti, samo su protiv domaćina demonstrirali vrhunsku košarku, a ove ostale utakmice niti smrdi niti miriše, što bi se reklo. Dal` se štede za drugi krug i taktiziraju, ne znam, ali će oni vjerovatno do polufinala, a tada se ne zna ništa. Čak su juče poraženi od Turaka i na taj način su izgubili dva jako bitna boda za drugu fazu takmičenja. Nije im igrao Pau (ne znam zbog čega), a kod Turaka najbolji Preldžić sa 18 poena (baš me čudi pa preldžić nije dobio ono neko tursko prezime nakon što je dobio njihov pasoš kao što su u prošlosti dobili Kuqo, Jahović, Paščanović...) Šalu na stranu, Turci su se bukvalno izvukli iz mrtvih i sada su potpuno ravnopravni u borbi za četvrtfinale, iako su samo prije nepunih dva dana, nakon poraza od Poljaka, već bili spremni koferi za put kući. Litvanci bez Lavrinoviča, Šiškauskasa i odskora povrijeđenog Petravičijusa mislim da ne mogu do polufinala, a prolazak u četvrtfinale kroz ovakvu grupu za njih bi bio uspjeh. Mislim da će i sudije imati dobrog udjela u njihovom konačnom plasmanu na prvenstvu. Poljaci sami sebi krivi. Napravili su sjajan rezultat pobjedom nad Turcima i došli pred vrata drugog kruga u jednoj vrlo treškoj grupi, a bez svojih najboljih igrača Gortata i Lampea, što bi bio vrhunski rezultat za njih, ali... Turci kao vrlo ponosan narod slave dvojicu stranaca koji su najzaslužniji za njihov plasman u drugu fazu (već spomenuti Preldžić i Deng). Britanci da su imali još jednog vrhunskog igrača u ekipi da nadomjesti limitiranost ostatka ekipe 8čitaj da su imali Gordona) mogli su se možda pokušati napraviti nešto više, a ovako imaju dvije pobjede i jedan sasvim solidan nastup kojim su oni sasvim sigurno prezadovoljni. Portugalci jedna od onih košarkaški egzotičnih zemalja došal je ovdje da popuni broj učesnika i ništa više. Jedna stvar u vezi njih mi nije jasna. Čuo sam podatak da su oni najstarija ekipa na evrobasketu. E sad zar im ne bi bilo bolje da su na prvanstvo poslali neku repku sa mladim momcima koji bi u litvaniji skupljali iskustvo za eventualne nastupe na nekim narednim velikim takmičenjima, nego što su poslali čak osam tridesetogodišnjaka da se ostale ekipe igraju sa njima.
U grupi b Francuzi su sinoćnjom pobjedom nad Srbijom istakli kandidaturu za visok plasman. Parker predvodi tim, ali se postavlja pitanje šta kad parker stane. Imaju oni nekoliko odličnih individualaca, ali kad Parker zaštopa tu im je negdje i kraj. Protiv Italije su se mnogo mučili, izlaskom parkera igra se popravila, ali u nastavku takmičenja dolaze mnogo jači timovi nego što su Talijani. Kod Srbije neke stvari nisu najbolje legle na svoje mjesto, vidjelo se to u svim mečevima, ali forma se diže polako, Sinoć odbrana nije bila na očekivanom nivou, Teodosić je pravio neke početničke greške, bio je previše nervozan, Francuzi su se nadavali koševa iz ponovljenog napada i to je otprilike to. Krstić na nivou, Kešelj izvanredan, Savanović je falio. Mislim da Srbija ima snage za bar jednu pobjedu u drugoj fazi koja bi najvjerovatnije bila dovoljna za četvrtfinale. Njemci opet po starom; Dirk igra, ostali uglavnom nijemo posmatraju. Ovo im je neki realan plasman, vrlo teško će do četvrfinala ako se nešto drastično ne promjeni. Talijani su na prvenstvo došlo onom skandaloznom odlukom Fibe da se prvenstvo proširi za šta su najviše lobirali upravo Talijani. Imaju trojicu nba igrača oko kojih se vrti najveći dio svega, ostatak tima prelimitiran da bi napravili nešto više od jedne pobjede na turniru. Izraelcima i sa Kaspijem i bez njega je davno bilo jasno da ne mogu do druge faze nikako u ovakvom omjeru snaga u grupi. Letonci sa najmlađom ekipom na turniru, bez Kambale i Janičenoksa imali su sve poraze iako su se u svim utakmicama dobro držali.
U grupi c mimo svih očekivanja drugu fazu ide Makedonija kao pobjednik grupe, Grčka i Finska koja je dosad bila tradicionalno naklonjena nordijskim sportovima. :lol: Ispale su BiH, Hrvatska i Crna Gora. Potpuno potpuno neočekivan rasplet u grupi. makedonci sasvim zasluženo na prvom mjestu, dobili su BiH, Hrvatsku i Grčku što je samo po sebi previše, a tu je i pobjeda nad Fincima. Bo je njihovo najjače oružje plus Antić, Gečevski, Ilijevski i neočekivano, Stojanovski. Prenose dvije pobjede sa kojima su već sad sigurni učesnici četvrtfinala. Grci i pored velikih problema u kojima su se našli pred prvenstvo ipak guraju dobro i već sad se može reći da su 95% u četvrtfinalu, najviše zahvaljujući prelakom žrijebu. O tradicionalno košarkaškoj naciji, Fincima ne treba puno pričati, najbolje je za njih rekao Vlada Vukoičić sinoć na sos kanalu, parafrazitaću Finci nisu bili toliko dobri koliko su druge repke bile loše. I u pravu je čovjek. Ranikko i Mottola su najpoznatija iz te repke, bar meni, ostalo nepoznati igrači koji će se naći u drugoj fazi samo zbog nepredvidljivog balkanskog mentaliteta. Hrvati su za mene misterija kao bermudski trougao :lol: . Uvijek imaju u ekipi mnogo kvaliteta (sad su to Bogdanović, Tomas, Barać, Popović, Tomić...), uvijek su kandidati za visok plasman, ali ne ide pa ne ide. Gladao sam ih na turnitu u Ljubljani i izgledali su dosta dobro, kasnije su u Londonu glatko dobili Srbiju i kontao sam da mogu do finog rezultata, ali... U Litvaniji su definitivno dotakli dno. Bolji dani im ipak slijede jer u mlađim kategorijama imaju dosta uspjeha. BiH- šta reći što već nije rečeno, od sjaja do očaja i nazad, balkanski mentalitet... Kad ova ekipa ima dan onda sve ulazi, a kad ga nema onda glat gubi tridestak razlike i od velesile Finske. Realno BiH nije zaslužila da prođe u drugu fazu. Bez pravog centra, bez bilo kakve konstantnosti u igri, sa mnogo zavisnosti od Mirze i Henryja i nije moglo bolje. Doduše nisu ni Finvi zaslužili drugu fazu, ali su u direktnom duelu razbili BiH i to je to. Crnogorci su već bili viđeni u Viljnusu pogotovo nakon početne pobjede na turniru ali su se onda raspali. Mislim da je neskustvo prije svega njihovog selektora imalo bitnu ulogu u lošim igrama.
Grupom d se prošetala Rusija, pomalo neočekivano jer su mnogi očekivali da vide Slovence sa stopostotnim učinkom na kraju prve faze. Rusi sa Kirilenkom idu sigurno u četvrtfinale. Slovenci su se mučili kroz prvu fazu, fali im par igrača, ali ni za njih ne bi trebalo biti problema da odu u četvrtfinale. Gruzijci u premiernom nastupu na ep su uspjeli da dođu među 12 što je za njih vrhunski rezultat. Istina, imali su poprilično sreće u žrijebu da se nađu u najlakšoj grupi. Ukrajinci i Bugari stigli do dvije pobjede na Evrobasketu i to je dobar ezultat za njih s obzirom na to kako su stigli na prvenstvo. Za Belgijance se pouzdano znalo da ne mogu ništa značajnije napraviti na turniru, a kad im se pred sam start takmičenja povrijedio njihov najbolji i najpoznatiji igrač Axel Hervelle, sve je bilo jasno.

