FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

faba
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la faba » 02 sep 2011, 15:33

o sole mio je napisao/la:
Sarajlijc@ je napisao/la:Kakav junacki potez brkatog, haj da je to neki turnir koji nikom nista ne znaci ali turnir koji nosi ime jedne od legendi nasega grada.....

Od kad se igra ovaj turnir? Jeli bilo nesto prije, posto se ne sjecam ili ste se nakon 18 godina sjetili ovog covjeka? Nije stvarno provokacija, nego cisto informativno..
Ne vidim razlog cime je Osim ucinio los potez, jedino ako vam je Željo bio tim koji ce privuci vecu paznju ovog turnira...
Ne zelim da me pogresno svatis, ali je bilo puno vecih legendi u ovom gradu pa se turniri neigraju u njihovo ime, ima i drugih nacina da se oda pocast takvim ljudima.
Bold 1 : Sarajevo nije organizator ovog turnira, vec Dobrinja
Bold 2 : Fudbalskih legendi ovog grada, koje je na mucki nacin ubio agresor ? Koje su to ?

Ah ti Osimi, najvece patriote zemlje Bosne

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 02 sep 2011, 15:49

fudbal je biznis, i podrzavam to sto ne igraju... kad bi jedna barcelona odbila da odigra turnir u cast, recimo che gevare, zato sto mora da odrzi pripreme, niko ne bi pljuvao po tome... zato naprijed osim!!! postujem kelija, ali pripreme su pripreme... i mora se prvo misliti na dobro kluba... dosta je laznog moralisanja... :roll:
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

gauco
Kontakt:

Post Postao/la gauco » 02 sep 2011, 15:57

Ja sam Amara samtrao za vrlo intelegentnog covjeka,a prije svega takticara koji zna u svakom trenutku sta hoce.Ali otkazivanjem turnira "Želimir Vidović Keli" napravio je medvjecu uslugu sebi a posebno Zeljznicaru jer ovu situaciju ce samo iskoristiti dusmani,a za to sad imaju itekakav i opravdan razlog,jer ovaj gore covjek je fakat simbol nekog herojsva,humanizma,patriotizma, svega onog sto Zeljeznicar jeste.Umjesto da se posalje neka ekipica na Kosevo izade na centar darujes neko cvijece clanovima porodice i gospodski posle se vratis i odigras utakmica sa Velezom koja se kao eto ne moze otkazati.Sad opet situacija ko sa Blekicem, samo sad u mnogo tezem polozaju,salji dopise,nismo ovo,jesmo ono ,neko pravdanje kome nikom nisu trebala,samo da se iole volje imalo.Pored bruke radi otkazivanja turnira i nekih smijesnih razloga ne dolaska na turnir pitam se gdje smo mi tu navijaci koji smo jedva cekali vikend i derby dva najvece BH kluba.Da li je ovo pametan potez Amara i uprave pokazace vrijeme. :oops:

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 02 sep 2011, 15:59

gauco je napisao/la:Ja sam Amara samtrao za vrlo intelegentnog covjeka,a prije svega takticara koji zna u svakom trenutku sta hoce.Ali otkazivanjem turnira "Želimir Vidović Keli" napravio je medvjecu uslugu sebi a posebno Zeljznicaru jer ovu situaciju ce samo iskoristiti dusmani,a za to sad imaju itekakav i opravdan razlog,jer ovaj gore covjek je fakat simbol nekog herojsva,humanizma,patriotizma, svega onog sto Zeljeznicar jeste.Umjesto da se posalje neka ekipica na Kosevo izade na centar darujes neko cvijece clanovima porodice i gospodski posle se vratis i odigras utakmica sa Velezom koja se kao eto ne moze otkazati.Sad opet situacija ko sa Blekicem, samo sad u mnogo tezem polozaju,salji dopise,nismo ovo,jesmo ono ,neko pravdanje kome nikom nisu trebala,samo da se iole volje imalo.Pored bruke radi otkazivanja turnira i nekih smijesnih razloga ne dolaska na turnir pitam se gdje smo mi tu navijaci koji smo jedva cekali vikend i derby dva najvece BH kluba.Da li je ovo pametan potez Amara i uprave pokazace vrijeme. :oops:
jel se sjecas fojnice i "derbija" na turniru prosle godine? :roll:

kazem je.bo lazno moralisanje i patriotizam, ako to nije za dobrobit kluba... :roll:
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 02 sep 2011, 16:01

pile87 je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:
Devil je napisao/la:Da li ima neko pdf izdanje Zeljinog magazina,ili bar da nam neko skenira to lepo.Ne mogu doci do toga casopisa a voleo bih ga procitati. :?
Casopis je rasprodat da li ce biti pdf verzija ne znam.Ali sto se vi zadnjih dana opasno zalijecete to nije normalno,nastup nije nikada potvrdjen a kamol' sta drugo,na Bjelasnici igramo sa Velezom.
Sutra igramo sa velezom!
Hoće li Bajro nastaviti sa navikom zabijanja golova Želji u pripremnim utakmicama? :mrgreen:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 02 sep 2011, 16:21

bistrikboy je napisao/la: ovaj turnir nikom nista ne znaci,samo sto nosi ime jednog heroja nista vise...
A ako nisi znao zbog takvih ljudi kao Keli i mnogih drugih ti slobodno zivis u ovom gradu i gledas svoj klub na grbavici i ti ovako nesto da kazes :roll:
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

o sole mio
Kontakt:

