Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

Arnelinho
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la Arnelinho » 29 maj 2011, 18:21

Los_Blanos2 je napisao/la:
Ne idi grlom u jagode, udavit ces se. Cijene su sigurno preuzete sa transfermarkta, a prema njemu Lassana vrijedi 20-ak mil., Leon, Granero i Gago 10-ak, a njihova realna cijena je ta jedino ako Real doplacuje obestecenje klubovima koji ih uzimaju.. Nego, sta zelim reci je to da ima falseva sa obje strane, a ti ako se tjesis cijenom Carrola, koji jeste preplacen, i Benta, treba da malo sagledas i u svoju avliju.
Grenero je kostao 5 mill :)
Lass je placen 20 a sigurno za njega mogu realno opet dobiti 15tak mill o nemogu :?

Uostalom ja nisam uzeo u obzir nesto osobno kao ti.. naveo sam 2 - onako iz glave..
Nebi da ulazim u City previse materijala :mrgreen: Kolarov, Berry, Milner, De Jong svi preko 20 ma daj...Bellamy itd..
U Realu imas jednog Marcela 5.5 mill, Ozila koji je kostao 12 mill tako da.. Affelay je Barcu kostao 3 mill a koliko je njihova cijena sad na tom transfermarketu - tolika..

Ali bitno je da jedan Zirkov, Bosinqwa tamo kostaju preko 20, uostalom normalno kad privatnici placaju tj. nemaju materijala u drzavi pa dovode iz Spanije, Portugala, Francuske itd..debelo ih placaju a to nije bas kvalitet kao sto ovaj lik misli... o da :mrgreen:
Raspravljat o tome koja liga je najjača na svijetu mogu samo laici ili zayebanti,ne znam što si ti od ovih? :?

Odu u EPL i tam su plaćeni, kažeš?
Pa to ti je isto ,k'o što Bosanci idu u Njemačku na bauštelu, pa ti sad poredi Bosnu i Njemačku, jel' moguće?

Kad porediš lige, porediš ih trenutno, ne njihov kontinuitet, jer se kontinuitet mijenja, nije stabilan, promjenjiva je cifra. A sada je EPL počev od najsitnijih detalja, tipa higijena na stadionu, do najkrupnijih kao marketing, plaće itd. daleko ispred svih liga.

Transfermarkt.de bi sigurno, ako bi već španov'o cifre, onda ocijenjiv'o većim ciframa španske klubove od engleskih, budući da je njemača stranica, al' naprotiv, to je stranica sa najvećom bazom podataka o nogometu na svijetu, pa je prema tome i dovoljno relevantna.

Bilo koji segment pogledaj , vidjet ćeš da je EPL ispred. Ligu gledaj kao ukupan proizvod 20-tih klubova(kompaktnu cjelinu), a ne pojedinačna komparacija klubova (mada i u tome Španci zaostaju, al' et', ne'a veze)...

Plaće,vrijednost klubova, zanimljivost stranim ulagačima, posjećenost, higijenski uslovi, stadioni, uredjenost stadiona, kvalitet trave,kolika je zanimljiva stranim igračima, transferi izvan lige,potrošnja, ulaganja, itd. sve je na strani Engleza, koeficient lige je na strani engleza.

Jedino što je na strani Španaca su europski trofeji, al' taj podatak nije relevantan, jer pokazuje kontinuitet , a ne sadašnji omjer snaga dvaju liga.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Boateng_27
Kontakt:

Post Postao/la Boateng_27 » 24 jul 2011, 12:45

Jooj da hoce neki ovako sa nama "zakuhat" :mrgreen:

Boateng,Ibrahimovic,Cassano,Gattuso,Flamini, još kad nam dođe Balotelli nekad ihh ... :lol:

[youtube][/youtube]
Ricardo Quaresma coming to Bosnia & Herzegovina :)

Zlatan Ibrahimović- 8 Seasons. 8 Years of Success. A season for the Ultimate Champion

