Cijeli dan na roštiljanju i hlađenju m*da, dođem kasno kući i imam šta vidjeti: pobjeda kontra Fulhama + četiri gola Džeka. Ne'a šta, moraću češće odsustvovati kako bi sve išlo kao po loju.
Dakle, Fulham je završena priča. Pobjeda od 2:1 (Best dvostruki strijelac) je sasvim dovoljna da se upišu nova tri boda. Nisam očekiv'o ovako dobar start (recimo da sam u najboljim kombinacijama upis'o 4 boda

), al' Pardew i njegovi izabranici su odlično odradili ove mečeve. Da l' će ovako nastaviti, to je pitanje? Mislim da ova ekipa može na kraju završiti u top 10, al' samo u slučaju par novih igrača. U svakom drugom slučaju će to biti teško (sezona je duga, igra se na 3 fronta, a tu su i povrede kojih ima za izvoza, te pregršt neiskusnih igrača).
Što se tiče Cissokhoa, za vrijeme utakmice Lyon - Montpellier se spominj'o njegov transfer u Newcastle. Isti je vrijedan između 7 i 9 miliona Eura, al' kako sam ja razumio, nije bilo nikakvih naznaka da je to gotova priča. Jučerašnji dan sam
preskočio, tako da ništa ne mogu govoriti. Dakako, volio bih da Aly dođe, još kada vidimo koliko Francuza je u klubu, on bi se udomaćio dok kažeš keks.
Kako god da se okrene, opet su još 2 igrača potrebna. Veznjak/desno krilo + napadač. Sad, da l' će biti nešto od tog...?
Što se tiče Krula, momak je i prošle godine im'o nekoliko bravuroznih intervencija. Postao je reprezentativni golman (svi znamo kakve golmane Holandija ima), nije primao pacerske golove, ulijeva samopouzdanje cijeloj odbrani...Dakle, sve same odlike dobrih golmana. Vjerujem da će Krul biti veliki golman. Na dobrom je putu.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”