Post Postao/la o sole mio » 02 sep 2011, 16:29

@FABA
Citiro si prvi dio i samo ispravio gresku da sarajevo nije organizator, sto nisi odgovorio na cijelu recenicu? Sad smo svi velike patriote treba igrat ovo i ono, nakon toliko godina se sjetili...
Opet ti ponavljam, nakon toliko godina se sjetili tog turnira i sad odjednom neko drugi nesto kriv...
A to mucki ubijen i agresor mi ne moras nista pricati, znam ja to vrlo dobro
Druga stvar nisam mislio uopste na fudbalske legende nego opcenito...

Usput, Osimi su vece patriote nego iko iz tvog malenog udbaskog kluba, to su dokaza vise puta a samo se sjeti klipa Ivice iz BG ;)
dovidjenja i prijatno...

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 02 sep 2011, 16:55

adnanhz je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la: ovaj turnir nikom nista ne znaci,samo sto nosi ime jednog heroja nista vise...
A ako nisi znao zbog takvih ljudi kao Keli i mnogih drugih ti slobodno zivis u ovom gradu i gledas svoj klub na grbavici i ti ovako nesto da kazes :roll:
pa ti bolan do turnira nisi znao ko je taj covjek Allahmurahmetile ccc
Za zivot cijeli!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 02 sep 2011, 16:59

tm84 je napisao/la:fudbal je biznis, i podrzavam to sto ne igraju... kad bi jedna barcelona odbila da odigra turnir u cast, recimo che gevare, zato sto mora da odrzi pripreme, niko ne bi pljuvao po tome... zato naprijed osim!!! postujem kelija, ali pripreme su pripreme... i mora se prvo misliti na dobro kluba... dosta je laznog moralisanja... :roll:
Jos jednom jadni su oni koji moralisu preko mrtvog covjeka i koriste jednu takvu ljudsku velicinu kao sto je bio pokojni Keli da bi udovoljili svom egu i poblatili nekog.Meni je to licno veca mizerija nego nedolazak na turnir.Koliko ljudi mogu biti ljigavi to je strasno.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Gluposti
Kontakt:

Post Postao/la Gluposti » 02 sep 2011, 17:02

gauco je napisao/la:Ja sam Amara samtrao za vrlo intelegentnog covjeka,a prije svega takticara koji zna u svakom trenutku sta hoce.Ali otkazivanjem turnira "Želimir Vidović Keli" napravio je medvjecu uslugu sebi a posebno Zeljznicaru jer ovu situaciju ce samo iskoristiti dusmani,a za to sad imaju itekakav i opravdan razlog,jer ovaj gore covjek je fakat simbol nekog herojsva,humanizma,patriotizma, svega onog sto Zeljeznicar jeste.Umjesto da se posalje neka ekipica na Kosevo izade na centar darujes neko cvijece clanovima porodice i gospodski posle se vratis i odigras utakmica sa Velezom koja se kao eto ne moze otkazati.Sad opet situacija ko sa Blekicem, samo sad u mnogo tezem polozaju,salji dopise,nismo ovo,jesmo ono ,neko pravdanje kome nikom nisu trebala,samo da se iole volje imalo.Pored bruke radi otkazivanja turnira i nekih smijesnih razloga ne dolaska na turnir pitam se gdje smo mi tu navijaci koji smo jedva cekali vikend i derby dva najvece BH kluba.Da li je ovo pametan potez Amara i uprave pokazace vrijeme. :oops:
Eh ja znam konkreetno da se Željo zvao za jedan turnin da se obiljezi godisnjica genocida u Srebebrenici i nisu mogli doci odnosno odbili. Da simplificiram stvar jer vrijedni jedan čovjek ili 8372(slovom i brojem) sta reci onda na ovo za Osima. Tvojom logikom on je nacista, fasista neonacista. Mislim smijesno...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 02 sep 2011, 17:08

Gluposti je napisao/la:
Eh ja znam konkreetno da se Željo zvao za jedan turnin da se obiljezi godisnjica genocida u Srebebrenici i nisu mogli doci odnosno odbili. Da simplificiram stvar jer vrijedni jedan čovjek ili 8372(slovom i brojem) sta reci onda na ovo za Osima. Tvojom logikom on je nacista, fasista neonacista. Mislim smijesno...
Plus toga Zeljo je jedini obisao sve od Potocara do Tuzlanske kapije...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Gluposti
Kontakt:

Post Postao/la Gluposti » 02 sep 2011, 17:15

@pile87
Pa sad ljudi poceli dijeliti moralne i patriotske lekcije Amaru Osimu a ljudi su islu u Potočare igrali sa Guberom na gradskom stadionu. Plus udruzenje islo na Mars mira plus redovno posjete Memorijalni centar kad mogu. Ali danas se strazi dlaku u jajetu i Amar Osim ima punu podrsku nek nije otisao i ja nikad vise ne bih otisao na taj turnir.