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 30 jul 2011, 21:23

Kao najuspjesnija nacija u zadnjih deceniju i kusur daleko je Spanija.Ljudi Evropom gaze sto se tice KOsarke i Nogometa.Sto se tice Svjetske scene tu su u KOsarci vicerpvaci i poslije Amera najjaca ekipa i skola.U Nogometu je apsurdno ikoga porediti sa Spanijom jer su klasa za sebe.U RUkometu su vele sila koja je u top 3.Imaju daleko najjacu Kosarkasku i Rukometnu ligu u Evropi.Daleko najtrofejnije kolektive itd.
Vracam se na fudbal :
Barcelona i Real je najvece fudbalsko rivalstvo i najveci derbi svijeta poznat kao EL Classico.
Sukob dviju kulture,stila, sukob dva titana.
U Engleskoj prakticno zadnjih 20 godina toga nemas.
U Spaniji od 20 klubova imas klubove koji dolaze iz 13-14 gradova.
U Engleskoj imas jedno 6-7 maximalno.
Velika razlika !
Sto se tice same skole i nacina igre Spanci su miljama daleko od Brazilaca a o Englezima ne treba ni torsiti rijeci.
Engleska liga je mnogo precjenjena i mnogo uvelicana,sami igraci vrijede mnogo vise nego sto je njihova objektivna vrijednost.Posebno se to odnosi na igrace koji su Britanci.Svakakvi trolovi vrijede po 25 miliona eura a zaista njihova vrijednost nije niti 10 miliona eura.
Engleska liga je privatizovana i to je jedini razlog zasto djeluje jaca.Nemas kluba koji nema vlasnika.U Spaniji su 90% klova udruzenje gradjana kako bi i trebalo da izgleda jedan klub.Klub ne moze biti Rusov,Arapov,Amerov a dolazi iz Engleske.
Stadioni: NE bi se slozio da su u Engleskoj bolji stadioni.U Spaniji su mnogo veci stadioni i stadioni sa vecom historijom dok su u Engleskoj il neki prcasti sa malim terenima ili neke glomazne novo pecene arene.
POredit Ligu Spanije sa Barcelonom i Realom je nemoguce.MIsljenja sam da je nemoguce poredit Barcelonu i Real isto tako sa klubovima poput Arsenala,Citya,Totenhama i Liverpoola.Cak sta vise mnogo su jaci i od samih Uniteda i Chelsea.Govoriti da Barcelona u Engleskoj ne bi dominirala a u Spaniji dominira je velika laz i glupost.Klub koji je daleko superiorniji od Reala , Valencije u svim gotovo segmentima , nema razlog da ne bude to od Uniteda,Chelsea itd.
Govorite o nekoj trci u Engleskoj.Ja koliko me sjecanje sluzi United je najjaca ekipa u Engleskoj godinama pa tako i sada.Trkacki su najjaci itd.
U Finalu LP nakon 60 minuta igraci Uniteda prakticno nisu mogli hodat po terenu koliko ih je Barcelona izmorila.Zasto ? Barcelona je najjaca ekipa tehnicki i trkacki.Igraci im 90 minuta konstatno vrse presing sto je najteza moguca stvar u nogometu.Real je takodzer fantastican u tim segmentima.
E sad sto je United izadhno nakon 60 minuta ? Gdje je ta snaga ? Ja je cak i u toj duel igri nisam vidio.Barcelona prakticno ne bazira igru na duelima ali ima veoma snazne igrace.Njihova snaga je da izmore i izlude protivnika svojim pasovima ,a onda iz nicega ubrzaju i stvore ti ogroman visak.Moze li to jos puno ekipa? MIslim da ne moze niko.Fizicki jak igrac je jako relativan pojam.Ne mora nogometas biti visok 2 metra da bi bio jak.Postavljanje je kljuc u svakom duelu i percepcija.A tu su doktori igraci Barcelone u odnosu na citav svijet.Izgledaju nejjako ali mnogu su snazni u svim segmentima.Ekipa su koja najvise radi na terenu iako to nekad uopste ne izgleda tako.Izgleda da se sanse stvaraju same od sebe,sto ih cini u neku ruku i misterijom.Kako tako lagano dodju pred gol i prakticno poigravaju se sa protivnikom.
I Onda mi dodje pametnica i kaze da bi Barci noge lomili Fulham,stoke ,Birmingham itd.Te ekipe su prakticno totoalno neorganizovani sistemi igre.Ekipe koje bi po utakmici sa Barcelonom 5 puta dirnuli loptu.Njihove staticne obrane bi se gubile sa ovim misticnim pasovima i brzinom kao i promjenom pravca.Kad se jedan Vidic i FErdinand gube koda su na zemlju poslati masrovci e kako bi bilo sa ostalim slabim klubovima ?

