Da mi je nek'o prije utakmice rek'o da ce Arsenal postici dva pogotka, rek'o bi mu da je lud

.
Arsenal je prop'o ko zeton. To sam vise puta napisao i prije pocetka prvenstva. Prodase dva najbolja igraca iz prosle sezone, a ne dovedose nikakve zamjene. Tu glupu strategiju su prezivili nekoliko puta (Viera, Anri, Adebajor, Ture), uspjevali su naci koliko - toliko dostojne zamjene, al' ovaj put ih 'sreca' nije posluzila. Ako ne dovedu 2-3
vrhunska igraca, crno im se pise,.. Male su sanse da ce se plasirati medju prva cetri tima. Al' koga dovesti nakon ovakve predstave na OT

!? Steta, zao mi je Arsenala. Da su imali malo vise pameti (para), mogli su sada biti poslije Barse najjaci tim na svijetu. Imali su potencijal. Sada su na rubu propasti i tesko ce se izvuci.
Sta reci za MU. Ne treba previse trositi rijeci,.. Uostalom, ne postoje rijeci za ovakvu igru. I bez ovakvog rezultata, ovo je najbolja partija Junajteda jos od kraja devedesetih. Puno kombinatorike, mastovitosti, agresivnosti, dinamike, brzine,.. Moram pohvaliti Keverlija kojeg sam po prvi put gledao (+ malo protiv Sitija). Momak je unjeo dosta zivosti i brzine u igru Junajteda. Igra odlicno sa loptom i bez lopte. Jedva cekam da ga vidim protiv timova koji napadaju, protiv Celsija ili Liverpula. Pohvale idu i Smelingu koji je odigrao vrlo dobro na desnom beku. Ima dobru pokretljivost za svoju visinu, dobru tehniku, dobar pas,.. Iznenadjenje je da moze onako igrati na poziciji beka. Mislim da je to dobro za njega, jer ce na toj poziciji dodatno usavrsiti tehniku sto ce mu koristiti kada se vrati na stopersku poziciju. Pohvale i za Dzonsa. Vidi se da momak ima damu ko bizon. Male su sanse da sa onakvim karakterom i pristupom ne postane veliki igrac. Naravno, glavni preduslov za to su fudbalske vjestine, a on ih nesumnjivo posjeduje. De Gea brani u grcu, to se itekako primjeti. Valjda ce biti dobar kada se u potpunosti opusti.
Cak i Anderson zasluzuje pohvale. Bio je bolji nego inace. Al' nisam siguran da bi protiv jakog protivnika on i Keverli mogli odigrati sami na sredini terena. I Nani i Jang zasluzuju pohvale. Vidi se da im godi brza transformacija i uopste brza distribucija lopte.
Evra, Runi i Hernandez - odlicni. Sto gotivim kad se Evra stusti na protivnicku polovicu. Mnogo dobra igra u napadu, na nivou najboljeg lijevog beka svijeta. U odbrani je pomalo opusten. Treba ga Fergi dotegnuti. Nema sumnje da ce to popraviti. Runija ne treba komentarisati. Hernandez se fino krece i otvara. Razvlaci protivnicku odbranu da bi je ostali lakse probili. Velbeka nisam bas upratio, stopalo mi dok je on bio na terenu

.
I nemojte mi donositi zakljucke na osnovu jedne utakmice. Nemojte biti zelenasi kao oni sa teme Sitija

. Neke zakljucke mozemo donositi na polusezoni, a na kraju konacne presude

. Dakle, moji stavovi vaze do polusezone, a do tada se misljenje moze promjeniti ili ostati isto

. Nisam konzerviran, postoji dotok i protok misljenja u mome mozgu

.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.