La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Saurman
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la Saurman » 29 avg 2011, 23:11

juznjak> je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Rezultati Barcelone i Reala pokazuje u kakvom su stanju ostali španski klubovi ovo će biti opet jedna dosadna sezona gdje će se titula riješiti opet između ova dva kluba, ovo nikako nije dobro za ligu dok Real i Barca sve više kupuju i jačaju ostatak lige je sve lošiji i lošiji...predviđam da će i Real a i Barca zabiti preko 100 golova u sezoni i osvojiti gotov maximalan br bodova jer nemaju od koga izgubiti.
Pogledaj malo transfere kakve su pravili spanski klubovi pa uporedi sa kojom hoces ligom .
Vidim svake sezone istu stvar a to je da ovo počinje ličiti na Škotsku ligu.Sevilla sjajno trogovala (Spahić :mrgreen: ) ispala od prosječnog kluba iz Njemačke Hannovera,Villareal se prošle sezone sramotio protiv Dinama , Atletico prodao Forlana i Aguera zamjene Falcao nema šta sjajan posao , Valenica prodala i poslijednjeg igrača koji nešto vrijedi (Mata) ostale klubove neću ni da spominjem.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 29 avg 2011, 23:23

Sramotio se protiv Dinama ali izbacio Napoli i Leverkuzen :roll: od koga je ono Mainz ispao? :mrgreen:
Znaci Rami,Piatti,Banega ,Soldado ne vrijede ? samo je Mata vrijedio :o ne vjerujem znaci.

Atletico nije bio ovako jak jos od sampionske generacije ,Atleti je napravio najskuplji transfer lige, jos smo dobili Malagu koja je potrosila vise od svakog Bundesligasa (ako se ne varam). Athletic i Sevilla zadrzali najbolje igrace ,manji klubovi odlicno poslovali , primjer Sociedada ili Betisa. Ne znam sta fali Spahicu :roll:
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 avg 2011, 23:34

Kad se zadnji put desilo da su nakon prvog kola (tehnicki gledano) Barca i Real zasjeli na prve dvije pozicije?

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 29 avg 2011, 23:40

juznjak> je napisao/la:Sramotio se protiv Dinama ali izbacio Napoli i Leverkuzen :roll: od koga je ono Mainz ispao? :mrgreen:
Znaci Rami,Piatti,Banega ,Soldado ne vrijede ? samo je Mata vrijedio :o ne vjerujem znaci.

Atletico nije bio ovako jak jos od sampionske generacije ,Atleti je napravio najskuplji transfer lige, jos smo dobili Malagu koja je potrosila vise od svakog Bundesligasa (ako se ne varam). Athletic i Sevilla zadrzali najbolje igrace ,manji klubovi odlicno poslovali , primjer Sociedada ili Betisa. Ne znam sta fali Spahicu :roll:

Vrijede ako ih želi kupti Granada , da Malaga je pokupovala sve što je vrijedilo na tržištu Mathijsen,Toulalan,Nistelroj,,Sevilla nema šta da zadrži što je valjalo to je otišlo...još da napomenem Mainz ima posjetu od 40 000 svake sezone na novom stadionu toliko nema pola španske lige kad se zbroji zajedno.
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 30 avg 2011, 00:09, ukupno mijenjano 1 put.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 30 avg 2011, 00:06

Saurman je napisao/la:

Vrijede ako ih želi kupti Granda , da Malaga je pokupovala sve što je vrijedilo na tržištu Mathijsen,Toulalan,Nistelroj,,Sevilla nema šta da zadrži što je valjalo to je otišlo...još da napomenem Mainz ima posjetu od 40 000 svake sezone na novom stadionu toliko nema pola španske lige kad se zbroji zajedno.
Dovoljno je 8-) :lol: fasciniran sam :roll:
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 30 avg 2011, 00:09

juznjak> je napisao/la:
Saurman je napisao/la:

Vrijede ako ih želi kupti Granda , da Malaga je pokupovala sve što je vrijedilo na tržištu Mathijsen,Toulalan,Nistelroj,,Sevilla nema šta da zadrži što je valjalo to je otišlo...još da napomenem Mainz ima posjetu od 40 000 svake sezone na novom stadionu toliko nema pola španske lige kad se zbroji zajedno.
pa Toulalan je klasa...covjek je vrhunski zadnji vezni, sigurno medju par njih na svijetu...njegove igre to pokazuju, samo mi nije jasno da je Lyon uzo toliko malo love za njega...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 avg 2011, 00:12