U drugoj fazi se ukrštaju grupe A i B čineći grupu E u kojoj su Španci, Srbi, Francuzi, Turci, Litvanci i Njemci. Biće ovdje svašta to je sigurno. Mnogo toga su zakomplikovali Turci pobjedivši juče Špance, Francuzi su u najboljoj poziciji. Mislim da Njemci nemaju šansi za prolaz dalje, ali će Dirk i kompanija nekome zagorčati život. Srbija već u prvom meču druge faze može mnogo toga da odluči protiv domaćina Litvanaca koji nisu na nekom Bog zna kakvom novou, a tu je velika prilika da se Srbija osveti Turskoj za ono od prošle godine. u svakom slučaju za očekivati je da Francuzi, Španci i Srbi budu sigurni za četvrtfinale.
U drugoj grupi koju čine Rusi, Slovenci,Grci, Makedonci, Gruzijci i Finci, je manje više sve izvjesno. Otpadaju Gruzijci i Finci, a ostali će se boriti za poredak i što bolju poziciju pred četvrfinale.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 06 sep 2011, 04:36

alan_kardec je napisao/la:
Valencia je napisao/la: Ovako, i plasman u polufinale je veliki uspjeh. Ako kojim slucajem dodju u finale, za to treba cestitati iskljucivo Ivkovicu i genijalnom Teodosicu.

Ne znam kome bi se trebalo čestitati u slučaju plasmana Srbije u finale ep (aBd), možda prvo Ivkoviću pa onda igračima bez nekog izdvajanja pojedinaca jer Srbija je TIM što Španci sigurno nisu a Ivković je mnoogo bolji selektor od Scariola. U prilog ovome ide i podatak da je Srbija dobila dva od tri meča sa Špancima na dva zadnja velika takmičenja.

Evo mog osvrta na upravo završeni prvi dio takmičenja na EP.

