Bosco, tebi i mnogim drugim "navijacima" klubova koji su pravili rezultate mogu odgovoriti kratko i jasno.Bosco je napisao/la:Ma nek navija niko mu ne brani, samo nek ne kaki i nek fino kaže da mu je City drag zato što imaju jaku ekipu koja može osvojiti prvenstvo i što on ne želi da se osjeća kao gubitnik na kraju sezone već kao pobjednik. Uvijek je lakše uz vjetar jel.
Vi ste vrlo vjerovatno zbog dobrog fudbala i rezultata postali "navijaci" Arsenala (i ostalih velikih klubova PL) a sad kad neko zbog istog tog zeli postati navijac Gradjana, vama to nije OK? Kako vas nije sramota?
United, Arsenal, Chelsea, Liverpool..... su svoje navijace izvan engleske u 99% slucajeva dobili zato sto igraju dobar fudbal i prave rezultate a ne zato sto je nekog babo odveo na utakmicu pa dijete srcem zavolilo.
Sad kad neko zbog istog tog dobrog fudbala zavoli City, vi se fol bunite, to nije OK, nije pravi navijac,... a vi jeste pravi navijaci??? Mislis da je slucajnost sto niko od vas ne navija za Queens Park Rangers ili Bolton Wanderers??
Pisete gluposti. Pustite ljude da vole i navijaju kad hoce i koga hoce, ni vas niko ne dira!
Volim Arsenal, Volim City, simpatisem Liverpool, simpatisem Newcastle..... Moja stvar!
---------- The End - Kraj Price ----------
A mogao sam vam i ovako odgovoriti

Ima i United vec 20 godina ekipu koja moze osvojiti prvenstvo pa ja nikad i nimalo nisam navijao za njih. Znaci da to nije jedini razlog. Imao je i Chelsea pa nisam ni za njih, i necu nikad.
City je simpatican klub a ima i najbolje igrace od kojih je jedan i nas Edin Dzeko, zar mi treba vise razloga da volim taj klub?
Kad sam mogao gledati i voliti Hoffenheim i Wolfsburg a da mi niko ne zamjeri, mogu i City koji je svjetlosnu godinu ispred.

Hoces da kazes da su mnogi MILIONI navijaca Reala i Barcelone "pravi navijaci" a ne ljudi koji vole dobar fudbal i ljudi koji vole Ronalda, Messija i ostale?
Treba da shvatite da ljudi vole dobar fudbal i da je i Arsenal bas zbog toga privukao mnoge od vas a sad hocete to isto da uskratite ljudima koji vole City?
Arsenal je igrao dobar fudbal i nije cudno sto je privukao toliki broj ljudi i sponzora. Sada dolazi vrijeme kad ce mnoge ljude i sponzore izgubiti ako nesto ne promijene.
Samo FK Zeljeznicar 100% (i dozivotno) volim i smatram da sam pravi navijac tog kluba, za sve ostalo nisam siguran i necu da budem!
Jos uvijek mislim da nije moguce biti pravi navijac vise razlicitih klubova. Divim se ljudima koji to mogu biti.