La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Adi_Zepce
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la Adi_Zepce » 26 avg 2011, 00:23

juznjak> je napisao/la:Vidim na njihovom txtu da se dice dvijema novih turskih sapunica ,nigdje sporta ni Primere :oops:
Od ovih turaka covjek ne moze ni disati,na svakom programu u regionu neka njihova sapunica :twisted: :twisted: Nase televizije jad i bijeda,cisto sumnjam da ce TV1 ista od nogometa prenositi.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 26 avg 2011, 00:25

Adi_Zepce je napisao/la: Od ovih turaka covjek ne moze ni disati,na svakom programu u regionu neka njihova sapunica :twisted: :twisted: Nase televizije jad i bijeda,cisto sumnjam da ce TV1 ista od nogometa prenositi.
Sad su počeli polahko sa turskih na grčke. :D
Ja se nadam da ćemo makar nešto dobiti od TV1 , pa makar tursku ligu :D
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 26 avg 2011, 00:37

messilla je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la: Od ovih turaka covjek ne moze ni disati,na svakom programu u regionu neka njihova sapunica :twisted: :twisted: Nase televizije jad i bijeda,cisto sumnjam da ce TV1 ista od nogometa prenositi.
Sad su počeli polahko sa turskih na grčke. :D
Ja se nadam da ćemo makar nešto dobiti od TV1 , pa makar tursku ligu :D
Ccc ma meni nije cudo sto to TV1,Pink,Hayat itd pustaju,ali sto FTV?Pa oni su valjda javni emiter i trebaju za sve imati po nesto,a oni nemaju nista.U posljednje vrijeme kod njih idu samo reprize od Nase male klinike do Ezela kako su bezz,a nekad kada je postojao FTV2 bio pravi je merak.Kad se sjetim samo Bahini prenosa Primere na FTV2 :(
Vala od TV1 bi bilo fkt uredu da nesto prenose,pa makar to sto ti rece bila i Turska liga ili Grcka,posto su sada sa sapunicama aktuelni i oni pa bi bilo dobro da ih i nogometom dovedu u nase zivote :D
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 26 avg 2011, 00:40

Istina kada saltas kanale sve turske serije ,i sto je najgore kada se neka serija zavrsi u potpunosti na OBN--u,istu tu seriju pocne emitovati Nova tv :roll: Iskreno pored National Geographic ili Discoverya ne pratim nesto pretjerano domace tv stanice,pogledam neki film i to je to .

Nego da se drzimo Primere :mrgreen: Tamudo presao u Rayo i potpisao jednogodisnji ugovor ,s druge strane Zaragoza dovela Barerru iz West Hema. Ako se ne varam reprezentativac Mexica 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 26 avg 2011, 00:46

FTV je postala nula od televizije , izgubiše njemce , rukometnu ligu prvaka , samo su prenosili italijanski super kup ( to je ono zadnje od nogometa , a predzadnjeg se ne sjećam :D )
Došlo vrijeme da za plaćenu taksu ništa pametno ne možeš pogledat , pa kakve koristi ima jedan građanin od tih sapunica. :x

E sad , nadam se da će nešta biti i od Kanala 1 , valjda će se i kod moći gledati kakvo sezonsko takmičenje , mada onaj SK uze sve lige koje im je Arena ostavila ( i kvalitetne i nekvalitetne ) :mrgreen:

Mislim da smo dosta oftopičarili :D
Nikad se riješiti ovog Tamuda , čovjek neuništiv :D
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 26 avg 2011, 01:12

ma nedavno sam nesto gledo, od 10 glavnih regionalnih kanala (BiH i Hrvatska) 9 je prenoslio serije, a eto necemo racunati tu FTV koja je prenosila CSI Miami...znaci 8 kanala u terminu od 8:00 ili 20:00 prenosi serije...koja bruka i sramota...

a K1 se cinio kao obecavajuci, prenosili su grcki i belgiski kup, i rusku super kup...pa evo izgleda i od njih nista...

a pravo da vam kazem, jedino se kod nas dzabe mogo gledati sport...ovo jeste dobro, samo treba da se rijesi problem sa kablovskim emiterima...
jer ja imam HS, koja je najlosija kablovska u drzavi, losije nema sigurno (kvalitet signala i programi) a ne mogu da prikljucim Telemach, a npr ovi na Grbavici mogu...
da vidis tu usluge, bilo kakav problem za 2 minute stizu iz HS-a...a gore mozes danima cekati...

treba brate uvesti konkurenciju, pa ce biti onda vrhunska usluga...bice kvalitetno, jeftino i molice te da koristis njihovu kablovsku...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 26 avg 2011, 10:51