U grupi a Španci nisu bili toliko uvjerljivi koliko bi realno trebali biti, samo su protiv domaćina demonstrirali vrhunsku košarku, a ove ostale utakmice niti smrdi niti miriše, što bi se reklo. Dal` se štede za drugi krug i taktiziraju, ne znam, ali će oni vjerovatno do polufinala, a tada se ne zna ništa. Čak su juče poraženi od Turaka i na taj način su izgubili dva jako bitna boda za drugu fazu takmičenja. Nije im igrao Pau (ne znam zbog čega), a kod Turaka najbolji Preldžić sa 18 poena (baš me čudi pa preldžić nije dobio ono neko tursko prezime nakon što je dobio njihov pasoš kao što su u prošlosti dobili Kuqo, Jahović, Paščanović...) Šalu na stranu, Turci su se bukvalno izvukli iz mrtvih i sada su potpuno ravnopravni u borbi za četvrtfinale, iako su samo prije nepunih dva dana, nakon poraza od Poljaka, već bili spremni koferi za put kući. Litvanci bez Lavrinoviča, Šiškauskasa i odskora povrijeđenog Petravičijusa mislim da ne mogu do polufinala, a prolazak u četvrtfinale kroz ovakvu grupu za njih bi bio uspjeh. Mislim da će i sudije imati dobrog udjela u njihovom konačnom plasmanu na prvenstvu. Poljaci sami sebi krivi. Napravili su sjajan rezultat pobjedom nad Turcima i došli pred vrata drugog kruga u jednoj vrlo treškoj grupi, a bez svojih najboljih igrača Gortata i Lampea, što bi bio vrhunski rezultat za njih, ali... Turci kao vrlo ponosan narod slave dvojicu stranaca koji su najzaslužniji za njihov plasman u drugu fazu (već spomenuti Preldžić i Deng). Britanci da su imali još jednog vrhunskog igrača u ekipi da nadomjesti limitiranost ostatka ekipe 8čitaj da su imali Gordona) mogli su se možda pokušati napraviti nešto više, a ovako imaju dvije pobjede i jedan sasvim solidan nastup kojim su oni sasvim sigurno prezadovoljni. Portugalci jedna od onih košarkaški egzotičnih zemalja došal je ovdje da popuni broj učesnika i ništa više. Jedna stvar u vezi njih mi nije jasna. Čuo sam podatak da su oni najstarija ekipa na evrobasketu. E sad zar im ne bi bilo bolje da su na prvanstvo poslali neku repku sa mladim momcima koji bi u litvaniji skupljali iskustvo za eventualne nastupe na nekim narednim velikim takmičenjima, nego što su poslali čak osam tridesetogodišnjaka da se ostale ekipe igraju sa njima.
U grupi b Francuzi su sinoćnjom pobjedom nad Srbijom istakli kandidaturu za visok plasman. Parker predvodi tim, ali se postavlja pitanje šta kad parker stane. Imaju oni nekoliko odličnih individualaca, ali kad Parker zaštopa tu im je negdje i kraj. Protiv Italije su se mnogo mučili, izlaskom parkera igra se popravila, ali u nastavku takmičenja dolaze mnogo jači timovi nego što su Talijani. Kod Srbije neke stvari nisu najbolje legle na svoje mjesto, vidjelo se to u svim mečevima, ali forma se diže polako, Sinoć odbrana nije bila na očekivanom nivou, Teodosić je pravio neke početničke greške, bio je previše nervozan, Francuzi su se nadavali koševa iz ponovljenog napada i to je otprilike to. Krstić na nivou, Kešelj izvanredan, Savanović je falio. Mislim da Srbija ima snage za bar jednu pobjedu u drugoj fazi koja bi najvjerovatnije bila dovoljna za četvrtfinale. Njemci opet po starom; Dirk igra, ostali uglavnom nijemo posmatraju. Ovo im je neki realan plasman, vrlo teško će do četvrfinala ako se nešto drastično ne promjeni. Talijani su na prvenstvo došlo onom skandaloznom odlukom Fibe da se prvenstvo proširi za šta su najviše lobirali upravo Talijani. Imaju trojicu nba igrača oko kojih se vrti najveći dio svega, ostatak tima prelimitiran da bi napravili nešto više od jedne pobjede na turniru. Izraelcima i sa Kaspijem i bez njega je davno bilo jasno da ne mogu do druge faze nikako u ovakvom omjeru snaga u grupi. Letonci sa najmlađom ekipom na turniru, bez Kambale i Janičenoksa imali su sve poraze iako su se u svim utakmicama dobro držali.
