FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

messilla
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la messilla » 26 avg 2011, 17:33

NE Iniestu na krilo , o tome smo 100 puta raspravljali. :?
Imamo 4 napadača koji jedva čekaju da igraju , a šta sad treba Iniestu stavit na krilio , a da dvojica sjede.

Nekako sam siguran da će Alexis igrati umjesto Ville :D
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 26 avg 2011, 17:39

-----------------------Valdes----------------------

-----------Mascherano------Abidal-------------

Alves-------------------------------------Adriano

-------------------Fabregas-----------------------

----------Xavi--------------------Iniesta-----------

---------------------Messi--------------------------
---------Pedro-------------------Villa-------------

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 26 avg 2011, 17:40

Mora biti i zadnjeg veznog u timu. :)
MVP - Messi-Villa-Pedro

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 26 avg 2011, 17:44

Nije ni meni drago vidjeti Iniestu na krilu,ali nije jednom to igrao :D Kazem da je to jedna od mogucnosti,i to samo zbog toga da Fabregas zaigra,ali opet kazem,ne vjerujem da ce biti ista od toga.

Sto se tice ove gore formacije,vjerujem da cemo nesto tako dosta puta ove sezone gledati.Znaci,sa Busquetsom,Xaviem,Iniestom i Fabregasom u vezi i Messiem i jos nekim u napadu :D
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 26 avg 2011, 17:47

Po meni , ako ćemo ovako , realnije zamjeniti Xavija i Cesca. Mada bih volio da vidimo na čemu smo kad ovako igramo.
I opet ponavljam , želim vidjeti tandem Alexis - Pedro , da vidimo kako to funkcioniše :D
Nije ni meni drago vidjeti Iniestu na krilu,ali nije jednom to igrao :D Kazem da je to jedna od mogucnosti,i to samo zbog toga da Fabregas zaigra,ali opet kazem,ne vjerujem da ce biti ista od toga.

Sto se tice ove gore formacije,vjerujem da cemo nesto tako dosta puta ove sezone gledati.Znaci,sa Busquetsom,Xaviem,Iniestom i Fabregasom u vezi i Messiem i jos nekim u napadu :D
Pa nije ni Pep vodu vesl'o , on ju je pio :D :mrgreen:
Iniesta će igrati na toj poziciji samo kad mora ( čitaj, kad su dvojica napadača povrijeđena ili suspendovana , gluho bilo :mrgreen: )
Zadnja izmjena: messilla, dana/u 26 avg 2011, 18:00, ukupno mijenjano 1 put.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 26 avg 2011, 17:53

ja bih volio vidjeti kako igracju Xavi i Cesc zajedno, u standardnoj 4-3-3 formaciji, sa Sergio na zadnjem veznom...i Pedro i Messi u napdu i jos jedan napadac, nebitno jel Villa, ili Alexis...

a veceras ce se vjerovatno izaci u standardnoj formacji, sa najjacim sastavom, bez ovoljetnih pojacanja, i sa Mascheranom i Abiem na pozicijama stopera...
s tim da ce vjerovatno Cesc uci u drugom...

i imal sta za prenose na TV 1
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 26 avg 2011, 17:59

ZELJO DO GROBA je napisao/la:
i imal sta za prenose na TV 1
Sve proguglao , još ništa :)
Dan je dug :D
Pitao ih je jedan momak na fb grupi , da li ima šta od sportskih iznenađenja :D
Nisu još ništa odg.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 26 avg 2011, 18:15

prenose: HTV 2, BHT 1, RTS 2, Rai Uno, SAT 1, Kanal A,Arena Sport 3
MVP - Messi-Villa-Pedro

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 26 avg 2011, 18:21

Ma moze Inijesta igrati bilo gdje pa naravno i na krilu. Dobro se on slanazi na out-liniji. A i ne vjerujem da ce trcati po krilu ko neki konji. :D Prije ce biti da ce vuc ka sredini. No vidjecemo. ;)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 26 avg 2011, 19:30

Početnih 11 za večeras: Valdés, Alves, Mascherano, Abidal, Adriano, Xavi, Keita, Iniesta; Pedro, Messi i Villa.

barca bih je izbacila ovaj sastav...vjerovatno ce ovo i biti na kraju...kad se sagleda to je to..fabregas i alexis bi mogli dobiti sansu u drugom poluvemenu,jer ovo je zadnja provjera pred sezonu,zbog toga ovakav sastav :)

al opet...vic'emo..mozda i bude koja promjena u sastavu :)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 26 avg 2011, 20:15

http://www.uefa.com/uefasupercup/season ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 26 avg 2011, 20:37

a zasto Keita ponovno igra zadnjeg veznog...ne kontam, koji je qurac Pepu kad njega stvalja na ovu poziciju...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 26 avg 2011, 20:39

