EP Litvanija 2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

skyisthelimit

Re: EP Litvanija 2011

Post Postao/la skyisthelimit » 02 sep 2011, 02:30

abcde je napisao/la:Danas smo uzeli Hrvatsku. Sa ovo nasi sansi su veliki za prolazak dalje. Crna Gora je sad u bednu poziciju a mogu reci da Hrvati nece izgubiti skoro nista do kraja! Mi smo dokazali da imamo kvalitet Bo Mccalleb, Ilievski, Antic, Gecevski igraci koji su dokazali da nisu slucajno 9ti u Evropi iz prosli eurobasket idemo na josh pobjeda!

grijesis, hrvati ce izgubiti mnogo do kraja prije svega od Bosnia, jer imaju retard trenera..cijenim da ko bude kiksao od Finske da nece ici dalje, a definitivno Finska ce nekoga pobjediti
15.10 - 15.06 ...

abcde
Kontakt:

Post Postao/la abcde » 02 sep 2011, 02:49

skyisthelimit je napisao/la:
abcde je napisao/la:Danas smo uzeli Hrvatsku. Sa ovo nasi sansi su veliki za prolazak dalje. Crna Gora je sad u bednu poziciju a mogu reci da Hrvati nece izgubiti skoro nista do kraja! Mi smo dokazali da imamo kvalitet Bo Mccalleb, Ilievski, Antic, Gecevski igraci koji su dokazali da nisu slucajno 9ti u Evropi iz prosli eurobasket idemo na josh pobjeda!

grijesis, hrvati ce izgubiti mnogo do kraja prije svega od Bosnia, jer imaju retard trenera..cijenim da ko bude kiksao od Finske da nece ici dalje, a definitivno Finska ce nekoga pobjediti
Haha grijesis ako mislis da je lako uzeti Hrvati i ovaj njihov poraz je samo njihova prijednost u ostalih duela.
Ja mislim da Hrvati mogu izgubiti samo od Grcke. Ipak je Hrvatska kvalitetnija a i sada je to veliki pritisak za selekciju koju je i na proslogodisni SP odigrala maestralno. Ali vidicemo mi smo sada u prednosti jer u slucaju da prodjemo dalje prenosicemo dva boda posto smo pobjedili Hrvatsku. Ali kako i da je bice veoma zanimljivo u ovu grupu!

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 02 sep 2011, 08:37

Devil je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
Devil je napisao/la:@Neno ne pitah te,sta velis za Edinovu kolumnu,jel' ga opet ubo ono domacinski,ja mislim da jeste. :?
Pa vidis da me nema ovdje, neki novi klinci tamo na onim temama uzeli primat :lol: :lol: :lol:

On je najbolji poznavalac kosarke sto se tice ovih prostora (novinarski), ali njegov najveci problem je sto onoga koga ne voli, hailuje ga. Samo da to bude u ogranicenim kolicinama, bio bi nenadmasiv. Po njemu je svaki Amer iz garbage timea bolji od svakog igraca iz EL.
Sto se vidi ovde...
tako da više nema ni puno minuta za KamenoRiki Rubija da mu se ko ljudi odmaknete pet metara i čekate da pogodi rub table ili fotoreportera
U poslednje 2 godine ne pamtim da je nesta dobro napisao za Rubija. :D

pa s obzirom da je rubio u zadnje dvije sezone igrao loše i čak izgubio mjesto u startnoj petorci barcelone,a bio je najavljivan kao najveći talenat evrope,nije ni čudo da ga kritikuje

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 02 sep 2011, 08:39

mnogo_smo_jaki je napisao/la:Meni je RTS blokiran na kablovskoj pa ako je kod nekoga isti slučaj,evo mu link za stream http://www.***SPAM***/index.php?o ... eoid=25940" onclick="window.open(this.href);return false;

odakle si ako nije tajna?