U grupi c mimo svih očekivanja drugu fazu ide Makedonija kao pobjednik grupe, Grčka i Finska koja je dosad bila tradicionalno naklonjena nordijskim sportovima. :lol: Ispale su BiH, Hrvatska i Crna Gora. Potpuno potpuno neočekivan rasplet u grupi. makedonci sasvim zasluženo na prvom mjestu, dobili su BiH, Hrvatsku i Grčku što je samo po sebi previše, a tu je i pobjeda nad Fincima. Bo je njihovo najjače oružje plus Antić, Gečevski, Ilijevski i neočekivano, Stojanovski. Prenose dvije pobjede sa kojima su već sad sigurni učesnici četvrtfinala. Grci i pored velikih problema u kojima su se našli pred prvenstvo ipak guraju dobro i već sad se može reći da su 95% u četvrtfinalu, najviše zahvaljujući prelakom žrijebu. O tradicionalno košarkaškoj naciji, Fincima ne treba puno pričati, najbolje je za njih rekao Vlada Vukoičić sinoć na sos kanalu, parafrazitaću Finci nisu bili toliko dobri koliko su druge repke bile loše. I u pravu je čovjek. Ranikko i Mottola su najpoznatija iz te repke, bar meni, ostalo nepoznati igrači koji će se naći u drugoj fazi samo zbog nepredvidljivog balkanskog mentaliteta. Hrvati su za mene misterija kao bermudski trougao :lol: . Uvijek imaju u ekipi mnogo kvaliteta (sad su to Bogdanović, Tomas, Barać, Popović, Tomić...), uvijek su kandidati za visok plasman, ali ne ide pa ne ide. Gladao sam ih na turnitu u Ljubljani i izgledali su dosta dobro, kasnije su u Londonu glatko dobili Srbiju i kontao sam da mogu do finog rezultata, ali... U Litvaniji su definitivno dotakli dno. Bolji dani im ipak slijede jer u mlađim kategorijama imaju dosta uspjeha. BiH- šta reći što već nije rečeno, od sjaja do očaja i nazad, balkanski mentalitet... Kad ova ekipa ima dan onda sve ulazi, a kad ga nema onda glat gubi tridestak razlike i od velesile Finske. Realno BiH nije zaslužila da prođe u drugu fazu. Bez pravog centra, bez bilo kakve konstantnosti u igri, sa mnogo zavisnosti od Mirze i Henryja i nije moglo bolje. Doduše nisu ni Finvi zaslužili drugu fazu, ali su u direktnom duelu razbili BiH i to je to. Crnogorci su već bili viđeni u Viljnusu pogotovo nakon početne pobjede na turniru ali su se onda raspali. Mislim da je neskustvo prije svega njihovog selektora imalo bitnu ulogu u lošim igrama.
Grupom d se prošetala Rusija, pomalo neočekivano jer su mnogi očekivali da vide Slovence sa stopostotnim učinkom na kraju prve faze. Rusi sa Kirilenkom idu sigurno u četvrtfinale. Slovenci su se mučili kroz prvu fazu, fali im par igrača, ali ni za njih ne bi trebalo biti problema da odu u četvrtfinale. Gruzijci u premiernom nastupu na ep su uspjeli da dođu među 12 što je za njih vrhunski rezultat. Istina, imali su poprilično sreće u žrijebu da se nađu u najlakšoj grupi. Ukrajinci i Bugari stigli do dvije pobjede na Evrobasketu i to je dobar ezultat za njih s obzirom na to kako su stigli na prvenstvo. Za Belgijance se pouzdano znalo da ne mogu ništa značajnije napraviti na turniru, a kad im se pred sam start takmičenja povrijedio njihov najbolji i najpoznatiji igrač Axel Hervelle, sve je bilo jasno.