ZELJO DO GROBA je napisao/la:ma nedavno sam nesto gledo, od 10 glavnih regionalnih kanala (BiH i Hrvatska) 9 je prenoslio serije, a eto necemo racunati tu FTV koja je prenosila CSI Miami...znaci 8 kanala u terminu od 8:00 ili 20:00 prenosi serije...koja bruka i sramota...

a K1 se cinio kao obecavajuci, prenosili su grcki i belgiski kup, i rusku super kup...pa evo izgleda i od njih nista...

a pravo da vam kazem, jedino se kod nas dzabe mogo gledati sport...ovo jeste dobro, samo treba da se rijesi problem sa kablovskim emiterima...
jer ja imam HS, koja je najlosija kablovska u drzavi, losije nema sigurno (kvalitet signala i programi) a ne mogu da prikljucim Telemach, a npr ovi na Grbavici mogu...
da vidis tu usluge, bilo kakav problem za 2 minute stizu iz HS-a...a gore mozes danima cekati...

treba brate uvesti konkurenciju, pa ce biti onda vrhunska usluga...bice kvalitetno, jeftino i molice te da koristis njihovu kablovsku...
Ne znam kakav je vas HS,no vjerujem da gori ne moze biti od CATV Zepce koji svega 20 programa ima.Od sporta samo SK i Sport 1 :cry: :evil: :evil: Steta je samo sto nema nekih posebni ponuda za prikljucak na Arenu Sport

www.valencia-balkan.net

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 26 avg 2011, 12:13

provjereno,i ova sezona primere na turksat 42e nekodirano kanal ntv spor,to je najjeftiniji način za pogledat subotom tri i nedjeljom tri tekme primere uživo.,naravno ko nema arene paket.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 26 avg 2011, 13:59

Prije samo 2 godine smo imali prijenose bundeslige na ftv,primere na atv,serie a na obn,ligue 1 na bn i premier lige na bht1 :D :D :D
To su bila dobra stara vremena...
Sretno zmajevi!!

Bernabéu
Kontakt:

Post Postao/la Bernabéu » 26 avg 2011, 14:18

Mediji nagađali da je Mourinho kaznio Casillasa, Portugalac demantirao

Realov kapetan Iker Casillas nije u srijedu branio u dvoboju Trofeja Santiago Bernabeu, u kojem je Real pobijedio turski Galatasaray 2-1...

Španjolski su mediji, ugledavši namrgođene fotografije 30-godišnjeg vratara iz drugog reda klupe za rezervne igrače, odmah počeli špekulirati da je portugalski trener kaznio svog nedodirljivog golmana zato što je ovaj telefonski nazvao Xavija Hernandeza i Carlesa Puyola, kolege iz španjolske reprezentacije, te ih pozvao na sklapanje primirja između njegova Reala i njihove Barcelone.

Nakon utakmice Mourinho je opovrgnuo nagađanja:

- Casillasa sam jednostavno odlučio odmoriti. On telefonski može razgovarati s kim god hoće – rekao je Portugalac.

Mourinha je 67.000 ljudi prisutnih na Santiago Bernabeu dočekalo uz oduševljenje. Brojni transparenti podrške Portugalcu nakon serije ispada koje je počinio tijekom uzvratnog dvoboja Superkupa prije tjedan dana u Barceloni dokazali su mu da su Madriđani uz njega.

"Mou, nemaš nam se zbog čega ispričavati", stajalo je na jednom od transparenata, koji je komentirao Mourinhovu ispriku Realovim navijačima, ali isključivo njima, nakon skandaloznih incidenata u Barceloni, naročito prsta koji je gurnuo u oko pomoćnom Barceloninu treneru.

Liverpoolov Pacheco preko Atletico Madrida do Rayo Vallecana

Španjolski 20-godišnji nogometaš Daniel Pacheco, ofenzivni veznjak koji je pod ugovorom s Liverpoolom, nastavit će karijeru u španjolskom novopečenom prvoligašu Rayo Vallecanu...

Pacheco, koji je igrao za španjolske kadetske i juniorske selekcije u svim uzrastima, prošle sezone je od ožujka igrao na posudbi u Norwich Cityju. Liverpool ga je sada odlučio poslati na posudbu u madridski Atletico za cijelu sljedeću sezonu.

Međutim, Atletico ga je odmah proslijedio na sljedeću posudbu, u redove gradskog rivala Rayo Vallecana, koji je prošle sezone osvajanjem drugog mjesta u drugoj ligi izborio povratak u Primeru nakon osam godina.

Atletico je prošlog tjedna doveo iz Porta kolumbijskog centarfora Radamela Falcaa kojeg je platio 40 milijuna funti. U Atleticu su procijenili kako bi se Pacheco teško izborio za mjesto u prvoj momčadi, te su odlučili kako ga neće zadržati. Pratit će njegov razvoj u Rayo Vallecanu, gdje će vjerojatno dovoljno igrati.

