Moram priznati da sam bio neugodno iznenađen ugledavši končani rezultat utakmice kontra Slovana. Ok, nije ekipa uigrana, liga još nije startala, pridošlice nisu na tom optimalnom nivou, al' ipak se ova utakmica morala dobiti (neko reče da su dovoljni juniori + Totti).
Vrijeme će pokazati da l' je Luis Enrique pravi čovjek za Romu. Da l' su se vlasnici kockali njegovim imenovanjem? Mišljenja sam da će on ipak doći na svoje i da će pokazati zašto su mu ukazali povjerenje, no samo je pitanje da l' će navijači imati strpljenja. Znam po ovom forumu kako su pojedinci bili zadovoljni nakon što je klub došao u ruke novih vlasnika, te kada se krenulo sa određenim špekulacijama. Ukoliko sve to ostane na trenutnom nivou, onda je za očekivati negodovanje navijača. A ne možemo ih ni kriviti.
Bilo kako bilo, meni odnos Talijana spram EL nije nikako jasan. Pa hoće li neko objasniti njima da su tako i ispustili 3. mjesto u Evropi i sada imaju svega 3 predstavnika u CL? Nakon što se Palermo obruk'o protiv Thuna, sada je to učinila i Roma. S druge strane, Nijemci lagano kroče put (izuzev Mainza) kada je ovo takmičenje u pitanju. Dakle, i nakon ove godine će se ta razlika povećati. To sad trebam gle'ati u Ligi Prvaka Hannover, Mainz, a da Milan, Juventus, Inter, Roma ganjaju EL?
Što se tiče Kjaera, mislim da je ovaj period u Wolfsburgu dobrano uticao na njega. I to u negativnom smislu. Nije više tako pouzdan (griješio je i u reprezentativnim utakmicama), kao što je bio dok je nosio dres Palerma. Za nadati se da će povratiti staru formu, jer jedino takav Kjaer bi bio pojačanje za Romu. Onaj iz Wolfsburga sigurno ne bi.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”