THC
Kontakt:

Post Postao/la THC » 02 sep 2011, 17:17

http://sportsport.ba/bh_fudbal/zeljo-go ... nici/23889" onclick="window.open(this.href);return false;

Cviko i Osim odali počast žrtvama
Nakon što su slavili pobjedu na gostovanju u Banovićima, fudbaleri i članovi stručnog štaba na povratku u glavni bh. grad posjetili su spomen obilježje na tuzlanskoj Kapiji. Ekspedicija predvođena team menagerom Rusmirom Cvikom, odala je počast nedužnim žrtvama stradalim od neprijateljske granate 25. maja 1995. godine.
Život je tada izgubilo 71 osoba, većinom djece i omladine.
Cviko i Osim su na spomen obilježje položili i cvijeće.

I evo dokaza...

I mislim kada smo igrali utakmicu protiv slobode da je čitav klub otišao na mezar ne znam tačno kojeg...

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 02 sep 2011, 17:17

Gluposti je napisao/la:@pile87
Pa sad ljudi poceli dijeliti moralne i patriotske lekcije Amaru Osimu a ljudi su islu u Potočare igrali sa Guberom na gradskom stadionu. Plus udruzenje islo na Mars mira plus redovno posjete Memorijalni centar kad mogu. Ali danas se strazi dlaku u jajetu i Amar Osim ima punu podrsku nek nije otisao i ja nikad vise ne bih otisao na taj turnir.
posjeta ferhadiji,tuzlanskoj kapiji,mezaru onog momka u TZ,igranje utakmice sa Guberom i donacija.smjesni su zaista a posebno ovi sto tvrde da je nastup otkazan,ne znam kako kad nikad nije potvrdjen...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

faba
Kontakt:

Post Postao/la faba » 02 sep 2011, 17:33

o sole mio je napisao/la:@FABA
Citiro si prvi dio i samo ispravio gresku da sarajevo nije organizator, sto nisi odgovorio na cijelu recenicu? Sad smo svi velike patriote treba igrat ovo i ono, nakon toliko godina se sjetili...
Opet ti ponavljam, nakon toliko godina se sjetili tog turnira i sad odjednom neko drugi nesto kriv...
A to mucki ubijen i agresor mi ne moras nista pricati, znam ja to vrlo dobro
Druga stvar nisam mislio uopste na fudbalske legende nego opcenito...

Usput, Osimi su vece patriote nego iko iz tvog malenog udbaskog kluba, to su dokaza vise puta a samo se sjeti klipa Ivice iz BG ;)
dovidjenja i prijatno...
Turnir se igra vec niz godina, samo ste ove godine vi ja mislim po prvi put pozvani.
Pa ako si mislio na nefudbalske legende, sto onda ikakve turnire spominjes u kontekstu tih legendi ? Nigdje nije praksa muzicaru, filamdziji, slikaru, fotografu organizovati turnire, osim ako nije za zivota bio sportski radnik. I opet kazem ja se ne mogu sjetiti ni jedne legende grada Sarajeva a da je ovako skoncala.

A klip iz Beograda znam, a jel mozda treb'o ostati u begešu ? Imo je haveru dvije solucije ono uciniti ili ostati.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 02 sep 2011, 17:33

Ja ne znam zašto ovim trolovima uopšte objašnjavate bilo šta. Da imaju mozga ne bi ni pisali ove gluposti i trolovali temu.

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 02 sep 2011, 17:40

*ebo vas turnir, nek ne igramo :roll:
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 02 sep 2011, 17:51

Ovaj turnir nismo igrali ni prethodnih godina, ne znam što se sada uopšte pridodaje tome toliko pažnja...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 02 sep 2011, 17:52

udbaši morališu, sjajno

postoji mnogo boljih načina da se oda počast žrtvama rata... Osimi su to dokazali 1000 puta.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

posmatrac sa juga 87
Kontakt:

Post Postao/la posmatrac sa juga 87 » 02 sep 2011, 19:05

muXmania je napisao/la:udbaši morališu, sjajno

postoji mnogo boljih načina da se oda počast žrtvama rata... Osimi su to dokazali 1000 puta.
Ovi kit ari nisu vrijedni rasprave
Ja volim Želju za njega sve, ooo naprijed Željo do pobjede, u boj kad krenemo sve pred sobom rusimo, Željo mi te volimo kako god zavrsio...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.