Ukoliko u Atleticu budu zadovoljni njegovim progresom, možda će sljedeće godine otkupiti od Liverpoola njegov ugovor za cijenu koju su sada dogovorili!

Mata: Valenciji mogu samo zahvaliti jer je vjerovala u mene

Španjolski 23-godšnji nogometni reprezentativac Juan Mata, novi krilni napadač londonskog Chelseaja, izjavio je kako ga je njegov reprezentativni, a odsad i klupski suigrač Fernando Torres, ohrabrio za dolazak na Stamford Bridge...

- Kada je Torres čuo da se Chelsea zanima za mene, razgovarali smo i rekao mi je kako bi mi igranje u inozemstvu moglo predstavljati lijepi korak prema naprijed u mojoj karijeri. Meni je dolazak u Chelsea nova etapa u životu, u kojoj se trebam razviti osobno i profesionalno. Mislim da sam donio logičnu odluku – izjavio je Mata.

Chelsea je Valenciji platio 30 milijuna eura odštete za Matu.

- Uopće nisam razmišljao o odlasku iz Valencije. Razgovarao sam s predsjednikom Manuelom Llorenteom i raspitao se je li ponuda za mene dovoljno dobra za klub u ekonomskom smislu. Očito je bila. Valenciju nisam koštao ništa kada sam došao u taj klub, a sada je na meni lijepo zaradila – veli Mata.

Valencia je jedan od najzaduženijih klubova u Španjolskoj. Od 2009. godine je klub zaradio na transferima oko 145 milijuna eura. Podsjetimo, prije Mate su prodali Davida Villu, Davida Silvu i Raula Albiola. Unatoč egzodusu velikih zvijezda, Valencia je u protekle dvije sezone osvajala treće mjesto u prvenstvu, iza Barcelone i Real Madrida. Igrat će i dalje u Ligi prvaka.

Mata se Valenciji pridružio 2007. godine, nakon što je odigrao jednu sezonu za B momčad Real Madrida.

- Mogu se samo zahvaliti Valenciji, jer je vjerovala u mene kada sam imao 19 godina i odigrao tek jednu sezonu u drugoj ligi. Klubu poput Valencije sigurno nije bilo lako ukazati povjerenje jednom tako mladom i neiskusnom igraču, ali on je to učinio. 8-)
Por Qué? Yo no entiendo por qué.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 26 avg 2011, 21:50

Veceras pocela i liga Adelante . Prvo kolo su otvorili Girona i ''moj'' Elche .

Ovo zelim gledati cjelu sezonu .

Girona 1
Elche 4

Golovi
0-1, min.10, Etxeita; 0-2, min.16, Ángel; 1-2, 54, Rigo; 1-3, min.58, Pelegrín; 1-4, min.95, Beranger.

Elche nakon prosle uspjesne sezone kada je zaustavljen u playoffu od Granade ,ove sezone zeli napraviti korak dalje . Zadrzali su kostur ekipe ,jedino ih je napustio golman Jaime koji je otisao u Valladolid ,ali zamjena je bila sasvim adekvatna . Radi se o Javieru Flanu koji je dosao iz Numancie ,inace golman sa prvoligaskim iskustvom ,branio nekad za Osasunu . Od novih pojacanja treba spomenuti i Berangera koji je dosao iz Tenerifa ,takodjer ima iskustvo igranja u Primeri tamo nekad u Espaynolu, svakako da ce dobro doci ekipi .

Sto se tice ostalih klubova. Depor je najveci favorit,dosta igraca su zadrzali od prosle sezone a doveli su recimo Realovo celjade iz Getafea Borju Fernandeza ,jedan solidan igrac sredine terena . Za trenera je doveden Oltra bivsi trener Almeriea a New castle im je posudio Xisca ,solidan napadac .Treba dodati da ce imati ogromnu podrsku ,obzirom da je 22 000 godisnih ulaznica rasprodato . Ima tu jos kvalitetnih klubova poput Valladolida,Cartagene ,Murcie,Herculesa ili Celte . To su po meni timovi koji ce se boriti za sami vrh i klubovi koji su odlicno poslovali tokom prijelaznog roka .

Inace ukoliko Barca osvoji super Cup evrope ,Primera ce se izjednaciti sa Serijom A po broju trofeja. Tako ce obje lige imati po 10 trofeja ,sto znaci da ce djeliti prvu poziciju . 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 26 avg 2011, 23:09

Roque Santa Cruz nalazi se korak do napuštanja Manchester Cityja i prelaska u španjolski Betis, javlja Sky Sports. Paragvajski napadač u subotu će se podvrgnuti liječničkom pregledu i finalizirati transfer.