U drugoj fazi se ukrštaju grupe A i B čineći grupu E u kojoj su Španci, Srbi, Francuzi, Turci, Litvanci i Njemci. Biće ovdje svašta to je sigurno. Mnogo toga su zakomplikovali Turci pobjedivši juče Špance, Francuzi su u najboljoj poziciji. Mislim da Njemci nemaju šansi za prolaz dalje, ali će Dirk i kompanija nekome zagorčati život. Srbija već u prvom meču druge faze može mnogo toga da odluči protiv domaćina Litvanaca koji nisu na nekom Bog zna kakvom novou, a tu je velika prilika da se Srbija osveti Turskoj za ono od prošle godine. u svakom slučaju za očekivati je da Francuzi, Španci i Srbi budu sigurni za četvrtfinale.
U drugoj grupi koju čine Rusi, Slovenci,Grci, Makedonci, Gruzijci i Finci, je manje više sve izvjesno. Otpadaju Gruzijci i Finci, a ostali će se boriti za poredak i što bolju poziciju pred četvrfinale.
Extra si sažeo prvi dio EP i ocekivanja u buducem preriodu. Svak cast za post i ne bi da te prehvalim:)

Slazem se u svemu osim u konstatacije da je Francuska ovisna o Parkeru. Sinocna igra Parkera u nekim momentima bila je jako losa( iako je zabio preko 20 i imao 7 ili 9 ukradeni lopti), potrosio je dosta napada i srlj'o je vise puta pod kos Srba, bas, bezglavo. Parker jest najveca zvijezda i bitan faktor u Francuskoj, jer njegovo prisustvo im znaci mnogo ali je i ostatak dovoljno dobar da napravi odlican rezultat...
Po meni je Batum vise pokazao od Parkera u dosadasnjem dijelu...