ZELJO DO GROBA je napisao/la:a zasto Keita ponovno igra zadnjeg veznog...ne kontam, koji je qurac Pepu kad njega stvalja na ovu poziciju...
Verovatno ce Keite ove sezone preci na zadnjeg veznog,kao zamena za Busquetsa.Na njegovo mesto dolazi Fabregas,a Mascherano ide na stopera
Odlican potez Pepa,jer ce ovako i Thiago imati vise mesta za igru,a Keita se odlicno pokazao na poziciji zadnjeg veznog protiv Napoli-a :)
MVP - Messi-Villa-Pedro

Mentalist
Kontakt:

Post Postao/la Mentalist » 26 avg 2011, 20:41

ljudi znam da ce te reci da se od teme nepravi blog ali eto procitajte

Vezni igrač FC Barcelone, Xavi Hernández poznatiji pod nadimkom Maestro, igrač koji je univerzalno hvaljen i poznat kao najbolji playmaker na svijetu, može se čak reći i najbolji u historiji ovog sporta. U karijeri koja za sada broji 14 godina, kako na reprezentativnom tako i na klupskom nivou, Xavi je čovjek koji je osvojio sve. Ili ipak ne? Iako je zajedno sa klubom osvojio šest La Liga, tri Lige prvaka te sa reprezentacijom Španije se okitio titulom Svjetskog i Evropskog prvaka, Maestrova se sa individualnim nagradama ipak ne može pohvaliti. Čini se kako uvijek završi u neposrednoj blizini prvog mjesta.

Ono što je sve ovo potaknulo bila je najava za izbor najboljeg igrača u Evropi u prošloj sezoni, po izboru UEFA-e, koje se održalo nakon žrijeba Lige prvaka u Monacu. Dok sam gledao ceremoniju u kojoj su tri nominovana kandidata bila Messi, Xavi i Ronaldo, u trenutku glasovanja i prikazivanja videomontaža koje su predstavljale igrače, u meni je počela rasti nada. Možda je ovo bio trenutak za Xavija, kada će konačno osvojiti priznanje koje itekako zaslužuje. Trenutaka kada neće više biti ‘vječno djeveruša, nikad mlada’. Ali, onog momenta kada je predsjednik UEFA-e Michel Platini, okrenuo trofej sa ugraviranim imenom Lionela Messija, moje srce je potonulo baš kao što je to učinilo u januaru, na sličnom događaju sa sličnim ishodom.

Sada, prije nego svi počnu pisati raznorazne komentare, nipošto ne želim reći da Messi nije zaslužio da bude proglašen za najboljeg igrača Evrope za sezonu 2010/2011. Da, neki će reći da je Messi niko i ništa bez Xavija i da igre koje pruža u Argentini pokazuju kako su mu uvijek potrebni saigrači iz Barcelone da bi igrao najbolje što može. Ali, niko ne smije osporavati njegov talenat. Ako je Xavi postao najbolji vezni igrač u historiji, onda i Messi može vrlo lako postati najbolji igrač u historiji. La Pulga je postigao 53 gola i upisao 24 asistencije u 55 nastupa sa Barçinim dresom u svim takmičenjima. U poređenju sa Xavijevih 5 golova i 10 asistencija u 50 odigranih utakmica, pobjednik je svima jasan (neću spominjati Ronaldovu statistiku jer vjerujem da to nikoga ne zanima).

I da, ono o čemu ja govorim jeste Xavijev pad kada govorimo o individualnim nagradama. Za najboljeg igrača po izboru UEFA-e, Xavi je zauzeo drugo mjesto sa ukupno 11 glasova, dok je Messi dobio 38. Na prošlogodišnjoj dodjeli Zlatne lopte 2010., koju sam već ranije spominjao u tekstu, Xavi je završio kao treće rangiran igrač, ispod svojih saigrača Inieste i Messija, čime je još jednom plasiran ispod prvog mjesta. ( Iako još uvijek postoje neka odstupanja u vezi sa njegovim ukupnim bodovima koji su trebali biti pripisani njemu, a ne Xabiju Alonsu, ali i pored tih bodova zauzeo bi najviše drugo mjesto.) U 2009. godini bio je opet treći u izboru za najboljeg igrača na svijetu po izboru FIFA-e, kao i Zlatne lopte, gdje se našao ispod Messija i Ronalda. 2008. godine zauzeo je peto mjesto. Svake godine je bio nominovan, svake godine je odigrao brilijantnu sezonu, ali nikada nije imao taj broj golova pa čak i asistencija koji bi ga doveli do vrha.

