Suđenje u Premijer ligi BiH - Opća tema

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: Sudije Premijer lige i njihove odluke

Post Postao/la Devil » 22 avg 2011, 15:05

Ima li neko upoznat sa pravilnikom o sudijama ?
Zanima me koliko puta u jednom ciklusu utakmica moze biti glavni sudija ?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 22 avg 2011, 15:18

Cinjenica jeste da sudije grijese puno al ako iko nekad pogleda utakmice pravih liga i vide kakve tu greske se desavaju sve vam je jasno ljudi su od krvi i mesa al ovdje je druga stvar domacin ako nerijeseno odigra i nedo Bog izgubi nema odma neregularna liga,daj ubi covjeka... a niko ne zna kako ti ljudi u kojim uslovima sude tj. kakav "docek" domacina imaju ako ne sude kako treba i ova neka saopstenja se pisu jer izgleda tako se kod nas naviklo da domacini nesmiju izgubit i onda se mi navijaci cudimo kao domacinska liga :roll: :lol:
A ja licno sudije koje sam zapamtio kao one koji su fakat zalutale su ovaj dominkovic i onaj skakic iz gradiske to sto su domacinske sudije za odradit nema boljih :x
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 22 avg 2011, 15:22

Devil je napisao/la:Ima li neko upoznat sa pravilnikom o sudijama ?
Imas A i B listu sudija ovi sa su glavni a ovi sa B masu otprilike mislim da svaki sudija sa A po polusezoni odsudi bar 7 utakmica, al sve zavisi ko delegira sudije i kako delegira

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 22 avg 2011, 15:26

A lista 24 sudije, B lista 32. Po tome podatku je lahko izracunati koliko bi sudije trebale suditi!
Volim te Bosno!!!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 22 avg 2011, 15:34

lisander je napisao/la:
Imas A i B listu sudija ovi sa su glavni a ovi sa B masu otprilike mislim da svaki sudija sa A po polusezoni odsudi bar 7 utakmica, al sve zavisi ko delegira sudije i kako delegira
Po polusezoni 7 utakmica. :? :shock:
Puno brate,kod nas toliko za citavu sezonu,plus jos 2-3 u kupu. :D

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 23 avg 2011, 18:16

adnanhz je napisao/la:Cinjenica jeste da sudije grijese puno al ako iko nekad pogleda utakmice pravih liga i vide kakve tu greske se desavaju sve vam je jasno ljudi su od krvi i mesa al ovdje je druga stvar domacin ako nerijeseno odigra i nedo Bog izgubi nema odma neregularna liga,daj ubi covjeka... a niko ne zna kako ti ljudi u kojim uslovima sude tj. kakav "docek" domacina imaju ako ne sude kako treba i ova neka saopstenja se pisu jer izgleda tako se kod nas naviklo da domacini nesmiju izgubit i onda se mi navijaci cudimo kao domacinska liga :roll: :lol:
A ja licno sudije koje sam zapamtio kao one koji su fakat zalutale su ovaj dominkovic i onaj skakic iz gradiske to sto su domacinske sudije za odradit nema boljih :x
Potpis DR HOUSE
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

mmmirza
Kontakt:

Post Postao/la mmmirza » 23 avg 2011, 18:20

lisander je napisao/la:
imas na http://www.nfsbih.ba" onclick="window.open(this.href);return false; kompletnu sudijsku statistiku a svaki sudac sa A liste bi trebao jednom biti glavni, jednu utakmicu cetvrti a svaku trecu slobodan, ali ne ide to bas izgleda kako bi trebalo

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 25 avg 2011, 10:26

smijurija od suđenja se nastavila i u ovom kolu..nažalost :(
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 25 avg 2011, 11:49

i u 5.kolu na tv-u cemo imat priliku gledat ovog majstora nad majstorima u suđenju:

Rudar - Sloboda (Vladimir Dominković)

:roll:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 avg 2011, 12:37

Ko je svirao juce Slavija-Sarajevo,jbt ja goreg sudjenja u zivotu nisam video,i Slavija i Sarajevo osteceni za po bar 5-6 prilika. :roll:

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 25 avg 2011, 12:38

Kevin je napisao/la:smijurija od suđenja se nastavila i u ovom kolu..nažalost :(
niko od klubova se ne zali, znaci nema smijurije.. :lol:
Volim te Bosno!!!

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 25 avg 2011, 19:05

Devil je napisao/la:Ko je svirao juce Slavija-Sarajevo,jbt ja goreg sudjenja u zivotu nisam video,i Slavija i Sarajevo osteceni za po bar 5-6 prilika. :roll:
da, po 5-6 ofsajda svirano koji nisu bili ni blizu toga... i još nešto, u utakmici visokog rizika koja je bila prekinuta u prvom pol, kod rezultata 4-0 gdje i jedni i drugi jedva čekaju kraj, sudija produžava 4. min :roll: pa razmišljaj majmune, niti domaći mogu preokrenuti niti je bilo prekida u drugom pol. osim kod izmjena.. To Švabo završava u 90. ili produži minut maximalno..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 25 avg 2011, 19:07

Devil je napisao/la:Ko je svirao juce Slavija-Sarajevo,jbt ja goreg sudjenja u zivotu nisam video,i Slavija i Sarajevo osteceni za po bar 5-6 prilika. :roll:

ja sto sam cuo od raje sto je gledala preko tv da su samo pomocnici bili losi jer su i nama i slaviji par offside svirali a nisu bili, a glavni je dobro odsudio nema sta njemu prigovorit
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 avg 2011, 21:33

adnanhz je napisao/la:

ja sto sam cuo od raje sto je gledala preko tv da su samo pomocnici bili losi jer su i nama i slaviji par offside svirali a nisu bili, a glavni je dobro odsudio nema sta njemu prigovorit
Imao je i glavni gresaka i to podosta sto se tice faulova na sredini terena,prelose stajaliste igre je uzeo i uopste nije imao definisan kriterij prekrsaja.
Ali da su linijski bili katastrofalni jesu,pogotovo onaj na istoku,to je strsano sta je lik radio sa onom zastavicom. :roll:

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 25 avg 2011, 21:39

Generalno, ovo kolo suđenje katastrofalno. Barem u utakmicama koje sam gledao Slavija- Sarajevo i zeljeznicar- zrinjski. I u Zenici nepostojeći penal :roll:
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

nona
Kontakt:

Post Postao/la nona » 01 sep 2011, 14:07

a uvjerljivo najgori je onaj majmun jakupović pa on je pokrao široki nije im tjeo sudit čist penal protiv borca pa zatim pokrao zrinski na grbavici protiv želje sudio želji mpenal i dao igraču drug žuti karton on bio skroz na drugoj strani igrališta... a too penala nikad vidilo nijee pa zatoo je on po men najgori pa poslje njega onaj sto je prekino utakmicu travnik borac reko da ga je neko udario odveli ga na pregled nidje nistaa pa semir kaplan đubree kakvog nema i on i jakupović.................................a tek ja nezz ko je sudio prvo kolko na pecari široki željo i tu je široki drastično oštećen onom pomoćnom se ruka ukočila držeć onu zastviu u zraku nije dao da široki primakne golu želje
jedan primjerr roskam jedno 1 i pol iza igrača želje i on svira zaleđe

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 01 sep 2011, 14:57

nona je napisao/la:a uvjerljivo najgori je onaj majmun jakupović pa on je pokrao široki nije im tjeo sudit čist penal protiv borca pa zatim pokrao zrinski na grbavici protiv želje sudio želji mpenal i dao igraču drug žuti karton on bio skroz na drugoj strani igrališta... a too penala nikad vidilo nijee pa zatoo je on po men najgori pa poslje njega onaj sto je prekino utakmicu travnik borac reko da ga je neko udario odveli ga na pregled nidje nistaa pa semir kaplan đubree kakvog nema i on i jakupović.................................a tek ja nezz ko je sudio prvo kolko na pecari široki željo i tu je široki drastično oštećen onom pomoćnom se ruka ukočila držeć onu zastviu u zraku nije dao da široki primakne golu želje
Ljudino,sta ti uzimas da se i ja puknem?

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 03 sep 2011, 09:22

nona je napisao/la:a uvjerljivo najgori je onaj majmun jakupović pa on je pokrao široki nije im tjeo sudit čist penal protiv borca pa zatim pokrao zrinski na grbavici protiv želje sudio želji mpenal i dao igraču drug žuti karton on bio skroz na drugoj strani igrališta... a too penala nikad vidilo nijee pa zatoo je on po men najgori pa poslje njega onaj sto je prekino utakmicu travnik borac reko da ga je neko udario odveli ga na pregled nidje nistaa pa semir kaplan đubree kakvog nema i on i jakupović.................................a tek ja nezz ko je sudio prvo kolko na pecari široki željo i tu je široki drastično oštećen onom pomoćnom se ruka ukočila držeć onu zastviu u zraku nije dao da široki primakne golu želje
Bevanda
http://farm3.static.flickr.com/2765/446 ... e8e578.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 05 sep 2011, 10:37

evo jedan tekst o mentalitetu i moralu naših sudija:
Edin Golać, iskusni premijerligaški sudija, koji se već godinama nalazi na A listi, priuštio je našoj zemlji neviđenu blamažu. Golać, koji inače sudi i utakmice malog nogometa, u julu je, ispred N/FSBiH delegiran za kvalifikacioni Futsal cup u Škotskoj (Perth), gdje je, prema prijavi koja je u N/FSBiH stigla iz UEFA, zajedno sa svojim kolegom, ukrao bocu piva iz hotelskog bara?!

Loše znanje engleskog

Golać je, prema prijavi iz UEFA, iza ponoći provalio u hotelski bar, koji je bio zatvoren, odakle je ukrao pivo. Hotelsko osoblje prijavilo je njegovo ponašanje kontroloru suđenja na turniru, koji je odmah obavio razgovor sa Golaćem i njegovim kolegom. Tom prilikom su obojica priznali krivicu, nakon čega su platili pivo.
UEFA je u svojoj prijavi protiv Edina Golaća navela kako ovaj sudija veoma loše vlada engleskim jezikom, što je zapravo jedan od preduslova kako bi se uopšte našao na UEFA listi. Inače, njegov loš engleski najviše je došao do izražaja prilikom incidenta u hotelu, kada nije znao objasniti kontroloru suđenja šta se zapravo desilo.

Zbog svega navedenog UEFA sudijski oficir obavijestio je N/FSBiH kako Edin Golać više neće biti delegiran na UEFA utakmice.

Kako smo saznali, zbog ove neviđene blamaže koju je priuštio našoj zemlji, Golać vjerovatno više neće biti delegiran ni na utakmice Premijer lige BiH, kao ni na susrete malog nogometa, s obzirom na to da je incident koji je napravio u Perthu i to zbog jednog piva, zaista teško oprostiv. Komitet za normalizaciju, koji je već zaprimio prijavu UEFA protiv Edina Golaća, vjerovatno će posegnuti za najrigoroznijim mjerama, jer se na ovaj način gubi ugled kojeg smo polako počeli sticati
inače ovaj Edin je sin bivšeg predsjednika FSFBIH Huse Golaća

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 05 sep 2011, 10:42

pametnom dosta :roll:

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 1 gost.