Moje simpatije su za Francusku :!:
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

B o X
Kontakt:

Post Postao/la B o X » 06 sep 2011, 07:56

Grupa E
07.09.2011.
1. Germany - Spain 14:30
2. Turkey - France 17:00
3. Serbia - Lithuania 20:00

1. France........2/0....173/161.....4
2. Serbia.........1/1....171/161.....3
3. Spain..........1/1....148/144.....3
4. Turkey........1/1....133/132.....3

5. Lithuania.......1/1....154/159.....3
6. Germany........0/2....129/151.....2

Grupa F
08.09.2011.

1. Georgia - F.Y.R. of Macedonia 14:30
2. Finland - Russia 17:00
3. Slovenia - Greece 20:00

1. F.Y.R. of Macedonia.....2/0...144/128.....4
2. Russia......................2/0...130/122.....4
3. Slovenia...................1/1...151/140......3
4. Greece....................1/1....139/133......3

5. Georgia.................... 0/2...133/152......2
6. Finland......................0/2...131/153......2
FK Drina Zvornik - 66. godina tradicije!

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 06 sep 2011, 09:35

prvenstvo tek počinje, a za mene je završilo. Nema se tu šta više pratiti :(
Možda koju tekmu Makedonaca.

p.s. jutros sam uzeo novu tastaturu :D
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 06 sep 2011, 13:49

kako je samo glup sistem takmičenja jbt :evil: :evil:

u jednoj grupi svi favoriti..cccc
FORZA MARŠAL !!!

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 06 sep 2011, 19:58

Ona druga grupa je presmješna, pa već sad se zna koje repke idu među osam, a ovamo kamara zvjezda na jednom mjestu i neko od jakih će morati ispasti. Bezze skroz. Gruzija i Finska među 12. :lol:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 06 sep 2011, 20:03

Pa u 1/4 finalu ce sve ekipe iz prve grupe dobiti sve ekipe iz druge grupe, tako da ce u polufinalu biti oni koji budu medju 4 u prvoj grupi, tu ce biti svaka tekma neka vrsta osmine finala, stim da njemci nemaju nikakvu sansu haman, ostalo je sve na noz
nema potpisa

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 06 sep 2011, 21:35

Admir_Sa je napisao/la:Pa u 1/4 finalu ce sve ekipe iz prve grupe dobiti sve ekipe iz druge grupe, tako da ce u polufinalu biti oni koji budu medju 4 u prvoj grupi, tu ce biti svaka tekma neka vrsta osmine finala, stim da njemci nemaju nikakvu sansu haman, ostalo je sve na noz
Ne bih se iznenadio da Nemci sutra dobiju Špance, navijaću za njih ( mada to može da zakomplikuje situaciju Srbiji ) zbog Dirka koji je pre svega veliki čovek pa onda sportista.
I think I'm a pussy one.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 07 sep 2011, 01:33

Texi je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:Pa u 1/4 finalu ce sve ekipe iz prve grupe dobiti sve ekipe iz druge grupe, tako da ce u polufinalu biti oni koji budu medju 4 u prvoj grupi, tu ce biti svaka tekma neka vrsta osmine finala, stim da njemci nemaju nikakvu sansu haman, ostalo je sve na noz
Ne bih se iznenadio da Nemci sutra dobiju Špance, navijaću za njih ( mada to može da zakomplikuje situaciju Srbiji ) zbog Dirka koji je pre svega veliki čovek pa onda sportista.
Dirk je realno star da u ovoj konkurenciji sam nosi ekipu do pobjede, a osim Kamana ja ne vidim nekoga ko moze iskocit, a to nije dovoljno. Recimo kad su bili treci na svijetu i drugi u evropi Dirk je bio dosta mladji i mogao je sam igrati, a ebga sad godine+izuzetno naporna sezona i to se jednostavno vidi. Al et on opet da 20+ hladno, al ga nema ko pratit. Spanci ce ih sutra uzeti sa hendikepom sigurno
nema potpisa

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 07 sep 2011, 10:19

Tribalian je napisao/la:Pusti Kostu u pm,ko da je zabetoniran za parket,a obe mu ruke leve :roll: Ja ne znam sto onog Marjanovica ne pusti nekad.
Ne znam koji ga je qrac i vodio(Marjanović).Fali brate Miličić pa to ti je.Ne može Krle sam u reketu
"Indija,Pakistan..."