Engleska liga je marketinski i finanskijski najjaca kada uzmemo artimeticku sredinu.
Neki kvazi igraci ili antitalenti placeni su enormne svote novca za igru u kojoj prakticno nemaju talenat.
U globalu Barcelonu i Real ne mogu porediti sa niti jednim klubom u svijetu tako niti sa jednim u Premijershipu.
Rang su iznad posebno Barcelona.
Najveci igraci sirom svjeta iskljucivo zele igrati u ova dva kluba.Ili je Barca ili je Real ,treceg ili nema ili prahne na svaku 10-tu zvjezdu.OVo je surova realnost.
Takodjer velika prednost Spanije je sam sklop ekipe.Ekipe su iskljucivo sastavljene od igraca iz Spanije i vodeci igraci kao i lideri su u vecini slucajeva Spanci.
U Posljednjih 8-9 godina iskljucivo igraci iz Spanske Primere su proglasavani igracem godine u Svijetu.Velika razlika.Ne sjecam se kada je neki igrac iz Engleske bio u top 3 !
Najveci talenti svijeta dolaze is Spanske lige.Liga krcati mladim nadama sto iz Spanije sto iz Juzne Amerike.
U Engleskoj toga nema.Engleski talenti su vise nego propast i sramota same lige i nacije.Svake 5te godine izadje jedan dobar produkt i nejgova cifra automatski doseze nekih 40tak miliona.
Samo covjek pogleda Spansku repku i sve mu bude jasno.Ekipa sastavljena od igraca iz Primere.U prvih 11 ima ih 11 iz te lige.Ekipa koja je daleko najjaca na svijetu.Pogledas im klupu i ostanes zapanjen.Kakvi igraci tu moraju sjediti na klupi.Kakvi majstori.Igraci koji mogu igrati u svakom drugom timu glavnu ulogu ovdje moraju moliti za pokoji minut.
Kada kazmo Engleski timovi sa dna su jaci od Spanskih pakticno je neadekvatan pojam.KOji ne moze biti definisan.Da li su ikada igrali ? NE
Da li je relativno kada kazemo da Barca uvali osasuni na strani 5 komada ,da to isto ne moze uraditi recimo Wiganu ?
Kad moze Chelsea da utrpa 8 zasto Barceloan ne bi ?
Problem vaseg gledanja je sama koncepcija i slika koju je stvorila Engelska liga o sebi.Iskljucivo radi jakog marketinga.Zasto je jedna Malaga , Bilbao , Espanyol, Onsasuna slabija od Evertona,Sunderlanda ,Birminghama itd ?
Neka mi neko obrazlozi.Da li je jaci ritam u Engelskoj ?
Ne znam radi cega.Imaju obe lige 38 kola. po 19 protivnika.
Da li se te utakmice u Engleskoj igraju zustrije ? Zasita NE !
U Spaniji je mnogo teze ostaviti dobar dojam.igraci su mnogo kreativniji i pokretljiviji u odnosu one u Engelskoj.U Engleskoj veznja ne mora znati igrati nego treba znati trcati. U Spaniji je obrnuto.Prvo mora znati igrati fudbal pa onda trcati.
Zasto se svaki Engleski tim otima za igrace iz Spanskih klubova?Konstantno vi uvrstavate neke igrace u formacije Chelsea,LvP,Arsenala,Uniteda itd koji su iz te lige.Zasto niko ne uvrsti igraca iz Engleska u Barcelonu, Real,Valenciju ?Nema potrebu,takvog ,ali jeftinijieg moze naci u Spaniji.Zasto bi jedan Llorente bio prodan za 30 kad je Caroll placen 45 miliona eura ? Isti su tip igraca.Ruku na srce Llorente je psotao standardan u najjacoj repki svijeta i 4 godine u nazad pa do sada daje 20 golova po sezoni.Veliko je pitanje.Zasto MIlner , Adam,Downinig vrijede vise od jednog Cazorle za kojeg bi ruku u vatru mogao staviti da im oze profesor biti uz to je mladji od svakog.MOmak je jedan od najboljih tehnicara svijeta isto tako nejverovatno explozivan i kreativan.Ili recimo zasto Mata kao jedan od najboljih mladih igrca sviejta ako ne i najbolji bi vrijedio 20 miliona.Nosilac je velike ekipa kao sto je Valencija?Zato je bitno da Samba Mamba vrijedi isto kao on ;)
Marketing je prednost Premijershipa ali iskljucivo zahvaljujuci Rusima,Arapima i Amerima.
Pordali su im se klubovi i tako ojacali.Imaju velike budzete iza sebe radi velikih posjeda njihovim vlasnika.
U Spaniji znam takva 2 kluba za sada to su Malaga i Racing.
Engelska liga jeste ujednacenija , ali dok ne dokazu u okrsajima sa Spanskim klubovima igrom da su bolji kao i rezultatima ne mogu biti jaca liga.
Spanski klubovim samo u posljednjih 5-6 godina su uzeli : 3 LP, 3 Super Kupa Evrope,2 Svjetska klupska,3 Evropa Lige.Englezi ni u pola nisu toliko uspjesni.Ko ovdje koga pravi budalom i koja liga se u Medjunarodnom najjacem tkmicenju bolje snalazi i vise titula odnosi.
Nebitno da je uzela barcelona samo te trofeje,clan je Spanije i takva ce i biti.
U Engleskoj imamo jos manju raznolikost.Tu pored Uniteda prakticno niko ne zna uzeti torfej ;)
Stranger in the night. SIDA in the morning!