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 02 sep 2011, 08:58

mnogo_smo_jaki je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:Jel sutra dan pauze ili prekosutra?
prekosutra

ni danas ni sutra nije dan pauze,igra se non stop

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 02 sep 2011, 09:03

AVFC je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:
AVFC je napisao/la:Španjolci uvijek igraju odlično kada krene play-off tada odi počinju pokazivati svoju najbolju igru
Tako je bilo 2009.Sta ce sad biti to ne znam.Ja bih voleo da ne uzmu medalju,ali videcemo...nikad se ne zna.
Uzet će medalju garant samo je pitanje koju ;)
Mislim da uzimaju zlato jer teško da netko može parirati odličnim Španjolcima.Na svakoj su poziciji odlični i imaju kvalitetne zamjene ;)

druga petorka im je otprilike,rubio,lull,san emeterio,reyes,ibaka,jaki ko beton

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 02 sep 2011, 09:07

Arogantni je napisao/la:Srbija objektivno nema kvalitet kao sto to recimo ima: Francuska, Spanija pa i donekle Litvanija... Ali zato imaju vjerovatno najjacu timsku igru na ovom EP... Upravo ova timska igra ce ih dovesti veoma daleko na EP...
Sigurno ne u finale ali u borbu za 3. mjesto hoce... Ne u finale jer je to rezervisano za Francusku i Spaniju osim ako se nekim slucajem ne ukrste ranije ove dvije reprezentacije koje kvalitetom odskacu od ostalih...

A sad dalje... Ja nevidim koga to Srbija ima da moze cuvati Parkera a da ovaj neda barem 20-25 poena i jedno 6-7 asistencija... Teodosic to ne moze sigurno a ni veoma dobri def. igrac Markovic...
Noah je barem 2 klase ispred Krstica tako da i tu Franci imaju veliku prednost, a da ne govorim koliko je Noah bolji od onoga sto igra sad za Barcelonu...
Boris Diaw, Batum i Pietrus su provjereni NBA igraci i kao takvi su sigurno bolji od ovih sto ih ima Srbija...
Znaci petorka Franca je bolja barem 2-3x od petorke Srbije... Doduse i klupa Francuske je bolja nego klupa Srba...

Jedini segment u kojem su Srbi puno bolji od Francuza je ta timska igra koju ovi osim Parkera i nemaju... I tu Srbija treba traziti sansu a tu ce biti svakako sanse...

Dalje Srbi ce zgaziti Njemce... IStina Dirk, Kaman i Jagla ce sami zabiti oko 50-60 koseva ali zato ovi ostali nece nista... Mozda ovi ostali zabiju jedno 20-25 koseva...

Kao sto sam ranije napisao Srbe vidim u borbi za 3. mjesto sa Litvanijom...

Ta

on ne igra u NBA,nego njegov brat

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 02 sep 2011, 09:13

marconato je napisao/la:A hebo taj tim kad ti je jedan igrac 50 % ekipe! ;) U vecini slucajeva prednost ima kolektiv u odnosu na pojedince... ;)

taj tim,kakav god da je vlada evropskom košarkom zadnjih nekoliko godina

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 02 sep 2011, 09:53

ima li gdje na tv prenosa danas?

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 02 sep 2011, 10:35

kako smo slabo odirali sinoc,makedonci svaka cast,u onom zadnjem napadu ja neznam sta je markota glumio sto nije iso pod kos sa loptom,al nema veze sutra dobit crnu goru i gotovo
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 02 sep 2011, 10:51

Španija-Britanija 99%-1%...Španci će protiv Denga i kompanije nastaviti seriju pobjeda..jači su za 3 klase i očekujem jedno "trpanje" :mrgreen: ...20+...
Srbija-Izrael 90%-10%...Nema šta favoriti smo ovde,jači ,kvalitetniji..samo nesmijemo neozbiljno shvatiti i opuštati se (kao protiv Letonaca :? )...Izrael će parirati možda 2/4 kao u prva dva meča,ali kasnije nema šta da traži...biće 10 + za Srbiju :D
Portugal-Poljska 40%-60%..Jedinstvena šansa i za jedne i druge da se spase "fenjera" grupe..Ipak mislim da je Poljska kvalitetnija i da će uzeti ovo,možda i ubjedljivo :lol: .
Letonija-Italija 35%-65%..Italijani su favoriti na papiru,samo zbog NBA tria...mada uopšte nism impresioniran sa njima,,,Letonci s druge strane neugodni do jaja,ikoliko ih krene šut ,a italijani ne uzvrate dobrom odbranom...mogu da pobjede...Veće šanse dajem Azurima,mada ni pobjeda Letonije nije nemoguća 8-)
Turska-Litvanija 30%-70%...Turci su imali dve zaista prelake uvodne utakmice,ali protiv domaćina nemaju šta da traže...Sigurna pobjeda Litvanije,koja će dokazati da Turska ipak ne može mnogo u duelima sa jačim ekipama(naravno kad ne igra kod kuće :lol: )..10+ za Litvaniju.
Francuska-Njemačka 52%-48%....Možda su Francuzi blagi favoriti zbog više kvalitetnih igrača,šire klupe...ali Njemci su me dosad impresionirali...i mislim da će dobiti ovo večeras ...Francuzi su uvjek pogube protiv disciplinovanih timova 8-)
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 sep 2011, 11:10