IgorBL
Kontakt:

Post Postao/la IgorBL » 07 sep 2011, 10:20

Dokle ta prica sa Milicicem? Pa jesi pratio desavanja oko nase reprezentacije?
Milicic je nesumnjivo bolji igrac, ali kvari odnose u reprezentaciji svjesno i za njega nema mjesta. Kraj price.
Covjek je nevin, dok se na sudu ne dokaze drugacije.

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 07 sep 2011, 11:25

E danas kreće 2.krug...u grupi E ko preživi,pričaće.. :mrgreen: ..Izgubismo nesrećno protiv Francuza,ali ne mogu zamjeriti,igrali su požrtvovano...Savanu svaka čast za igre u reprezentaciji(da još 5 puta promaši onakvu situaciju,ja mu ne mogu zamjeriti ;) ),uz njega su najstandardniji Kapiten krstić i odlični Kešelj(mislim da od Stojakovića,nismo imali ovakvo šutera za 3 u državnom timu 8-) )..Teodosić oscilira,još traži šut ..mislim da će ipak dizati formu ...nije on još odigrao kako zna ;) Rašić,Mačvan,Tepić,Marković solidno obavlaju svoje zadatke,mada mogu još doprinjeti naročito Tepić i Mačvan,Bjelica i paunić još čekaju pravu šansu,Bobi je još nije donio...a Kosta :evil: :evil: :evil: ..bolje da ga ne komentarišem,moraću apaurin piti :evil: ..Goreg centra nismo imali nikada...Za njega je Vraneš doktor košarke. :geek: ....Opet,prenijeli smo 2 boda,što je dobro...a ne sumnjam da će nam se vratiti ova sreća što je nismo imali sa Francuzima...pogledaće nas Fortuna kad bude potrebnije ;) ..Jel bolje je na ovaj način izgubiti u grupi,nego u Knoc-out fazi,svakako :D ....Protivnici jaki do bola..... :lol:

Sa Litvanijom od 95 godine na velikim takmičenjima(OI;EP;SP)..odigrali smo 8 ,mečeva,a ovo nam je 9...Trenutni skor je 5-3 u korist Srbije(ScG)..Uglavnom smo ih blebali od finala 95 do OI 2000( 3 pobjede),a od tada oni imaju 2-3 onjer...Na EP smo odigrali 5 utakmica i tu vodimo sa 4-1,jedini put su nas pobjedili na EP 2003 u Švedskoj(1/4f) i to 82-96 :? ...a zadnji put na EP smo igrali 2009 u Polsjkoj i ti smo ih dobili u 2.fazi(89-79)...neka se ponovi :D :D :D ...Zadnji put zvanično smo igrali za 3.mjesto na SP 2010 ,i tu su nas dobili 88-99....

Sa Španijom smo se od 95 do sad sastali 12 puta na velikim takmičenjima...rezultat je nerješen 6-6..i ovo će nam biti 13.duel(nek im bude petak 13(09.) :D 8-) špancima)...Bili su naša redovna mušterija od EP 97(79-70)..preko EP 99(77-63),zatim OI 2000(78-65)..te u polufianalu Eurobasketa u Turskoj 2001 kad smo ih dobili 78-65 :) ...e onda se mjenjamo,pa oni guze nas :lol: :mrgreen: ..od SP 2002 (69-71)..pa sve do 2009 i Poljske ,kada smo im prekinuli pobjednički niz nad nama,koji je iznosio 5 uzastopnih pobjeda(2002-2009)..i savladali ih u grupi 66-57 8-) ...onda su nam vratili sa kamatom u finalu 63-85...Inače skor na EP sa Špancima nam je 4-3 za nas 8-) ...Elem,zadnji meč smo odigrali na 1/4 SP prošle godine,a tu smo ih dobili 92-89...nek se ponovi :D

