Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

Tribalian
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la Tribalian » 02 sep 2011, 22:51

don_burza je napisao/la:Ufffffffff al ste imali srece sa rezultatima u drugim utakmicama prije svega sa rezultatom u Sloveniji.

Sta reci 3 boda su tri boda cestitam vam na tome. Igrali ste tesko gostovanje bez nekoliko standardnih igraca i sa anatenjakom na klupi i na kraju pobijedili. Inace Anatenjak je iso na bod. Farska Ostrva lagano razvaliti i onda vidjeti gdje ste i sta ste.
Najbolje bi bilo da selektor izjavi "Farani su favoriti" :mrgreen:
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 02 sep 2011, 22:51

HOPLIT je napisao/la:
dzenan01 je napisao/la:
HOPLIT je napisao/la:Vodimo a Slovenci gube, neka tako i ostane :D . Impresioniran sam igrom Rajkovića.

Gotovo, spasio nas Pantelija. Estonci pobjedili u Ljubljani 2:1.
Onaj njegov start nogom na glavu je bio za direktnog crvenog kartona, ne znam zašto mu je sudija progledao kroz prste. :o
Pa vjerovatno što je Evans imao barem tri krvnička starta za crveni pa je prošao samo sa jednim žutim... Nisam primjetio taj start Rajkovića.
Nisam gledao cijelu tekmu, pa nisam vidio to...
Ali ovaj Pantelić je meni izuzetno gotivan igrač. Borbenost na nivou i na kraju se i isplati.
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 02 sep 2011, 22:55

Frantisek Planicka je napisao/la:Rajkovic vise lici na ragbistu nego na fudbalera.

Sto se tice nase igre ona je bila iznenadjujuce dobra u prvom poluvremenu dok smo se u drugom vratili na staro.

Sulejmani igra u zivotnoj formi i zasluzuje makar bude igrac koji ce ulaziti sa klupe.
Zasto ti uvek moras da mracis ?
Zasto je ragbista,zato sto nije picka i curica kao Lane,Raca,pa da ulazi u duele kao da su od stakla.Taj ragbista je igracina,velemajstor za vecinu stopera Srbije,taj ragbista ce ove sezone da postane jedan od najboljih stopera Bundeske,ali nama ni to ne odgovara.

Toliko dugo si na forumu ali uvek,ama bas uvek nadjes neku zamerku i spominjes je,cudi me da ti Vilotic nije nizasta kriv :roll: .Dok on god ovako igra ja mu nemam zamerki,da nije njega bilo koliko bi puta Healy istrcao danas 1vs1,da li si se to zapitao ? :?

Srbija je dobila,o igri se moze raspravljati,ali nazivati nekakvim imenima pojedince iako to ne zasluzuju stvarno nema smisla.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Frantisek Planicka
Kontakt:

Post Postao/la Frantisek Planicka » 02 sep 2011, 22:59

"Ej momci koliko vam je upozorenja jos potrebno!" proderao se Aca. :lol:

Igraci kao da su ga culi pa su se momentalno uozibiljili i ubrzo zatim dali gol...

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 02 sep 2011, 23:01

Pantelić je daleko od dobrog igrača ali sam ga uvijek cijenio zbog njegove borbenosti i zalaganja u reprezentativnom dresu. Što se toga tiče može poslužiti kao primjer ostalima.
Sad je sve u našim rukama, volio bih kad bi se ikako moglo da izbjegnemo da nam utakmica odluke bude ona protiv Slovenije u Mariboru ali to je malo teži slučaj. Primjetio sam da slovenci u zadnje vrijeme puno bolje igraju u Mariboru nego u Ljubljani a i uvijek su jako motivisani kad igraju protiv nas + ne leže nam nikako.
YNWA!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 02 sep 2011, 23:05

HOPLIT je napisao/la:Pantelić je daleko od dobrog igrača ali sam ga uvijek cijenio zbog njegove borbenosti i zalaganja u reprezentativnom dresu. Što se toga tiče može poslužiti kao primjer ostalima.
Sad je sve u našim rukama, volio bih kad bi se ikako moglo da izbjegnemo da nam utakmica odluke bude ona protiv Slovenije u Mariboru ali to je malo teži slučaj. Primjetio sam da slovenci u zadnje vrijeme puno bolje igraju u Mariboru nego u Ljubljani a i uvijek su jako motivisani kad igraju protiv nas + ne leže nam nikako.
Nije to nimalo tesko,ako uzmemo 4 boda iz utakmica u Beogradu sa Faranima i Italijanima,a Italijani puknu Slovence kuci sto je realno onda smo mi sigurno drugi. ;)

Frantisek Planicka
Kontakt:

Post Postao/la Frantisek Planicka » 02 sep 2011, 23:12

Devil je napisao/la:
Frantisek Planicka je napisao/la:Rajkovic vise lici na ragbistu nego na fudbalera.