mnogo_smo_jaki je napisao/la:Španija-Britanija 99%-1%...Španci će protiv Denga i kompanije nastaviti seriju pobjeda..jači su za 3 klase i očekujem jedno "trpanje" :mrgreen: ...20+...
Srbija-Izrael 90%-10%...Nema šta favoriti smo ovde,jači ,kvalitetniji..samo nesmijemo neozbiljno shvatiti i opuštati se (kao protiv Letonaca :? )...Izrael će parirati možda 2/4 kao u prva dva meča,ali kasnije nema šta da traži...biće 10 + za Srbiju :D
Portugal-Poljska 40%-60%..Jedinstvena šansa i za jedne i druge da se spase "fenjera" grupe..Ipak mislim da je Poljska kvalitetnija i da će uzeti ovo,možda i ubjedljivo :lol: .
Letonija-Italija 35%-65%..Italijani su favoriti na papiru,samo zbog NBA tria...mada uopšte nism impresioniran sa njima,,,Letonci s druge strane neugodni do jaja,ikoliko ih krene šut ,a italijani ne uzvrate dobrom odbranom...mogu da pobjede...Veće šanse dajem Azurima,mada ni pobjeda Letonije nije nemoguća 8-)
Turska-Litvanija 30%-70%...Turci su imali dve zaista prelake uvodne utakmice,ali protiv domaćina nemaju šta da traže...Sigurna pobjeda Litvanije,koja će dokazati da Turska ipak ne može mnogo u duelima sa jačim ekipama(naravno kad ne igra kod kuće :lol: )..10+ za Litvaniju.
Francuska-Njemačka 52%-48%....Možda su Francuzi blagi favoriti zbog više kvalitetnih igrača,šire klupe...ali Njemci su me dosad impresionirali...i mislim da će dobiti ovo večeras ...Francuzi su uvjek pogube protiv disciplinovanih timova 8-)
U večini se slažem s tim da očekujem mnogo tijesniji duel između turske i litvanije, a ne tako laku pobjedu litvanaca...Na strani litvanaca jeste domači teren, al obje ekipe imaju kvalitet. Žestok će duel biti između Francuske i Njemačke i jako zanimljivo će biti vidjet ko će biti uspješniji Nowitzki ili Parker, iako je Nowitzki najjači na ovom prvenstvu, samo mu umor nakon duge sezone može biti jedan manji problem tokom ovog prvenstva.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 02 sep 2011, 11:30

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:ima li gdje na tv prenosa danas?
RTS,od 14.15
"Indija,Pakistan..."

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 02 sep 2011, 11:39

Rosas7 je napisao/la:kako smo slabo odirali sinoc,makedonci svaka cast,u onom zadnjem napadu ja neznam sta je markota glumio sto nije iso pod kos sa loptom,al nema veze sutra dobit crnu goru i gotovo
Vi imate sasvim ok igrački kadar ali zato nemate ni jednog jedinog stručnjaka (trenera) koji bi bio sposoban od njih načiniti respaktibilnu ekipu. Kada prodje EP maznite slovencima Maljkovića ;), morate se okrenuti strancima, druge vam nema.
YNWA!

