MLB (baseball)

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

AVFC
Kontakt:

Re: MLB (baseball)

Post Postao/la AVFC » 02 sep 2011, 16:14

SaltCityAttack je napisao/la:ma mi smo bolji od Pitta za koliko hoces...zadnji put smo ih dobili 4 utkamice kod njih, ali treba reci da su nam oni kao losa ekipa najvise problema donjeli zadnje 3 godine... dobijali su nas cesto, jer se protiv nas najvise izgleda naloze ebiga.
Vi loše igrate protiv slabih protivnika ;)
Philadelphia
Championship
............................

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 03 sep 2011, 01:45

Sta je sa ovim NY Yankees-ima :?: :?: Ja sam konto da su oni dobri...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 03 sep 2011, 08:15

Baja_Zvjerka je napisao/la:Sta je sa ovim NY Yankees-ima :?: :?: Ja sam konto da su oni dobri...
Šta je bilo? Koliko vidim pobijedili su
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

AVFC
Kontakt:

Post Postao/la AVFC » 03 sep 2011, 09:56

Yankeesi su vrlo dobri ipak je ovo tek početak treba ih vidjeti kako će igrati kada krenu one prave utakmice
Philadelphia
Championship

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 03 sep 2011, 10:39

AVFC je napisao/la:Yankeesi su vrlo dobri ipak je ovo tek početak treba ih vidjeti kako će igrati kada krenu one prave utakmice
kakav ba pocetak?...jos malo pa ce kraj sezone :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

AVFC
Kontakt:

Post Postao/la AVFC » 03 sep 2011, 10:54

SaltCityAttack je napisao/la:
AVFC je napisao/la:Yankeesi su vrlo dobri ipak je ovo tek početak treba ih vidjeti kako će igrati kada krenu one prave utakmice
kakav ba pocetak?...jos malo pa ce kraj sezone :)
Ma oni su klasika uvijek pred kraj počinju i zategnu
Philadelphia
Championship

AVFC
Kontakt:

Post Postao/la AVFC » 03 sep 2011, 20:29

Jučer 5-3 pobjeda protiv Marlinsa šta reći dominacija :!: 8-)
Philadelphia
Championship

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 04 sep 2011, 00:15

Cubs bulpen treba sve i jednog otjerati :)...vode 5-3 i nas bivsi igrac Lee nam udari grand-slam i dobise nas ljudi...ja ne mogu vjerovat kako mi igramo ovako slabo protiv slabih ekipa...prosto mi je za nepovjerovati..pa mi smo vise izgubili utkamica protiv slabih onih koji se ne bore za playoff, nego li protiv onih boljih...ovo je ovako iz sezone u sozonu majkemi
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 13 sep 2011, 01:38

kad _kako jesi li ziv na ovoj temi :)

Brate gledaj naslova i vidjeces kako ovo samo ohrabruje, a gledaj i ekipu u jucerasnjoj utkamici protiv Metsa koju su pobjedili u NY...brate sve dijeca koja obecavaju...vidjet ces ovu ekipu za 2 godine bice jedna od najboljih, samo da jos se dovedu 2 pitchera i jedan kvalitetan closer i jedan reliver :)

Cubs' kids get their day

Here's the lineup:

Castro SS

Campana CF

LaHair LF

Pena 1B

Colvin RF

LeMahieu 3B

Barney 2B

Hill C

Garza P

Cubsi su inace zainteresovani za GM Boston Red Soxa i on se jos razmislja, jer njemu je zadnja godina ugovora sa Red Soxima tako da je on eventualna zamjena za Hendrya....a ko ne on pominju se i neka druga imena koja su obiljezila MLB kroz historiju tako da se treba biti pozitivan...vjerujem da ce Cubsi u narednim godinama biti jedna od boljih ekipa

Ricketts willing to wait on Epstein
Some baseball insiders believe Red Sox GM is intrigued by Cubs vacancy
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 13 sep 2011, 23:07

SaltCityAttack je napisao/la:kad _kako jesi li ziv na ovoj temi :)

Brate gledaj naslova i vidjeces kako ovo samo ohrabruje, a gledaj i ekipu u jucerasnjoj utkamici protiv Metsa koju su pobjedili u NY...brate sve dijeca koja obecavaju...vidjet ces ovu ekipu za 2 godine bice jedna od najboljih, samo da jos se dovedu 2 pitchera i jedan kvalitetan closer i jedan reliver :)

Cubs' kids get their day

Here's the lineup:

Castro SS

Campana CF

LaHair LF

Pena 1B

Colvin RF

LeMahieu 3B

Barney 2B

Hill C

Garza P

Cubsi su inace zainteresovani za GM Boston Red Soxa i on se jos razmislja, jer njemu je zadnja godina ugovora sa Red Soxima tako da je on eventualna zamjena za Hendrya....a ko ne on pominju se i neka druga imena koja su obiljezila MLB kroz historiju tako da se treba biti pozitivan...vjerujem da ce Cubsi u narednim godinama biti jedna od boljih ekipa

Ricketts willing to wait on Epstein
Some baseball insiders believe Red Sox GM is intrigued by Cubs vacancy
Pratim temu, ali vidim nista niko nepise pa i ja odustao bio.