Sto se tice nase igre ona je bila iznenadjujuce dobra u prvom poluvremenu dok smo se u drugom vratili na staro.

Sulejmani igra u zivotnoj formi i zasluzuje makar bude igrac koji ce ulaziti sa klupe.
Zasto ti uvek moras da mracis ?
Zasto je ragbista,zato sto nije picka i curica kao Lane,Raca,pa da ulazi u duele kao da su od stakla.Taj ragbista je igracina,velemajstor za vecinu stopera Srbije,taj ragbista ce ove sezone da postane jedan od najboljih stopera Bundeske,ali nama ni to ne odgovara.

Toliko dugo si na forumu ali uvek,ama bas uvek nadjes neku zamerku i spominjes je,cudi me da ti Vilotic nije nizasta kriv :roll: .Dok on god ovako igra ja mu nemam zamerki,da nije njega bilo koliko bi puta Healy istrcao danas 1vs1,da li si se to zapitao ? :?

Srbija je dobila,o igri se moze raspravljati,ali nazivati nekakvim imenima pojedince iako to ne zasluzuju stvarno nema smisla.
Ja gotivim Rajkovica jos otkad je sa 15 godina debitao u OFK Beogradu,klubu kojeg sam oduvek postovao.

U svakom slucaju nisam kritikovao nego samo konstatovao.

Drago mi je da se ustalio u reprezentaciji posle silnih povreda koje su ga pratile u poslednjih nekoliko godina.

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 02 sep 2011, 23:15

Dzaba Deki ganja rekord po broju nastupa kad ce ga Kuzmanovic prestici. :lol:
Inace Rajkovic je zvijer, bas je dobro odigrao, ceka njega veoma lijepa buducnost (a i reprezentaciju sto se tice stopera).

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 02 sep 2011, 23:26

@ devil
Nisam još bacio oko na tebelu i na raspored do kraja ali super ako je tako, čini se sasvim izvodljivo ;) .

Veseli me što smo izgleda na stoperskoj poziciji osigurani za narednih 10 godina, to jest i kad Vidić jednom kaže repki zbogom, Subotić - Rajković je po meni odličan stoperski par ako nastave ovako. Još samo da konačno proizvedemo i kojeg klasnog napadača...
YNWA!

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 02 sep 2011, 23:52

Imamo pojedinacno mozda i najbolju odbranu na svijetu, a napadaca ni u najavi... :roll:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 02 sep 2011, 23:54

Meni se npr. ovaj Markovic iz Partizana strasno svidja (igracki naravno :D). Takav tip napdaca nam ocajnicki treba. Jeste da cemo ga morati dugo cekati ali koliko vidim prije njega tesko da cemo dobiti nekog klasnog napadaca. Samo da se ne upropasti i ode prerano...

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 02 sep 2011, 23:56

NI taj Markovic(ako mislis na malog Lazara iz Partizana) cini mi se nije klasicni spic! Vise mi vuce na nesto tipa Sulejmani, Jovanovic...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 02 sep 2011, 23:57

braoolyo je napisao/la:Meni se npr. ovaj Markovic iz Partizana strasno svidja (igracki naravno :D). Takav tip napdaca nam ocajnicki treba. Jeste da cemo ga morati dugo cekati ali koliko vidim prije njega tesko da cemo dobiti nekog klasnog napadaca. Samo da se ne upropasti i ode prerano...
Dok nam je ovaj trener ,ne trebaju nam napadaci,dovoljan je Pantelic :roll:

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 03 sep 2011, 00:10

Ma nece ni zonPi jos dugo. :)
marconato je napisao/la:NI taj Markovic(ako mislis na malog Lazara iz Partizana) cini mi se nije klasicni spic! Vise mi vuce na nesto tipa Sulejmani, Jovanovic...
Mnogo se izvlaci, trazi loptu i razigrava ostale igrace. Mislim da takav igrac i treba u ovakvom sistemu sa jednim spicem. Sa Tosicem, Krasicem, Tadicem, Sulejmanijem, Lazovicem i uz pravog selektora bi mogao cuda ciniti u buducnosti.
A svidja mi se posebno zbog brzine, odavno nismo imali tako brzog napadaca.
Al' opet sve su to moje zelje i daleka buducnost, ko zna sta ce se sve do tada desavati...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 03 sep 2011, 00:18