Sa Turcima smo se sastali svega 4 puta od 1995 na velikim takmičeniima,,,i rezultat je 2-2...Prve 2 pobjede smo ostavrili mi,i to 2001 u finalu kad su Turci bili domaćini 78-69,a onda i naredne godine u Indijanapolisu na SP,smo ih deklasirali sa 110-78.... 8-) ..E onda smo na idući meč sa njima čekali do 2009 i tu izgubili u grupi sa 64-69(nakon produžetaka)....Zadnji meč su nas( i sami znate kako :evil: ) dobili 1/2f SP 2010 sa 83-82...i jedva čekam da im se osvetimo za taj meč..daće bog :D

Što se tiče današnjih utakmica,evo prognoze:

Njemačka-Španija 35%-65%...Jača Španija,i neće sebi dozvoliti da izgube ovo..A Dirk sam ne može.
Turska-Francuska 40%-60%..Francusi su po meni bliži pobjedi koja im vjerivatno garantuje 1/4 f...
Srbija-Litvanija 49%-51%..Ovaj 1% Litvaniji dajem zbog sudija i publike...ali pobjedićemo mi,jer ne možemo izgubit 2 meča zaredom...čast Litvaniji,ali večeras ćemo pokazati ko je jači.Što kaže BS:"Ko vas j.ebo godinama,j.ebaće vas opet!"... :D
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 07 sep 2011, 12:29

mnogo_smo_jaki je napisao/la:Sa Turcima smo se sastali svega 4 puta od 1995 na velikim takmičeniima,,,i rezultat je 2-2...Prve 2 pobjede smo ostavrili mi,i to 2001 u finalu kad su Turci bili domaćini 78-69,a onda i naredne godine u Indijanapolisu na SP,smo ih deklasirali sa 110-78.... 8-) ..E onda smo na idući meč sa njima čekali do 2009 i tu izgubili u grupi sa 64-69(nakon produžetaka)....Zadnji meč su nas( i sami znate kako :evil: ) dobili 1/2f SP 2010 sa 83-82...i jedva čekam da im se osvetimo za taj meč..daće bog :D

Mislim da si zaboravio jedan meč Srbije sa Turskom, a to je tekma iz 2003 sa ep u švedskoj kad smo ih dobili u onom nekom razigravanju (ili tako nešto) za četvrtfinale. Bijaše tijesno na kraju, Đuro Ostojić bio čovjek odluke. :lol: :lol:
RIP Adis Selmanović

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 07 sep 2011, 12:33

alan_kardec je napisao/la:
mnogo_smo_jaki je napisao/la:Sa Turcima smo se sastali svega 4 puta od 1995 na velikim takmičeniima,,,i rezultat je 2-2...Prve 2 pobjede smo ostavrili mi,i to 2001 u finalu kad su Turci bili domaćini 78-69,a onda i naredne godine u Indijanapolisu na SP,smo ih deklasirali sa 110-78.... 8-) ..E onda smo na idući meč sa njima čekali do 2009 i tu izgubili u grupi sa 64-69(nakon produžetaka)....Zadnji meč su nas( i sami znate kako :evil: ) dobili 1/2f SP 2010 sa 83-82...i jedva čekam da im se osvetimo za taj meč..daće bog :D

Mislim da si zaboravio jedan meč Srbije sa Turskom, a to je tekma iz 2003 sa ep u švedskoj kad smo ih dobili u onom nekom razigravanju (ili tako nešto) za četvrtfinale. Bijaše tijesno na kraju, Đuro Ostojić bio čovjek odluke. :lol: :lol:

Bravo majstore,kad si Đuru spomenuo odmah sam se sjetio... :D ..a jesmo tad bili talašika,kad je on ključni bio :lol: ..Da,to je bilo razigravanje za 1/4f(baraž),jer smo mi bili 3. u grupi...a oni tamo 2....bilo je tijesno nešto....3,4 razlike za nas :D .....EDIT :idea: :idea: ...U međusobnom skoru je 3-2 za nas :D :D ...
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.