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 02 sep 2011, 11:46

Slatinash_7 je napisao/la:@Texi
Kazes nema cuvara za Dirka i kompaniju a to kao za Parkera imate?
U najmanju ruku smijesno reci da cete 100% dobiti francuze,oni su jako veliki zalogaj pokazat ce to protiv Srbije sigurno pa i nek izgube,to ce se desiti samo zato sto su imali los dan jer samo tako oni u gube tekme jer su previse fizicki jaki da bi ih neko na njihov dobar dan dobio sem Spanjolaca,nebitno zona ovo ili ono ljudi kad igraju oni igraju skacu,sutaju prolaze, i to ne samo kad imaju dobar nego cak i kad imaju solidan dan...
Vidi, zamolio bih te da me više ne citiraš jer nisi kompetentan za raspravu sa mnom. Ako ti nije jasno zašto, pročitaj još jednom ovo boldovano iz tvog posta. Možda sam ja preterao kad sam napisao da sigurno dobijamo Francuze, možda sam preterao kad sam napisao da imamo rešenje za Parkera, uopšte nije bitno ko će dobiti Srbija ili Francuska ( a preporučujem ti da sačekaš da se taj meč odigra, a ne da žuriš sa prognozama kao ja ), ali kad vidim da neko napiše ovo što si ti napisao ne znam da li da se smejem ili da plačem. :lol:

Pa to isto ja mogu napisati za Srbiju ili bilo koju drugu reprezentaciju. :lol:
I think I'm a pussy one.

AVFC
Kontakt:

Post Postao/la AVFC » 02 sep 2011, 11:47

Ovo Turska-Litva 30%-70% je čisto podcjenjivanje sa vaše strane Turske vidjet ćete kako će Turci danas igrati odlično možda čak i dobiti ;)
Philadelphia
Championship
............................

abcde
Kontakt:

Post Postao/la abcde » 02 sep 2011, 11:47

Rosas7 je napisao/la:kako smo slabo odirali sinoc,makedonci svaka cast,u onom zadnjem napadu ja neznam sta je markota glumio sto nije iso pod kos sa loptom,al nema veze sutra dobit crnu goru i gotovo
Hrvatska je sasvim OK reprezentacija ogroman kvalitet ali ste jucer potfrlili i igru 1 na 1 Bo je vas osakatio... A i kod nas se ukljucio Gecevski koji je propustio prvi duel sa Crnogoraca i eto nasi poraz u prvi duel. Ali ja mislim da vi necete imati problema sa Bosanca i Crnogorca bas radi ovaj poraz.
Gledamo sam jucer Bosnu mogu reci da je Teletovic car ali se tako na trojke dobija jedna u 10 utakmica i vrlo je tesko se to ponoviti ako nemaju igra pod kosa.

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 02 sep 2011, 11:54

AVFC je napisao/la:Ovo Turska-Litva 30%-70% je čisto podcjenjivanje sa vaše strane Turske vidjet ćete kako će Turci danas igrati odlično možda čak i dobiti ;)
Živi bili,pa vidjeli ;)
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 02 sep 2011, 11:56

abcde je napisao/la:
Hrvatska je sasvim OK reprezentacija ogroman kvalitet ali ste jucer potfrlili i igru 1 na 1 Bo je vas osakatio... A i kod nas se ukljucio Gecevski koji je propustio prvi duel sa Crnogoraca i eto nasi poraz u prvi duel. Ali ja mislim da vi necete imati problema sa Bosanca i Crnogorca bas radi ovaj poraz.
Gledamo sam jucer Bosnu mogu reci da je Teletovic car ali se tako na trojke dobija jedna u 10 utakmica i vrlo je tesko se to ponoviti ako nemaju igra pod kosa.
a vidjet cemo,sada cemo puno ozbiljnije ulaziti u utakmice
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 02 sep 2011, 12:04

AVFC je napisao/la:Ovo Turska-Litva 30%-70% je čisto podcjenjivanje sa vaše strane Turske vidjet ćete kako će Turci danas igrati odlično možda čak i dobiti ;)
Slažem se mnogi Srbi potcjenjuju Turke zbog onog polufinala prošle godine, a zaboravljaju da su ti isti Turci pobedili Srbiju na EP 2009. Ja ne potcjenjujem i dobro se sećam tog meča, kad smo produžetak izgubili 5:0. Ipak treba sačekati večerašnji meč pa i meč sa Špancima pa ćemo videti kako stvari stoje, Kanter je proradio koliko sam ja primetio posle prva dva meča, ali ipak Portugalci i VB nisu mjerilo kvaliteta,
I think I'm a pussy one.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.