Prije svega želio bih da se zahvalim Estoncima :D i čestitam srpskim igračima na pobjedi.
Prvo poluvrijeme dosta dobro, naši veznjaci su dominirali terenom, radili su šta su htjeli, u jednom momentu posjed lopte je bio 71-29 u procentima u korist Srbije. Fino se kombinovalo, bilo je par dobrih prilika.
Iznenadila me je poprilično defanzivna igra Iraca s obzirom na to da su prethodnih dana najavljivali da im je ova utakmica najvažnija u zadnjih 20 godina, ali osim dvije poluprilike ništa nisu napravili. Pokušavali su preko prvenstveno preko Healyja, ali nije to onaj Healy koji je bio prije par godina kad je bio najbolji strijelac kvalifikacija. Puno im je falio njihov prvi izbor u napadu Kyle Lafferty koji je u zadnje vrijeme u odličnoj formi. Ne znam zbog čega nije igrao. :?
U drugom poluvremenu na početku su Irci stisli, probudili su se i navijači i onda velika greška Davisa, loše vraćena lopta prema golmanu Kempu, odlično je Pantelić pratio i rutinski pogodio. Osim gola bilo je još par situacija kad je Kemp spasio Irce. U svakom slučaju, za mnoge možda neočekivana (uključujući i mene) pobjeda, ali potpuno zaslužena. Sve osim napada je dobro funkcionisalo, iznenadila mi je i poprilična doza nonšalancije u igri kapitena Stankovića koji je četiri ili pet puta predao lopte u noge Ircima i soliranje Jovanovića koji je napravio jako malo dobrih stvari ali on će se vratiti u očekivanu formu vrlo brzo, vjerujem.
Rajković je odigrao vrlo dobro, iako sam se malo pribojavao njega, da budem iskren. Einwaler možda ne bi pogriješio da mu je nakon onog pogibeljnog starta dao crveni, ali dobro je što nije. Subotić odlično rješavao vazdušne duele, kolarov i ivanović korektno odradili posao i naprijed i pozadi, Ninković i Tošić dobri, a kako što već rekoh možda su malo podbacili samo Lane i Stanković. Pantelić bi mogao da bude naš meč-viner ovih kvalifikacija. Vrlo dobra partija i večeras.

Pobjedom u Belfastu i iznenađujućom pobjedom Estonaca u Ljubljani, borba za drugo mjesto u ovoj grupi se okrenula naopačke jer je sad jako realna opcija i to da Srbija već nakon utakmice sa Italijom u okrobtu obezbjedi drugo mjesto i da meč u Mariboru ništa ne odučuje (daj Bože da bude tako). Srbija ako pobjedi Farane, a italija slovence, Srbiji treba bod na Marakani za sigurno drugo mjesto. Vrlo dobra situacija, iako je koliko juče baraž bio jako daleko.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 03 sep 2011, 00:24

braoolyo je napisao/la:Ma nece ni zonPi jos dugo. :)
marconato je napisao/la:NI taj Markovic(ako mislis na malog Lazara iz Partizana) cini mi se nije klasicni spic! Vise mi vuce na nesto tipa Sulejmani, Jovanovic...
Mnogo se izvlaci, trazi loptu i razigrava ostale igrace. Mislim da takav igrac i treba u ovakvom sistemu sa jednim spicem. Sa Tosicem, Krasicem, Tadicem, Sulejmanijem, Lazovicem i uz pravog selektora bi mogao cuda ciniti u buducnosti.
A svidja mi se posebno zbog brzine, odavno nismo imali tako brzog napadaca.
Al' opet sve su to moje zelje i daleka buducnost, ko zna sta ce se sve do tada desavati...
Ma nama treba klasicini centarfor, gol igrac tipa Dzeko! Imamo mi igrace koji ce stvorit priliku, gol sansu, ali tada nastaje problem! Nema te zavrsnice, bez puno pametovanja i soliranja, nego samo da se lopta smjesti u hebeni gol... ;)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 sep 2011, 00:31

Napadaca u najavi ima samo treba ili jos malo da stasaju(Djordjevic,Markovic,Ozegovic,Despotovic)ili da vrate samopouzdanje(Scepovic,Aleksic) ;)

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 03 sep 2011, 00:33

Devil je napisao/la:Napadaca u najavi ima samo treba ili jos malo da stasaju(Djordjevic,Markovic,Ozegovic,Despotovic)ili da vrate samopouzdanje(Scepovic,Aleksic) ;)
A AK99 :o :shock: :lol: :lol: :lol:

Takvog si igraca zaboravio :oops: :lol:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 sep 2011, 00:37

Tribalian je napisao/la:
Devil je napisao/la:Napadaca u najavi ima samo treba ili jos malo da stasaju(Djordjevic,Markovic,Ozegovic,Despotovic)ili da vrate samopouzdanje(Scepovic,Aleksic) ;)
A AK99 :o :shock: :lol: :lol: :lol:

Takvog si igraca zaboravio :oops: :lol:
Nemoj da psujem u ove kasne sate,ne treba mi to. :mrgreen:

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 03 sep 2011, 00:47

Koji Djordjevic? Filip?
Za Aleksica mi se cini da je izgubljen, je li on jos uvijek tamo u Njemackoj? :roll:
A tek od Scepovica ne ocekujem nista... :lol:

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.