Xavijeva uloga je ključna. On je taj koji diriguje orkestrom pod imenom FC Barcelona. Xavi je taj koji povlači konce lutkama u predstavi pod imenom Španija. On vidi igru na drugačiji način, umije predvidjeti dva koraka unprijed, jer skoro svaki gol započinje njegovom vizijom. On razumije igru na dubljem nivou nego većina drugih igrača i toga je svjestan svako. Metafore sa kojima bismo mogli opisati ovog čovjeka su beskonačne, ali bez obzira na to, i dalje ne može skupiti dovoljno glasova i biti proglašen za najboljeg igrača.

Iako je njegova vještina neprocjenjiva, postoje također i sentimentalni razlozi zbog kojih zaslužuje tu nagradu. Bio je u središtu fudbalske revolucije koja je potresla Španiju. Xavi je usavršio tika-taka stil dodavanja. Mnoge igrače je uspio naučiti da zavole uvijek više cjenjeniju tehniku, nego fizički snagu. Svoj cijeli život je proveo u Barceloni, on je Culé do smrti, baš kao i mi. Sada kad ima 31 godinu, zar ne zaslužuje priznanje za karijeru punu uspjeha? Iako se mrzim raspravljati o tome kako se Xavijevoj karijeri bliži kraju (iako vjerujem da su pred njim još nekoliko godina dobrog fudbala), ono što moram priznati jeste da će uvijek više šanse za ovakve nagrade dobiti igrač Messijevih godina.

Ipak, bila bi učinjena nepravda prema našem Maestru, kada bi karijeru završio bez ijedne individualne nagrade na kojoj bi pisalo njegovo ime. Nepravedno su potcijenjenje njegove vještine, jer se nalazi u sjeni svojih klupskih kolega. Sve u svemu, ipak mislim da sve te individualne nagrade više znače nama, navijačima, nego samom dobitniku iste. Baš kao što je Xavi izjavio prošle godini, na dodjeli Zlatne lopte:”Moj život se ne bi promijenio da sam dobio ovu nagradu, kao što se neće promijeniti ni ako je ne dobijem. Nastavit ću raditi sa istim nadama.”

Kada je u pitanju on, Xavi je omiljeni igrač svih nas navijača. Možda jeste potcijenjen na fudbalskoj službenoj pozornici, ali niko nije više voljen od svojih obožavatelja, nego on. Da li je to nepravedno? Možda. Da li je to zaslužio? O da, jeste. Ipak, na kraju, mislim da on to kaže najbolje:”Ja sam Culé do smrti. Šta više mogu tražiti?”

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 26 avg 2011, 21:33

Messi lomi Heltona u mjestu :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 26 avg 2011, 21:33

...ne pravi blog od teme jbt' :roll:

:mrgreen:

Nego, kako igraju ovi katalonci? Ne gledam tekmu, vidim Meša nastavlja gdje je stao :D Jel' ono samo u ovom takmičenju nije dao nijedan gol? Naravno, sve do večeras ... :)

pacovi_tu_ima
Kontakt:

Post Postao/la pacovi_tu_ima » 26 avg 2011, 21:33

dominacija u prvom poluvremenu krunisana majstorskim golom messija 8-) porto nedorastao protivnik moćnoj barceloni.

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 26 avg 2011, 21:35

Sa losom igrom smo dosli do vodjstva. :D
Abidal veoma nesiguran sa loptom.Pedro i Villa takodje dosta losi,voleo bih mesto njih da vidim Fabregasa i Alexisa u drugom poluvremenu :)
MVP - Messi-Villa-Pedro

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 26 avg 2011, 21:36

Solidno prvo poluvrijeme,nista posebno.Tek posljednjih 15tak minuta je bilo nesto bolje,ali s obzirom kako Barca moze,ovo je nista.Messi ponovo strijelac 8-) Majstorski i lagano.

Ocekujem puno bolje 2. poluvrijeme s obje strane,kao i Fabregasa i Alexisa.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 26 avg 2011, 21:36

Solidna utakmica,mada ocekivao sam dosta vise.Barca pas igra nenadjebivo,bez greske,ali i kao takvi nisu mogli zadnji pas poslati,vec je to morao uraditi Guarin.Kakva asistencija za Messia,ala Xavi. :lol:
Porto veoma dobro usao u mec,mislio sam da mogu do gola,ali je to trajalo samo nekih 15-ak minuta i onda sledi jedan dosadan period gde samo Barca igra i stvara poneku priliku ali ne realizuje.
David Villa,koliko je taj covek bio u ofsajdu,bar 5 puta,nisam brojao ali blizu je tog broja.

p.s.Barcini navijaci zapalili bruku baklji i dimnih,sada cemo da vidimo kako ce Uefa da reaguje,hoce li biti posteno ili ce biti dobro poznata koreografija Uefa mafiosi.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.