Pratim i Cubs, redovno. Dobra ofanzivna utakmica jucer. Ja bi onog Lopeza sa stadiona direktno u kantu za smece ubacio, jer toliko vrijedi. Castro Tito. Opet jucer 3hits u jednoj tekmi. Vodeci je po tome u NL. 190hits za sada u sez., i nadam se da moze do 200, do kraja ... Fino je vidjeti kad udari i HR.

Imamo finih mladica, ali u 'mladice' nebi svrstao "Bryan LaHair"-a, jer je covjeku 29 godina (82 godiste).

Znam da pokusavamo dovesti Red Sox-ovog GM. Pa, mozda bi i bio dobar potez, jer je bio u istoj situaciji i kad je dosao u Boston. Oni tad bili 88 godina bez titule, i pritisak, i sve ostalo je sve isto kao u Cubs-ima.

Nadat je se napokon nekom napredku, jer zadnje 2-3 godine su bile katastrofa. Barem sto se rezultata tice, i ispadanja veoma rano iz utrke za PO. Haj barem smo eto razvili kojeg svog igraca, za buducnost. :)
Postovanje treba zaraditi.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 22 sep 2011, 04:02

Garza je medju najoljim pitcherima u MLB to je definitivno...covjek ponovo pitchio citavu utkamicu u pobjedi Cubsa protiv Brewersa 7:1 :)..koliko nama samo znaci kad pitchi neko dobar... zaista slijedece sezone treba dovesti 2 pitchera i volio bi da Zambrano ostane, jer zaista tesko je izgubiti takvog kvalitetnog pitchera, jer u ovom trenutku nam samo oni i fale

Nikad necu zaboraviti nas pitching rotation iz 2003-2004 godine kad smo bili mozda i najbolja ekipa u MLB

Greg Maddux
Carlos Zambrano
Matt Clement
Kerry Wood
Mark Prior
Jon Lieber

znaci bilo ih je 6 da biras koji ce bacati :)... bulpen je bio

LaTroy Hawkins
Kyle Farnsworth
Jon Leicester
Ryan Dempster
Joe Borowski
Sergio Mitre
Glendon Rusch

Bas neku noc kazu za ovu rotaciju da je bolja od danasnje kakvu ima Phila :)...ja se sa tim slazem jer svi znamo kakav je bio Prior,Clement,Maddux,Wood.... jedino Zambrano tad je tek pocinjao i uklapao se uz njih, ali bio je odlican i takav

slika
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 22 sep 2011, 05:46

SaltCityAttack je napisao/la:Garza je medju najoljim pitcherima u MLB to je definitivno...covjek ponovo pitchio citavu utkamicu u pobjedi Cubsa protiv Brewersa 7:1 :)..koliko nama samo znaci kad pitchi neko dobar... zaista slijedece sezone treba dovesti 2 pitchera i volio bi da Zambrano ostane, jer zaista tesko je izgubiti takvog kvalitetnog pitchera, jer u ovom trenutku nam samo oni i fale

Nikad necu zaboraviti nas pitching rotation iz 2003-2004 godine kad smo bili mozda i najbolja ekipa u MLB

Greg Maddux
Carlos Zambrano
Matt Clement
Kerry Wood
Mark Prior
Jon Lieber

znaci bilo ih je 6 da biras koji ce bacati :)... bulpen je bio

LaTroy Hawkins
Kyle Farnsworth
Jon Leicester
Ryan Dempster
Joe Borowski
Sergio Mitre
Glendon Rusch

Bas neku noc kazu za ovu rotaciju da je bolja od danasnje kakvu ima Phila :)...ja se sa tim slazem jer svi znamo kakav je bio Prior,Clement,Maddux,Wood.... jedino Zambrano tad je tek pocinjao i uklapao se uz njih, ali bio je odlican i takav

slika
Garza danas maestralan, i mogu reci da sam se pravo obradovao kad Len rece da ce Garza biti u Cubs-ima i iduce godine. To je zaista jedna od boljih vijesti koje se mogu cuti.
Dempster se isto tako sigurno vraca, jer on ima "player option" za iducu sezonu, tako da tu Cubs-i nista nemogu, a on je vec izjavio da hoce da se vrati.
Ja sam i dalje misljenja da se traba kotarisati Zombrana. Meni je iskreno dosadilo njegovo dramatisanje.