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 30 jul 2011, 23:17

Bravo Zabac@ majstore odlican post ;) najzalosnije da su bogalji tipa Milnera i Barya placeni preko 30 mil eura dok je Cazorla(Maradona za njih) placen 20 mil eura. Uglavnom sve si tacno napisao onako kako jeste. 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 30 jul 2011, 23:48

slika
Zaboravio si navest kup UEFA ili ti ga Liga Evrope i to su Španci uzimali ;)
Dok oni govore kako BArca ne bi dominirala u Engleskoj ja sam siguran da bi od sadašnje velike šestorke (ako dodamo Citi i T'ham)jedino United izborio nastup u Evropi da nastupa u primeri
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 30 jul 2011, 23:54

Opet veliki post,a nisi nista novo rekao,kosarku spominjes,reprezentaciju :D kakve to veze ima s jacinom lige.
engleska nema talenata,sve si mi rekao :lol: united izdahnuo nakon 60 min :mrgreen: Real se ne moze poredit sa Arsenalom,Liverpoolom,Citiyem,podsjeti me na zadnje rezultate reala protiv Liverpoola i Arsenala :mrgreen:
Zabac je napisao/la:U Posljednjih 8-9 godina iskljucivo igraci iz Spanske Primere su proglasavani igracem godine u Svijetu.Velika razlika.Ne sjecam se kada je neki igrac iz Engleske bio u top 3 !
2000 Figo-Real,2001Owen-Liverpool,2002 Ronaldo-Real,2003 Nedved-Juve,2004 Sevchenko-Milan,2005 Ronaldinho-Barca,2006 Canavaro-Juve,2007 Kaka-Milan,2008 Ronaldo-Manchester,2009 Mesii-Barca,2010 Messi-Barca :roll:
Zabac je napisao/la:Zastose svaki Engleski tim otima za igrace iz Spanskih klubova?Konstantno vi uvrstavate neke igrace u formacije Chelsea,LvP,Arsenala,Uniteda itd koji su iz te lige.Zasto niko ne uvrsti igraca iz Engleska u Barcelonu, Real,Valenciju ?
Real:Carvalho,Adebayor,Ronaldo,Xabi,Lass-Svi igrali u engleskoj :roll: + prosle godine
Barca:Pique,Masc,Hleb + prosle godine :roll:

I za kraj uzmi bodovnu razliku s kojom Manchester uzima trofeje,a s kojom Barca.Uzmi do petog mjesta,i onda pricaj o jacinama liga
Rođen s tobom da budem

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 31 jul 2011, 00:12

Nema to veze s jacinom lige. Da je to bitno Francuska bi bila najjaca liga jer je tamo razlika izmedju prvih 5 ekipa 4-5 bodova.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 31 jul 2011, 04:26

LBJ MVP je napisao/la:slika
Zaboravio si navest kup UEFA ili ti ga Liga Evrope i to su Španci uzimali ;)
Dok oni govore kako BArca ne bi dominirala u Engleskoj ja sam siguran da bi od sadašnje velike šestorke (ako dodamo Citi i T'ham)jedino United izborio nastup u Evropi da nastupa u primeri
MIslim da sam rekao to.Napisao sam 3 Evropa Lige.Mislio sam na one 2 Sevilline ,Atletico i mislim da je Valencija uzela takodjer nedavno.Koliko me sjecanje sluzi.Mrsko mi je googlat :D

@Faraon zi Viskog - Svaka liga Svijeta ima talente ,pa tako i nasa BH Liga.
Naravno da ima Engleska tanete ali kazem da su prakticno 0 u odnosu na one koje pravi i radja Spanska liga.
Od svih nabrojanih koje je Barcelona dovela jedino njihovo djete je u prvih 11.
Lass nikada nije bio udarna igla Reala, Xabi , Ronaldo su javno izrazili zelju za igranjem natrofejnijeg kluba na Svijetu.Mascherano je ulozio Veto :D da bi otisao u Barcelonu kao i sam Carvalho.Hleb je tokmak koji nije odigrao 15 minuta u Barceloni i to je to.

Ovo sto sam naveo za najbolje igrace svijeta malo prostudiraj.2001 godine Ownen dobiva nagradu i naredne godine gdje odlazi ?
Cannavaro je postao igrac Real Madrida kada je dobio tu nagradu tako da ;)
Kaka 2008 i gdje nastavlja kariejru kao i Ronaldo 2009.
To je taj monopol koji drze ova 2 kluba.Dovest ce koga hoce i kako hoce.Ko im je krajnje potreban nejga ce imati.Engleski klubovi i pored silnog novca to ne mogu.
Ima tu velikih klubova ali Barcelona i Real Madrid su liga za sebe i najprestizniji klubovi svijeta !
Da ti ne navodim podatak kakvi su igraci igrali u tim klubovima i u kojim klubovima su igrali igraci sa najvise nagrada za najboljeg igraca svijeta.
Hmmm zadnji duel je znaci bitan ? Zato Real nije jaci od jadnog Liverpoola ili recimo od Arsenala ili Citya ?
Vjerovatno je i Rubin jaci od Barcelone jer su ih dobili2009 na Camp Nou ?
Jako glupo poredjenje.
Real je miljama daleko i od jednih i od drugih po kvalitetu , po finansijama,po mogucnostima,po strucnjaku koji ih vodi,po sastavu kojiim raspolazu.Cak bi rekao da su miljama i ispred Uniteda mada to nije sada ni vazno.