ZELJO DO GROBA je napisao/la:
juznjak> je napisao/la:
Saurman je napisao/la:

pa Toulalan je klasa...covjek je vrhunski zadnji vezni, sigurno medju par njih na svijetu...njegove igre to pokazuju, samo mi nije jasno da je Lyon uzo toliko malo love za njega...
Da Toulalan je klasa od igrača , toliko se klubova otimalo za ovog igrača da su na kraju čelinici Lyona prihvatili ponudu Malage.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 30 avg 2011, 00:12

Ja ne znam zasto ovaki pametnjakovici kao sto je @Saurman dolaze na ovu temu.Ocito je da decko blage veze nema o Primeri.Pise nesto o Villarrealu kako je izgubio od Barce sa 5:0,a njemacki Bayern (predpostavljam da za njega i on navija) od Barce je izgubio prija par mjeseci sa 0:2 na Audi Cupu cini mi se.Da stvar bude gora oni igraju sa najjacim timom,Barca skoro pa sa rezervama.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 30 avg 2011, 00:17

Uzeli su 12 milki sto nije malo ,naravno da ce prihvatiti takvu ponudu,za Pjanica traze oko 11 ilustracije radi .

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 30 avg 2011, 00:20

vec je pocelo sa spanskom ligom, samo je pitanje vremena kad ce uzvisena arijevska liga ciju snagu niko ne vidi sem arijevaca da se pocne poredit sa engleskom ligom, fudbalski uber ales goebbels doktrina je ON BABY :lol:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 avg 2011, 00:23

Adi_Zepce je napisao/la:Ja ne znam zasto ovaki pametnjakovici kao sto je @Saurman dolaze na ovu temu.Ocito je da decko blage veze nema o Primeri.Pise nesto o Villarrealu kako je izgubio od Barce sa 5:0,a njemacki Bayern (predpostavljam da za njega i on navija) od Barce je izgubio prija par mjeseci sa 0:2 na Audi Cupu cini mi se.Da stvar bude gora oni igraju sa najjacim timom,Barca skoro pa sa rezervama.
Žepljak ovdje se ne raspravlja o Bayernu ili nekom drugom timu nego o tome koliko je Primera iz godine u godinu sve lošija slabe posjete , loši stadioni , štrajkovi , većina klubova pred stečajem , nezanimljivost sam lige itd na kraju ovo će da našteti Barci i Realu jer jednostavno neće imati jakih utakmica u ligi osim kad se međusobno sastanu..

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 avg 2011, 00:26

JuveSissoko je napisao/la:vec je pocelo sa spanskom ligom, samo je pitanje vremena kad ce uzvisena arijevska liga ciju snagu niko ne vidi sem arijevaca da se pocne poredit sa engleskom ligom, fudbalski uber ales goebbels doktrina je ON BABY :lol:
Liga gdje se titule donose za zelenim stolom je posebna priča. :lol:

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 30 avg 2011, 00:32

Saurman je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:Ja ne znam zasto ovaki pametnjakovici kao sto je @Saurman dolaze na ovu temu.Ocito je da decko blage veze nema o Primeri.Pise nesto o Villarrealu kako je izgubio od Barce sa 5:0,a njemacki Bayern (predpostavljam da za njega i on navija) od Barce je izgubio prija par mjeseci sa 0:2 na Audi Cupu cini mi se.Da stvar bude gora oni igraju sa najjacim timom,Barca skoro pa sa rezervama.
Žepljak ovdje se ne raspravlja o Bayernu ili nekom drugom timu nego o tome koliko je Primera iz godine u godinu sve lošija slabe posjete , loši stadioni , štrajkovi , većina klubova pred stečajem , nezanimljivost sam lige itd na kraju ovo će da našteti Barci i Realu jer jednostavno neće imati jakih utakmica u ligi osim kad se međusobno sastanu..
Po cemu je to Primera iz godine u godinu losija?Recimo u jednom Atleticu igraju Falcao,Dominguez,Reyes sve provjerena imena.Valencia ima par mladih ali vrhunski igraca tipa Canales,Tino Costa,Banega,Soldado itd,Bilbao ima odlicnog Llorentea jednog od najboljih napadaca u Europi,takođe i drugi timovi imaju po nekoliko vrhunski nogometasa.Gdje si ti bgt vidio da su stadioni u Primeri prazni?
Sto se Reala i Barce tice o tome je dovoljno sve receno,bilo koji klub trenutno u svijetu da se takmici u Primeri pored Barce i Reala vrh bi mu bio trece mjesto.
Zadnje desetljece kaze da je Primera najvise osvajala trofeja u Euro takmicenjima,pa ti pricaj sto hoces.Ono sto je najvaznije nisu ih osvajali samo Barca i Real,vec i Atl.Madrid,Sevilla,Valencia....
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

never
Kontakt:

Post Postao/la never » 30 avg 2011, 00:38

@Saurman
U bilo kojoj ligi da se takmice Barca i Real bilo bi isto, vjeruj.
Prevelik je jaz između ta dva kluba i ostatka svijeta, a ne samo ostatka španske lige.
Šta misliš šta bi radili tek po njemackoj, italiji, engleskoj, francuskoj??
Pa isto bi bilo. U Španiji imaš nekoliko odlicnih klubova Atletico M., Valencia, Sevilla, Villareal, Bilbao - ali Barca i Real su jednostavno svijet za sebe. Dva ubjedljivo najskuplja kluba na svijetu. To se vrlo teško može pratiti.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 avg 2011, 00:40

U Španiji prosječna posjeta po utakmici 28.706 gledatelja, usporedbe radi sa Njemačkom 42.360. Od dvadeset europskih klubova sa najvećom posjetom osam ih igra u Bundesligi. To su: Borussia Dortmund, Bayern, Schalke 04, Hamburger SV, Borussia Mönchengladbach, Köln, Eintracht Frankfurt i Hertha BSC.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 30 avg 2011, 00:43

Saurman je napisao/la:U Španiji prosječna posjeta po utakmici 28.706 gledatelja, usporedbe radi sa Njemačkom 42.360. Od dvadeset europskih klubova sa najvećom posjetom osam ih igra u Bundesligi. To su: Borussia Dortmund, Bayern, Schalke 04, Hamburger SV, Borussia Mönchengladbach, Köln, Eintracht Frankfurt i Hertha BSC.
Pa zar posjecenost treba da garantuje i veci kvalitet? Evo jednog primjera,utakmice u Estoniji su cesto posjecenije nego one u Svedskoj,ali na cijoj je strani kvalitet? :mrgreen:

www.valencia-balkan.net

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 30 avg 2011, 00:43

Saurman je napisao/la:U Španiji prosječna posjeta po utakmici 28.706 gledatelja, usporedbe radi sa Njemačkom 42.360. Od dvadeset europskih klubova sa najvećom posjetom osam ih igra u Bundesligi. To su: Borussia Dortmund, Bayern, Schalke 04, Hamburger SV, Borussia Mönchengladbach, Köln, Eintracht Frankfurt i Hertha BSC.
tacno, al od 10 najkvalitetnijih evropskih timova, niti jedan nije iz Njemacke...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 avg 2011, 00:47

never je napisao/la:@Saurman
U bilo kojoj ligi da se takmice Barca i Real bilo bi isto, vjeruj.
Prevelik je jaz između ta dva kluba i ostatka svijeta, a ne samo ostatka španske lige.
Šta misliš šta bi radili tek po njemackoj, italiji, engleskoj, francuskoj??
Pa isto bi bilo. U Španiji imaš nekoliko odlicnih klubova Atletico M., Valencia, Sevilla, Villareal, Bilbao - ali Barca i Real su jednostavno svijet za sebe. Dva ubjedljivo najskuplja kluba na svijetu. To se vrlo teško može pratiti.
Uzmi za primjer Premiership npr Wigan dobije Chelsea ili nebitno Man Utd , znači svaka utakmica je pod naponom sama neizvjesnost vlada na svim utakmicama to se u Španiji ne može dogoditi pogotovo to mislim na Real koji npr 6 godina nije mogao proći 1/8 CL ispadao od Rome,Lyona,Liverpoola,Arsenala dok je u Primeri mljeo svoje protivnike zabio oko 90 g mislim.

never
Kontakt:

Post Postao/la never » 30 avg 2011, 00:49

Bundes i jest skocio i svaka im cast.
Gledanost, uređenost lige, izbalansiranost lige, medijski pracena na visokom nivou, nema štrajkova igraca, nema dugovanja, imaju jake sponzore, ne razbacuju se sa parama, ne dovode neke svijetske zvijezde niti prave neke mega transfere vec decenijama, a opet im je posjecenost na vrlo visokom nivou. Liga za svakog respekta. Mnogi bi mogli i trebali uciti od njemaca mnogo toga što se fudbala i biznisa tice.
Ali opet je daleko od Primere po kvaliteti sigurno, bar trenutno.
Zadnja izmjena: never, dana/u 30 avg 2011, 00:50, ukupno mijenjano 1 put.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 avg 2011, 00:49

Adi_Zepce je napisao/la:
Pa zar posjecenost treba da garantuje i veci kvalitet? Evo jednog primjera,utakmice u Estoniji su cesto posjecenije nego one u Svedskoj,ali na cijoj je strani kvalitet? :mrgreen:
To nisam ni rekao pitao si me za posjećenost Primere i to sam ti i odgovorio.

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.