Kad se samo sjetim Mark Priora. 2001 draftvovan od strane nasih Cubs-a, kad ga je Minesota propustila kao prvog picka a mi ga uzelio kao drugog. 2003 proglasen za najbolje startnog pitchera. ali, od tada nastupaju problemi sa razno raznim povredama, i Cubs-i ga otpustaju 2006. Na moju veliku zalost, jer mi je momak i do dan danas ostao jedan od najdrazih igraca u Baseballu. Vidim da pokusava od 2010 da se opet vrati u MLB, ali da ide to tesko. zelim mu sve najbolje da uspije u svojoj naumi.

Danas zadnja tekma na Wrigley-u za ovu sezonu. Sad samo 192 dana do iduce. :D

Castro, udario 199 danas. Nadao sam se i 200om, ali ipak bi samo walk. Ja sam se iznenadio kad Castro nije zamahivao uopste. Steta sto taj 200ti nije dosao na Wrigley-u. ali najvaznije je da ga on udari, pa gdje god.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 22 sep 2011, 08:04

Takodjer treba reci da kako stvari stoje Ramirez nece vise biti u Cubsima :(...jedan od onih koji su izjavljivali da ne zele biti tradovani nigdje i da ne zeli u NYY koji su ga zeljeli, jer on je imao opciju u kojoj ga Cubsi nisu mogli trade, ako on to ne zeli...covjek ima opciju za slijedecu sezonu, odnosno tim opcija, ako ga zele, moraju mu platiti 16m za slijedecu seoznu...ja ga iskreno zelim vidjeti, ali 16m je puno za igraca njegovih godina...jest da je bio odlican ovaj drugi dio sezone i bio je najbolji igrac Cubsa uz Castra, ali ne vrijedi vise 16m ebiga...sigurno necemo to uraditi i ako ga zelimo nazad i ostavit cemo ga da bude free agent i onda tako ga pokusait uzeti za manje para sto je i logicno
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 22 sep 2011, 08:09

0
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 23 sep 2011, 01:56, ukupno mijenjano 1 put.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 22 sep 2011, 18:16

SaltCityAttack je napisao/la:ma neka nam je allah na pomoci protiv Packersa :)...ako njih zaustave bice dobro...u regularnoj sezoni prosle sezone dosta dobro su odradili posao sto se tice odbrane Packersa, a po najvise ofanzive njihove...zato OL u toj utkamici mora biti dobra, jer Cutler mora baciti 2TD ukoliko zelimo dobiti utakmicu, jer i njihov offense ce postici siguram 2 ili vise TD....nekako navijaci ovdje misle da ce nas Packersi samljet, ako nam OL bude onakva :)...ali eto smatram da smo bolja ekipa nego prosle godine, tako da ne vidim ralzoga brigu izuzev sto moramo ove godine bolje, jer nam je tezi rapsored

pogledaj pull vote na chicagotribune :)

http://www.chicagotribune.com/sports/po ... 87348.poll" onclick="window.open(this.href);return false;

How many times will the Packers sack Bears QB Jay Cutler on Sunday?

4 or less (89 responses) 22%

5 to 7 (213 responses) 52%

8 or more (107 responses) 26%

409 total responses
Pogresan thread Salt ... :lol:

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 23 sep 2011, 19:38

Ho's ic Salt?

"Wrigley Field will be open for business in October, but it won't be for postseason baseball.

The Chicago Cubs and Groupon will hold a movie night in Wrigley on Oct. 1 featuring "Ferris Bueller's Day Off." It's a celebration of the 25th anniversary of the movie that was based in Chicago and features scenes at Wrigley.

There will be three giant movie screens in the ballpark, and fans are invited to set up picnic blankets on the field or sit in bleacher seats. There will be an ...
"

ja ako budem tu, mozda i odem. mozda odemo zajedno. :D

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 24 sep 2011, 01:17

pa trebalo bi otici... znas li fa je Wrigley dobio all star game 2014g?... taf je godisnjica kad je stadiona koji je izgradjen 1914g i MLB je u taj znak dala poklon Wrigleyu all star utkamicu :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 24 sep 2011, 02:59

SaltCityAttack je napisao/la:pa trebalo bi otici... znas li fa je Wrigley dobio all star game 2014g?... taf je godisnjica kad je stadiona koji je izgradjen 1914g i MLB je u taj znak dala poklon Wrigleyu all star utkamicu :)
Nisam znao da smo dobili organizaciju all-star ... de nam rezervisi karte, idemo obavezno. :D

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 24 sep 2011, 07:47

Cubsi Cardinalsima umanjili sanse za playoff :)..Samardzija odlicno pitchio ovu utkamicu
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 24 sep 2011, 11:21

Yankeesima samo jedna pobjeda fali za potvrdu 1.mjesta u svojoj konferenciji, mada sumnjam da će ih itko prestići iako sve izgube
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.