Opet valajs istu pricu.
Barcelona uzme titulu sa 3 remija i jednim porazom.United sa 10 remija i 3-4 poraza.Jeli logicno da ce imati Barcelona vecu razliku ? Je li logicno da ce Barcelona konstanto dobivati ? Jel Barcelona igra bolje za klasu od Uniteda ? DA , to je rekao i veliki Ferguson.Da li ta Barcelona ne da da dise Almeriji,Osasuni,Realu(donekle) i Unitedu ? DA
Da li United protiv Barelone izgleda prosjecno ? DA
Da li bilo koji tim igra podredzenu ulogu pa makar to bio i Real Madrid ? DA

Protiv Barcelone trenutno se ne moze igrati fudbal.Ljudi su godinama i decenijama razvijali sistem igre koji im je prenio velika Cruyff, od malena djeca igraju identicno kao i prvi tim samo sa manjim nabojem i intenzitetom.Kada odraste on taj siste prakticno zna napamet a koliko ce biti dobar u tom isstenu iskljucivo se pita on i njegov individualni kvalitet.
DA li ijedan tim ima slican sistem ,ili ima neki siste po kojem se razlikuku od drugih trenutno ? NE
Tipican primjer iz tvog voljenog kluba.
Cesc Fabregas je momak koji je naucio igrati onako kako igra Barcelona.On tako jedino i zna igrati i tako jedino i igra.Takav mu je mentalitet i takav ce biti citav zivot.

Jednostavno ne mozes mi dokazati da Barcelona nije najjaci klub na svijetu a da je jedini klub koji to moze pratiti u vecini aspekata je iskljucivo Real Madrid !

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 31 jul 2011, 07:43

Ebiga mi o jacini lige,ti meni o Realu i Barci,nakve price o nacinu igre,talentima?kakve to veze ima
Engleska liga je jaca od spanske jer je ujednacenija vise jacih timova u top 10
Rođen s tobom da budem

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 31 jul 2011, 16:33

Faraon iz Visokog je napisao/la:Ebiga mi o jacini lige,ti meni o Realu i Barci,nakve price o nacinu igre,talentima?kakve to veze ima
Vjerovatno je onda Francuska liga prekucala sve kao i Njemacka.
U FR se do zadnjek kola za titulu bori 4 kluba.
TO se zove ujednacenija a ne jaca !

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 31 jul 2011, 16:38

Zabac je napisao/la:
Faraon iz Visokog je napisao/la:Ebiga mi o jacini lige,ti meni o Realu i Barci,nakve price o nacinu igre,talentima?kakve to veze ima
Vjerovatno je onda Francuska liga prekucala sve kao i Njemacka.
U FR se do zadnjek kola za titulu bori 4 kluba.
TO se zove ujednacenija a ne jaca !
Ni ja ni ti nemozemo rec koja je liga jaca ti podrzavas spanski ja engleski klub i gotovo
Odes na uefinu stranicu vidis lige po jacini i zavrsis pricu ;)
Rođen s tobom da budem

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 31 jul 2011, 17:54

Barca nije liga :!:

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 31 jul 2011, 22:10

M A J S T O R je napisao/la:Po 3-4 godine za redom EPL-a ima 3 predstavnika u polufinalu LP-a, a od Španskih timaova zadnjih 10 godina samo Barcelona konstantno igra dobro u LP-a.

Barcelona je najbolja na svijetu.
Messi je najbolji na svijetu.

Ali ne možeš reći zato što je Barcelona najbolja da je i liga u kojoj ona igra najbolja, zato što i Messi igra za Argentinu, pa ARG nije najbolja.

Jedna lasta na čini proljeće.
nabroj mi te 3-4 godine kad su imali Englezi 3 predstavnika ja odoh s teme.
Barcelona je najbolja na svijetu i ti ocekujes da se Valencija bori sa njima za titulu?
Ja opet ponavljam Engleska liga je najjaca i najujednacenija,samo je Spanska liga i previse podcjenjena.
O nekim Wiganima,Birminghamima,Wolfsima i kojekakvim Ž timovima se pise u superlativima da su jaki a u Spaniji imas 2 kluba koja samo znaju igrati fudbal,ostali su izuzetno losi tacnije teski invalidi.
Ja cu uvjek reci Engleska je jaca radi jace finansijske situacije a obrazlozio sam sto su jaci finansijski.
On meni navodi TV Prava.
Logicno je da ce vlasnik jednog Evertona da se buni sto recimo United ima 5 puta manja primanja od recimo Uniteda,Spanski klubovi nemaju vlasnika nego su drustvo gradjana ovakvih kakvi smo i mi ,samo mozda malo vise edukovani.
Razlika je sto privatnik ima MOĆ a obicni gradjanin jedva i pravo glasa.