Paragvajski napadač Roque Santa Cruz korak je do napuštanja Manchester Cityja i prelaska u španjolski Betis, javlja Sky Sports. 30-godišnji napadač već se neko vrijeme ne nalazi u planovima trenera Građana Roberta Mancinija, a prošlu sezonu je odradio na posudbi u Blackburnu.

Za njegove usluge najzainteresiraniji bio je Betis, te bi se tako Santa Cruz u subotu trebao podvrgnuti liječničkom pregledu i finalizirati transfer u klub iz Seville. Betis se ove sezone ponovno vratio u prvu ligu, a kako bi se tu i zadržali u klubu su se odlučili pojačati i paragvajskim reprezentativcem.

Santa Cruz karijeru je započeo u paragvajskoj Olimpiji, a u Europu je došao na poziv Bayern Münchena u kojemu se zadržao osam godina. Iz njemačkog kluba je zatim otišao u Blackburn pa Manchester City. Za reprezentaciju je nastupio 87 puta i postigao 25 pogodaka.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Postman
Kontakt:

Post Postao/la Postman » 27 avg 2011, 18:53

Agirretxe marca el primer gol de la Liga 2011/12
Agirretxe postigao prvi gol u La Ligi 2011/12
Prvo pol. Sporting Gijon [0 - 1] Real Sociedad

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 27 avg 2011, 19:52

Prvi do pobjede stigao Real Sociedad u novoj sezoni "Primere" ;) Bgm biti ce on tvrd orah svima,jer imaju strasno dobar tim.

www.valencia-balkan.net

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 27 avg 2011, 21:08

Pusti ti Sociedad ,sta ono gubite od Racinga :mrgreen: inace ove sezone nisu ni feninga potrosili ,doveli gratis neke igrace iz Salamance te za trenera Cupera i to je sve . Po meni uz Rayo i Osasasunu najveci kandidati za ispadanje .

Vidim Socedad za kojeg sam i napisao da ce biti najugodnije iznenadjenje prventsva startao pobjedom. 8-) Inace dvostruki strijelac bio Agirretxe ,lik kojeg su tamo 2003 god ,hapili iz omladinske skole Athletica ,njihovog najveceg rivala. Sada vec ima 24 god i dosta se ocekuje od njega . Dobro je poceo .

Dosta ocekivani rezultati u Segundi . Depor na Riazoru pred oko 20 000 navijaca slavio protiv Recrea golom Colotta.

Neke zavrsene utakmice.

Barcelona B 0-2 Villarreal B

Deportivo 1 -0 Recreativo 1-0

Hércules 2- 0 Cartagena

Guadalajara 1 -1 Las Palmas
Alcorcon 0-1 Xerez

Sabadell 2-1 Huesca

Alcoyano 1-1 Numancia

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 27 avg 2011, 21:17

Koja milina gledati ovake utakmice,nakon onih sranja u engleskoj.Valenca vs racing sjajna tekma.Ima golova,ima prilika,ma svega.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Visca el Barça ! Mes que un club !

Dushi_Rob
Kontakt:

Post Postao/la Dushi_Rob » 27 avg 2011, 21:21

MARCELO je napisao/la:Prije samo 2 godine smo imali prijenose bundeslige na ftv,primere na atv,serie a na obn,ligue 1 na bn i premier lige na bht1 :D :D :D
To su bila dobra stara vremena...
A danas imamo Seherzadu na ATV, Ljubav i kaznu na FTV, na OBN Bilo jednom u Turskoj a na BHT1 Najbolje godine !!!

Svaka cast onima koji odlucuju o programskoj semi na pomenutim televizijama !
Kratke hlače,duga brada,kalašnjikov ambasada...

Be Casual ...

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 27 avg 2011, 21:23

bitna je ljepota fudbala, mali sitni potezi i slicno , ne samo golovi, i u svicarskoj ligi ima kamaru golova, zapravo je najefikasnija liga statisticki al ko ce taj fudbal gledat?? :D spanska liga je meni najljepsa za gledanje, uz italijansku ligu jer tu je ljubav u igri :)
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 27 avg 2011, 21:24

JuveSissoko je napisao/la:bitna je ljepota fudbala, mali sitni potezi i slicno , ne samo golovi, i u svicarskoj ligi ima kamaru golova, zapravo je najefikasnija liga statisticki al ko ce taj fudbal gledat?? :D spanska liga je meni najljepsa za gledanje, uz italijansku ligu jer tu je ljubav u igri :)
Pa to ti govorim,pregledo sam 3 utakimce jedino liverpool sto je bila zanimljiva,ovo ostalo isto .....
Visca el Barça ! Mes que un club !

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 27 avg 2011, 21:59

Ljepota od utakmice. Cak mislim da ce i ova izmedju Granade i Betisa biti za sve nogometne sladokusce ;)

Inace lijepo je ponovo vidjeti luzera Cupera na Mestalli 8-)

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.