Der_Bomber
Kontakt:

Post Postao/la Der_Bomber » 29 avg 2011, 16:35

Premier League..

Man Utd, Man City, Chelsea i Liverpool su svi u top 5 u svijetu trenutno(sa Barcom)

Nema tu diskusije!
Man City, Dortmund, Roma

Manchester City to release DVD of today's match for Christmas market called Six And The City.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 29 avg 2011, 17:09

Der_Bomber je napisao/la:Premier League..

Man Utd, Man City, Chelsea i Liverpool su svi u top 5 u svijetu trenutno(sa Barcom)

Nema tu diskusije!
Zaboravljaš Real. Kakav crni Liverpool? :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 29 avg 2011, 18:15

Nema tu diskusije!
Al' me fino nasmija. :lol: Da gledamo prije situaciju prije 5-6 godina, moglo bi bit', ovako si se pošteno izofirao. Bolje bi bilo da si stavio Real, k'o što "Dijalog" reče. :mrgreen: :mrgreen:

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 29 avg 2011, 18:21

Jos mu fali Arsenal

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 29 avg 2011, 18:27

:shock: :shock:

Nema tu diskusije!

Kakva Barca, dodaj tu jos Arsenal i Totanham i to je top 6 svjetskih klubova.

Ovo je jedino relevantno . Primera je daleko uspjesnija u zadnjih 10-tak goddina , kada su u pitanju Euro takmicenja .

1. Primera - 5 lige prvaka (2xReal, 3xBarca), 4 kupa EUFA (Valencija, 2xSevilla, Atletico Madrid), 6 superkupa (Real, Valencija, Sevilla, Barcelona, Atletico)
Dakle, sveukupno 15 trofeja!

Premiership 2 lige prvaka (Liverpool, Manchester U), 1 kup UEFA (Liverpool), 2 superkupa (2xLiverpool)
Ukupno 5 trofeja
Zadnja izmjena: juznjak>, dana/u 29 avg 2011, 18:31, ukupno mijenjano 1 put.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 29 avg 2011, 18:28

Bas je Bomber..
De top 10,da vidim kako Kvina Park Rendjer kotira :lol: :lol:

Frantisek Planicka
Kontakt:

Post Postao/la Frantisek Planicka » 29 avg 2011, 18:42

juznjak> je napisao/la::shock: :shock:

Nema tu diskusije!

Kakva Barca, dodaj tu jos Arsenal i Totanham i to je top 6 svjetskih klubova.

Ovo je jedino relevantno . Primera je daleko uspjesnija u zadnjih 10-tak goddina , kada su u pitanju Euro takmicenja .

1. Primera - 5 lige prvaka (2xReal, 3xBarca), 4 kupa EUFA (Valencija, 2xSevilla, Atletico Madrid), 6 superkupa (Real, Valencija, Sevilla, Barcelona, Atletico)
Dakle, sveukupno 15 trofeja!

Premiership 2 lige prvaka (Liverpool, Manchester U), 1 kup UEFA (Liverpool), 2 superkupa (2xLiverpool)
Ukupno 5 trofeja
Statistika je kao bikini, sve otkriva ali nista ne pokazuje...

Ja bih dao prednost Premiershipu...

No opet to je stvar ukusa...

Ne bi valjalo da je kod svih isti...

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Burberry46, ELDIABLO20, feniksptica, galia95, KarlMarx, tuzlanskinacin, VensanKasel i 48 gostiju.